Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse - utózöngék

2008.02.14. 15:20 Floorballer

A hétvége OB2-es összecsapásáról már szinte mindent megírtunk mind előtte, mind utána, hála informátorainknak. Végezetül Huszti Pétert és Klinghammer Zoltánt kérdeztük a találkozó utáni érzéseikről:

FFR: - Mindenhol azt írják, a mérkőzés tétjéhez, és a várakozásokhoz méltó meccs volt. Hogy éltétek meg ti belülről?

H.P.: Egyetértek azokkal akik így látták, mert társaimmal egyetemben mi is így éreztük.

K.Z.: Nekem körülbelül 5 percenként jutott eszembe meccs közben is, hogy na igen, ilyen egy jó kis floorball meccs, és örültem, hogy a kilátogató nézők nem egy tili-toli, nagymama tempójú meccset láthatnak. Minden labdáért meg kellett küzdeni és tudtuk, hogy egy másodperces kihagyás végzetes lehet. Az izgalmakról meg csak annyit, hogy volt olyan szurkoló, aki elsírta magát:)

FFR: - Ilyen jellegű összecsapásra számítottatok?

H.P.: Fele más érzéseim vannak. Egyfelől a Triton nem mutatott újat és amikor 2-0-ra elhúztak még az sem lepett meg, hiszen ősszel is ugyanilyen arányban vezettek mégis mi nyertünk. Másfelől fizikailag keményebb meccsre számítottam, mert a rivalizálás a két csapat között már hírhedt. Talán egy kezemen meg tudnám számolni mennyi olyan ütközés történt aminek nem volt köze a labdához. Játszottunk már paprikásabb meccset is, de örülök, hogy az izgalmas és küzdelmes játéké volt a főszerep. 

K.Z.: Idéznék magamtól:” Az egyik csapat az elején elhúz pár góllal, majd a másik csapat igyekszik tartani a lépést ellenfelével. E közben lesz sok kiállítás mindkét oldalról, bővelkedni fogunk a test-test elleni csatákban, és végül az fog dönteni, hogy ki bírja jobban cérnával, valamint, hogy kinek van nagyobb kedve játszani.Tehát igen… pontosan erre számítottam.

FFR: - Mi döntötte el a meccset, kérdezhetnénk, de e helyett: mi miatt nem sikerült dűlőre vinni a dolgot?

H.P.: Amint azt mondtam a mérkőzés előtt a WS idén elég offenzív, sok lehetőséget alakítunk ki az ellenfél kapuja előtt, de a helyzetkihasználásunk csapnivaló és sajnos nem volt ez másként szombaton sem. Ha a szépen kidolgozott ziccerek felét sikerült volna értékesíteni, akkor simán hozzuk a két pontot.

K.Z.: A Ws részéről én úgy éreztem, hogy fejben nem voltak ott teljesen. Ha kicsit higgadtabbak és a labdával is foglalkoznak, akkor lazán győznek.

A mi részünkről pedig még egy kis idő kellett volna, vagy az utolsó 2 percben egy minimális szerencse. Az utolsó 2 percben szinte csak mi támadtunk, és ha van még 1 percünk, akkor lehet sikerül is betalálni.

FFR: - Egy 4 perccel a vége előtt bekapott gól, pláne ha az ellenfél először vezet, rendszerint eldönti a meccset. A Triton mégis feltudott állni. Számítottatok rá 4-3-nál, hogy még nincs vége, hogy el tudjátok rontani/vissza tudjátok hozni?

H.P.: Belülről úgy éreztem, hogy a Triton becsülettel dolgozott, de sok helyen voltak sebezhetőek, ezáltal végig hittem abban, hogy megnyerjük a meccset. Csak az volt a kérdés számunkra, hogy mikor szerezzük meg végre mi a vezetést. 3-4-nél nem voltam nyugodt mert sok idő volt még hátra. Menetrend szerint a Triton hajtott az eredményért nekünk csak okosan kellett volna játszanunk, de rossz taktikát választottunk. Nem segítette a dolgunkat a pár felesleges kiállítás sem, összességében nem játszottunk rosszul, de annyira jól sem, hogy megérdemeltük volna a győzelmet.

K.Z.: Rögtön a gól után arra kértem csapatom, hogy maximális erőbedobással támadjunk. Körülbelül egy perc után Dani Zsolt lesérült. Egy gólerős játékosunkat veszítettük el, így időt kértem és pályára küldtem 4 csatárt és 1 védőt. Egy pillanatig sem jutott eszembe az, hogy nem tudunk majd gólt lőni. Sőt az egyenlítés után is mentünk volna előre, hisz még emberelőnybe is kerültünk, de ekkor már jobbnak láttuk 4 védővel és 1 csatárral játszani…

FFR: - Az 1 pont inkább siker, vagy inkább csalódás?

H.P.: A Triton ellen ikszelni semmiképp sem csalódás. A meccs alapján viszont simán győznünk kellett volna és csak magunkat okolhatjuk az elszalasztott lehetőségért. A mérkőzés végén a két csapat reakciója is önmagáért beszélt. Amíg a WS játékosai magukba zuhanva álltak fel a köszönéshez, addig a Tritonosok önfeledt örömtáncot jártak. Meg is érdemelték a pontot, nem volt jobb egyik csapat sem a másiknál, így igazságos eredmény született.

K.Z.: Mindenképp siker. A WS – Triton csaták közül most volt először olyan eset, hogy tudtuk ellenfelünk jobb nálunk. Utólag a csapat 90%-a bevallotta, hogy 4-5 gólos Ws sikerre számítottak… többek között én is:)

FFR: - A tabella igen szoros, a Kecskemét is kapaszkodik. Hogy látjátok az első rangadó után az esélyeiteket? Mi a minimális cél most?

H.P.: Valóban szoros, de ettől szép a sport. Lehet izgalmas mérkőzéseket látni. Külön öröm volt, hogy a rivális Szolnok és Phoenix trénerei is a lelátón ültek, mint ahogyan a WS különítménye is megnézte a Szolnok vs. Phoenix összecsapást. Ez azt hiszem pozitív módon minősíti a csapatokat, mert komoly érdeklődést mutatunk egymás iránt.  Idén is remek a másodosztály. A Kecskemét erős üldöző, ráadásul mi két pontot veszítettünk is ellenük otthon. Természetesen Tóth Imre csapata ellen jobban kell majd játszanunk mint tettük azt ősszel, s csak ismételni tudom önmagam. Ha pontosabban használjuk ki a helyzeteinket, akkor megszerezzük a két pontot a Kecskemét ellen is. A célunk nem változott, érmes helyen szeretnénk végezni.

Gratulálunk a Triton csapatának a mérkőzéshez és sok sikert kívánunk nekik is a továbbiakhoz!   

K.Z.: Ha az őszi idényt veszem figyelembe, akkor a mostani eredménytől függetlenül azt kell mondjam, hogy mi is és a Ws is sokat fejlődött és ha nem jön közbe semmi nagyobb gond, akkor a két gárda le fogja győzni az összes alsóházi csapatot. A Kecskemét ugyan kapaszkodik, de az őszi meccsen nem éreztem bennük az átütő erőt, így szerintem az ezüstérem a már sokat emlegetett trióból fog kikerülni. A Szolnoki csapat is megfogható, de túl nagy előnyre tettek szert. Így a Phoenix – Ws és a Phoenix – Triton meccseken fog eldőlni, hogy ki kaphat érmet. A minimális cél pedig még mindig az éremszerzés, azon belül pedig egy ezüsttel nagyon elégedett lenne a csapat!

FFR: - Sok sikert a továbbiakhoz, epekedve várjuk az OB2 újabb parázs derbijeit:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr39339160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása