Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Közkívánatra: Liska Bálint, Fekete Ló FE - Ajka

2007.07.07. 23:24 Floorballer

Többen javasolták, hogy szólaltassuk meg Liska Bálintot. Mi eleget tettünk a kérésnek és szerencsére Bálint sem zárkózott el a válaszadás elöl. Ha egyetlen nevet kellene említenie egy magyar floorballosnak az OB3-ra asszociálva, akkor alighanem elsöprő töbségben az ő neve hangzana el. A harmadosztály legismertebb arca e mellett meghatározó játékosa is évek óta. Játékos pályafutása mellett ki kell emelnünk szervező tevékenységét, hiszen nem csak az OB3 szervezője, hanem egyben saját csapatának életrehívója is. Játékvezetőként is ismert és elismert így számos témában lehet érdekes véleménye. A duzzadó bajnokság szempontjából amúgy is kulcskérdésnek tűnik, hogy hogyan lehet lebonyolítani az egyre bővülő OB3-as küzdelmeket, ebben a témában pedig keresve sem találhatnánk nála kompetnesebb személyt. Következzék tehát a Liska Bálinttal való interjú:

FFR: -Mikor és hogyan ismerkedtél meg a floorballal?

L.B.: -Mivel egy gimnáziumban tanítok, ott láttam először floorball ütőt és magát a játékot is ott ismertem meg.

FFR: -Te számos egyéb sportágat is űzöl/űztél. Röviden összefogalalnád mit és milyen szinten?

L.B.: -Főiskolás koromig fociztam (NBII ifif), majd a főiskolán kosaraztam illetve röplabdáztam versenyszerűen (kosárlabda megyei szint - Ajkán is; röplabda NBII a főiskolán)

FFR: -Mi ragadott meg a floorballban?

L.B.: -Ki tudtam használni a robbanékonyságomat, a foci miatt láttam a pályán (talán:)), és már az elején sem voltam vak ügyetlen az ütővel. Tetszik, hogy futással nagyon sok mindent el lehet érni, és azon kevés sportág egyike, ahol a testmagasságom (165 cm) kifejezetten előny.

 
FFR: -Miben látod az okát, hogy az iskolákban számos fiatal egyből beleszeret ebbe a sportágba, és előnyben részesíti a "hagyományos" labdajátékokkal szemben?

L.B.: -Jóval több a sikerélmény a kevésbé ügyes játéksok számára is, változatos és dinamikus.A gyengébben is gyakran érnek labdához.

FFR: -Mikor született meg a gondolat, hogy saját csapatot hozz létre?

L.B.: -Bár csapatunk a Fekete Ló csak 2004-ben alakult meg, de a 2003/2004-es szezonban már elindultunk az OBII-ben (Bródy I.Gimnázium néven).Tehát a valódi dátum 2003 nyara lehet.

FFR: -Kérlek foglald össze röviden a Fekete Ló eddigi történetét és eredményeit!

L.B.: - 2001. szeptembere: a baráti társaság először játszik floorballt. A szabályokat még nem tartjuk be, de élvezzük a játékot.
- 2002. október: edzőmeccs a Veszprém Lizards ellen - győzelem.
-2003.október: az első hivatalos NBII-es mérkőzés a győri Apor Gimnázium ellen - óriási pofára esés - 3-12:(
- 2003. április - az utolsó fordulóban szerzett győzelemmel nem mi lettünk az utolsók az OBII-ben.
- 2004. október 11. Hivatalosan is megalakul a FEKETE LÓ .F.E.AJKA csapata - stílusosan egy kocsma teraszán.
- 2004/2005. Az OBIII nyugaticsoportjának bajnokai lettünk.
- 2005/2006- OBIII -döntő- vereség a Szombathely ellen - II.hely
- 2006/2007 - OBIII -döntő -szörnyú vereség a Kecskemét ellen: 0-10

FFR: -Mire vagy a legbüszkébb az egyesülettel kapcsolatban?

L.B.: - A bajnoki címre, és a tavalyi Viking-kupán nyújtott teljesítményünkre, ahol a lényegesen jobb erőkből álló Veszprém és SZPK-Eötvös csapatát megvertük, és az OBI-es SZPK is megszenvedett ellenünk.

FFR: -Mi az eddigi legpozitívabb élményed?

L.B.: - Egy fél szezont játszhattam a SZPK csapatában és bronzrémesek lettünk. Az eddigi sportpályafutásom legszebb pillanata volt.

FFR: -Mi a legnegatívabb?

L.B.: -Bár csak edzőként néztem de az idei OBIII-as döntő szörnyű volt.

FFR: -Klubbotok egyre terebélyesedik, hiszen B csapatotok is lett idővel, és egy régebbi fórum hozzászólás alapján már U gárdát is terveztek. Mik a távlati célok?

L.B.: - A gimnáziumra és a helyi iskolákra épülve egy stabil utánpótlás bázis kiépítése. (U13-U19).

FFR: -Eddig minden OB3-as szezonban kiharcoltátok a feljutás jogát, mégsem éltetek vele. Sokak számára kérdés miért nem?

L.B.: - Az "A" csapatot alkotó játékosok 90%-a házas, gyermekes és sokunknak szinte minden hétvégén sportprogramunk van (edzőként focimeccs; testnevelőként diákolimpiák). Nem fért volna bele az időbe.

FFR: -Tervezitek, hogy egyszer az Ajka valamely csapata feljebb lép,vagy marad az OB3?

L.B.: - A fiataloké a jövő. Már  most is gondolkodtunk,hogy a "B" csapat mehetne OBII-be, de most az anyagi háttere nem volt meg.

FFR: -Szinte egymagad szervezed az OB3-at. Mi a véleményed a bajnokság küzdelmeiről? Az elmúlt évek során hogy változott a színvonal?

L.B.: - A bajnokság folyamatosan erősödik. Erre nagyon jó példa a "B" csapatunk, akiket korábban 15-20 góllal vertünk meg, de mára 1-2 gólra csökkent a különbség. De említhetném a Szeged vagy a Rudas gárdáját is. Annyi biztos, hogy az új csapatoknak szinte kivétel nélkül meg kell fizetni a tanulópénzt, de a következő szezonban már sokkal jobb teljesítmény nyújtanak. Az "öreg" csapatok felett pedig lassan eljár az idő. Remélem, ezzel nem bántok meg senkit, de a Tüskés Vérmókusok, a Bölcske és mi is ide tartozik. Rendkívüli módon fejlődik a sportág és a fiatalok hihetetlenül ügyesek. Szerencsére.
 

FFR: -Jónak ítéled a bajnokság lebonyolítási rendszerét? Ha nem, miben változtatnál?

L.B.: - Ez örök vitatéma. Én annak a híve vagyok, hogy a legalsó osztály (legyen az OBIV vagy V.) maradjon meg tornarendszerben, mert a csapatok döntő többsége hobbiból űzi a sportot, és 5-6 hetente könnyebb 1napot szabaddá tenni, mint minden héten egy hétvégét. Akinek pedig több ideje van, az harcolja ki a feljutást.!

FFR: -Mit tartasz az OB3 legnagyobb hátrányának, hibájának, amin feltétlen változtatni kell?

L.B.: - Talán azt, hogy a keleti csapatok nem játszanak a középső vagy nyugati csapatokkal.Ez technikailag elég nehezen lenne megoldható, de jó lenne játszani egy Hevessel vagy egy SSC Ivaniccsal is.

FFR:-Miben látod annak az okát, hogy sokan nem is tervezik a feljebb lépést? Szerinted mivel lehetne ezt ösztönözni?

L.B.: -Ez szertintem pénz és idő kérdése. Pl. Nálunk inkább idő. A csapatban mindenki keres, és ha eddig beletett havi szinten 3000 forintot,akkor 5000 is beletenne ( a floorballba), de az időt a családjától venné el, és az megfizethetetlen.

FFR: -Szükségesnek látnál esetleg egy OB4-et és egy OB2-höz hasonló harmadosztályt?

L.B.: -Szerintem csak a legalsó osztály működjön tornarendszerben, legyen az OBIII vagy OBIV.

FFR: -Végül néhány kérdés veled kapcsolatban: az Ajka meghatározó játékosaként távoztál fél évre az SZPK-ba. Előzetesen is fél évre tervezted a kiruccanást? Ha nem, akkor minek köszönhető a visszatérés?

L.B.: -Már az elején tisztáztuk az SZPK vezetőivel, hogy csak egy fél szezonra igazolok át. Már októberben megkerestek, hogy gondolkodjak el egy esetleges átigazoláson. Nagyon sokat gondolkodtam. Szerencsére a csapattársak megértették,hogy ez egy vissza nem térő alkalom, és azt mondták hogy semmiképp se hagyjam ki. És persze a feleségem is támogatott, pedig tudta, hogy az időt Tőle veszem majd el (hiszen nekem a hazai meccsre is 250 km-t kellett autóznom - bár sokszor elkísért.) Az éreztem,hogy fizikálisan nem fogok szégyent vallani  (és szerintem nem is vallotattam), de a játék ritmusa más volt ,és ehhez csak nehezen tudtam hozzászokni (pörgősebb cserék, más feladat.). Ezzel magyarázható a kevés általam szerzett pont (ez egy kicsit bánt is).

FFR: -Mit említenél legfontosabb tapsztalatként, amit hasznosíthatsz hazai csapatodban majd?

L.B.: -Főként technikailag kell fejlődnünk, és a gyorsabb cserék mindenképpen a játék minőségi javulásához vezetnek.

FFR: -Milyen egyéni céljaid vannak még a sportban? Amit feltétlen el szeretnél érni?

L.B.: -Úgy vélem, hogy reálisan látom a képességeimet, ezért irreális álmokat nem dédelgetek. Amíg nem igazoltam OBI-be, arra gondoltam milyen jó lenne játszani a válogatottban. (remélem, nem tűnök nagyképűnek). Az SZPK-s szezon viszont rávilágított a hiányosságaimra, és úgy gondolom ezt az OBIII-ban nem tudom már kiküszöbölni. Jó lenne egyszer az OBIII-at megnyerni (mondtam hogy reálisan gondolkodom:)

FFR: -Sokan kiváló és független játékvezetőnek tartanak. Az elmúlt évben mégis kevesebbet fújtál. Tervezed a bírói karriered folytatását?

L.B.: - Nagyon szeretek meccset fújni, és amikor megkérnek megyek(ünk) is. Mivel Móricz Vili (a bírópárom), hétvégenként a focicsapatával meccsekre jár,ezért több felkérést nem tudunk elvállalni.Persze az is előfordult,hogy nekem volt iskolai sportprogramom. Szeretnénk(ék) a következő szezonban is meccset vezetni. Külön öröm volt,hogy mi vezethettük az idei MK- (férfi) döntőt.

FFR: -Végül, téged is megkérünk, hogy add meg azt a 4+1 embert, aki a te álomsorod lenne magad körül!

L.B.: -Horváth Péter (Tretyak ,SZPK) - Bognár Gergely (SZPK), Szabó Péter
(ARES/Top Floor);Varga Gergő (DFSE)-Móricz Vilmos (Fekete Ló).

FFR: -Köszönjük, hogy rendelkezésre álltál, további sok sikert a sportélet minden területén!

Szólj hozzá!

Címkék: csapatalapítók ob3

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr41113773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása