Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Álomcsapat 6. - Az OB1-es "Dream Team"

2007.07.23. 12:11 Floorballer

Az elmúlt hét kissé eseménytelenre sikeredett, ennek köszönhetően a látogatottság is soha nem látott mélységekbe esett. Kis szünet után így ismét munkába állunk, és ezúttal az álomcsapat sorozat végére teszünk pontot.

A korábbi álomcsapatokhoz számos hozzászólás érkezett. Volt helyeslő és kritizáló egyaránt. Az OB1 álomcsapatával gyakorlatilag nem lehet melléfogni és mégis, ezzel lehet a leginkább, épp ezért valószínűleg bőven lesz egyet nem értő. Ki ne tudna kapásból 15 nevet felsorolni, aki méltó lehet az elmúlt évi teljesítménye alapján (hangsúlyozottan csak ez a válogatási szempont, nem az, hogy mire lehetne képes,mennyire szimpatikus, stb.) az 5+1 helyre való bekerülésre. Ugyanakkor valószínűleg elég komoly fejtörést okozna mindenkinek, ha meg kéne neveznie azt a 10-et, akit kihagy. Hosszasan töprengtünk, de a sorozat nem lehet teljes az OB1 nélkül, így bár másként is lehetne dönteni, itt a mi hatosunk:

A kapuban:

Horváth Péter - SZPK

Az SZPK ifjú, U19-es válogatott és felnőtt válogatott kerettag kapusa mellett döntöttünk. A kapusposzt különösen nehéz volt, ugyanis számos remek teljesítmény akadt mind abszolut értelemben, mind pedig az adott játékos saját képességeihez mérten. A magasan legkevesebb kapott gól miatt, és mert többször is remek védéseivel segítette a meccsek elején néha nehezen beinduló csapatát, a komáromi játékosnak szavaztunk bizalmat. Hogy megérdemli, az nem vitás.


 

A védelem:

A két választott egészen különböző okok miatt került ide. Itt érezzük a legkevésbé támadhatónak az összálítást, ők ketten ugyanis kimagaslót nyújtottak az idei szezonban.

Szabó Péter - ARES HC/Top Floor

Valószínűleg nem Szabó Peti a legjobban védekező védő a ligában. Valószínűleg nem is a leggyorsabb, vagy a legfélelmetesebb, de hogy öszességében jelenleg ő az egyik legjobb védő poszton játszó játékos, és hogy már pusztán az ő játékáért megéri kimenni egy meccsére, az biztos! Egészen hihetetlen szólók és bomba gólok, olyan mozdulatsorok, amikre csak ő képes és amik kielemzéséhez lassításra lenne szükség, mindezek mellett pedig mindössze 2 perc kiállítás. Nagyszerű teljesítményt nyújtott az idén! Érzésünk szerint az ő helye a legbiztosabb a csapatban.

Fuchs András –Dunai Krokodilok

A Krokodilok idei kevéssé meggyőző szezonjáért az egyik legkevésbé ő hibáztatható. A védő párunkból ő a kevésbé gólerős, viszont ő az, aki rendszerint megteremti társainak a biztonságot, megszerzi nekik a labdát, illetve feltartóztatja az ellenfelet. Fiatal kora ellenére az ő agresszív játékstílusa áll talán a legközelebb a védőktől nemzetközi meccseken megszokottakhoz. Szinte átjátszhatatlan, mindenki számára nehéz ellenfél.

 

A támadók:

Itt a bőség zavarával kell megküzdenünk. Szinte akárkit teszünk be egy olyan 10-15 fős keretből, az jogos és megmagyarázható, de akárkit hagyunk ki, az nehezen megindokolható. Végiggondoltuk az általunk látott meccseket, és végül az alábbi elhatározásra jutottunk:

Vadócz Bence  - ARES HC/Top Floor

Szinte minden évben elhangzik floorballos körökben, hogy lassan leáldozik a régi öregeknek, megkopik gyorsaságuk, a játék is változik. Vadócz és Nádor azonban úgy látszik örökké az elit tagjai maradnak. Az idei teljesítményük egészen káprázatos volt. Sokszor az álomcsapatok  támadó soraiba szinte minden sportágban gól illetve ponterős játékosokat tesznek. Befejező csatár azonban nincs előkészítő nélkül. Vadócz Bence pedig vitathatatlanul az egyik legjobb elkészítő, a 32 gólpassz önmagáért beszélő adat. Szenzációsan lát a pályán, kevesen hozzák olyan jól és váratlanul helyzetbe társaikat mint ő, igazi irányító, a játék szervezője. Nevezhetnénk a „magyar floorball Zidane”-jának is:) Idei produkciója annyira meggyőzött minket, hogy neki adjuk a karszalagot is!


Nádor Krisztián - ARES HC/Top Floor

17 meccs, 45 gól, 64 pont. Ezzel az érvelés végére is értünk. Nincs még egy olyan támadó a magyar mezőnyben, aki ilyen pontossággal és ilyen arányban lövi be a helyzeteit. Szinte mindenhonnan veszélyes, bármikor beköszönhet, és ezt minden egyes meccsen meg is tette. Elévülhetetlen érdemei vannak az ARES idei menetelésében.



Pazsák Csaba – Debreceni FSE

Természetesen a bajnok is képviselteti magát. A Debrecen erejét inkább a nagyszerű csapatjátékban látjuk, mint sem a kiugró egyéni teljesítményekben, bár ilyen is akad bőven soraikban. Csapatkapitányuk azonban amellett, hogy egyénileg kiemelkedőt nyújtott, a csapatjáték fő letéteményese is. Önzetlenül szolgálja ki társait, és remekül irányítja a játékot, átlagon felüli játékintelligenciával rendelkezik, évek múltán talán az „új Vadócz”-ként emlegetné a sportsajtó…



Mint már említettük, sokam megérdemelnék még, hogy helyet kapjanak. Mujahid Tamás irányító szerepe és szenzációs futó mennyisége, Benkei László gólérzékenysége, Bognár Gergő védekezése, Varga Gergő vagy Pajor Gábor góljai, Kovács Gergely vagy Odor József csapataik játékában betöltött szerepe egyaránt méltóvá tennék őket a bekerülésre. Sajnálatos módon egy sor csak 5+1 emberből áll, a magyar válogatott kerete pedig úgyis ismert:)

 

14 komment

Címkék: alomcsapat ob1

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr61123488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.07.23. 12:57:19

Hát aki Mujahid Tamást az idei teljesítménye alapján nem teszi be az nem látott még floorballt. meg az sem, aki az átlagos Horváth Pétert teszi Bulatkó elé, aki semmi egyebet nem csinált, mint megnyerte a bajnoki cvímet csapatának!

Lapointe 2007.07.23. 13:03:54

Babát tettem volna be Vadócz helyett..ha már az Ares játékosai vannak többségben.:) Az igaz, hogy sok remek képességű játékos közül nem könnyű választani, de tartom magam ahhoz az elvemhez, ha már "dream team" akkor tiszteljünk már meg minél több nagyszerű játékost azzal, hogy helyet kap egy ilyen képletes sorban. Nincs egyensúlyban a Budapest vs. Vidék arány. Kíválóak az Ares játékosok is, de megítélésem szerint egy 5+1-es Dream Team-nek ne legyen már 50%-a egy egyesület játékosa. :)

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.07.23. 13:26:44

Peti!

Az ARES első soránál nem tudsz jelenleg jobbat mondani! Abba senki sem férne be! Akkor sem tennék bele mást, ha szabadon válogathatnék a teljes magyar mezőnyből!
Még Hangai Attila is elég biztos pont. Nem igazán játszották át a szezon során!
Igaz szeretnénk ebbe a sorba megszerezni Strauss Tamást, de nem azért mert Hangai nem jó, hanem mert a második sorba kellene az ő egyszerű, de nagyszerű játéka.

Ha csak egy sorok játszanának bajnokságot, akkor ez a sor toronymagasan nyerné!

Tehát ez a legjobb sor!

A VB-n is van mindig vagy 3 svéd a csapatban! Ez nem úgy megy, hogy minden csapatból legyenek benne!

Lapointe 2007.07.23. 17:13:15

Ezért nem is értek egyet a VB-n sem azzal, hogy "agyon sztárolják" a svédeket és a csapból is ők folynak. Mondom ezt úgy, hogy nagy svéd rajongó vagyok. A Dream Team mindenkinél más értelmet nyer. Értem amit mondasz Zoli és eredményesség szempontjából minden bizonnyal jó az Ares első sora. Ebben az esetben amikor a blog szerkesztője Országos Dream team-re gondol, akkor én bizony jobban elosztottam volna a szerkesztői elismeréseket más - akár vidéki- játékosok részére is. A 6-ból mindössze 2-en játszanak vidékért a többi fővárosi. Erre gondoltam..

szg01 2007.07.23. 17:56:44

Hát... ez is egy egész jó csapat

acsbar 2007.07.23. 23:28:47

Horváth Petinek voltak gyengébb meccsei valóban, kapott elkerülhető gólokat, de amit a két elődöntőben nyújtott, az azt hiszem, messze-messze átlagon felüli volt. Nehéz a kapusposzton is megfelelő jelöltet találni, én el tudom fogadni akár Bulátkó Kornélt, akár Petit oda.

Lapointe 2007.07.29. 14:33:39

Minden kapusnak vannak lekvár kapott góljai :)

Füfke 2007.07.29. 17:29:50

Nagyon egyszerűen lezárom ezt a vitát!
Az idei szezon legjobban fejlődő kapusa valóban Bulátkó volt, DE Horváth Péter (pesti tanulmányai miatt), EDZÉS NÉLKÜL!!! védett a szezonban úgy ahogy, azaz a legkevesebb góllal a háta mögött.

És egy szokásos ironikus megjegyzésem: melyik kapus hagyta ki az összes (azaz az eddigi két) válogatott összetartást?

Lapointe 2007.07.29. 19:02:50

Gabi!

Te minden eszmecserét be akarsz rekeszteni :))
Amúgy csak annyit tennék még hozzá. Volt szerencsém megtekinteni a Debrecen - Szpk elődöntő 2-t. Mindketten remekül dolgoztak.
Két egyforma képességű kapus teljesítményére mindíg kihat, hogy milyen a védelem előttük!

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2007.07.30. 22:50:57

Gábor,muszáky neked mindig a válogatott összetaretásokkal jönnöd? Azt például senki sem tudja Kornélról, hogy ő eredendően nyírbélteki, és ez az egész neki mennyi pluszlemondással jár.

Füfke 2007.07.31. 19:07:18

Elhiszem! DE!
1. "Mindent lehet, csak akarni kell!"
2. "A válogatottság megtiszteltetés!"
3. "Hajrá SZPK!"

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2007.08.05. 00:26:15

Elég pénz most egyelőre nekünk Róma is, ahol megtisztelő módon mi fogjuk képviselni Magyarországot, pontosabban a magyarokat! A magyarok alatt pedig értelek téged, a szüleimet, a palóc nénit, a székely bácsit, baranyi fiatalokat, stb-stb. Azaz mindnekit, akinek ez az anyanyelve...

Az pedig mindig valahogy kimarad, hogy a komáromiaknak könynebb, mert ha Pestre el kell menni, az is 1 óra alatt megoldható...


DE:
1. „Mindig azt halljuk legtöbbet, ami leginkább hiányzik!" (ebben az esetben aki(k))
2. „Ha mindenki szeretne, semmit se érnék!"
3. Csak DEBRECEN...

dsk 2008.05.17. 15:53:25

elég éredekes hogy az ősz legjobb játékos Görög Tamás nem kerül be az álomcsapatba

Floorballer 2008.05.17. 19:38:57

Őőő mármint a tavalyiba? :D
süti beállítások módosítása