Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Loki meg a többiek... - elindult az NB1

2007.07.28. 15:09 Floorballer

Szinte észrevétlenül bár, de ismét elkezdődött a magyal labdarúgó bajnokságnak nevezett eseménysorozat. Talán a világ egyetlen olyan foci bajnokságáról beszélhetünk, ahol a két szezon közti szünet rövidebb, mint az őszi és a tavaszi felvonás közti téli pihenő. Persze megérthetjük mindezt, hiszen teleink kemények, a gyepek érzékenyek, ráadásul az európai normánál kevesebb 30 bajnoki forduló így sem foglal el sok helyet a naptárban. A szint valószínűleg idén sem fog félelmetes magaslatokba hágni, de ennek ellenére az érdeklődés sem fog csökkenni, hiszen aki eddig kitartott e „rendezvénysorozat” mellett, az már valószínűleg tűzön vizen át ragaszkodni fog hozzá.

Az elmúlt három évben különböző úton-módon bár, de a Debrecen csapata minduntalan besöpörte a bajnoki címet hol könnyebben, hol nehezebben. Az idei résztvevőket három csoportba sorolhatjuk (amiből kis gondolkozás után négy lett végül, mert úgy éreztük, a Győr és a Fehérvár többet érdemel az eredeti besorolásnál) a mögöttünk hagyott szezon tapasztalatai alapján:

1. A Debrecen:
 

A bajnok külön kategória, akit meg akar venni, azt megveszi a magyar mezőnyből. Ez alatt elsősorban Kouemaha-t értjük, aki az elmúlt fordulóban gyorsan villant is, bár a magyar mezőnyben gyakoriak ezek a múló villanások…

Ezen felül biztos háttér, és egy roppant különleges, speciális helyzet is segíti a Lokit: a stadionban vannak nézők!!! A keret bomba erős (szigorúan magyar viszonyítási alapot véve), így elkerülhetetlennek tűnik az újabb bajnoki cím. Kicsit pontosabban: csak ők veszíthetik el.


2. Az üldözők: ZTE, UTE, Kispest, MTK
 

Az üldöző boly, azaz a második helyért küzdők csoportja kicsit népesebb. A UTE a fiatalítással megállt, a ló túlsó oldalára átesve vettek egy raklapnyi idegenlégióst a világ minden tájáról „óccsóért”. A legkíváncsiabbak Foxi-ra vagyunk, vajon meg állja-e helyét a Megyeri úton is. Az MTK nagy kiárusítása elmaradt, bár akadtak távozók, Hrepka, Kanta és még sokan maradtak. Az utánpótlás pedig futószalagon érkezik, ez biztosan elég lesz az élmezőnyben maradáshoz, és a rutin hiányában biztosan kevés lesz a bajnoki címhez. A 2. csoportba soroljuk még a megtáltosodó Kispestet és a szerb csapatot, a ZTE-t. Meglátjuk mire lesz elég a sok „neves” szláv játékos és edző.

3. A fekete lovak: Fehérvár, Győr

 
A Debrecen B-vé avanzsáló Győr évek óta szép reményekkel vág a szezonnak, majd csúful elbukik. Egervári Sanyi bá érkezése valamint a Bogdanovics-Brnovics csatár duó talán valamivel több alapot a bizakodásra és a nyugis középmezőnyre. A Fehérvár tovább evickél Marian Vlak vezérletével, valószínűleg idén sem alkotnak semmi emlékezeteset, bár visszatért Simek Peti is…

4. A kiesés ellen küzdők:

 
Tavaly is nagy volt a harc a bennmaradásért, az idén sem lesz ez másként. A sok szürke csapat, szürke játékkal, kiegyenlített erőviszonyokkal. Szinte bárki odaérhet az utolsó két helyre, ki kevesebb, ki több eséllyel. Mi külön várakozással tekintünk a Dunaferr Old Boys, azaz a Paks szereplése felé. Lengyel Feri vezérletével újra együtt a Salamon-Éger-Molnár védelem, a csatársor pedig az egyik leghangzatosabb a bajnokságban: Márkus-Tököli-Horváth Feri.

6 komment

Címkék: foci loki nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr83127077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2007.07.30. 17:28:05

Aki akar az a szurkolói képen megtalál!:)

Lapointe 2007.09.08. 22:59:03

Ugyan ma NBII-es meccs volt, de meglepő eredmény: FTC-Szolnok 1-2. A fradi gondja az, hogy a játékosok el is hiszik magukról, hogy NBII-es focisták..ezért nem fognak feljutni..és az már régen tragédia, ha egy fradiban egy Mátyus a csapat gólszerzője és legjobbja.

acsbar 2007.09.10. 00:05:31

Ez így van, nincs góllövő csatár a Fradiban. Ennek ellenére idén feljutunk, de minek...

Lapointe 2007.09.10. 23:40:05

Kint voltam a Vác-Ftc meccsen. Néztem a bemelegítésnél az ifjakat (Zsivóczky, Jovánczay stb.) végig vihogták az egészet. Lipcsei a nézőkkel bratyizott, és öt lövésből egyszer sem találta el a kaput..Horváth Pétert csak akkor vettem észre, hogy a pályán volt a meccsen, mikor lecserélték az orrom előtt (pedig egykoron váci kedvenc volt). Ndjodo pedig..még nem tudom hova tenni. Atletikus, de nem igen veszélyes..Tudod Barni ki volt a bemelegítésnél és a meccsen is igazi profi, koncentrált? Vincze Ottó..Mi lesz így veletek??

Teemu 2007.09.11. 12:20:23

Megye 2 sajna...de a foci nem érdekel már...CSAK A JÉGKORONG :) Ugye Petya? ;)

acsbar 2007.09.11. 18:54:16

Majd csak figyeld meg, ezzel a hozzáállással is visszakerülnek NB 1-be! Szégyen.
süti beállítások módosítása