Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Vitafórum - A bajnoki rendszer jövője, 2. rész

2007.08.05. 21:30 Floorballer

Az előző eszmefutatás elsősorban a férfi bajnokság rendszerére koncentrált, szemet hunytunk a női bajnokság menetével kapcsolatos kérdések fölött, pedig a gyökeres változások valószínűleg inkább itt várhatóak.

Az abszolút háttérben lévő női bajnokság az elmúlt időszakban egyre inkább szót kér magának. Ez elsősorban a minden reményt felülmúló világbajnoki szereplésnek köszönhető. Itt is meg kell említenünk a média szerepét, hiszen egyedülálló módon az egész ország floorball szerető közönsége gubbaszthatott ökölbe szorított kezekkel a monitorok előtt és élvezhette élő egyenes adásban a lányok sikerét. Talán ennek, talán a fiú csapatokhoz kötődő lányok, barátnők, testvérek lelkesedésének köszönhetően egyre több női csapat és játékos jelenik meg a színen. Dicséretes, hogy sorra „nőnek ki a földből” teljesen újonc gárdák, amelyek a nulláról építik fel a játékukat és játékosaikat. Így az idei csapat névsort elnézve el is érkeztünk a kritikus létszámhoz, azaz immár 10 alakulat csap össze a bajnoki címért.



Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi bajnoki rendszer nem bír el több csapatot a 2 oda-vissza kör rendszerben, bár a férfi OB1 bővítése felveti annak lehetőségét, hogy esetleg egy 12 csapatos női bajnokság is „belefér” úgymond. Viszont nem szabad megfeledkeznünk a szakadéknyi különbségekről, amik jelen vannak a mezőnyben. A rutinos, évek óta meghatározó nagycsapatok (Szolnok, Szombathely, Eger...) mellett újoncokból verbúválódnak a lelkes új társaságok (WS, Triton, Debrecen) melyek mindent megtesznek a különbség csökkentése érdekében. Tegyük fel, még jelzi indulási szándékát 2-3 újonc csapat (azt nem remélhetjük, hogy a férfi OB2 beindulásához hasonlóan hirtelen 10 új csapat létesüljön). Ekkor felmerül a kérdés: mit lehet tenni. Az idei évben senkit nem fenyeget a kiesés réme, így a nevezők számának ismeretében nem lehet azt mondani utólag, hogy hát 7-10-ig bizony kiestek a csapatok, és létrejött egy OB2… Az idei 10 csapat jövőre is OB1-es marad ennek megfelelően, viszont a 2-3 csapatos OB2 képe nem túl bíztató, vagy ésszerű. Minden bizonnyal előbb vagy utóbb szükség lesz egy átmeneti időszakra, egy két csoportos OB1 alapszakaszra, ahol már meghatározott feltételek mellett ki lehet jelölni 6-7 kiesőt, létrehozván két bajnokságot.

Az ezt követő években két út lehetséges: megtartani a két csoportos alapszakaszt és alsó-felső házas rájátszást rendezni, vagy létrehozni egy egyaránt 6-7 csapatos OB1-t és OB2-t. Mind a két megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az előbbinek elsősorban az, hogy nem hoz létre két elválasztott osztályt, az újoncok játszhatnak a Szolnok szintű csapatok ellen is, ami nagyon hasznos lehet. A hátránya viszont éppen ugyanez. A teljesen újonc játékosok számára nem biztos, hogy előnyös, vagy éppenséggel hasznos az elit csapatok elleni súlyos vereség. Kétségtelenül lehet tanulni az ilyen mérkőzésekből, de a sikerélmény hiánya, illetve a fényévnyi különbség látványa legalább olyan káros is lehet. Sokkal hasznosabb lehet sok, szoros mérkőzésen edződni, függetlenül a mérkőzés kimenetelétől. Ezt lehetővé tenné az OB2 megjelenése. Arról nem is beszélve, hogy a csapatok száma feltehetőleg tovább fog nőni, a két csoportos OB1 kerete pedig előbb-utóbb így ismét szűk lenne.

Örömmel konstatálhatjuk tehát, hogy a női szakág is egyre inkább bővül. A női utánpótlás csapatok kialakításának motiválásával pedig további bővülés várható. Elnézve az elmúlt világbajnokság eredményeit, megfelelő odafigyeléssel a válogatott is szép reményeket kezdhet dédelgetni ilyen bázis kialakulásával.

2 komment

Címkék: ob1 noi vitafórum

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr91127118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sharky 2007.08.05. 23:44:29

Én már most úgy írtam volna ki a bajnokságot, hogy amennyiben jelentkezik még új csapat a jövő idényre, akkor egy 6 csapatos ob1-et és a maradék csapatból ob2-t csinálnék(vagy ha drasztikus az új csapatok száma akkor arányosan elosztva)

Egyébként tényleg jó látni, hogy a női floorball is kezd feltámadni. A régi rutinos játékosokhoz elkezdhetnek felzárkózni az újoncok.

pavel · http://www.areskepek.gportal.hu 2007.08.06. 12:57:06

Simán megoldható a változtatás. Az első hatot kiemeled extraligásnak a többi marad OB I és nem sértetted a versenykiírást!
süti beállítások módosítása