Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Szövetségi kapitányok: Ágoston Zsolt

2007.08.21. 09:40 Floorballer

Egy adott sportág sikerei, fejlődése leginkább a válogatott eredményein keresztül mérhető le, itt láthatjuk, hogy miként fejlődünk a többi országhoz képest, jó irányba halad-e az itthoni bajnokság, szembesülhetünk vele, hogy még miben kell fejlődnünk. A szövetségi kapitányainkra így nagy felelősség és rengeteg munka hárul, hiszen 2 évente mindössze néhány meccs alatt kell megmutatni, hogy ez a sport igenis érdemesebb a kiemelt figyelemre, a támogatásokra, a médiában való szereplésre. Az eddigiek során, mint minden sportágban, a floorballban is rendszeresen támadások kereszttüzébe kerültek az aktuális kapitányok, ám ennek ellenére mind a férfi, mind a női világbajnokság nagy sikert hozott. A férfi stáb élén a svédországi sikerek után változás történt, és Ágoston Zsolt vette át a csapat irányítását. Őt kérdeztük terveiről, a felkészülésről és a kitűzött célokról:

FFR: -Hoszzú évek óta vállalsz feladatokat a válogatott körül, több világbajnokságon is jelen voltál. Mi motivált, hogy elvállald a szövetségi kapitányi posztot?

Á. Zs.: Eddig három VB-n vettem részt, először 2004-ben Zürichben Pavelka Zoli felkérésére, majd a 2006 Stokholmra  már együtt készítettük fel a csapatot, aztán Nádor Krisztián kért meg, hogy az egyetemi VB-n segítsem, és miután sajnálatos balesete volt édesapjának, én lettem a szöv. kap. Láttam tehát hogyan fejlődött a csapat az évek alatt, és úgy gondoltam(Zoli azt mondta,  nem akar még egy ciklust végig csinálni), egy még szervezettebb stábbal, ahol jobban elkülönülnek a feladatok még többet lehetne fejleszteni a csapaton.

FFR: -A válogatott kerettagok számára nyilván ismert már, de a nyilvánosság előtt nem esett róla még szó: kikből áll a válogatott mellett dolgozó stáb, és milyen szerepet szánsz nekik?

Á. Zs.: A csapat mellett hét tagú stáb dolgozik, amennyiben a gyúró és az orvos személye véglegessé válik, mert őket még keressük, illetve a Spotkórháztól várunk választ. A névsor jelenleg így áll:

-         a szövetségi edző Varga Tibor, akit nem kell különösebben bemutatnom, hiszen bajnokcsapatot csinált rövid idő alatt a debreceni fiatalokból, és fanatizmusa a játék iránti szeretete és hozzáértése nem kérdő jelezhető meg

-         Babály László erőnléti edző, aki szerintem az egyik legjobb sprinteredző, akinek a kisujjában van a sportághoz legmegfelelőbb fizikai erőnlét megteremtésének képessége, és nem utolsó sorban hihetetlen kapcsolatrendszerével már eddig is olyan segítséget nyújtott a csapatnak, ami a későbbiek során nagy hasznunkra lehet.

-         Ambrus Kata, aki a belföldi szervezésért fele, őt már megkérdeztétek itt, és eddig a floorballban vállalt szerepéért csak elismeréssel lehet beszélni. Az eddigi edzőtábor megszervezése, és a játékosokkal tartott kapcsolat igazolta jó döntés volt az Ő felkérése. Szívesen foglalkozik majd a kapusokkal is.

-         Ollé Gabriella, aki a külföldi szervezésekért felelős, de már az itthoni dolgokban segít Katának és nekünk is, Őt Laci ajánlotta, hiszen együtt dolgoznak más területen is, több nyelven beszél idegenvezetőként dolgozott nem áll tőle távol egy csapat külföldi tartózkodásának, és programjának megszervezése.

-         Meg kell még említenem Monszpart Áront, aki az IFF felé a kapcsolattartó és ha ilyen jellegű kérdés merülne fel Őt kell keresnünk.

-         Én pedig koordinálom az egész stáb munkáját, és megpróbáljuk  a maximumot kihozni a játékosokból!

FFR: -A legutóbbi világbajnokságon való sikeres szereplés magasra tette a lécet úgymond. Milyen célokat tűztél ki a csapat elé?

 


Á. Zs.: Kemény válogatási elveket fogalmaztam meg, és ehhez ragaszkodom(hosszú felsorolás lenne). A csapat megfiatalítása a fő cél, és a 2010-es VB-ra (nem a jelenlegi rendszerben zajlik majd a kvalifikáció) egy ütőképes csapat megteremtése. A 2008-as VB-on a csoportból való továbbjutás.

FFR: -Lehetségesnek tartod az A csoportba való feljutást?

Á. Zs.: Szerintem szervezett munkával 6-8 éven belül elérhető cél lehet a most még nagyon fiatal tehetségekkel, de ehhez kemény munka kell nem csak a technika fejlesztése, hanem a fizikum felépítése is.

FFR: -Miben kellene előbbre lépnie leginkább a magyar válogatottnak ahhoz, hogy még sikeresebben szerepelhessen?

Á. Zs.: Csapat taktika(támadás variációk, védekezés), fizikum(gyorsaság, állóképesség futástechnika) és technika(a modern játékban nagyon rövid idő van egy lövés, csel végrehajtására és mindezt maximális sebességű futás mellett) terén is van fejleszteni valónk. Bár ezek nagy része a klubok feladata kell legyen.

FFR: -Mit érzel leginkább hátráltató tényezőnek?

Á. Zs.: A nem egységes szemléletet a sportágon belül. Itt gondolok a klubokban folyó munkára, ami nagy szakadékokat hoz létre játékosok között technikai és fizikai téren is.

FFR: -Mi lehet az a szint, amit 5-10 év múlva Magyarország elérhet?

Á. Zs.: 2006-ban az észtektől kaptunk ki a „B” döntőn, az ő játékukat el tudjuk érni eddig.

FFR: -Csapatod mindig is a jó erőnlétéről és harcos játékáról volt ismert. A válogatottnál is hasonló elvek alapján kívánod kialakítani a játékstílust?

Á. Zs.: Aki ismer, tudja, hogy erre építkezek, és ebben a kérdésben is egyetértünk a stáb minden tagjával,  hiszen ha valaki figyeli az összes futáson alapuló sportágban követelmény a kiváló fizikum(többek közt ezért is nem vagyunk jók fociban).

FFR: -Mire helyezed a legnagyobb hangsúlyt a felkészülés során?

Á. Zs.: Fizikum, és taktika sorokra lebontva.

FFR: -Sokak szerint a hazai és a nemzetközi trendek egészen más irányba mutatnak a  játék jellegét tekintve. Hogy tudjátok áthidalni ezt a problémát, hogy a világbajnokságon ne legyen hátráltató erő a számos hazai beidegződés?

Á. Zs.: A  játékosokat próbáljuk  a nemzetközi megmérettetés irányába orientálni, egy edzőképző program jót tenne a hazai versenyek színvonalának. Ebben az Elnökség nagy segítséget kaphat a cseh szövetségtől.

FFR: -Az előző világbajnoksággal kapcsolatban sokszor elhangzott, hogy többek valószínűleg az utolsó szereplésükként tekintenek rá. A bő keretben azonban ismét megtalálhatóak ezek a rutinos játékosok. Hamarosan feltehetőleg eljön a generációváltás ideje, 2010-re már lesz sok meghatározó ember akikre nem lehet számítani a válogatottban. Meglátásod szerint zökkenőmentesen végbemehet ez a változás, vagy ezek a játékosok jelenleg pótolhatatlanok és hiányuk átmeneti hanyatlást hoz majd?

Á. Zs.: Mindenkinek megadjuk az esélyt a bekerülésre, aki a feltételeket teljesíti ott lehet a végén, a váltás nem hiszem, hogy nagy törést hoz hiszen a fiatalok közül sokan az U 19 válogatottban már játszottak nemzetközi mérkőzéseket.

FFR: -Számos fiatal, elsősorban korábbi U19-es válogatott is bekerült a keretbe. Előnyt élveznek a korábbi U19-es játékosok nemzetközi rutinjuknak köszönhetően a felnőtt válogatott keretbe kerülés terén?

Á. Zs.: Ez a kérdés a nemzetközi mérkőzéseken dől el ki, hogyan teljesít majd.

FFR: -A bő keret jelenleg számos nevet tartalmaz. A hírek alapján ezzel a kerettel egy korábbiaknál alaposabb felkészülési terv szerint kívántok dolgozni a stábbal. Mikor, illetve milyen ütemben várható szűkítés?

Á. Zs.: A szűkítés folyamatos, hiszen az edzések alapján is le tudjuk mérni ki milyen állapotban van, de a fő szűkítés az áprilisi Hungária Kupa után lesz.

FFR: -Lehetséges a keretbe való bekerülés a későbbiek során is, vagy a felkészülési program miatt ez a korábbiaknál jóval nehezebb lesz?

Á. Zs.: Természetesen figyeljük a bajnokságokban nyújtott teljesítményt és kikérem az edzők véleményét is ebben a kérdésben, ebben az évben ez még lehetséges.

FFR: -Rendszeres téma a válogatott összetartásokon való részvételi arány. Mi a véleményed a hiányzásokról, és milyen esetleges szankciókat helyezel kilátásba? Mennyire várható el a jelenlegi körülmények közt a rendszeres részvétel?

Á. Zs.: A hazai játékosok 80% részvétel mellet utazhatnak a külföldön játszók egy kiemelt tábort hagyhatnak ki. Csak a beteg játékos hiányozhat, vagy aki előtte velem egyeztetett, más esetben a hiányzás száma duplázódik. Aki elér egy bizonyos hiányzási számot az kikerül a keretből!

FFR: -Fontosnak tartod, hogy minél több csapat képviseltesse magát a válogatott keretben?

Á. Zs.: Igen, mert a szemléltet szeretnénk a csapatokhoz eljuttatni.

FFR: -Számítasz-e a külföldi játékoskra? Ha igen milyen feltételekkel?

Á. Zs.: Igen, velük is folyamatosan egyeztetünk!

FFR: -A világbajnokság előtt milyen nemzetközi megmérettetéseket terveztek a válogatott számára? Külföldi kupák, esetleg hazai szervezésű nemzetközi torna?

Á. Zs.: Hungária Kupa, egy nemzetközi torna és több edzőmérkőzés a szomszédos országok válogatottjaival.

FFR: -Terveztek szorosabb együttműködést valamely külföldi szövetséggel?

Á. Zs.: A cseh szövetség ígért segítséget, velük csak jó kapcsolatra számítok.

FFR: -Milyen válogatottat szeretnél látni 1,5 év múlva a világbajnokság előtt?

Á. Zs.: Egységes, erőtől duzzadó minden meccset nyerni akaró csapatot.

FFR: -Mi az, amivel már elégedett lennél 2008december végén?

Á. Zs.: Ha csoportból továbbmegyünk már jó, utána minden lehetséges!

FFR: -Sikeres szereplés esetén továbbra is vállalnád a feladatot?

Á. Zs.: Nem rövid  távra tervezek, ugyanis egy későbbiekben  sikeres válogatott alapjait szeretnénk lerakni, nem szeretném a rövidtávú sikerekért feláldozni a fiatalok tenni akarását!

FFR: -Sok sikert a felkészüléshez!

3 komment

Címkék: világbajnokság floorball szöv.kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr6144289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oscar99 2007.08.22. 09:05:46

Azért meglepő lenne az 'A' csoportos vb-részvétel 6-8 év múlva... Mivel már nem lesz csak 1 vb - persze lehet, hogy tévedek.

Azért jó munkát, az eredményt én biztosan megnézem Csehországban.

Mentorom 2008.04.17. 20:38:18

Hát nekem ő a testnevelés tanárom! Az a vasszigor ami az órákon van gondolom itt is beteljesül :) Ütőképes csapat lesz

sivakjordanszabolcs 2008.12.12. 19:55:40

Nekem Ő az osztályfőnököm és a testnevelő tanárom! A vasszigorral egyet értek az meg van! :P:D Szerintem amit a tanárúr mond az valószínűsíthetően reális elképzelés! Sok mindent tanultam már tőle és remélem még sok mindent tudok megtanulni tőle! De a leghasznosabb dolog amit tanított nekem, hogyan viszonyuljak a csapattársaimhoz, hogy segítsem őket ha nem megy nekik meg stbstb. Én drukkolok neki, hogy sikerüljön, amit kitűzött maga és csapata elé! Sok sikert!!:D
süti beállítások módosítása