Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse - utózöngék

2007.09.04. 13:12 Floorballer

Az első MK forduló különösebb meglepetések nélkül zajlott le. Az esélyes csapatok kisebb-nagyobb nehézségek árán behúzták a meccseiket, a háromesélyes találkozók pedig valóban küzdelmes és kiélezett összecsapásokat hoztak. Sajnálatos módon már az első alkalom sem volt zökkenőmentes az idei szezonban sem, a Szolnok Cannibals – Torpedo Justitia összecsapás a nem megfelelő időpontegyeztetés miatt a zöld asztalnál dőlt el a vidéki alakulat javára. A további eredmények:

Miskolci Beytárok „B" (OB3) - White Sharks HC (OB2) 0 – 9
Diamonds – Kecskemét (OB2) - Phoenix Fireball (OB2) 7 – 8 (aranygól)
Mecman Eger "B" (OB3) -  Bajai Darazsak (OB3)  6 – 16
Triton (OB2) - Diamonds SK (OB1) 9 – 14
Szegedi FE (OB2) - Mecman Eger „A” (OB1) 1 – 6
Szombathelyi DSE (OB2) – SZPK (OB1) 2 - 16

Neumann FSE (OB1) -  IBK Cartoon Heroes (OB1) 1 - 3

A Hét Meccséről az ígéreteknek megfelelően az érintettek, Kovács Gergely és Odor József nyilatkoznak:

FFR: -Egyelre sehol nem olvashatunk meccskrónikákat, így kérnénk mindkettőtöket, hogy foglaljátok össze röviden a meccset a saját szemszögetekből.

K.G. Ha minden igaz, akkor honalpunkon (www.cartoonheroes.fw.hu) legkésőbb holnap estig felkerül egy hosszabb összefoglaló, így most ezt kihagynám.

O.J.:-Hajtós, kemény meccs volt. Nem játszottunk jól, meg is lett az eredménye…

FFR: -Mikor éreztétek, hogy ezúttal meglehet a győzelem?

K.G.: Úgy mentünk fel a pályára, hogy győznünk kell. Mivel tudtuk, hogy nagyban rajtunk múlik a dolog ezért mikor láttam, hogy nyugodtan játszunk akkor már bíztam a győzelemben. Igazából a 3. gólunk után biztos voltam benne, hogy nyerni fogunk.

FFR: -Mikor csúszott ki szerinted kezetekből a találkozó?

O.J.:- Nem igazán éreztem ilyet. A 3. harmadban láttam, hogy vezet az ellenfél, de úgy éreztem tudunk még fordítani. Aztán nagyon hirtelen elrepült a harmad és nem hogy közeledtünk volna, inkább mégegyet kaptunk…

FFR: -Volt-e a mérkőzésnek döntő momentuma, és ha igen, mi?

K.G.: Volt: Dávid András gólja az egyik (2-1), a másik, hogy ellenfelünk egyszer sem tudott vezetni, így nem kellett annyira támadnunk, ezzel a kontrajátékukat meg tudtuk ölni. Nem tudtak gólokat lőni, ettől idegesek lettek, fejben is feléjük tudtunk ezzel nőni.

O.J.:  Leginkább két dolgot tartok döntőnek. Az IBK csapata keményebben játszott mint mi, illetve hogy 3 kapott góllal ugyan lehet még meccset nyerni, de 1 lőttel szinte soha.

FFR: -Mi volt az IBK játékában a győzelem kulcsa?

K.G.: Türelem, kevés reklamálás, tudatos védekezés.

O.J.: - Amit az előbb írtam: kemény játék és a mi gólképtelenségünk.

FFR: -Miben hibázott a Neumann a tavalyi találkozókhoz képest?

K.G.:Nem tudtak előnyt szerezni, ezzel nem tudták kinyitni a pályát, nem tudtak kontrázni. Felállt védelem ellen meg nem nagyon volt helyzetük.

O.J.:- Az ellenféllel ellentétben nekünk nem voltak olyan edzőmeccseink, ahol tényleg oda kellett volna tennünk magunkat és ez nagyon erősen meglátszott mikor test-test ellen oda kellett menni harcolni. Egyébként pedig tavaly ugyanilyenkor is kikaptunk az IBK-tól és lám a bajnokságban mégis 2x is győzni tudtunk.

FFR: -Mi volt az oka meglátásotok szerint, hogy a Neumann ezúttal csak 1 gólt tudott elérni a tavalyi 7 illetve 6 találattal szemben?

K.G.:Mint már többször írtam: a kontráikat megfogtuk ,tudtuk, hogy ez a fő veszélyforrás. És fontosnak tartom azt is, hogy védőik nem támadtak igazán. Kiemelném még Majorosi Tamás remek kapusteljesítményét, hiszen azért 1 lövésnél jóval több találta el a kaput.

O.J.:- Megint csak ismételni tudom saját magamat. Egyértelműen az ellenfél kemény, határozott és néha durva védekezésével tudta felőrölni a támadásainkat. Illetve ugyanúgy, ahogy tavaly is, most is időre lesz szükségük az új játékosainknak, hogy tökéletesen beleilleszkedjenek a mi játékunkba. Jó úton haladunk, de teljesen érthetően még egy kicsit összébb kell szoknia a csapatnak.

FFR: -Kiket emelnétek ki saját illetve az ellenfél csapatából?

K.G.: Tőlünk Tóth Marcit aki betegsége után talán most először játszott úgy mint előtte. Feltúrta a pályát, rengeteg labdát szerzett, és gólt is ütött. A másik kiemelendő msehős Majorosi Tamás, akinek ez volt az első hivatalos meccse nálunk, és rögtön bizonyított. Szerencsére a többiek felnőttek hozzájuk, gyenge teljesítmény nem is volt .A Neumannból ahogy az várható volt Varga Miki jeleskedett a kapuban (gólokról nem nagyon tehetett), és az első védőpárt (Odor - Vörös) emelném még ki.

O.J.: - Nem gondolom hogy most bárkit is ki kéne emelnem a saját csapatomból. Küzdöttünk, akartunk, de valahogy semmi sem akart összejönni. Az ellenféltől Dávid Andrást emelném ki, szerintem ő volt a meccs legjobbja.

FFR: -Milyen következtetéseket lehet levonni ebből a találkozóból a szezon további részével kapcsolatban?

K.G.: Részünkről azt, hogy tudunk fegyelmezetten is játszani ah akarunk. Erre kell építkezni. Az ellenfélnél pedig szerintem azt, hogy a felállt védelem ellen kell sokat gyakorolni.

O.J.: - Nem érzem, hogy most el kellene keserednünk, mert nálunk aztán tényleg nagyon jellemző a fociban jól bevált „idény eleji forma”. Ugyanakkor néhány dolog szépen látszódott ebből a meccsből, amin változtatnunk kell. Például, hogy kevesebbet „sírjunk” a pályán, kevesebbet foglalkozzunk a játékvezetőkkel és hogy ne összeveszni akarjunk a meccs szünetében, hanem kiküszöbölni a hibákat!!!

FFR: -A 3. fordulóban ismét találkoztok, mit vártok attól a meccstől ennek fényében?

K.G.: Nem hinném, hogy ennek a meccsnek a fényében kell attól bármit is várni. Ugyanaz a véleményem, mint ezelőtt volt: elsősorban rajtunk, illetve a Neumann védelmén fog múlni.

O.J.:- Jókor jött a pofon, addigra összekapjuk magunkat és 7-6 lesz ide :)

Szólj hozzá!

Címkék: floorball magyar kupa hét meccse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr57157170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása