Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás /8 nap/ - MEISE

2007.09.07. 11:16 Floorballer

Az Eger csapata évről-évre rácáfol a kétkedőkre, és bár sokan várják visszaesésüket minden szezon kezdetén, tapasztalt játékosival és egységes keretével rendre a mezőny meghatározó tagja tud lenni. Tavaly a legemlékezetesebb cselekedetük a címvédő Krokodilok oda-vissza történő legyőzése volt, de biztosak lehetünk benne, hogy idén is lesz mire emlékezni a borvidéken. Kérdéseinkre Szabő Gergő válaszolt:

FFR: - Az Eger a tavalyi szezonban számos meglepetés okozva végül az előzetese elvárásokat meghaladó negyedik helyen zárt. Többen úgy vélik, hogy a gárda magja lassan kiöregszik, így visszaesés várható. Hogy látjátok ti az idei esélyeiteket? Mik a célkitűzéseitek?

Sz.G.:Először is hagy szögezzem le, hogy mi nem éreztük akkora meglepetésnek a tavalyi szereplesésünket, sőt igazából én rettentően csalódott voltam, mert egyik sorozatban sem sikerült a döntőbe jutnunk. Sajnos az Ares ellen nagyon nem jött ki a lépés a csapatnak, és így, még megszorítani sem sikerült a kétségkívül erősebb gárdát.

Természetesen rutinos csapattársaim idén sem lettek fiatalabbak, de minket már tavaly is elkönyveltek öreg csapatnak, szóval ebben nincs semmi újdonság számunkra. Bár most több fiatal és tehetséges játékos is érkezett. Remélhetőleg idén is bebizonyítjuk, hogy velünk még számolni kell. Azt hiszem egy ötödik helyezéssel már mindenképpen elégedettek lennénk. A kupában viszont szeretnénk a lehető legmesszebb jutni.

FFR: - Létrehoztatok egy B csapatot is az OB3-ban. Hogy befolyásolja ez az A csapat keretét? Érkeztek-e új játékosok?

Sz.G.: Az OB3-as csapatunknak elég vegyes az összetétele. Kerültek ide sok nagy csatát megélt volt válogatott játékosok (természetesen ők az A csapatból kerültek ide, az ő játékuk elvesztése mindenképpen érzékeny veszteség az első csapat számára) , teljesen kezdő feltörekvő tehetségek illetve sikerült visszacsalogatni egy-két régi játékost, akik legutoljára még a MEISE „hőskorában” játszottak. Szóval szerintem egy nagyon jó kis közösség van kialakulóban, akik ellen mindenkinek élmény lesz játszani. :)

FFR: - Vidéki csapat lévén nálatok kis szerepe van az átigazolásoknak. Mi a véleményetek a jelenség terjedéséről elsősorban a fővárosi csapatok közt? Hátrányba kerülnek így a vidéki gárdák?

Sz.G.:Úgy gondolom az átigazolások terjedése teljesen természetes dolog, hiszen egyre nagyobb a tömegbázis, egyre több a csapat. Nem mindenki találja meg a helyét rögtön. Még akár az is lehetséges, hogy az  illető már kinőtte a csapata szintjét és megmérettetné magát egy előrébb jegyzett gárdában. De szerintem abban sincs semmi kivetni való, ha csapatok keresnek meg játékosokat. Ha ő úgy gondolja, hogy számára a másik csapat jobban megfelelő, akkor menjen. Természetesen csak akkor ha ezt korrekt módon lebonyolította előző klubjával.

Azt hiszem a vidéki csapatok ebből a szempontból mindenképpen hátrányos helyzetben vannak, hiszen nem nagyon van lehetőségük honnan igazolni. Viszont sok szempontból szerencsésebb vidéki városokban működtetni az egyesületet.

FFR: - A legtöbben az ARES, SZPK, Debrecen trióból várják a majdani bajnokot. Miként látjátok ti az esélyeket, és kik lehetnek azok, akik még harcban lesznek a bajnoki címért?

Sz.G.:Én is úgy gondolom, hogy ebből a három csapatból kerül ki a végső győztes. Talán még a  Krokik is odakeveredhetnek, ha idén komolyabban veszik az egészet. De összességében én az Ares bajnoki címet várom. A kiírás is jó nekik, hiszen így legalább nem csúszhatnak el azon a bizonyos banánhéjon, úgy mint az elmúlt években. A Debrecen nagyon jó csapat, de hosszú távon még nem tudnak kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtani. Nagy harcot fognak vívni idén is az SZPK-val, akit csak azért nem várok az első helyre, mert az Ares ellen  még nem sok babér termett nekik.

FFR: - Összességében milyennek értékeled a csapat keretét?

Sz.G.:Négy fiatal játékos érkezett és több  idősebb távozott, így jó pár évvel kevesebb lett a keret átlagéletkora.  A régi  meghatározó játékosok közül szinte mindenki maradt. Azt hiszem még mindig meghatározó tagja leszünk  az OB I-nek, habár a dobogóért nem fogunk harcolni.

FFR: - Hogy telt a nyári szünet? Milyennek ítélitek a szezonra való felkészülést?

Sz.G.: A nyarat többnyire pihenéssel töltöttük, augusztustól kezdtünk el edzeni. Sajnos nem sikerült komoly felkészülést végezni, de aki ismer minket, az tudja ez nálunk nem jelent semmit. :)

FFR: - Kikre hárul kulcsszerep majd a csapatotokban?

Sz.G.:Az eddig is meghatározó játékosoktól idén is sokat várunk. Mindenesetre véleményem szerint azon fog múlni az idei szereplésünk, hogy a fiatal játékosok, hogyan tudják megoldani a rájuk váró feladatot. Természetesen most még nem nekik kell húzni a csapat szekerét, de ettől még sok mindent eldönthet az ő teljesítményük. Viszont ha a régi húzóemberek gyengén muzsikálnak, akkor nehéz szezon elé nézhetünk.

FFR: - Mi a véleményed az ellenfelekről? Kik lehetnek a fő riválisaitok?

Sz.G.:Úgy veszem észre egyre kisebb a különbség az OB I csapatai között, talán csak a Torpedó lóg ki egy kicsit a mezőnyből. Így mindenki ellen keményen meg kell küzdeni a két pontért. Hogy kik lehetnek a fő riválisaink? Ez jó kérdés. A bajnokság majd megadja rá a választ.

FFR: - Melyik csapattól várod az idén, hogy meglepetést okoznak az előzetes elvárásokhoz képest? Kiktől vársz nagy előrelépést, és kiktől hanyatlást?

Sz.G.: Igazából nem várok nagy meglepetést az új szezontól. Az erőviszonyok nagyjából ugyanazok maradtak. Talán a Mesehősök fentebb léphetnek idén, mondjuk a tavalyi szereplésüket figyelembe véve lesz honnan.

FFR: - Van-e olyan játékos a magyar OB1-ben, aki meglátásod szerint ebben a szezonban válhat igazán kiemelkedővé, „robbanhat be” a köztudatba?

Sz.G.: Senkit sem tudok név szerint említeni, de abban biztos vagyok, hogy lesz ilyen feltörekvő tehetség. És abban reménykedem, hogy lesz köztük egri is. Szép jövő előtt állhat Adelsberger Ádám, Pongrácz Ádám és Tóth Kristóf. De idén még az ő feladatuk az OB I ritmusának felvétele lesz. Remélem Vígh Gyula és Tamási Gábor végleg kikerül az ígéret kategóriájából és húzóemberek lesznek.

FFR: - Mi lenne a tipped az OB1 végeredményére?

Sz.G.: Azt hiszem pár kérdéssel fentebb már megválaszoltam ezt. Legalábbis a dobogót. A többit pedig nem szeretném megtippelni. Maradjon valami izgalom is. :)

És engedjétek meg, hogy hagy kívánjak az új szezonra minden csapatnak sok sikert és nagyon jó meccseket.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr54159474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszt32 2007.09.07. 14:08:35

Azért szerintem a Sebők, Papp, Rab „öreg hátvéd” triónak idén sem lőnek túl sokat, főleg Konstival a kapuban! Hajrá MEISE!

Kriszt32 · http://www.meise.hu 2007.09.07. 14:17:53

Azért szerintem a Sebők, Papp, Rab „öreg hátvéd” triónak idén sem lőnek túl sokat, főleg Konstival a kapuban! Hajrá MEISE!

sergio84 2007.09.07. 15:04:55

Na, azért azt ne felejtsük el, hogy kell oda még egy jó center is! ;)
süti beállítások módosítása