Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás /6 nap/ - Torpedo Justitia

2007.09.09. 10:21 Floorballer

A Torpedo örök! Hiába táncol évek óta a másodosztály peremvidékén a gárda, az isteni gondviselés mindig az első osztályban tartja a szimpatikus alakulatot. Az idei nyáron már felkészültek az OB2 küzdelmeire mikor kiderült, ismét az élmezőnyben kell helytállniuk. Sokat dobhat teljesítményükön Tarnawa Ákos kapuba való érkezése, talán sikerül feledtetnie a tavalyi nyeretlen szezont. Bár az erőviszonyok mást sugallnak, az eddigiek alapján fogadni mernénk rá, jövőre is OB1-es  lesz a Torpedo:) Bokor Gábort kérdeztük az esélyekről:

FFR: - A Torpedo tavaly nyeretlenül zárta a szezont, majd sokáig a másodosztályra készült. A Baja visszalépése nyomán mégis az OB1-ben indulhat a csapat. Mik lehetnek az idei célkitűzések?

B.G.:- Ebben az esztendőben sem lehet más a célunk, mint az osztályozós helyek valamelyikén végezni.

FFR: - A másodosztályra készülő keretben nagy mozgások voltak. Kik érkeztek illetve távoztak? Mit várhattok az új játékosoktól?

B.G.:- A keretünk jelentősen átalakult. Sajnos többen sérülés ill. egyéb családi okok miatt abbahagyták a játékot, közülük Szeifert Laci (kapus) és Müller Ádám döntése a legfájóbb. Varga Miklós is eligazolt, ő a Neumann FSE-t választotta, mivel akkor még nem tudhattuk, hogy jövőre is az OB I-ben szerepelhetünk. A kerethez 4 volt ARES „B” játékos csatlakozott, velük mindenképpen erősödtünk. Alparán Zoltán, Polgár Gergő és Balogh Máté nagy lelkesedéssel látott munkához és eddig igen jó benyomást keltettek. Sajnos Juranovszky Tamás a Veszprém Openen súlyos vállsérülést szenvedett, így rá sokáig nem számíthatunk. Visszatért a csapatba a Neumannból Erényi „Sztárpi, az örök mókamester, vele is komolyan számolunk az elkövetkező évadban. Ezen kívül több játékos is Torpedo mezbe bújhat, akik  még eddig nem játszottak bajnoki mérkőzést.

FFR: - Sikerült megoldást találni a kapus kérdésre?

B.G.:- A kapus poszton sikerült a legjobban az igazolás, mert oda egy igazi rutinos rókát sikerült megszereznünk. Tarnawa Ákos - aki szerepelt már az ARES/Top Floor és az IBK CH csapatában is – háta mögött már megannyi sok csata áll, ezért úgy gondolom, hogy több szempontból is sokat segíthet csapatunknak.

FFR: - A nyári kupa egyik meglepetése volt a Torpedo jó szereplése. Miben sikerült előre lépnetek?

B.G.:- Elsőre azt mondom, hogy a siker záloga elsősorban abban rejlett, hogy ellenfeleinkkel ellentétben mi, ha heti egy alkalommal is, de végig edzettük a nyarat. Másodsorban csapatunk, több csapattal ellentétben komolyan vette a tornát, hiszen fontos felkészülési állomást jelentett az OB I-es bajnokságra. Úgy gondolom, hogy gondolkodásban és a csatárjátékban sikerült előrelépnünk.

FFR: - Hogy sikerült a felkészülés? Mire helyeztétek a hangsúlyt?

B.G.:- Elsősorban az új emberek beépítése volt a legfontosabb  feladat, mely folyamat úgy vélem sikeres volt, a felkészülési meccseken az újoncok jól játszottak. Az edzések nagy részében foglalkoztunk a védekezéssel, hiszen tavaly rengeteg gólt kaptunk. Igyekeztünk ennek okait feltárni, remélhetőleg sikerrel. Ezek mellett sokat gyakoroltuk a rögzített helyzeteket, remélem többet is viszont látok majd a mérkőzéseken.

FFR: - Összességében milyennek értékeled a csapat keretét és az azon belüli összhangot?

B.G.:- Mint már említettem, a csapat feltétlenül erősödött, jó játékosokat sikerült igazolnunk. A Torpedo csapata mindig is híres volt arról, hogy a csapategysége erős. Sok közös programot szervezünk a pályán kívül is. Az újoncok e hagyománynak is megfelelnek, így ez sokat segíthet a kritikus helyzetekben.

FFR: - Mi a véleményed az ellenfelekről? Kik lehetnek a közvetlen riválisaitok?

B.G.:- A már megszokott ellenfeleinkkel küzdhetünk meg a kiesés elkerüléséért. Diamonds, Miskolc, Neumann, de meglepetést okozhatunk az IBK és az Eger csapata ellen is.

FFR: - Kié lehet idén a bajnoki trófea?

B.G.:- Nehéz ezt így most megtippelni. Kérdés, hogy a bajnokságot ki bírja végig fejben, ki hullajt pontot az alsóházi csapatok ellen. Én ebben az esztendőben ARES – SZPK párharcot várok, és a versenyfutás végén akár újra vidékre kerülhet a bajnoki cím.

FFR: - Sokak szerint idén is osztályozóra kényszerülhet csapatod. Hogy látod sz OB2 mezőnyét, kik érhetnek oda az osztályozót jelentő helyekre, és milyen esélyeik lehetnek azon?

B.G.:- Idén nyáron több OB II-es csapattal is játszottunk. Legszembetűnőbb a szolnoki csapat fejlődése, őket nehéz lesz megállítani, az osztályozós helyekre többen is pályáznak egyforma eséllyel. Hiszem, hogy ha sikerül elérnünk az osztályozós helyek valamelyikét, akkor esélyesként vehetjük fel a küzdelmet az OB II-es csapatok ellen.

FFR: - Melyik csapattól várod az idén, hogy meglepetést okoznak az előzetes elvárásokhoz képest? Kiktől vársz nagy előrelépést, és kiktől hanyatlást?

B.G.:- Mivel Illés Laci kollégám átvette a komáromi csapat edzését, ezért tőlük mindenképpen előrelépést várok. A másik kérdésedre nem tudok válaszolni, hiszen nem látok bele a csapatok napi munkájába, de a Dunai Krokodilok aligha végeznek ismét csak az 5. helyen. Tudásuk alapján az első háromban van a helyük.

FFR: - Van-e olyan játékos a magyar OB1-ben, aki meglátásod szerint ebben a szezonban válhat igazán kiemelkedővé, „robbanhat be” a köztudatba?

B.G.:- A tavalyi U19-es válogatott keret bármelyik játékos robbanthat, hiszen igen tehetségesek és korán megismerkedtek a játékkal.

FFR: - Mi lenne a tipped az OB1 végeredményére?

B.G.:- Remélem senkit nem bántok meg a véleményemmel.  1. SZPK. 2. ARES/Top Floor 3. Dunai Krokodilok. E hármas sorrendje bármilyen módon  változhat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr92160856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acsbar 2007.09.10. 10:43:27

Nekünk teljesen megfelel ez a sorrend, nem kell változnia:D
süti beállítások módosítása