Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse - utózöngék

2007.10.10. 09:17 Floorballer

A hétvégi OB2-es rangadón a Triton meglepő arányú győzelmet aratott az előzőleg esélyesebbnek tartott Phoenix otthonában. A csapatok honlapjain olvasható meccskrónikák egyaránt remek Triton védekezésről, és óriási Phoenix mezőnyfölényről beszélnek. A győzelem/vereség kulcsaként a remek/rossz helyzet kihasználást és Szabó Gergő nagyszerű kapusteljesítményét említik. Ezzel már a 3. fordulóra alaposan összekuszálódtak az erőiszonyok, a Triton-Phoenix-WS hármas már 3 forduló alatt körbeverte egymást. Izgalmas bajnokságra van kilátás. A mérkőzésről Pafféri Andrást és Klinghammer Zoltánt kérdeztük:

FFR: - Mikor éreztétek, hogy ez a meccs már meglehet/eldőlt?

P. A.: - Az utolsó harmadban, amikor a második gólunk után kaptunk is egyet, akkor éreztem, hogy nincs elég idő a fordításhoz, bármennyire is küzdenek a srácok!

K. Z.: - Azt hiszem a 3. gólunk után változott meg valami a csapatunkban. Ha jól emlékszem ez volt az a gól amit, egy szép egyérintős játék után, Vizesi Attila átadásából (élete első mérkőzésén)  Hőgyi Marci bombázott a bal felső sarokba. Ezt a gólt látva azt hiszem minden Tritonos elhitte, hogy mi ezen a napon bárkit képesek vagyunk megverni.

FFR: - Meglepett benneteket az ellenfél?

P. A.: - Alapvetően nem, viszont arra nem készültünk,hogy a Triton ennyire betömörülve fog védekezni, kb.3-an álltak a kapuban!

K. Z.: - Ismertük a Phoenix játékát, mint ahogy ellenfelünk is tudta, hogy kontrákra fogunk építeni. Azt azonban szerintem elfelejtették, hogy a nyár folyamán igyekeztünk megtanulni védekezni, ráadásul pont az olyan játékstílus ellen, mint amit ők is erőltettek.

Minket az lepett meg igazán, hogy látszólag nem változtattak sokat a támadójátékukon. (Bár tény, hogy ha kicsivel nagyobb szerencséjük van, akkor teljesen másképp alakul a meccs, de mint minden sportban itt sincsenek „Ha”-val kezdődő mondatok)

FFR: - Mi volt a döntő a találkozó során? Kiket emelnétek ki?

P. A.: - Mindenképp Szabó Gergőt emelném ki, az ellenfél kapusát. Nem számoltam, hogy mennyi lövésünk volt, de hihetetlen védéseket mutatott be. Rengeteg helyzetünk volt, a meccs egészét tekintve nagyrészt nálunk volt a labda, mi támadtunk, de egyszerűen nem találtunk a kapuba, csak Gergőt találtuk el! Ez volt a döntő. Ha csak a helyzeteink felét belőjük, akkor nyertünk volna. A másik döntő kérdés, hogy annyira belefeledteztek a srácaim a támadásba, hogy a megbeszélt védekezést egyáltalán nem tartották! Ez nagy hiba volt! Kiemelném a csapatunkból a legfiatalabb játékosokat! Rácz Domokost, Sztrókay Gábort, Bódi Norbertet és Farsang Bencét! Életkorukat meghazudtoló játékot mutatnak meccsről meccsre! Ők az U15-ös csapatunknak is tagjai!

K. Z.: - Sok döntő momentum volt a mérkőzésen. Ezek közül egy-kettő: Mi szereztük az első gólt; Kezdetben a Phoenix kettő 100%-os helyzetet hagyott ki, míg mi lőttünk kettő gólt; Határozottan, tudatosan védekeztünk, sokszor bevetődve a lövések elé; Ellenfelünk többet foglalkoztak a zavaró tényezőkkel; A Tritonnál most olyanoknak is ment a játék, akik egyébként sok hibát el szoktak követni; Szabó Gergő kapusunk megmutathatta mit is tud, de ez végül is igaz minden játékosunkra, maximum nem volt ennyire feltűnő a jelenség.

FFR: - Többször említetted már, hogy a csapat háza táján nincs minden rendben. Ennek ellenére szép győzelmet arattatok. Hogy látod most a helyzeteteket? Segít ez átlendülni a problémákon?

K. Z.: - A problémák többsége még most is megvan. Úgy érzem ezzel a győzelemmel sikerült bebizonyítani magunknak, hogy bármennyire is sok a probléma és kevés az ember az edzésen, még akkor is képesek vagyunk meglepetésekre. Ehhez azonban az kell, hogy a mérkőzés 60 percére az összes gondunkat, bajunkat félretegyük, és legalább erre a kis időre maximális odafigyelés mellett csapatként funkcionáljunk a pályán.

Ezen a hétvégén ez sikerült és ezzel teremtettünk magunknak egy etalont.

FFR: - A Phoenix rengeteget fejlődött, ez nem kérdés. Sokan abszolút esélyesnek tartanak benneteket. Mi lehet az oka annak, hogy ennek ellenére már 3 pontot vesztettetek? Min kell javítani/változtatni?

P. A.: - A siker árát meg kell fizetni! A 3 pont elvesztéséből sokat tudunk tanulni! Össze kell érnie még azoknak a tapasztalatoknak, amit a nyár óta magunkra szedtünk! Javítanunk kell a védekezésünkön, annak keménységén, lendületén. Mindkét meccsen, ahol pontot veszítettünk, megfeledkeztünk a védekezésről, és elég könnyedén, kaptunk elkerülhető gólokat! A Triton annyival jobb csapat a Szombathelynél, hogy sajnos most vereséggel fizettünk! A támadásra és a védekezésre fordított figyelem arányát nem szabad felborítani! Ezt kell javítani leginkább! Azért azt megjegyezném, hogy még a bajnokság elején vagyunk! Messze még a vége...

FFR: - Mit vártok a következő fordulótól a Szeged illetve a Veszprém ellen?

P. A.: - A célunk nem változott, az élen akarjuk befejezni a bajnokságot! Győzelemmel térünk haza!

K. Z.: - A Veszprémről jelenleg nagyon nehéz bármit is mondani. Az biztos, hogy az ő házuk táján sincs minden rendben.
Valamint zavaró lehet az is, amit a nyáron láttunk belőlük, hisz sem a Veszprém Openen, sem a komáromi Palánkavató Kupán nem mutattak tavalyi önmagukból semmit.
Most azonban az Ares csapatát ők is fölényesen verték. Ez persze lehet az Aresnak köszönhető.
Mindenesetre mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megismételjük a Phoenix elleni játékunkat, és ez esetben a tavaly beígért 200 fős veszprémi szurkolótábor sem zavarhat meg minket!

 

7 komment

Címkék: floorball ob2 hét meccse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr58192012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádám 2007.10.10. 11:20:24

Minden elismerésem a Gergőé, mert tényleg nagyot alakított, de nem ő egyedül nyerte meg ezt a meccset.Úgy állítják be eggyesek, mintha tök bénák lettünk volna és csak neki köszönhetnénk a győzelmet.Ez részben igaz, mert nagyot alakított, de nem csak ő vetődött bele számtala lövésbe és a gólokat sem nem ő lőtte;)

Journeymen 2007.10.10. 15:30:08

"...maximum nem volt ennyire feltűnő a jelenség"

Keresd meg ezt a részt, olvasd el az egész mondatot, értelmezd és akkor rájössz, hogy nem veled van a baj:)

Szerintem...

szg01 2007.10.10. 16:51:12

Nem azért nyertünk,mert jól védtem. Azért nyertünk,mert mindenki, ismétlem MINDENKI nagyot alakított, számtalan lövést hárítottak testükkel a fiúk, hülönösen H. Marci fiatalkorú :D.
Lövésből lesz a gól, abban nem tudok segíteni, szóval a góllövésé a főszerep ebben a sportban is :S
MAJD ADOK SOK ASSZISZTOT:)))))

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.10.10. 18:03:13

Ezt a meccset csapatként nyertük meg. Mindenki nagyon sokat adott bele, csak ha a kapus jó, akkor az ő teljesítménye mindig jobban észrevehető. Gratulálok a védekezésünkhöz a csapatnak.
A szívemet csak az bántja, hogy a Phoenix sem úgy játszott mint a csehek nyáron a Veszprém Openen...
Aki játszott elenük, érti mire gondolok, aki nem, az meg nem.

szg01 2007.10.10. 18:04:59

Én játszottam...de nem értem:)))))))

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.10.11. 02:02:20

Mert te visszamaradott vagy Gergő:D;)
süti beállítások módosítása