Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse - utózöngék

2007.11.06. 14:29 Floorballer

Ismét a Tisza partján gondoskodtak arról, hogy ezen a hétvégén se maradjunk események nélkül. A másodosztályban a Veszprém csapata látogatott a Kannibálok otthonába, és egy 6 gólos vereség birtokában térhettek haza:

Szolnok – Veszprém 13 – 7

A Szolnok ismét nem állt meg 10 gól alatt, viszont érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a Gyíkok bizony 7 találatot is elhelyeztek Demecs kapujában. A Lizards-tól egyértelműen azt várjuk, hogy a tabella pillanatnyi második feléből ők nehezítik majd meg leginkább az élcsapatok dolgát sőt, akár a bajnokság végkimenetele is eldőlhet a Veszprém elleni mérkőzéseken. A Szolnok támadójátéka továbbra is imponáló, de nagy kérdés mi lesz a védelemmel, ha egy megfelelően harapós támadó szekcióval találja szembe magát a csapat. Ere már nem kell sokat várnunk, hiszen 2 hét múlva a Tritonnal találkozhatnak az OB2 nagy rangadóján.

Szolnok – MEISE 6 – 4

Az év legfontosabb női meccse fordulatos, küzdelmes mérkőzést hozott meglehetősen szoros végeredménnyel. A Szolnok számára a legfontosabb a rivális elleni két pont, az Eger azonban bizakodhat az eredmény következtében, hiszen tavasszal lesz még egy mérkőzés. A látottakról Strauss Tamást és Papp Pétert kérdeztük:

FFR: - Foglaljátok össze néhány sorban a mérkőzésen történteket a saját szemszögetekből. Mi a véleményetek a látottakról?

S.T.: Nagyon rossz formában léptünk pályára. A pénteki edzés elmaradása és a pár nagyarányú győzelem szerintem túlságosan megnyugtatott minket. Simán nyerhetett volna ezen a mérkőzésen az Eger is, de nem éltek a pillanatnyi lehetőséggel.

P.P.: Az elején nagyon koncentrálva tudtunk játszani. A góljaink után azonban nagyon gyorsan tudott mindig válaszolni a Szolnok, így nem volt meg, ill. nem maradt nálunk a lélektani előny.  Ezután pedig a jobb csapat legyőzte a gyengébbet.

FFR: - Elégedettek vagytok a meccs képével és a látottakkal?

S.T.: Nem. A mérkőzés értékelése után változtattam és még fogok is az edzésmódszerben és a fegyelmezettség megkövetelésében is lépéseket fogok tenni.

P.P.: Én nagyon elégedett voltam. Ezen meccs volt az, amikor azt mondtam a lányoknak, hogy így ki lehet kapni. Egy jobb csapattól, azzal végig partiban lenni, formálódó csapatomtól nagyon nagy teljesítmény! Legutóbbi meccsünkön Szolnokon 12-4-re kaptunk ki. Tegnap délután 3-2-re még mi vezettünk. Szinte mindent kihoztak magukból a lányok. Úgy gondolom jó úton haladunk, de még rengeteg munka vár ránk, hogy elérjük álmainkat.

FFR: - Meg tudott lepni valamivel az ellenfél, vagy akár saját csapatotok?

S.T.: Nem. Azzal, hogy egy játékosunkra nagyobb figyelmet fordítottak nagyobb teret engedtek a többi játékosunknak. Ezért is jutottunk sok helyzetbe amik nagy részét pontatlanul fejeztünk be. Nem történt tragédia ám ez a szoros eredmény, vereség szintű számunkra. Egy tízes skálán a mérkőzés előtti állapot szerint Eger(7) Szolnok(10) a mérkőzés eredményét tekintve Eger(7,5) Szolnok(8). Nagy meglepetésre nem volt okunk az elvégzett munka általában az eredményben látszik leginkább!

P.P.: .: Én ezt vártam a Szolnoktól, őket tartottam esélyesebbnek. Talán Tamás azzal lepett meg, hogy meccs előtt azt nyilatkozta, hogy

„FFR: -Készültök-e külön erre a mérkőzésre, az ellenfél játékára?
S.T.: - Nem
.”

Utána:

„változás várható az edzésszámban és edzésmunkában is, hogy kijavítsuk a hibáinkat”

Saját csapatomat ennyire összeszedetten és koncentráltan játszani azonban még nem láttam. Egy kicsin múlott csak és  meglephettük volna az ellenfelet, magunkat és a magyar floorball társadalmat is. De legközelebb ezen leszünk, ígérem!   

FFR: - Mi volt a döntő momentum, ha volt egyáltalán ilyen? Mikor éreztétek, hogy eldőlt a 2 pont sorsa?

S.T.:Régen volt utoljára éles meccsünk. Elpuhultunk. Az hogy így is nyerhettünk az csak az ellenfelünkön és a szerencsén múlott. Minden lőtt gólnak jelentősége volt de az utolsó találatunkig elég kiélezett volt a küzdelem.

P.P.: A döntő momentum, az volt, hogy 3 rögzített szituációból kaptunk gólt, ami így kimondva óriási hiba, de mivel láttuk, megpróbáljuk legközelebb kizárni ezeket. Én személy szerint a bekapott 6. gól után éreztem csak, hogy eldőlt. Addig szinte egyenrangúak voltunk a pályán.    

FFR: - Ki nyújtott átlag feletti teljesítményt, akit feltétlenül ki kell emelni?

S.T.:Örülök hogy Bajzáth Ancsa végre olyan játékot nyújtott amilyet legutóbb nemzetközi meccsen láthattam tőle. Zsitnyánszki és Ladányi támadó játékát tudnám kiemelni. A többiek kissé alulmotiváltnak tűntek kívülről, de inkább az elfáradás és a mérkőzést megelőző időszak edzéseinek elmaradása volt az oka. Minden játékosomtól jobb teljesítményt várok el a jövőben.

P.P.: .: A már említetett Csapaton kívül és ebben mindenkit beleértve, fiatal támadósorunkat emelném ki, /Suszták Nórát, Bartók Bogit és Simon Alexandrát/  mivel korukat meghazudtolva játszottak nagyon /játék/intelligensen és négy gólunkból hármat vállaltak. Valamint  Stéh Ibolya kapusunkat, aki két büntetőt is hárítva és további reflexvédésekkel tette le névjegyét a
Szolnok, Eger és remélem a szövetségi kapitány asztalára is. Méltó volt az Egri Nők hírnevére, még ha csak Eger konglomerátumában lakik is. :)

Megkérdeztük Kovács Gergely játékvezetőt is, hogy értékelné a látottakat:

„A mérkőzés szorosságában megfelelt a várakozásoknak, játékszínvonalban pedig szerintem elmaradt tőle. A Szolnok inkább visszahúzódó védelemre, és nyugodt támadásokra épített, míg az Eger próbált feljebb védekezni, és a szerzett labdával nagyon gyorsan veszélyeztetni. Ebből sokszor egy flippermeccs alakult ki, hiszen hol az egyik, hol a másik oldalnak nem volt a fenti taktikához elég türelme. Kiemelném az egri centervédekezést, és a szolnoki újak bátor játékát, valamint azt, hogy mindkét fél bátran nyúlt új, fiatal játékosaihoz, nem a régi motorosok játszottak csak. Belülről végig nyitott volt a mérkőzés, de mégsem mondanám, hogy akár az X, akár az egri győzelem reális lett volna ilyen helyzetkihasználással. Ha a ziccereknél jobban céloztak volna a vendégek, akkor a mérkőzés elején komoly előnyre tehettek volna szert, és a végén akár nyerhettek is volna, de így a szolnokiaknak volt idejük belemelegedni, és onnantól átvették az irányítást. A legnagyobb különbség pedig ezen a meccsen a csapatok fizikumában volt, ebben messze nem egyenrangú partnere semelyik magyar csapat a Szolnoknak.

Zsitnyászky Nikolett hazai oldalról, Suszták Nóra pedig a vendégeknél, és az egész mezőnyben volt a legjobb.”

1 komment

Címkék: női ob1 hét meccse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr76220273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

strew 2007.11.08. 14:45:47

Szertnék reagálni Péter észrevételére!

P.P.: .: Én ezt vártam a Szolnoktól, őket tartottam esélyesebbnek. Talán Tamás azzal lepett meg, hogy meccs előtt azt nyilatkozta, hogy


„FFR: -Készültök-e külön erre a mérkőzésre, az ellenfél játékára?
S.T.: - Nem.”

Utána:

„változás várható az edzésszámban és edzésmunkában is, hogy kijavítsuk a hibáinkat”

Egyszerű a magyarázat: Nem volt lehetőségünk. A szezon mérkőzéseinek csak csekély részén kell hogy teljes odaadással hajtsanak a lányok hogy meglegyen az eredmény. A nagyarányú győzelmekből meg lehetetlen leszűrni hogy hol tartunk.
süti beállítások módosítása