Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse: Triton FT - Szolnok CFK

2007.11.16. 13:32 Floorballer

A hétvégén sor kerül egy az OB2 mezőnye által már régen várt mérkőzésre. A kedvező sorsolása következtében a Szolnok csapata eddig könnyebb mérkőzéseket játszott, a Kecskemétet pedig még felkészületlenül érte a Kannibálok játéka. Gyenes edző csapata így igazán összeérhetett, és most következnek az igazi megmérettetések. A Triton fordított utat járt be, a nyári felkészülés után rendezni sikerült a védekezés problémáit, és az első meccsen elszenvedett vereség a fejekben is rendet rakott. Azóta folyamatosan nyernek, és eddig a legkevesebb kapott góllal büszkélkedhetnek Klinghammerék. Ezzel szemben áll majd most az OB2 legkeményebb támadó alakzata, amely 71 gólt jegyez mindössze 5 mérkőzésen. Nagy kérdés, ki találja meg a másikjátékának gyengéit. A Szolnok játékát már sokan megcsodálták a szezon során, Gyenes György pedig rendszeresen és alaposan feltérképezi ellenfelét, így ezen a rangadón a kilátogatók nagy taktikai csatára is számíthatnak.

Triton FT
- Szolnok CFK

Építők, Budapest
2007. november 18. 17:30

 
 
 VS.
 
 


A legnagyobb különbség a két csapat létszámában van, a Triton a masszív védekezésen és a gyors támadásokon kívül leginkább talán ebben bízhat, ha megfelelő iramot tudnak diktálni – ami védekező félként nem egyszerű – akkor ezt a számbeli fölényt az eredményben is kamatoztathatják. Ezen felülmellettük szól az a felfokozott várakozás, amivel ezen meccs elé tekintenek.

A Szolnok egyértelműen a kreatív támadójátékában bízhat, a nagyobb technikai tudásban, és abban, hogy mérkőzéseiken szinte mndig náluk van a labda, a szó legszorosabb és átvitt értelmében is. Övék a kezdeményezés, és ha megtalálják a rést a Tritonos falon, akkor ezúttal is győztesen hagyhatják el a parkettet. A kérdés az eddig kevésbé próbára tett védelem szereplése, intő jel lehet a Gyíkoktól kapott 7 gól.

A mérkőzésről készült riport kicsit rendhagyó lesz. Szolnokról tájékoztattak minket, hogy a csapat felkészüléséről Gyenes edző nem kíván információkat megosztani, és ezen kérését tiszteletben tartjuk – egyrészt nincs más választásunk, másrészt sportágunkban még nem kötelező a nyilatkozás:). A Szolnok oldalának hasábjain így beszélt várakozásairól:

"Most már nincs könnyű mérkőzés. Szerencsés sorsolásunknak köszönhetően megengedhettük magunknak, hogy folyamatosan fejlődjünk, összecsiszolódjunk. Az ellenfelet ismerjük. Türelmes játékkal kell megnyitnunk a zárt védekezésüket, hogy legyen terünk a kapujuk előtt. A játék és a csapat iránti alázat, zárt védekezés, sok helyzetkialakítás, valamint jó helyzetkihasználás. Mindössze ennyit várok el. A többit meglátjuk. Egy pörgős, magas színvonalú meccset, tiszta játékot és legalább egy gólos győzelmet remélek. Egyetlen dolog van amiből emlékezni fognak ránk: a győzelmeink! Ezért hát HAJRÁ SZOLNOK! HAJRÁ KANNIBÁLOK!"

Klinghammer Zoli viszont lelkesen és alaposan válaszolt, több kérdésre már előre is, így néhány kérdés értelmét vesztette a riport vége fele, ezeket töröltük:)

FFR: - Az OB2 eddigi legnagyobb rangadója a Triton Szolnok párharc. Eddig egyik csapatnak sem lehet oka a panaszra. Milyen érzésekkel készültök a meccsre?

K.Z.: Azt hiszem az egész csapatom nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk ezt az összecsapást. Mindannyiunknak sokat jelent a tudat, hogy végre egy igazi rangadót játszhatunk. Ez az a mérkőzés, amire az ember tényleg azért megy ki, mert érzi, hogy most egy jót fog floorballozni, bármi legyen is a végeredmény.

És mindeközben reméljük, hogy nem lesz nagyobb a füstje, mint a lángja és joggal lesz a hét mérkőzése.

FFR: - Az eddigiek alapján hogy értékelnétek a szezonotokat?

K.Z.: Eddig, az első mérkőzéstől eltekintve stabilnak, sőt egyre magabiztosabbnak mondható a szereplésünk. Az első forduló után kiderült, hogy hiba volt nem játszani néhány edzőmeccset nyár végén, mert így a gondok a bajnokság alatt, a pályán jöttek elő. Azóta ezekkel megtanultunk együtt élni és maximálisan a feladatainkra koncentrálni. Azt hiszem, a Szolnok mellett mi sem panaszkodhatunk az eddigi eredményeinkre:)

Lehet felelőtlenség részemről ilyet mondani, de még sosem volt ennyire jó a csapatunk.

FFR: - Mi a véleményetek az ellenfél csapatáról? Mik az erősségeik amire figyelni kell, mi lehet a hiányosságuk/gyengéjük?

K.Z.: Hát, ezt már annyian kielemezték előttem: magabiztos, pontos játék, gólerős támadások jellemzik a kannibálokat. Ezek mellé társul egy védelem, ami még nem igazán volt tesztelve, így ez számunkra is meglepetés lesz.

FFR: - Mi lehet a döntő a mérkőzésen?

K.Z.: Úgy gondolom,  nem a támadójáték fog dönteni az összecsapáson. Azt tudjuk, hogy mindkét gárda kreatív támadásokat tud vezetni és a kapu előtt sem jönnek zavarba a támadók. Ezzel ellentétben az, hogy ki miként tudja majd megzavarni és keresztbe húzni az ellenfél csatárainak számításait, mindenképp sorsdöntő lehet.

FFR: - Egyes vélekedések szerint a Szolnok védelmét egy erősebb támadósor zavarba hozhatja, és ez hozhat szorosabb meccset. Mi erről a véleményetek?

K.Z.: Ha mindenféleképp a Szolnok játékából indulunk ki, akkor azt kell mondanom, hogy egy masszív védekezés ugyanolyan meglepetés lehet számukra, mint egy az övékénél határozottabb támadójáték. Mi igyekszünk majd a kettőt egyszerre a nyakukba zúdítani, megtalálva a megfelelő arányokat!

FFR: - A Szolnok 4 legeredményesebb játékosa 5 meccsen együttesen 103 pontot jegyzett. Akciók kijátszottak, eddig senki nem találta az ellenszert. Ti eddig összesen 14 gólt kaptatok. Látsz lehetőséget a megfékezésükre?

K.Z.: Örülök ennek a kérdésnek, ugyanis így meg tudom válaszolni azt, hogy miért is olyan fontos számunkra ez a mérkőzés. Tavaly tavasszal, a bajnokság utolsó előtti fordulójában elég sima meccsen kaptunk ki a Szolnoktól. Ez minket nagyon zavart és elhatároztuk, hogy kiderítjük, hogy miért sikerülhetett nekik. Sokat elemeztük a játékunkat, játszottunk olyan csapatokkal, akik hasonló támadásokat vezetnek, mint a Szolnok és igyekeztünk ezek alapján megtanulni védekezni. Úgy gondoltuk, hogy ha elsajátítunk egy olyan védekezési stílust, ami hatásos azok ellen, akik minket nagyon megvertek, akkor az a többi ellenfelünkkel szemben is jó lehet.

Eddig csak tesztelgettük, hogy mit is tudunk, de végre elérkezett a puding próbája.

Azt hiszem ezért a nagy várakozás, izgalom és készülődés. Végre megtudhatjuk, hogy mennyire volt eredményes a felkészülés, vagy hogy mennyit kell még fejlődnünk.

A kérdésre tehát az a válaszom, hogy mivel több, mint fél éve készülünk a megfékezésükre, így ha nem is több, de 50% esélyünk biztosan van.

FFR: - Hogy látjátok az esélyeket?

K.Z.: Úgy gondolom, hogy maximálisan 3 esélyes a mérkőzés. Pont ez a szép benne. De azért reméljük, hogy a végén CSAK A TRITON fog örülni:)

 

12 komment

Címkék: triton floorball szolnok ob2 hét meccse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr81231104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

??? 2007.11.16. 13:53:20

Honnan lehet tudni, hogy kinek hány pontja van az OBII-ben?

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.11.16. 13:58:59

Ha tabellára gondolsz, akkor az van a mi honlapunkon, és azthiszem még 1-2 másik ob-2-es csapat honlapján is. Ha játékospontlistára, akkor az még nincs sehol, mert az majd a hunfloorball-on lesz csak.

Floorballer 2007.11.16. 14:13:40

Mi az adatot a Szolnok honlapjáról vettük, ők jegyzik a sajátukat. Még egy-két honlapon vanilyen, de összesített tudtunkkal nincs.

Journeymen 2007.11.16. 14:53:41

Hát reméltem, hogy ennél talán egy picivel bőbeszédűbb lesz az ellenfelünk edzője…

strew 2007.11.16. 15:01:33

Meg van az oka, hogy miért nem, de az biztos hogy nem miattatok.

nagoratopitecol 2007.11.16. 15:11:11

"A legnagyobb különbség a két csapat létszámában van" - ezt már az előző cikkben sem értettem. Ha három sorral játszanánk, még rendben lenne, hogy így ki van hangsúlyozva, de sokszor két sornyi játékosunk sincs (bár azért remélem, hogy most lesz). A Szolnok ezek szerint csere nélkül játszik? :P

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.11.16. 16:39:47

"Meg van az oka, hogy miért nem, de az biztos hogy nem miattatok."-Strew

Köszönjük a nagyra értékelést.

Zoli:
Majd utána bőbeszédű lesz. Ha nyernek, akkor elmagyarázza, hogy pont így gondolta. ha vesztenek, megmagyarázza, hogy miért vesztettek...:D

5öske 2007.11.16. 17:56:25

Nem mindegy?! A lényeg akkor is Hajrá TRITON, CSAK A TRITON! marad. :) Mindent bele!!!

strew 2007.11.16. 20:18:12

Értsd így: Nem Ti vagytok az okozói annak, hogy Ő így döntött ÉV ELEJÉN!
Ez nem fog változni a mérkőzés után sem.

Mi is nagyon várjuk a mérkőzést (és ugye nem 1 sorunk van és a többi játékosunk is becsülettel készül hétről hétre) sokat edzettünk rá. Egyre több játékosunk kerül olyan tudás birtokába, hogy pályára léphessenn , de fiatal csapatról van szó ezért a legtöbb játékosunk még "változó" korban van.

Floorballozni megyünk, nem fogok -és szerintem más csapattársam sem- vitába bonyolódni veletek. Mi elfogadtuk Gyuri azon döntését, hogy nem fog ilyen interjú felkéréseknek eleget tenni, igazából nem is értem mi ezen a felháborító.

Örülök, hogy bizakodva várjátok a mérkőzést mi sem érkezünk másként!
Részemről itt lezártnak tekintem az esetet. Természetesen ha reagáltok olvasni fogom, hiszen rendszeresen járok erre az oldalra, azon viszont már túlnöttem, hogy ilyen vitákba bonyolódjak.

Tisztelettel: Strauss Tamás
Hajrá KANNIBÁLOK!

szg01 2007.11.16. 23:57:54

Már elnézést, de én itt "kannibál oldalon" állok.
Mindenki maga dönti el, nyilatkozik-e, vagy sem.
A döntést mindenkinek tiszteletben kell tartani.
Hameg köztudott, hogy Gyenes mester nem nyilatkozik, lehetett volna Tominak is kérdéseket küldeni...tuti, hogy ő válaszolt volna.

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.11.17. 00:51:14

Elnézést, én nem azt sérelmeztem, hogy nem nyilatkozik, cska a kifejezésmód volt furcsa. Hozzám nem jutott el az infó, hogy nem nyilatkozik meccsek előtt, valahogy nem a Kannibálok oldalának olvasgatása első dolgom minden nap, ami szerintem termsézetes, és gondolome z az információ ott szerepelt.
Mi is várunk titeket.

CSAK A TRITON!

Atish 2007.11.20. 11:58:46

A legnagyobb a számbeli különbség? Hm... A pályán ideális esetben 5+1 ember játszik 5+1 ember ellen. Van ITT különbség? Nem ez dönt el egy meccset, hanem a szív, lelkesedés, tudás, csapatjáték.

Ja és CSAK A RESPECT...
süti beállítások módosítása