Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Férfi OB1/B - Ez a harc lesz a végső!...avagy mindenki Dunaújvárosba!

2010.05.13. 11:33 Anwar_

Semmi sem dől el, nyílt maradt a bajnok cím sorsa. Kevesen hittek, de sokan bíztak egy szoros eredményben. Az egész évben remeklő Veszprémet hihetetlen küzdelemre kényszerítette a Rudas gárdája, akik nem felemelt kézzel érkeztek Gyíkföldre.

Elég érdekes összeállításban lépett pályára a Rudas, hisz elsőszámú gólvágójukat, Kiss Pétert nélkülöznie kellett, ezért (is) Szekerest a védelembe helyezte el Horváth István. A hetedik percben született az első gól, a Rudas megállt, mivel egy szituációban úgy érezték, szabadütés jön…tévedtek, a kontrából pedig Tölgyesi volt eredményes.

A második gól eléggé vitatott körülmények között született, ugyanis Török kézzel helyezte Kiss Balázs hálójába a játékszert (másik oldalon úgy vélik, Törökre pattant a labda), s mint tudjuk, eddig ez a megoldást kizárólag az „isteni” Diego Maradona engedhette meg magának, a bírók gól ítéltek. Az Eurosporton látható visszajátszás sem adott egyértelmű választ, de majd sok év múlva, ha a technika olyan fejlett lesz , majd megtudjuk az igazságot, addig nézzük,hogy csinálták ezt anno a profik. 

A második harmad Rudas-módra kezdődött. A bírói sípszó halk nesze még el sem oszlott a veszprémi tájon, máris zörgött a háló (Szabadi lövése zörgette meg). A gól jót tett a vendégeknek, de gólt nem szerezek. A hetedik percben viszont a Veszprém szerzett, Tölgyesi (szokás szerint) volt eredményes. Nem volt szerencséje a Rudasnak, ugyanis Kolossváry góljával már 4-1, eldőlni látszik a mérkőzés. De csak látszik. Acélváros fiai nem adják a bőrüket. Juhász végigcselezte a pályát, és ha már kapuig jutott, be is lőtte a labdát. Szintén az „isteni” Diego-t tudjuk "idézni" (na de Cambiasso-t nem viszed, teeeee????), így a VB előtt egy kis reklám nem árt a nagy eseménynek. 

És hogy maradjon izgalom, egy hosszú passzt kapott Gutenkunst Ábel, akinek találatával 4-3 a harmad vége, visszajött a meccsbe a Rudas. Az utolsó játékrész nagy Rudas lehetőséggel kezdődött, ugyanis büntetőt ítéltek a játékvezetők, de nem éltek a lehetőséggel a vendégek (Kovács hagyta ki a büntetőt), és a 2 perces előnnyel sem tudtak élni.

Ez meg is bosszulta magát, Balogh vette be eredményesen az újvárosi kaput (5-3). A fokozódó tempó megnyitotta mindkét csapat védelmét, amit a VESC ugyan jobban kihasznált, de Kiss Balázs ismét remek napot fogott ki…szokás szerint. A végére még Juhász villantott, fél kézzel fordulatból szerzett találatot, ami azt jelentette, hihetetlen izgalmak maradnak a visszavágóra. Kemény, küzdelmes meccset játszott a két gárda és a mindent eldöntő csata hihetetlen izgalmakat ígér, szóval csak azt javasolhatjuk, MINDENKI DUNAÚJVÁROSBA!!! 

Rudas FT – VESC Lizards

Május 15. 17:30, Dunaújváros

Valljuk meg őszintén, szinte minden a Veszprém mellett szól. A szezon első pillanatától fogva parádésan játszva, összeszedetten, pillanatra sem meginogva, veretlenül érkeznek Dunaújvárosba. Oké, hogy a BL-ben egy 5-4-es első meccs után a győztes remegve menne idegenbe, de ez nem a Bernabeu vagy az Old Trafford lesz. Ráadásul 45 fős busszal érkeznek a gyíkok. Lássuk be: kijár nekik a bajnoki cím, szinte nem lenne igazságos, ha nem nyernének.

Más oldalról nézve viszont a Dunaújváros remekül időzített formát, és a bajnoki rendszernek megfelelően fokozatosan pörögtek fel a kívánt szintre. Fanatizmusuk és alaratuk példaértékű, ettől igazán szerethető a gárda. Ennek hála nem véreztek el az első meccsen, sőt! Mumushoz méltóan szorongatták meg a Veszprémet. Éppen emiatt egy fergeteges hangulatú, feszült, izgalmas döntőt várunk a végletekig kiélezve. 0 és 2 gól közti Veszprém „sikerre” teszünk, de nem feledjük el a roppant mód analóg eseményt: mikor is a veretlen Patriots sorsszerűen csak úgy 1 percig nem vezetett a szezonban… de azt épp a legrosszabbkor és a Giants-é lett a Superbowl minden idők egyik legemlékezetesebb és legmegdöbbentőbb csapat sport döntőjén.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr801999537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása