Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Elindult az OB.3!

2011.03.04. 15:01 Anwar_

Hosszas huzavona és kavarodások után elindult a floorball bajnokság legalsóbb osztálya, az ob3 küzdelmei. A résztvevők között találhatunk régi ismerősöket és feltörekvő ifjakat egyaránt. A bajnokság négy csapattal, a Dombóvárral, a Siketekkel, a Szombathellyel és a WS C-vel rajtolt el januárban.

A Siketek régi ismerősök, évről évre találkozhatunk velük a legalsóbb osztályban, hosszú ideje csiszolódnak, formálódnak. A bajnokság újonca a Dombóvár. A szinte csak ifjakból álló együttesnek kevés tapasztalata van, hisz a közelmúltban alakultak, tanulóévnek kiváló lesz nekik a bajnokság. A Szombathely szebb napokat is megélt már, nemrég még az ob2-ben jelentettek mindenkinek komoly fejtörést. Idő közben elfogytak, jelentkeztek a gondok, de nem adták fel, ismét játékra jelentkeznek. A WS C jelzésű formációja számos „vén rókával” soraiban állt fel a bajnoki nyitányra, kiknek játékából máig lehet tanulni.

Nem gyenge mezőny, e maroknyi csapat remek mérkőzéseket játszik majd.

A bajnokság alapszakaszában mindenki kétszer találkozik egymással, majd a rájátszás során az alapszakasz első a negyedik helyezettel, a második a harmadikkal játszik, majd a döntőkkel fejeződik be a küzdelem.

Megkerestük a csapatokat is, érdeklődtünk, hogy készülnek a bajnokságra.

 

Elsőnek nézzük a Dombóvár mestere, Puchner Tamás válaszait:

1,Hogy kezdődött Dombóváron a floorball élet? Hányan vagytok?

Minden estre nehézkesen indult , részben az anyagiak, részben a sportág ismeretlensége miatt.  Én adtam az egyik általános iskolának ütőkészletet és természetesen a gyerekek nagyon szerették, így az évek alatt minimális létszámon , de életben tartottuk a dolgot. Munka mellett a mai napig is kihívást jelent számomra.

Bajnokságban való induláshoz sem anyagiak sem elég létszám nem volt. Iskola sem tudott mögénk állni, mert megvoltak mindenhol a tesitanárok által preferált sportágak. A versenyzési lehetőség hiánya miatt sokan lemorzsolódtak, vagy csak rövid időszakra csatlakoztak. Szerencsére a leglelkesebb gyerekek maradtak, akik az évek alatt serdülő korba léptek. Úgy gondoltam, ha kevesen is vagyunk , de nekik már biztosítani kell a versenyzés lehetőségét a legalsó osztályba. Egyesületet alapítottunk, hogy támogatók segítségével indulni tudjunk a bajnokságban. Szerencsére sikerült támogatókat találnunk és tudtunk nevezni a bajnokságba. Ahogy várható volt a versenyzési lehetőség hatására többen csatlakoznak és még a helyi Gimnáziumot is sikerült rávenni , hogy biztosítson lehetőséget Diákolimpiai csapat kialakításában. Jelenleg két sorral tudunk kiállni. Vannak fiatalok, akiket még nem lehet játszatni. Lényeg, hogy mi szem előtt tartjuk az adottságainkat, vagyis, hogy a fiatalok többsége innen Budapestre megy tanulni , dolgozni. Így Egyesületünk az utánpótlás nevelésre, illetve a sportág megismertetésére törekszik a környéken. Ez mellett természetesen biztosítani szeretnénk a gyerekeknek  az OBIII-ban, vagy OBII-ben való szereplést , ahol szeretnénk stabil csapat lenni. Általános Iskolával is sikerült megállapodni, így ha be tudunk segíteni az edzések megtartásába, akkor folyamatosan indítanak diákolimpiai csapatokat.   

Nekem igazából több problémám , illetve felvetésem van, amit gyakran felhozok, ha a floorballról a csapatomról , illetve annak jövőjéről beszélek.

Végig kell gondolni, hogy az elmúlt tíz évben hány olyan csapat, egyesület van, ami már nem létezik . A két kezemen nem tudom megszámolni Még szomorúbb, hogy többségük gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozott és minőségi munkát végzett. A konkrét okokat természetesen én sem ismerem, de szerény anyagi helyzetű kisvárosban lévő Egyesületi Vezetőként  több problémával szembesülök. Egyik legfontosabb az , hogy a vállalkozókat járva sikerült a bajnoksághoz szükséges pénzt összeszedni. Ha jövőre megyek, nyilván megkérdezik, hogy mikor játszunk, játszottunk hazai pályán. Erre nem tudok mit mondani, csak azt hogy tavaly is kénytelenek voltunk Pesten és hasonlóan közeli helyeken játszani. Palánkot senki sem ad szívesen kölcsön , ráadásul egy kisebb vagyonba kerülne, ha mégis belemennek. 

Érthető, hogy nem szívesen támogatnak, majd minket , úgy hogy ráadásul esélyünk sincs rá, hogy valaha palánkunk legyen  itthoni forduló megrendezéséhez. Véget ér úgy egy bajnokság, hogy itthon senki sem tud rólunk, nem tudunk egy bázist létrehozni. A játékosoknak is rosszul esik, hogy a rokonak, barátok, barátnők nem tudnak nekik szurkolni.

Véleményem szerint ki kellene alakítani egy olyan felnőtt bajnokságot ,amely alacsony költségű és nem követelik meg a palánkot. Engedélyezhetnék, hogy padok legyenek körbe , vagy ahol van futsalos palánk, akkor az , nyilván  megjelölve ,hogy mely magasságig lehet a labdát ráütni. Olyan csoportokat kellene kialakítani, hogy a csapatok egymásnak fújják le a meccseket, így nem kell bíráskodást sem fizetni. Nyilván a nevezési költséget is vegyük kisebbre.

Ha ezt megvalósítanánk több helyen is népszerű sportággá lehetne emelni a floorballt. Ráadásul a vállalkozók, a város, a szülők pénztárcája is jobban kinyílik, ha tudják , hogy miről van szó, ha vannak meccsek fordulók az adott helyen. Így palánkot is be lehet előbb-utóbb szerezni és akkor már lehet feljebb lépni. Aki komolyan veszi a floorballt az úgy sem akar , majd megrekedni ezen a szinten, főleg , ha azt már jó eredménnyel teljesítették.Egyesületeknek viszont a fejlődés lehetőségét biztosítaná. Nem beszélve arról, hogy nagy létszámú háttérbázissal lehet csak kiemelkedő teljesítményt nyújtania a válogatottaknak és klubcsapatoknak. És ne felejtsük el, hogy mennyi olyan város van, ahol diákolimpiai szinten bajnok csapatok voltak, de utána már nem tudták nekik a versenyzést biztosítani , kénytelenek voltak abbahagyni.                 Nyilván ezt részleteiben is meg kell vizsgálni, de szerintem kivitelezhető a dolog , ha fordítunk rá figyelmet.           

2, Hány játékosnak van már tapasztalata? (pl már játszott egyesületben)

Sajnos egy játékosunk sem játszott még bajnokságban és még diákolimpián sem.

3, Mik az elvárások?

Első háromba szeretnénk kerülni, bár elég nehéz lesz.

4, Szerinted ki nyeri az ob3-at?

Úgy gondolom, hogy bármelyik csapat képes lehet erre, bár saját csapatomat hátrányban érzem a többiekhez képest.
A WS játékosai nagyon nagy rutinnal rendelkeznek, köztük több volt válogatott is van. Úgy gondolom, hogy ők számítanak a legnagyobb esélyesnek.
A Siketek SC. játékosai gyakorlatilag a kezdetek óta játszanak és versenyezek. Összeszokottak és mindig nagy elszántsággal küzdenek. Nem csodálkoznék, ha ők játszanák a döntőt, sőt ha meg is nyernék.
A szombathelyi alakulatot nem ismerem, de régen ügyes csapatuk volt. Az előselejtezőre nem mentek el, így az alapján sem lehet következtetni.  Úgy hallottam, hogy jégkorongos játékosok alkotják,így biztos, hogy nem lesz sem erőnléti sem technikai problémájuk.
   
További információk találhatók a www.dombovarfloorball.mlap.hu

 

Szombathelyi részről a csapat vezérét, Német Norbertet kérdeztük:

 

1, Rég nem hallottunk a szombathelyi gárdáról. Mi történt veletek a legutóbbi ob2-es indulásotok óta?

Tavaly indultunk már az OB2-ben, nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Alapcsapat megmaradt, azokkal, akikkel sikereket értünk el anno még az OB1/B-ben. Sajnos azóta egyre kevesebb a pénz nálunk, mondhatnám annyi, amennyivel be tudunk nevezni a bajnokságban. Sokszor pénzügyi gondok miatt sem tudunk kiállni, illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt sok ember kiesik. Ha elegendő pénzünk lenne csak az utazásra, bajnoki fordulókra, terembérlésre edzésnél, akkor egy nagyon ütőképes gárda lennénk.

 

2, Van a keretben változás? Hány játékossal vágtok neki a küzdelmeknek?

A keretben kevés változás van, pár új ember feltűnt, de alapból a régi motorosokkal vágtunk neki a bajnokságnak.

 

3, Mik a távlati célok?

Új embereket toboroztunk, sokat hirdettük magunkat Szombathelyen az iskolákban, cikk jelent meg az interneten stb. Voltak jelentkezők, remélem, beindul..

 

4, Ki nyeri az ob3-at idén?

Remélem mi :o)

Félretéve alapból elég kemény csapat vagyunk, ezt tudja mindenki. Senkit sem becsülünk le, mert a labda gömbölyű. Tavaly a Siketekkel is ilyen meccset játszottunk. Ki is kaptunk azt hiszem 8-2-re úgy, hogy 10-szer jutottak el a kapunkig, és kaptunk 8 gólt, úgy, hogy a kapus nem tehetett róla, mind szépségdíjas gól volt. Mi meg életünkben nem lőttünk ennyit kapura, a srácot naggyá tettük.

 

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/floorball_jatekosok_kerestetnek

 

1, Milyen kerettel vágtok neki az ob3-nak? Csak volt WS játékosokra építetek?

Keretünk vegyesnek mondható, van svéd és kanadai légiósunk is persze legtöbben régi WS játékosok. Már ide sorolhatom Pénzes Attilát is akik több éve nálunk játszanak bajnoki mérkőzéseket. De külön megemlítem „Tritonos” különítményünket (Szabó Gergely, Urai Dávid, Halmi József, Vad Zsolt) akikhez remélhetőleg Klinghammer Zoli is csatlakozik.

2, Milyen célokkal vágtok neki a küzdelmeknek?

Elsősorban a játék öröme miatt alakult „C” csapatunk és reméljük egy-két jó eredmény is becsúszik.

3, Hány edzéssel készültök?

Heti két edzése van klubbunknak, de rajtam kívül más nem jár le a C csapatból. J Remélem más téren azért mozognak a fiúk. Huszti Peti például a teniszpályákon tartja formában magát.

4. Ki nyeri az ob3-at?

Egyelőre csak annyit tudok hogy 30.-án játszunk Szombathelyen, de fogalmam sincs milyen csapatok ellen. Nem is számít, lemegyünk és győzünk. J

5, Huszti Petivel a WS meghatározó tagja voltál a közelmúltig, de már nem vagytok titi korban. Maradt még motivációtok az ob3-ra?

Petit műtötték, nekem kiszakadt sérvem van és mégis játszunk pedig nem nagyon szabadna. Elsősorban már a munka és a párkapcsolat áll előtérben, viszont ennek a szép játéknak nem lehet hátat fordítani.

(Sajnos a Siketek csapatától máig nem érkezett válasz)

 

 

Az esélylatolgatásokból kiderül, hogy a bajnokságnak igazán 2 nagy esélyese van. A szombathelyi gárda, akik mindenkire nézve veszélyes ellenfél, ha „normális” létszámban képviseltetik magukat, és a WS, ahol többek között Pénzes Attila, Holubkó István, Huszti Péter kergeti a játékszert.

A bajnokság első fordulóját januárban rendezték Szombathelyen. A forduló legnagyobb győztese a WS lett, akik legyőzték a Dombóvár csapatát 10-4-re, majd egy izgalmas végjátékban 3 másodperccel a mérkőzés vége előtt Holubkó győztes találatot jegyzett a Szombathely- WS rangadón. A Dombóvár megszerezte első pontjait a siketek legyőzésével.

Menet közben a második forduló is megrendezésre került február végén.

Az eddig pont nélkül álló Siketek remek formát mutattak, első meccsükön 13-6-ra „kivégezték” a menet közben Klinghammer Zoltánt is soraiban tudó WS-t. Ki kell emelnünk a Siketek játékosát, Török Pétert, aki 10+1-es mutatóval talán élete mérkőzősét játszotta. Törökéket a csere nélkül Budapestre érkező Szombathely sem tudta megállítani.

A Dombvár ismét pontokat szerzett, hisz nem kis meglepetésre legyőzték a Szombathelyt, majd második meccsükön vereséget szenvedtek a menet közben soraikat rendező WS-től. A meccs egyik legjobbja a dombóvári Nesz Péter volt, aki remek napot fogott ki, számos védést mutatott be.

A márciusi érdi forduló előtt az alapszakasz állása:

1. White Sharks C. 6 pont 32-29 +3

2. Siketek SC 4 pont 28-27 +1

3. Dombóvári FSE 4 pont 26-29 -3

4. Szent Györgyi DSE 2 pont 24-25 -1

 

1 komment

Címkék: floorball ob3

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr682710131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dark_Lord #1 2011.03.05. 10:34:00

Szép, csak így tovább :)
süti beállítások módosítása