Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Ez volt 2007/2008: OB1 Dream Team

2008.07.28. 11:58 Floorballer

Elérkezett az OB1-es Dream Team ideje. Be kell hogy valljuk, megfordult a fejünkben, hogy sunyin lapítva egyszerűen hagyjuk, hogy ez a post a feledés jótékony homályába veszve meg se szülessen, és hiányát kendőzendő egy acélos szezonfelvezető cikksorozattal feszített tempót diktálva lekötjük az olvasók figyelmét, de akkor nem lenne teljes a kép. Jól tudjuk, körülbelül akkora az esélyünk arra, hogy mindenki egyetértését kivívjuk, mint Gy. Ferenc budapesti lakosnak egy október 23-ai beszéddel, de nincs mit tenni. Tovább után jön a mi csapatunk! 

Megközelítőleg 15 név merült fel, akikből akár véletlenszerűen sorsolva is meggyőző és védhető csapatot közölhetnénk. Ezen kívül voltak igazán meggyőző csapatteljesítmények – kiváló védelmek, jó támadó alakzatok, stb. -, amik nem írhatóak egyértelműen egy ember számlájára, így nehéz lenne kiválasztani valakit név szerint. Ha az ilyen álomsorokban az is szerepet játszana, hogy a megnevezendő 5+1 fő mennyire tudna együtt játszani, akkor könnyű dolgunk lenne, mert egyszerűen felsorolnánk a liga messzemenőkig legjobb sorát, az ARES félelmetes kezdő 5+1-ét. Szokás azonban figyelembe venni, hogy ki milyen teljesítményt nyújtott magához képest idén, mennyire volt csapatának meghatározó láncszeme. Így az alábbi névsort dobta a gép: 

A kapuban Vígh László térdel, ez nem is kérdés. Legkevesebb kapott gólját részben betudhatjuk az előtte tevékenykedő csapat teljesítményének, valamint annak a puszta ténynek, hogy az ellenfél a labda birtoklásának hiányában igen nehezen lő gólt, így számszerűen valószínűleg kevesebb dolga akadt, mint jónéhány középmezőnybeli társának. Nem is a fenti statisztikai adat miatt került ide, hanem azért, mert 10 gólos előny birtokában is pontosan ugyanazon az igen magas szinten teszi dolgát, mint akár döntetlen állás esetén. A végsőkig maximalista, és rossz teljesítményt idén nem nagyon láttunk tőle. 

A védelemben két sokaknak talán meglepő név került. 

Váradi Tamás a kupagyőzelemből és az egész évi menetelésből nagy szerepet vállalt. Évről-évre jobb teljesítménnyel rukkol elő a komoly tűzerővel rendelkező hihetetlenül agresszív és kemény védő. Néhány éve még az SZPK B-ben vitézkedett, mára már a válogatott keret tagja. Nagy erőssége, hogy a komoly meccseken sem remeg meg a keze. 

 

A másik oldalra Kovács Gergelyt tesszük. Tavaly is kacérkodtunk a gondolattal, de idén tavasszal úgy játszott, hogy végleg megérett az elhatározás! Lehet jót tett neki, hogy a történelem során először kényszerült bajnoki meccsek kihagyására, mert utána 6-osával szórta a pontokat. A CH csapata idén sem váltotta meg a világot, de óriásit lépett előre pontszámok terén, és ez játékosaik teljesítményén is meglátszott. Csúcsformáját eleddig a válogatottba nem tudta átmenteni, de ami késik remélhetőleg nem múlik. 

A támadósorban nagy a választék, de vannak akik minden évben egyenletes szinten nyújtanak, sőt: 

Nádor Krisztián alighanem idén is pontkirály lett – bár hivatalos megerősítés nincs. Vannak játékosok, akik minden mozdulatukban magukban hordozzák a tehetség isteni szikráját. Úgy futnak, úgy szerelnek, úgy fordulnak. Ezek még talán tanulható dolgok, fejlődnek idővel, de vannak játékosok, akik egyszerűen arra születtek, hogy gólt lőjenek (Inzaghi, Ruud van Nistelrooy, Ronaldo az eklatáns példák). Akik képesek arra, hogy olyan helyzetből, olyan mozdulattal és olyan pillanatokban vegyék be a kaput, ahonnan ahogyan és amikor senki másnak még csak eszébe sem jutna. Akik ha nem akarják, akkor is gólt lőnek, akár bal lapockával. Nos, a magyar floorballban ez a személy Nádor Krisztián. És idén sem változott semmi, lélegzetelállító találatok, sorsdöntő gólok, a válogatott góljainak közel fele, és szűnni nem akaró sikeréhség. Itt a helye továbbra is! 

A sorban Görög Tamás következik, mint a Diamonds idei bravúrjának fő letéteményese. Vitathatatlanul élete legjobb szezonját futotta. Tavaszra kicsit elkényelmesedett a csapat, de mindezt megtehették előnyük birtokában, Tamás pedig végig vezéregyéniség maradt. Elismerése részben a Diamonds teljesítménye előtti főhajtás is, kérdés mit hoz számára és csapata számára a jövő… 

 

Végül nálunk az év játékosa: Vadócz Bence. Megunhatatlan a játéka, egészen elképesztő megoldások sora jellemezte idei produkcióját is. Nála is kiemelendő, hogy a 10. bajnoki címért ugyanazzal a hévvel szállt harcba, mint ha az első lenne. Igazán emlékezeteset a sorsdöntő 15-2-n nyújtott. A csapat agya, szellemi vezére. Nagy kár érte, hogy a válogatottért már csak a távolból szorít, bár döntése abszolút érthető és becsülendő! Játékintelligenciában meglátásunk szerint továbbra is a magyar mezőny legjobbja. 

 

 

Múltkor félreértésekre adott okot, hogy mit is értünk az év csapata alatt egy ilyen cikkben. Nálunk ez az a gárda, amely a várakozásokat leginkább meghaladta, akik erőn felül teljesítettek, és elsősorban csapat szinten tettek le olyat az asztalra, amire érdemes figyelni. Nem feltétlenül a legjobb csapat, hiszen definíció szerint - kivételes esetektől eltekitve - ez a bajnok. Idén az OB1-ben a fenti meghatározást figyelembe véve teljesen nyilvánvaló, hogy ez a cím a Diamonds bronzérmes gárdáját illeti!

Természetesen ettől számos eltérő vélemény lehet, sokan kimaradtak, így várjuk az olvasók 5+1-eit a kommentek közt!:) 

/Ahogy mindig, most is ideírjuk, hogy ez egy magánvélemény, nem hivatalos állásfoglalás, az majd év végén érkezik a szövetség részéről. Mi is kíváncsian várjuk:)/

 

14 komment · 1 trackback

Címkék: floorball alomcsapat ob1 ez volt 2007/2008

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr42589180

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vancouver Power washing 2018.06.12. 05:09:24

Budapest Cruise Silverline - silverlinebudapestrivercruise

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel 2008.07.28. 16:06:25

Nem szoktam túlzottan hasraesni a csapatomtól, de azt hiszem az idei OB 1. álomcsapata: Vigh LAci, Szabó Peti, Kupó Ádám, Mujahid Tamás, Nádor Krisztián, Vadócz bence. Ha egyet kellene változtatni, akkor az Bajaszgalam Amara lenne. Szerintem ő jelenleg a legjobb 3 magyar játékosban benne van.Azért nincs az 5+1-ben mert a posztján a baba játszik.
Szabó Peti az egyik legjobb idényét hozta!!! Kupó meg szenzációs. Védőként 3-4 gólos meccsei is voltak.

Guszti 2008.07.28. 19:06:47

Görög Tamást kereshetitek :)

X( 2008.07.28. 19:45:45

Teljes mértékben egyetértek Pavellal! Fantastisch

pavel 2008.07.28. 19:53:16

HA már a legjobbakat emlitettem, szerintem a legjobb 10 magyar floorballos a fent felsorolt 7 aresos, Görög, Pazsák és Kovács Gergő

pavel 2008.07.28. 19:54:35

Még annyit, hogy Szabó is VAdócz is szivesen játszana a válogatottban...

floorballek 2008.07.28. 23:03:08

szerintem korrekt összeállítás, bár én Tóth Gabát- Debrecen- is szívesen beraknám a dreambe.
Szerintem nagyon jól játszott ebben az idényben, akárcsak Váradi Tomi.

De ez meg az én véleményem ..
Vígh,Vadócz és Nádor /nálam/ alap, hogy benne van a legjobb 5+1-ben. Nincs is miről beszélni :) :)

szg01 2008.07.29. 01:48:08

Szép, életem!
Akkor ezt holnap este megbeszéljük vacsora közben :S
Remélem a mosás kész,mire haza érek...

nigga 2008.07.29. 10:50:39

Én viszont kapus poszton elgondolkoztam volna. Tény, hogy Laci kapta a kevesebb gólt, és jól is védett, de sokkal kevesebb lövést kellett védenie mint mondjuk Horváth Petinek. Sokkal nagyobb ziccereket fogott Peti, és sokszor az SZPK neki köszönhette, hogy nyert.

caca 2008.07.29. 11:34:59

KEZDŐDIK KEZDŐDIK KEZDŐDIK már megint ott ahol tavaly! NEM CSAK egy jó kapusból áll a mezőny, még min 3 kapust ide lehetett volna írni, de nem írták mert kezdődne a veszekedés megint(ez a 6 név szubjektív vélemény).....NIGGA tudod miért írták ide Lacinak a nevét????Mert Peti és Laci között egy lényeges különbség van: Laci a bajnok csapatban van Peti meg NEM! Ez az ami még mellette szól:)

acsbar 2008.07.29. 12:23:33

Pavel, nemrég még Benkei is bent volt a 10-ben nálad, de úgy látszik, ahogy nem szereted a komáromiakat, úgy a játékosok tudása is változik :D

nigga 2008.07.29. 16:09:57

Attól, hogy bajnok csapatban van nem feltétlenül jobb kapus :)

yosef · http://odormotor.hu 2008.07.29. 18:18:01

Na csak hogy én is hozzászóljak és persze hazabeszéljek :)
Varga Miki (Kiss Attilával kiegészülve!) egy középcsapat kapujában kapta a bajnokság második legkevesebb gólját. Ettől persze én senkit nem akarok megkérdőjelezni, mert szertine tök felesleges is, sőt szánalmasnak tarom azt, hogyha nem az én jelölteim kerülnek be, akkor már rögtön hülyék akik írták...

pavel 2008.07.30. 11:31:14

Ha jól olvastam ez a 2007-2008 Benkei sajnos alig játszott ebben az évben, amúgy benne lenneaz edigiek alapján.

dsk 2008.11.04. 15:52:38

sztem ez a Dream team:Bene a kapuban
Kovács,Csik B
Görög
Pataki,nádor
szerintem...
süti beállítások módosítása