Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás 2008 /Női OB1 - 5 nap/: Neumann

2008.08.18. 12:00 Angleton

Az idei évben a női mezőny igencsak megritkult, ám így is lesz újonc csapat a rajtnál. A Neumann FSE idén női gárdát is delegál a magyar bajnokságban, edzőjük a férfi csapat játékosa, és a Triton női korábbi edzője: Pap Zoltán lesz. A csapat kerete igen vegyes, számos alakulattól érkeztek játékosok. Hogy mire mehetnek az első évben, arról edzőjük nyilatkozik:

FFR: - Kérlek mutasd be csapatod történetét röviden!

P.Z.: Mint az közismert, én már évek óta foglalkozom edzősködéssel is. Néhány Tritonos lánnyal való egyezkedés után Január környékén felvetődött a gondolat, hogy csináljunk egy egyesületet. Ekkor még csak női csapatról volt szó. Időközben kapcsolatba kerültem a MÜTF sulival, akik felkértek, hogy segítsem őket az Egyetemi OB-n. Innentől kezdve már egy férfi és egy női csapatról is beszélhettünk, az alakuló egyesület pedig Capital Snipers néven futott volna. Végülis eléggé bizonytalan lábakon álltunk ahhoz, hogy bevállaljunk egy külön egyesületet, így kapóra jött nekünk Görög Tamás megkeresése a Diamondstól, hogy a nevük alatt induljunk. Sikerült náluk edzésidőpontot szereznünk, amit ezúton is köszönünk mégegyszer, azonban Ágoston Zsolt – aki ugyebár az edzőm – miután megtudta, hogy nekem van 2 csapatom, tárgyalásba kezdett velem és a csapat érdekeit nézve egyértelműen a Neumann egyesületet kellett hogy válasszuk „otthonunknak”. A bajnoki rendszert látva jó döntést hoztunk. 

FFR: - Miért pont a Neumann-t választottátok? 

P.Z.:  A fenti pontba összefoglaltam az okát, de persze az sem hátrányos hogy az én csapatomról van szó, így minden mérkőzésemen ott tudok lenni a Női csapat mellett. 

FFR: - Mi vett rá, hogy a Triton után egy újabb kezdő csapat edzője légy?

P.Z.:  Régebben, amikor én eljöttem a Tritonból több lány felvetette, hogy abbahagyják a floorballt. Őket én vittem le a Tritonba, felelősnek éreztem magam miattuk és mondtam nekik, hogy próbálják meg folytatni az adott körülményekkel együtt is, ha nem megy, akkor inkább csinálok egy csapatot, de ne hagyják abba, mert tehetségesek. A Snipers jelentette a megoldást. Természetesen szeretek edzősködni is, nincs annál jobb érzés mint amikor a sok szenvedés meghozza az eredményt:) Szeretnék egy olyan női csapatot összehozni Budapesten, ami nem pofozógép és ahova a lányok játszani, fejlődni, adott esetben győzni járnak le, mindezt úgy hogy mellette még jól is érzik magukat a közegben. 

FFR: - Kikből állt össze és mekkora a játékoskeret? 

P.Z.: Eleinte kezdő csapatként indult, néhány régebb óta játszó Tritonos játékossal, azóta többen megkerestek és erősödött a keret. Triton, Debrecen, Ares, WS átigazolásokból, Diamonds növendékekből, kartali lányokból, valamint kezdőkből áll a jelenlegi keretünk. Jelenleg ~13 aktív játékossal számolhatunk, várható még 1 kapus igazolás, valamint szeretnénk még 1-2 játékost szerezni hosszú távra, akik bevethetőek. Védőből például hosszú távra sajnos kevesen vagyunk, van aki csak fél év múlva csatlakozik a csapathoz. 

FFR: - Mi a fő erőssége a csapatnak? 

P.Z.: Egyelőre ez egy összeállt, új társaság, a csapatépítés az első. Kár lenne bármi ilyesmiről beszélni. Amit szeretnék persze, hogy az erősségünk legyen, az a csapatjáték! 

FFR: - Mikor kezdtétek a felkészülést az idei szezonra? 

P.Z.:  Igazából Május óta vannak edzéseink, Május végén volt egy kisebb szárazedzés szerű alapozás, aztán kis pihi, majd július 16-tól folyik az intenzív felkészülés. 

FFR: - Mit lehet tudni a további felkészülésetekről?

P.Z.: Megyünk 1 hét edzőtáborra, ezen kívül sok edzőmeccset akarunk játszani, ehhez ellenfeleket várunk folyamatosan, akár fiú csapatot is. 

FFR: - Mi a véleményed a bajnoki rendszerről és a sorsolásról?  

P.Z.: Szomorúan tapasztalom, hogy sok csapat nem indult el a bajnokságban és bizonyos dolgokat én is erősen túlzásnak tartok, de a női utánpótlás csapatok szervezését már évek óta tervezik bevezetni, ismeretes volt, szóval időben el lehetett volna kezdeni szervezni. Például mi már hónapok óta szervezzük a következő idényre, hogy meg legyen. Én úgy gondolom, hogy amelyik női csapat nem nevezett, az nem az anyagiak miatt nem vállalta az indulást. Szponzort is lehet találni, tavaly a Tritonnál is csak én kb. 200 levelet küldtem szét, amiből csupán egyre érkezett pozitív válasz, de annak köszönhetően ingyen mezgarnitúrákat szerzett az egyesület. De persze ott is nem csak én kerestem szponzorok után. Tenni kell érte, és akkor mindent el lehet érni.

A sorsolás az sorsolás, mindegy hogy ki ellen mikor játszunk, a pályán kell nyerni ellenük, legyen a mérkőzés idény elején vagy akár nyár végén! 

FFR: - A bajnokságban, vagy a kupában lesz nehezebb diadalmaskodni? 

P.Z.: Az első év a csapatépítésre megy rá, diadalmaskodásról felesleges beszélnünk. A bajnokságban könnyebb lesz pontokat szereznünk, mivel a kupában bár a kevésbé szélsőséges, de egyértelműen a nehezebb csoportba kerültünk. 

FFR: - Eddig egy 3-3-as mérkőzést játszottatok a White Sharks ellen. Iránymutató lehet ez az eredmény az elkövetkezendő szezonra nézve? 

P.Z.: Őszintén szólva az a mérkőzés a White Sharks részéről csalódással töltött el. Én azt vártam egy az idény végén levezető női csapattól, hogy egy gyakorlatilag mérkőzésre összeállt társaságot több góllal elverjenek. Pontosan ez történt meg később a Phoenix Fireball ellen játszott női edzőmérkőzésünkön, igaz ott több fiú játékos is játszott az ellenfélben. Iránymutató semmiképp nem lehet egyetlen egy mérkőzés, tanulni mindenesetre sokat tanultunk belőle. 

FFR: - Kik ellen számítasz a legkiélezettebb meccsekre? 

P.Z.: Erre a kérdésre az edzőtábor végén könnyebb lenne válaszolni. Sokat nehezít a dolgon az, hogy sok lány dolgozik, Gyollai Niki és Dubicz Andi pedig jelen pillanatban még debreceni lakosok beláthatatlan ideig, így nem tudnak velünk készülni az idényre. Mindenesetre én magunkat az első idényben a középmezőnybe sorolnám, már amennyire beszélhetünk ilyenről 7 csapat esetén.... 

FFR: - Az alsóházból két csapat is távozott. Hogyan érint ez Benneteket? 

P.Z.: Kevesebb mérkőzés, ráadásul kevesebb nyerhető mérkőzés....mindenképpen negatívan!

Remélem jövőre azért a női csapatok létszáma kibővül, mert ez fejlődés szempontjából nem előre vezet.. 

FFR: - Mi lesz a célotok az idei szezonban? 

P.Z.: Mint már említettem a csapatépítésen van a hangsúly. Több játékos több csapatból jött ide, más-más edzésmódhoz szokott, valamint össze kell még kovácsolódniuk. Szerencsére úgy tűnik egy nagyon jó társasági légkör kezd kialakulni nálunk több-kevesebb egyetértéssel, ami női csapatoknál nagyon ritka. Ez még előnyünkre fog válni, ebben biztos vagyok. 

FFR: - Melyik csapattól számítasz jelentős előrelépésre és melyiktől hanyatlásra? 

P.Z.: Én a tavalyi évben úgy gondoltam, hogy az Eger megérdemli a bajnoki címet és ha nem lennék most érdekelt a bajnokságban, akkor nekik szurkolnék:) Ettől függetlenül azt hiszem, hogy a Phoenixnek sikerül a szezon végén a dobogó felső fokára állni. Komolyabb hanyatlást nem várok senkitől. 

FFR: - Milyen eredménnyel lennél elégedett a téli szünetben? 

P.Z.: Reálisan az első három helyre nem lehet esélye egy újonnan összeállt csapatnak. Erről kár is álmodozni. Én a 4-5. hellyel nagyon elégedett lennék a téli szünetre, de még a tavaszi szezon végére is. De ha 7-ek leszünk, akkor sem dől össze a világ, hosszú távra tervezünk, nagyon jó a keretünk, csak a lányok legyenek kitartóak! 

FFR: - Szerinted mi lesz a bajnokság végső sorrendje? 

P.Z.:  Phoenix, Eger, SZPK, Neumann, CH-Titon, White Sharks, Debrecen 

FFR: - Sok sikert kívánunk a jövő évhez! Köszönjük, hogy rendelkezésre álltál.

P.Z.:   Én pedig a csapat nevében kívánok kitarást az egész éves munkátokhoz!

 

2 komment

Címkék: floorball női visszaszámlálás ob1

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr59620963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sharky 2008.08.18. 12:08:50

Edzőtábor alatt Neumann - WS női edzőmérkőzés: 8-2

AC#13 2008.08.18. 12:09:36

Hajrá lányok!!! :)
süti beállítások módosítása