Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Az erő sötét oldalán...

2009.01.27. 18:31 Floorballer

Az összefoglaló egyes számú alapelve, hogy mindig a pozitívumokat kell kiemelni, és igyekezni kell elkerülni, hogy valakinek törékeny lelkébe gázoljunk. A mostani hétvégéről azonban nehéz egyértelműen pozitív képet vázolni, noha sok szép megoldás és több jó mérkőzés is volt, de összességében ebben a 2 napban a napnál is világosabban bemutatásra került, hogy milyen főbb problémák is vannak sportágunk körül tisztán a meccseket illető kérdésekben. Vállaljuk tehát, hogy bokáig gázolunk a sorok közé szóródó „lélekszilánkokba”.  Tavasszal első ízben került sor 10 találkozóra, aminek következtében kapásból kiütközött a játékvezető kérdés – súlyosbította a helyzetet, hogy CH-Neumann is volt, aminek következtében a beszámítható bírói állomány egy komoly hányada elérhetetlen volt vasárnap -, amiről már egy fél eposzt írtunk, így nem is ismételnénk saját szavainkat… Fél év alatt sem történt semmi, az eljövő hónapokra vonatkozóan sincsenek illúzióink. Félreértés ne essék, nem azokon kívánjuk elverni a port, akik végül hosszas unszolás hatására beadják derekukat, és bevállalják az utolsó pillanatokban életük első OB1-es meccsüket, vagy azt a kellemetlenséget, hogy saját csapatuknak fújnak, egyszerűen csak megkérdőjeleződik önnön magunk komolyan vétele… Tovább után kirándulást teszünk az Erő Sötét Oldalán!

Salming Férfi OB1

Torpedo Justitia – Phoenix Fireball SE 3 - 8

IBK CH/Triton – Neumann-Kartal FSE 1 – 7

Dunai Krokodilok SE – MEISE 10 – 5

Debreceni FSE – White Sharks HC 8 - 2

Szolnok Cannibals – ARES HC/Top Floor 6 – 14

Kivételesen már kedden nekivágunk az összefoglaló soroknak, de a hét eme korábbi szakaszában szembesülnünk kell vele, hogy az információ morzsák bizony nem éppen Millenium Falcon-ként száguldoznak az éterben. Szegény ember vízzel főz, így lássuk mink van ilyen korai időpontban.

A Phoenix visszavágott a Torpedo ellen 2008-ban elszenvedett sérelmekért, és bár két harmad a várt szoros küzdelmet hozta, a második harmadban egy 0-4-es rohamot láthatott a nagyérdemű, ez pedig el is döntötte a mérkőzés kimenetelét. A Phoenix ezzel a tabella egy meglehetősen nyugodt szegmensébe kvalifikálta magát. A 7. hely már fixnek tűnik, és harcba léphetnek az 5. helyért a Neumann és a CH kettőse ellenében.

A fent nevezett két csapat vasárnap délután ütközött meg a hagyományosan parázs derbi keretében. A 2. kerület peremére kizarándokoló nézők pedig a játék képén ütközhettek meg… Mondjuk úgy, hogy álmos, tapogatózó első harmad után feszült második következett, amelyben mind a két csapat gazdagon kihasználta az adódó alkalmakat a keményebb odalépésekre, ütésekre, törlesztésekre, bírói ítéletek megkérdőjelezésére. „Küzdelmes mezőnyjáték” folyt. 1-0-s CH vezetés után a Neumann 2 szerencsés találatot is szerzett, majd 4-1 után a számos kulcsjátékost nélkülöző hazaiak gyakorlatilag lélekben feladták a találkozót. A vendégek kapujában remekelt Varga kapus, a fordítás pedig elsősorban Schauer és Máté agilis játékát dicséri. A harmadik harmadban a kinyíló mesehősök már nagy teret adtak a kontrázó ellenfélnek, ám a Neumann támadói elképesztő szituációkat hagytak kihasználatlanul, védőik pedig álltál a sarat. Összességében elmondható, hogy a CH-nak sok volt a védelem meghatározó játékosainak (Kovács, Liebe, Monszpart) hiánya, és hogy a helyzetek számát figyelembe véve a vendégek megérdemelten nyertek, de aligha lehet büszke bármelyik fél is… Többször írtuk meccsekről, hogy jó reklámja lehetett volna a sportnak… nos ez a találkozó maga volt a tökéletes antireklám, ehhez pedig minden résztvevő hozzátett.

Sokkal színvonalasabb volt a Krokodil – Eger találkozó, melyen a hazaiak nagy mezőnyfölényben játszottak, de a remekül védekező Eger 30 percig tartotta magát a brillírozó Rab Konstantin vezérletével. A találkozó hozott 20+10 perc kiállítást és a várakozásoknak megfelelő 10 hazai gólt is. A prímet a Ressely N. (3+3) – Galsai (2+4) kettős vitte. 6 pontjuk krónikájához hozzá tartozik, hogy még legalább azonos pontértékben állítottak földkörüli pályára labdákat nagy helyzetben. Emlékezetes maradt, hogy a harmadik harmad elején 5 percen át nem volt játékmegszakítás (különösen a 2+10-es büntetés lejárta után a padon további 4,5 percet várakozó Ressely Krisztiánnak). Nem tudjuk nem megemlíteni, hogy a meccs legparádésabb jelenete Bedő Zoltánhoz fűződött, aki egy Nagy Zoltán által felívelt labdát a kapu előterében előre vetődve, C. Ronaldot meghazudtoló eleganciával tett el mellel a tehetetlen Kaszás mellett mértani pontossággal. A mérkőzés ezen túl is bővelkedett látványos megoldásokban, érthetetlen, hogy a harmadik harmadra mindösszesen 1 nézőt lehetett detektálni, de a kezdő érték is mindösszesen 3 volt…

A WS Körösszakálon megnehezítette a Debrecen dolgát, de annyira nem, hogy kétséges legyen a találkozó kimenetele. A hazaiak látványos – egészpályáról felívelt labda levegőből a sarokba – és szerencsés gólokat is szereztek, összességében teljesen megérdemelt a 6 gólos siker. A hajdúságiak közül kiemelkedett a 3+2-ig jutó Kovács.

Az ARES is visszavágott a Kannibáloknak. A bajnok most már egyértelműen kezd visszatérni a tavalyi lendülethez – ráadásul most mindezt az MK-ban szenzációsan játszó Vadócz nélkül tette -, aminek a semleges néző csak örülhet, hiszen szombat este ARES – Krokodilt láthatunk az Építőkön. A visszatérés újabb bizonyítékaként a 6. perc végére már 3-0 állt a kijelzőn és a különbség a továbbiakban is megmaradt a roppant sportszerű (egyetlen 2 perc) és látványos találkozón. Nádor egy 3+2-vel ismét visszaverekedte magát a kanadai tábla éllovasai közé, de Görög is 2+2-ig jutott, míg a hazaiaktól Bagdi 5 találatban is szerepet vállalt (3+2).

Férfi OB2

Rudas FT – Diamonds X3M Team 1 - 6

ARES HC U21 – Paksi FK 10 - 8

VESC Lizards Fitt SE – Miskolci FE 17 – 3

A Rudasnak kellett – volna – a pont a 4-be kerüléshez, ám a Diamonds ellen nem nagyon osztottak lapot idén az ellenfeleknek. Már az is bravúros, hogy a gyémántokat sikerült 6 találatnál megállítani, de a nagy védekezésben mindössze 1 találattal sikerült válaszolni, így a Veszprém lépéselőnybe került…

… történt ugyanis, hogy az egész évben nagy gonddal az ütőkben összespórolt találatokat mindenki ezen a meccsen szórta el. Hosszútávon aligha kifizetődő stratégia, de most a tartalékosan érkező Miskolc ellenében mindenképpen szerzett egy feledhetetlen napot az egyetemistáknak, akik klubtörténeti léptékű sikerrel vették át ideiglenesen a rájátszást érő helyet. A pontesőből persze sokaknak jutott, a top3: Kolossváry (5+3), Sütöri (4+3), Kis Szilveszter (4+2).

Az Erő az ARES U21 meccsén is tiszteletét tette. A fordulatos meccsen a csapatok 7-7-ig fej-fej mellett haladtak, majd a 47. percben két ARES találat is esett, kialakítva a végéig megmaradó 2 gólos differenciát. Ez az ARES alapszakaszbeli második helyt jelenti már minden eredménytől függetlenül, a találkozó azonban nem a 18 találatról marad emlékezetes. Az 51. percben az amúgy roppant nyugodt Feicht Lászlót a hazai ifjú Geri oly mértékben kihozta sodrából néhány mondattal, hogy sor került néhány atyai jobbegyenesre… sajnálatos mind a reakció, mind a kiváltó ok, mind a pályákon általánosságban elharapódzó tiszteletlenség… az eredmény összesen 3 piros lap lett.

Zone Női OB1

Neumann Snipers – IBK CH/Triton 1 - 3

Debreceni FSE – White Sharks HC 3 – 3

IBK CH/Triton - White Sharks HC 4 – 2

Ezen a hétvégén egy hajszál választott el minket attól, hogy ne hagyjunk ki egyetlen női meccset sem… mégsem sikerült. A CH és a WS ugyanis kétszer is parkettra lépett. 3 meccsen esett összesen 16 gól, ami nem egy félelmetes átlag, sokkal inkább a küzdelem – és a kapusok – domináltak a találkozókon. A legélesebbnek a Neumann – CH ígérkezett. Gegesy ezúttal a helyén volt – a kapuban -, ami a Gömbbel összhangban 4-3=1 Neumann találatot jelentett, melyre 3 válasz érkezett, így a kapusok meccsén a CH vitte el a két pontot. 

Ezt hétfő este újabb kettővel toldották meg, noha Nagy Csilla élete formájában mindent megtett a vendég kapuban, de a jelentős nyomást végül nem sikerült kibekkelnie a láthatólag felszálló ágba kerülő Cápáknak. A CH védelem továbbra is elég masszív, viszont hiú ábránd gólparádéra számítani a rózsaszínek meccsein. 

A Cápák két nappal korábban Debrecenből hoztak el – vagy hagytak ott – 1 pontot a legközvetlenebb rivális ellenében. Körösszakálon sokáig vezettek is a vendégek, de Ladányi Betti az 59. percben meghozta az egyenlítést övéinek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr62906667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása