Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A hollandus védelmében III.

2009.11.13. 22:00 Be_my_guest

Sorozatunk utolsó részében azokkal a kritikákkal foglalkozunk, amelyek szerint Koemannal „csak a kötelezőket hozta” a csapat, és ezt egy magyar edzővel is el lehetett volna érni. A kedvenceim pedig azok, akik azért akarják elverni rajta port, mert nem jutottunk ki a világbajnokságra, tehát nem történt előrelépés. 

Azt talán nem is érdemes elemezgetni, hogy a mai futballban létezik-e olyan, hogy „kötelező győzelem”. Azt meg pláne nem, hogy vajon az albánok oda-vissza történő legyőzése ebbe a kategóriába tartozik-e (ha ugye van egyáltalán ilyen kategória…). Elég csak megkérdezni erről a portugálokat, a svédeket és a dánokat. Bizony, egyik – minket megelőző – csapatnak sem sikerült kétszer legyőznie Albániát. Szóval ennyit a „kötelezőkről”. A másik gondolat szerint a kötelező győzelmeket egy magyar szakemberrel(?) is elérhettük volna. Én elég öreg vagyok már ahhoz, hogy emlékezzek az elmúlt húsz esztendő hatalmas égéseire. Csak néhányat sorolnék fel a teljesség igénye nélkül:

  • Magyarország-Izland 1:2, (1992),
  • Izland-Magyarország 2:1 (1995),
  • Liechtenstein-Magyarország 0:0 (1999),
  • Lettország-Magyarország 3:1 (2003),
  • Málta-Magyarország 2:1 (2006).

Mindezeket a nagyszerű eredményeket magyar szövetségi kapitányokkal értük el, és a ’90-es években ezek a meccsek tényleg a kötelező győzelmek kategóriájába tartoztak. Akkor tényleg rajtunk röhögött Európa, ahogy ezt meg is fogalmazta Petry Zsolt a válogatott akkori kapusa, az egyik Izland elleni vereséget követően. Én pont azért tartozom a bizakodók táborába, és azért támogatom Erwin Koemant minden fórumon, mert ő legalább a kötelezőket hozta!!! Meg azért, mert ezt a válogatottat egyik ellenfele sem alázta meg! Talán nem csak én emlékszem a Hollandia elleni 7:1-es vereségre (1994) és az emlékezetes, Jugoszláviával lejátszott pótselejtezőkre… Ilyen megalázó vereségeket Koemannal nem szenvedett el a magyar válogatott. A már-már magyar betegségnek kikiáltott utolsó negyedórás vereségekre sem került sor Koeman kapitánysága idején. Mindezek alól talán a portugáliai mérkőzés a kivétel, ahol a második félidőben valóban megalázó helyzetbe került a csapat, és az utolsó negyedórában – úgy tűnt – megszórnak minket. Ja, hogy akkor már két csatárral és egy védekező középpályással játszottunk? Bizony, úgy van, de erről már a sorozat első részében szóltunk. 

Utoljára hagytam azokat, akik szerint Koemannak le kellene mondania, mert nem jutottunk ki a világbajnokságra. Volt ember ebben az országban, aki reálisan azt hitte, hogy a svéd, dán, portugál hármasból mi majd legalább kettőt megelőzünk? Én csak reménykedtem. Van ember, aki felelősségre akarja vonni Erwin Koemant azért mert nem értük el legalább a második helyezést ebben a csoportban? Olyat is olvastam egy fórumon, hogy azért kell lemondania, mert a második helyet ígérte, és mivel ezt nem sikerült elérni, tehát „Viszlát!”. Én ilyen nyilatkozatot Koemantól soha nem olvastam. Azt igen, hogy a továbbjutás a cél, meg azt is, hogy bár ez a cél, azért lássuk be: csodaszámba menne, ha sikerülne. Abban is igaza van a kapitánynak, hogy a magyar szurkolók rendkívül végletesek (Sport Géza). A görögök legyőzése után mindenki őt ünnepelte, most pedig sokan a fejét követelik. Pedig a magyar csapat negyedik helyezése a realitás ebben a csoportban. Az ellenfeleink labdarúgói a Barcelona, a Real Madrid, a Manchester United stb. játékosai. A magyar kapitány merítési lehetőségei egészen mások. Nem mennék bele a részletekbe, hiszen mindenki tudja, hogy milyen együttesekben játszanak (vagy éppen nem játszanak!) a magyar válogatott focisták. Szegény ember vízzel főz, mondják – de nem is várnak tőle négyfogásos vacsorát! Igaz, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra, de szerintem igenis történt előrelépés a válogatott háza táján. Lehet, hogy megkapom érte a magamét, de én optimista vagyok! Örülni tudok annak, hogy a válogatottunk oda-vissza legyőzte Albániát és Máltát, örülök annak, hogy nem kapott ki megalázó módon egyik neves ellenfelétől sem. Szerintem a magyar labdarúgás mai helyzetében ezek igenis értékelhető eredménynek számítanak. Erwin Koeman elindult egy úton, már vannak apró jelek, hogy jó irányba halad. Hagyják őt dolgozni! Akkor talán – egy szerencsés sorsolással – lesz esélyünk kijutni a 2012-es EB-re. 

-Martin S. Radi írása-

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr291519230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel61 2009.11.13. 22:59:35

Egy VB selejtezőn egy cél lehet kijutni a Vb-re. Ha nem új kapitány után kell nézni. A réginek magától le illene mondania.
Régen ez természetes volt. Magyar kapitány kell. Mit képzel ez a holland. Szarik megnézni az NBI-et.? Sosem értettem, hogy mit keresnek a csapatban külföldön epizódszerepet betöltő játékosk.
itthonról kelle a csapat gerincét kialakítani, aztán esetleg 1-2 külföldön játszót berakni, aki igazán hozzá tud tenni.
Régen sem volt jobb a bajnokság, de a válogatott úgy készült, mint egy klubcsapat, többszöri összetartásokkal, edzőmeccsekkel.
Ez most is eredményre vezethetne.

Martin S. Radi 2009.11.14. 11:57:32

@pavel61: Szerinted - ha jól értem - San Marino, Moldova, Izland, Málta stb. szöv. kapitányainak is le kellene mondaniuk minden selejtezősorozat után, ha nem jutottak ki az éppen aktuális vb-re, eb-re?
süti beállítások módosítása