Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Álomcsapat 5. - Best of OB3

2007.06.30. 19:16 Floorballer

Nem állunk meg az OB2-nél! Minden sport alapját és igazi bázisát az alsóbb osztályokban, az utánpótlásban és az iskolákban kell keresni. A floorball esetében az ugródeszka napjainkban sokak számára az OB3-at jelenti. A lelkes újoncok keverednek itt a „levezető” játékos legendákkal. A bajnokság kevésbé áll a figyelem középpontjában, pedig a sorra alakuló és itt induló csapatok közül nem egy rohamléptekben tör előre. Ez ideáig a feljutóknak soha nem voltak kiesési gondjaik, érdemes odafigyelni a felsőbb osztályú csapatoknak is!

Rendszerint vidéki városok baráti társaságaiból alakulnak ki az itteni csapatok, ennek köszönhető, hogy minden társaság saját arculattal, sajátos játékkal rendelkezik. Ez meg is nehezíti az álomsor kiválasztását, de néhány kimagasló egyéniség feltétlen helyet követel magának. A végeredmény meglepő, a felsőbb osztályokban is igen erősnek számítana a kialakult sor:

A kapuban:

Majorosi Tamás – Dunaújváros

Az újvárosi kapus tehetsége elvitathatatlan. Nagyobb dicséret nem is kell, mint hogy egyenesen az OB1-es IBK CH erősítette meg vele keretét a következő szezonra! Nagy érdemei vannak a bajnoki bronzérem kiharcolásában.


A védelem:

Strauss Tamás – Tüskés Vérmókusok

Egy OB3-as fordulóra már csak azért érdemes kilátogatni, hogy Strauss Tamás varázslatait megnézhessük. Csuklója és keze még mindig a régi, félelmetesen lő, ezt jelzi meccsenkénti 7 pontos átlaga is. Továbbra is magasabb szinten van az ő helye! Egyben neki adjuk csapatunk kapitányi karszalagját is.


Tóth Gergő – Kecskemét


A bajnokcsapat egyik vezére. Játékára többen felfigyeltek. A Kecskemét sajátjának mondható rohanós játékban is a gyorsak közt van, technikai tudása pedig kiemelkedő a harmadosztály mezőnyében.

 

A támadók:

Liska Bálint – Ajka

Bár csak fél évet töltött az OB3-ban idén, és kipróbálta magát a mélyebb vízben is, mégis helyet kell szorítanunk neki. Évek óta az OB3 emblematikus figurája, az ajkai csapat életre hívója és vezére. Roppant gyors és agresszív, e mellett pedig a befejezéseknél is higgadt.



Hajdu Tamás - Tüskés Vérmókusok

Strauss Tamás mellett a másik legendás játékos az OB3-ban. Félelmetes lövőereje a teljes magyar mezőnyben párját ritkítja. Bár sebessége megkopott, a helyzetek kihasználásában továbbra is könyörtelen az egykori szolnoki nagy csapat csatára.


Geredy Kornél – Kecskemét

Az U19-es válogatott támadó roppant gyors, rendkívül agilis, óriási fanatizmussal küzd a mérkőzéseken. Mindent elmond teljesítményéről, hogy a Strauss-Hajdu párost követi a kanadai táblázaton. Teljesítménye több élcsapat figyelmét is felkeltette.

26 komment

Címkék: floorball alomcsapat ob3

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr90108445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Croissant · http://rudasfloorball.extra.hu/news.php 2007.07.02. 16:56:37

Jellemző...
"Ez csak ob3, ide akkor nem is kell kommentelni", mi?!
Erről a csapatról senkinek semmi véleménye, vagy mi?
Én azért gratulálok Majkának, h bekerült a csapatba, igazából jobb választás nem is lehetett volna :D
Csak így tovább, ex-kapustársam!!

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.02. 23:53:32

Hát ide kommenteljenek az OB-3-asok. Én nem ismerem eléggé az ob-3-as játékosokat. Ebből a keretből 3 ember ellen játszottam eddig: Strauss Tamás, Hajdu Tamás, Liska Bálint. A Hajdú-Strauss páros anno szépen termelt ellenünk is, igazi nagyöregek a magyar floorballban (nem a sértő értelmében:D). Apropó: öregfiúk válogatott mikor lesz kedves szerkesztők?:D
Liska Bálint ellen egyszer játszottam, de ott nem figyeltem fel rá különösebben, ugyanis mással voltam elfoglalva. Először is azzal, hogy akkor az ajkaiak elég durván játszottak ellenünk, ez volt a negatívum. És lőttem 3 gólt az Ajkának, ez a pozitívum (eddigi 2 éves pályafutásom alatt összesen 5 gólt lőttem bajnoki meccsen, ebből 3-t azon az OB-3 rájátszás meccsen az Ajkának). Szóval kommenteljenek azok, akik idén játszottak ellenük-velük. Aktrivizálják magukat az Ob-3-as játékosok is.

webb04 2007.07.06. 20:18:53

Megtisztelő,hogy beválogattak a mezőnybe, tényleg elitt a környezet. Számomra viszont furcsa,hogy a tavalyi Fekete Ló - Triton meccsel kapcsolatban számodra a mi durvaságuk maradt meg.Egy izgalmas, változatos meccsen ( 0-5, 6-6, 9-6,9-9) 2 perc kiállítást kaptunk???? Amúgy 3+2 -vel végeztem:)
Bálint

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.06. 20:59:40

Ti akkor is azt mondtátok, hogy nem volr durva, de nekünk annak tűnt. Lehet csak a keleti csoportban volt finomkodás abban az évben? Mindenesetre nekünk igenis durvának tűnt, és a bírók nem nagyon fújtak, tehát lehet bennünk volt a hiba, de bennem akkor is a durvaság maradt meg. Bár nekem sok minden durva már, védőként 2 év alatt 0 perc kiállításom van, de egyszer Kovács Gergő fighyelmeztetett, hogy kiállít a következő szabálytalanságnál:D Lehet nekem ezért tűnhetett durvának, mert nem vagyok hozzászokva...:D

bandee24 2007.07.07. 18:28:45

Hidd el, sokkal durvább meccseket játszottunk anno a Szombathellyel, de azóta már például megismertem jó pár szombathelyit (pl. NY-K-B Gálán) és jóban vagyunk, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy az OB I-be, de még az OB II-be is oda kell tenned magad, ütköznek testtel rendesen. OB III-ba még nem minden csapat ellen kell. Láttam a Magyar Kupa döntőjét is idén, meg régi bajnoki döntőt: a Top Floor és a Dunai Krokodilok meccsét (akkor még ott volt Svasznek Bence, és nem úgy bánt a csatárokkal mint a playboy nyuszikkal, élőbe láttam, Ő jégkorongos, ok, de voltak mások is:)). És nem emlékszem, hogy mi durvák lettünk volna,nálam a durvaság az alattomosságot jelenti, és hasonlót, de az, hogy testtel odamegyek, az nem durvaság. Az keménység. Persze tudom, hogy mi sem vagyunk angyalok. Csak egy példa, és befejezem:) Még anno 2004/2005-ös szezonban a kanizsaiakkal játszottuk a bajnoki döntőt, 4-0ról 5-1ről fordítottunk 7-5re, és akkor is odatettük magunkat. Ők nem szóltak egy szót se, hanem gratuláltak, és rendkívül sportszerűen viselték hogy nem lettek elsők. Pedig emlékszem, hogy egy hátvéd akkor majdnem leszedte a zacskómat, úgy próbált meg eltávolítani a labdától.:) Rosszul esett, de nem vettem rajta durván revansot, sőt meg sem említettem neki. Szerintem a floorballba kell az az egészséges keménység. Szerintem.
Földi András, Ajka

acsbar 2007.07.08. 00:04:08

Volt szerencsém azt a meccset vezetni, és emlékeim szerint nem volt durva mérkőzés. Összességében is elmondható, hogy abban az évben a nyugati csoport jóval erősebb volta többinél. Idén a Kecskemét kicsit megtörte végre a nyugati fölényt:)
A csapatösszeálítással egyetértek.

Croissant 2007.07.08. 10:22:42

Bár ne törte volna meg....
Vagy legalább ellenünk ne....

Sharky 2007.07.08. 10:43:30

Én a Tritonban játszok, előtte több helyen megfordultam és én belülről úgy érzem, hogy mi csapat szinten még nem tudjuk megkülönböztetni a kemény odalépést, a szabálytalansággal. Talán ebben kell nagyon sok rutint szereznünk csapatszinten és akkor nem "nyafognánk". Persze azért nagyon sokszor van olyan meccsen, hogy a közelünkben nincs a labda és megütnek szándékosan ütővel, meg akasztanak,stb. ez bizony a durvaság kategóriába megy, nálam is.
A tavalyi meccsről nem tudok nyilatkozni, csak az OB2-es fordulók zöméről.

Lapointe 2007.07.08. 12:35:29

Hajdu és Strauss nem harmadosztályú szintű játékosok. Könnyű volt ide bekerülniük, azért mentek obIII-ba, hogy örömmel játszanak. Azért azt mindenki tudja és látja, hogy ők magasabb szinten floorballoznak. Tisztelem Strausst mint régi motorost és mint egykori nagy "ellenfelem", azonban úgy gondolom nem fair elvenni az elismerést olyan OBIII-ban szereplő tehetségektől akik valóban beférnének ide, de két "OBI-es" játékost nyílván nem fognak kiütni a listáról.

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.08. 14:53:03

Ne aggódj, én is ismerem a kemény odalépést, remélem erről egyszer te is megbizonyosodhatsz.
Tudtommal mi is gratuláltunk az elsőségetekhez abban a csoportban, és nem "nyafogtunk". Volt szerencsém a szombathely ellen is játszani, és szerintem ők is durvn játszottak. Nem keményen. A keleti csoportban is jó csapatok voltak, kemény odalépéssel(vagy szerintetek a Tüskés Vérmókusok játékosai nem tudnak keményen odalépni?). Volt dolgom a keleti csoportban Hajdúval, Straussal, Lázárral, és rájuk nem hiszem, hogy azt lehet mondani, hogy ne tudnák milyen a kemény odalépés. Lehet hogy csak az én naív kis világomban nem a másik lábát kell ütni, hanem a labdát. Nekem durvának tűnt, és életem végéig annak fogom megtartani az emlékezetemben azt a meccset. Úgylátszik az én értékrendem nem mérvadó, mert mindenki máshogy emlékszik rá, de nem kívánok "nyafogni". Azért is tűnhetett durvának, mert az én játékstílusomba nem illik bele semmilyen durvaság(mint mondtam 0 perc kiállítás védőként), és ezért emlékszem így. sajnálom ha valakinek sérti az önérzetét, hogy én durvának tartom a játékát, de ez van.

Heatley · http://www.rudasfloorball.extra.hu 2007.07.08. 23:53:32

TELJES mértékig egyetértek Lapointe kommentárjával, plusz hozzátenném hogy azóta ugyebár feloszlott a Tüskés Vérmókusok csapata és a rájátszás valamint a döntő meccsein már meg se jelentek.. Véleményem szerint ez sem épp a fair play intő példája.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.07.09. 11:13:19

Az a baj, hogy az OB III-ban hihetetlenül gyenge a bíréáskodás! Egy ember levezet 5 meccset is egy nap, nem is várható el tőle! De amúgy is képzetlenek a bírók! Az OB III-as meccsek többségén vissza se köszön a flooorball szabálya!

Floorball Master 2007.07.17. 17:01:37

hát bárki bármit mondd kecskeméti csapat ennyi emberrel tisztességesen helytállt obIII ba irány ob II
reszkessetek

Floorball Master 2007.07.17. 17:10:17

Tritonosok meg ne nagyképűzzenek ob 3 at nem ismerik mert valahogy felkell jutni majd csak nézzék h a Kecskemét mögött lesznek a táblázaton és válasz lesz minden Kecskeméti gól a kételyeikre h milyen csapat a Kecskemét!!!!! erről ennyit :S

Sharky 2007.07.17. 17:15:16

A neved alapján már eléggé el vagy szállva magadtól:)

szg01 2007.07.17. 17:42:06

Nem tudom a "Mester" hol olvasott TRITONOS nagyképűzést...de azért elkezdünk reszketni.
A többit Kecskemét meccs után :)

Journeymen 2007.07.17. 18:25:27

Ha ez bárkit is megnyugtat szerintem az említett Fekete Ló - Triton meccs nem volt durva. Életem egyik kedvenc meccsei közé tartozik, hisz tele volt izgalmakkal, hajtós volt és bár nem nagyon emlékszem már, de van egy tippem, hogy legalább 3x fordult meg az eredmény a 60perc alatt. (szerintem én is előkeresem a jegyzőkönyvet, mert csak azt nézegetve is biztos izgi a visszaemlékezés)

Ja és kérnék mindenkit, hogy ha EGY Tritonos azt mondja, hogy fehér, akkor senki ne gondolja, hogy az összes többi nem azt gondolja, hogy fekete.
És Triton_42 megnyugtatására azt is hozzátenném, hogy nem is ellene írok most, mindenkinek meglehet a saját véleménye, de lényszi ne általánosítsunk.


A Kecskeméti Mestert meg nem is értem. Kifejthetné bővebben, hogy mi ez az ellenségeskedés, mert engem teljesen felizgaott:)
Én remélem hogy jó meccset fogunk játszani, elvileg van a csapatotokból ismerősöm, megeshet, hogy nem is egy, és bár nem tudom pontosan ki az edzőtök, de szerintem vele is jóban vagyok.
Úgyhogy ha valamit, akkor ezt nyugodtan lehet általánosítani. Bár tudom, ez nem olyan könnyű, hisz az ismeretségbe, esetleg barátságba nem olyan könnyű belekötni és nem is olyan izgalmas manapság...

Joccakát!

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.17. 18:32:55

Mester, légyszíves egy mezszámot is, hogy tudjuk ki az, aki még a rettenetes Kecskemét csapatában is floorball masternek nevezheti magát:D Jah és akkor majd túled külön reszketünk pár percet meccs előtt:D
Nagy a szád barátom, de egész szimpatikus, mi is valahogy hasonlóan jöttünk fel Ob-2-be, csak azért ekkora arcunk nem volt. Szegény Veszprém ezért nem tud majd indulni, mert a Kecskemét a te nagy arcod miatt két indulóhelyet is betölt....:D
Majd a meccsen legyen...hmm nem nagy a szád, mert azt bárki tudja. A meccsen járjon a kezed, és ha majd a meccs végén az eredményjelző neked ad igazat, mosolyogva és vidáman megyek oda kezet fogni és gratulálni egy remélhetőleg jó meccs után. De véleményem szerint ekkora mellény mellé a kocsiba nem sok játéktudás fér, szóval inkább a mellényt hagyd otthon a meccs előtt.
De jobb, ha felkészültök, hogy mi nem adunk majd nektek oda könnyen pontokat, és más csapat sem. Ez nem az OB-3. Ha ezt a fejedbe vésed, akkor talán lesz esélyed valamit csinálni.
Na mindegy. Megyek futóedzésre. Neked is javaslok hasonló dolgokat ahelyett, hogy a Triton "nagyképűségét" kifogásolod egy olyan hozzászólásban, amiben annyi nagyképűség van, hoyg exportra termel....

Journeymen 2007.07.17. 18:42:05

Ezt most miért kellett?
Ettől már nekem is ég a pofám...

szg01 2007.07.17. 18:51:14

Na vazzeg... ezt jól odamondtad...csak tudnám, hogy minek :S

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.17. 22:48:01

Hát égjen....
Egyébként azthiszem tettem bele pár smiley-t, bár ez valószínűleg nem volt elég békítő jellegű.
Sajnálom, de nem vagyok az a keresztény típus, hogy megütik az egyik orcámat, és odatartom a másikat.
Egyébként pedig azthiszem csak felhívtam arra a figyelmüket, hogy ne kövessék el azt a hibát mint mi tavaly. Alapvetően szimpatikus csapat, csak valszeg ugyanaz a betegségük mint nekünk. Legalábbis ez alapján a beszólás alapján (meg az én beszólásom alapján, amit utólag újraolvasva tényleg nem túl kedves).
A sértődés elkerülése végett bocsánatot kérek a sértő részekért, csak néha jár a pofám.
A lényege annyi, hogy majd találkozunk, és a meccsen eldől, hogy ki a jobb.
U.I.: csak hogy tudjátok kedves kecskemétiek, pár napja pont arról beszélgettem egyik csapattársammal, hogy jövőre kik lehetnek veszélyesek OB-2-ben, és én titeket sem hagytalak ki a megemlített csapatok közül. Szóval remélem jó meccset fogunk egymássla játszani.

CSAK A TRITON!

Timre 2007.07.19. 12:17:19

Tisztelt Tritonosok!

Nem tudom, ki az aki ilyen szöveget írt fel Floorball Master néven, de lehet, hogy nem ismerem elég jól saját csapatomat. De egy biztos, nem ez a jellemző mentalitás nálunk, mert ezt nem tűröm! Igen, jönnek a futóedzések, a kemény alapozás, hogy minden megzenvedett gólnak, minden megnyert pontnak meg legyen az értéke. Az elmúlt évi OBIII-ban valóban nem kellett sok vért izzadós meccset játszani, a döntő pedig egyszeri alkalom volt, máskor nem biztos, hogy hasonló különbségű eredmény születne. Az elmúlt év jól sikerült, de ez csak egy indulópont, ahonnan keményen kell építkezni, a jövőbeli sikerekért! A Triton csapatvezetőjével pedig én is jóban vagyok, s remélem valóban élmény lesz egymás ellen játszani!

Kori 2007.07.19. 14:04:24

Nem fenyegetőzni akartam csak ne nézzétek le az OBIII ból feljutó csapatokat.nem gondoltam ennyire szivetekre veszitek.elnézést

Journeymen 2007.07.19. 15:18:05

Ez esetben azt hiszem erre kár több szót pazarolni és főleg egymásra uszítani a két társaságot 1-1 ember miatt.

Sikeres felkészülést nektek és sok sikert!
Találkozunk a dobogón:)

Klinghammer Zoltán - Triton

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.07.19. 23:36:42

Majd a pályán eldől ki a jobb...
A többire felesleges szót vesztegetni.
Kellemes felkészülést:D!

U.I.: Mi is az OB-3-ból jöttünk fel, nem a jóisten teremtett minket ide OB-2-be, szóval nem nézzük le a feljutó csapatokat:D

Strauss Tamás 2007.07.23. 13:39:57

Nem azért játszunk hogy osztályunk legjobbjának válasszanak. Azért játszunk mert szeretünk floorballozni. Ez az egyik ok a másik kicsit elgondolkodtatóbb. Ha nem lennének olyan játékosok akik a ugyan az Ob1-ben már nem adják vérüket, de akarnak floorballozni kiktől tanulnának az új csapatok??? Öröm látni ahogy úgymond nyakunkra nőttek a csapatok. Kezdetben nem volt ritka az hogy mókázva lőttünk 30 gólt egy meccsen ám ez mára elmúlt. Szépen fejlődtek a csapatok és látva- mondjuk így- szemtelen játékunkat egyre több csapat hajtot azért hogy elcsípjenek minket. Az első év örömjátéka után idénre kevés lett az hogy mókázzunk. Talán ezért is mondtuk azt hogy elég. Van aki komolyabban gondolja és ő is fejlődni akar ők Ob2-ben fognak szerepelni a "kocsmabrigád" viszont egy élménnyel lett gazdagabb. Én részemről tiszta lelkiismerettel lépek tovább. Lássuk milyen most OB2-ben! Hozzáteszem hogy mióta ez a döntés megszületett heti kb 3 szor edzek rá. És ez még csak a kezdet. Ha nem lenne szolnoki férfi csapat biztos játszanék felsőbb szinten is de hiszem hogy jövőre már odaér az Ob1-be csapatunk. amíg ebben hiszek maradok szolnoki bár erősen elgondolkodtatott a három közül egy ajánlat! Hajrá Szolnok! Mindörökké FLOORBALL!
süti beállítások módosítása