Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A mocsárszörny, a földönkívüli, a zombi meg a többi...

2007.08.03. 10:06 Floorballer

A zenei élet keményebb vidékén barangolva a dallamos és egyben szórakoztató DM után észak felé vesszük az irányt, és meg sem állunk Finnországig. A témában kevésbé járatos olvasók számára elmondanánk, hogy a sarkkörhöz közeledve valami misztikus oknál fogva (lehet a túl sok sötétség miatt) egyre több, különösebb és elborultabb metal zenére lehet találni. Ezek nagy része a normális lelkiállapotú halandó számára gyakorlatilag hallgathatatlan, finn vagy svéd (de az esetek többségében inkább finn, biztos a sok vodka) hörgésből és üvöltésből álló zúzások. Viszont ezek mellett igazi különlegességekre, egyedi sajátságokat hordozó gyöngyszemekre is lelhetünk. Mi a legismertebb, az Eurovíziós dalfesztiválnak köszönhetően a zenei életbe valósággal berobbanó Lordi-nak szánnánk néhány sort.

A banda nemzetközi sikere a 2006-os dalfesztivállal kezdődött, de ennyire ne is rohanjunk előre. Már korábban is bontogatni kezdték szárnyaikat, a nemzetközi zene csatornákon (VH1, MTV) egy-egy éjjeli adásban már megjelentek klippjeik. A köztudatba, és a mi tudatunkba való berobbanásuk a „Blood Red Sandman”-nek köszönhető. Minden további szóért kár lenne a látvány előtt:



Mindenkit megnyugtatunk, hogy a klipp nem egyedi design. A banda feje nagy Kiss rajongó volt, de még tovább sikerült jutnia, így végül megszülettek ezek a maszkok, amik nélkül soha nem mutatkoznak a tagok (újabb ékes bizonyíték arra, hogy oda fenn északon valami nem egészen stimmel). A klipp története természetesen nem túl bonyolult, és elöljáróba elmondjuk, hogy a többi klipp sem fog sokban különbözni. A Blair WItch Project-re hajazó történetvezetésben egy alacsonyabb kategóriás tini horrorvígjátékot idéző szereplőgárda rémüldözik, majd halálozik el és válik maga is szörnnyé. Ha kicsit szemet hunyunk a maszkok tökéletesen értelmetlen mivolta felett, akkor azért észrevehetjük, hogy technikailag igen figyelemre méltó és aprólékos a kivitelezés, különös tekintettel arra, hogy nem beszélhetünk animációról. Műveltebb nézőknek egyből feltűnik, hogy a szólógitáros nem más, mint az immár örök vadászmezőkön pengető félig oszlott Slash, legalábbis a cilinder okán tagadhatatlan, hogy a figura ihletői közt kellett szerepelnie.

Van akik számára a sokkolónak szánt színpadi megjelenés a vonzó a Lordiban, mi azonban az egyedi hangzásvilágra hívnánk fel a figyelmet. A maga kategóriájában kiemelkedő az énekes, hangja pedig páratlan. Ehhez kapcsolódik a nem túl bonyolult, de annál lendületesebb zene. Összességében valami teljesen egyedit és nagyon élvezhetőt kapunk, már aki legalább kis mértékben fogékony a témára. Folytatnánk is az első album egyik legnagyszerűbb számával, a „Rock The Hell Outta You”-val. (Sajnos klipp nem tartozik hozzá, de a Youtube lelkes rajongói természetesen kreáltak hozzá egy elég vicces képsort)


Ezen a ponton nem kerülhetjük meg azt a tényt sem, ami a feliratozással immár teljesen nyilvánvalóvá vált, nevezetesen hogy a szövegeknek gyakorlatilag semmi értelme nincs az ég egy adta világon. Legalábbis alaposan át kéne gondolnunk, ha egy négy oldalas verselemzést kellene írnunk belőle. A téma természetesen nem sokat változik, ez adódik abból, hogy egy finn metal bandáról beszélünk, illetve az image-ból is. Tehát pokol, ördög, szörny, szenvedés, vér, stb. stb. Az Eurovíziós dalfesztivál után volt olyan fanatikus egyházi vezető, aki egyenesen sátánistának bélyegezte őket. Ennek ellenkezőjét sugallja a „Devil is a Looser” című mű:


A klipp helyett megragadjuk az alkalmat, hogy megmutassuk a nemzeti büszkeségtől megrészegült finn közönség előtt fellépő friss Euróvíziós dalfesztivál győztes együttes élő produkcióját. Az hogy valami tényleg hibádzik ott északon, jól mutatja, hogy a zászlók erejében gyakorlatilag 7-70 éves korig mindenki megtalálható.

Ha már a dalfesztiválnál tartunk, a mindenkit sokkoló, ám a sok tátogó plasztik girl és sikító  lányok szavazataira apelláló szépfiú közt egyedi zenéjével méltán győztes társaság díjnyertes számának klippjét is megmutatjuk:


Ez is, miként az előző, már az új albumról, a „The Arockalypse”-ról való. Érezhető is, hogy kicsit komplexebb lett a dallamvezetés és a szöveg is. Ennél líraibb nem is lehetne egy ilyen profilú társaság száma. Figyelemre méltó a billentyűs teljesítménye, illetve maga a tény, hogy ilyen szinten van billentyűzés. A mi szívünket mégis inkább a sugárfertőzött zombi gitárszólója dobogtatja meg 2:13-tól indulóan. Itt bukkan elő, hogy egyáltalán nem primitív szinten űzik a srácok a dolgokat. Ha valakinek a figyelme átsiklott volna rajta, vagy nincs türelme végignézni a klippeket, akkor tessék oda tekerni!:)

Végül következzen "személyes kedvencünk", ahogy mondani szoktuk. A "They only come out at night". Sajnos nincs hozzá hivatalos klipp, de szerencsére van valami filmjelenetekből összevágott home-made változat:
 
Itt egy újabb elem jelenik meg: a duett. Ne persze nem kell opera énekesi magaslatokra gondolni, de ismét valami olyan egyedi jelenség, ami kiemeli a Lordit a tucat garázs-metal bandák sorából. Türelmetlenül várjuk az újabb lemezt!!

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: rock finn lordi

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr77127410

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: IPTVBilliga 2019.08.12. 09:53:44

Rólunk - Smoking Barrels

Trackback: IPTVBilliga 2019.08.09. 06:07:06

Kisteherautó bérlés és az ezzel kapcsolatos kérdések - kisteherautó bérlés, teherautó bérlés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása