Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban...

2007.09.17. 15:23 Floorballer

A hétvégi rajt olyanra sikerült, amilyenre számíthattunk a magyar floorball viszonyainak ismeretében. Volt itt későbbre halasztott meccs (WS – Triton, női, Neumann FSE – Torpedo Justitia, OB1), be nem jelentett 0:5-ös meccs (Veszprém – Rudas, OB2), igazolások hiányában elmaradt meccs (ARES HC – DFSE U17), megannyi hiányzó sportorvosi, feszült légkörű rangadó bíróval való elégedetlenséggel megspékelve (ARES - DFSE), piros lap sportszerűtlen viselkedésért (Duró Norbert, DFSE),nagy visszatérés (Strauss Tamás, Szolnok), parádés bemutatkozás (Darai Bence, SZPK), meglepetések az OB2-ben és többnyire várható eredmények az első osztályokban. De lássuk mi is történt (köszönet a honlapokat gyorsan frissítő csapatoknak:) ):

Férfi OB1:

ARES HC/Top Floor – Debreceni FSE 4 – 2
SZPK – Diamonds 5 – 1
MEISE – IBK CH 5 – 6
Dunai Krokodilok – Miskolci Betyárok 13 – 6

Neumann FSE – Torpedo Justitia későbbre halasztva

Az első osztálytól nagyjából azt kaptuk amit vártunk.

Egy magabiztos ARES-t, amely visszavágott a bajnoki döntőért és lépéselőnybe került a címvédő Debrecennel szemben a Mujahid-Vadócz-Nádor trió gólérzékenységének köszönhetően.

Egy masszív Diamondsot, aminek a tavalyi szezon során szekérderéknyi (164) gólt lövő SZPK a tőlük megszokottnál jóval kevesebb találatot vitt be, de hazai pályán hozta a két pontot. Jelzés értékű, hogy az SZPK ifjú tehetségei is hozzá tettek a sikerekhez: a nagy elánnal beharangozott tehetség, Darai Bence – akiről nem állíthatjuk, hogy nincs nyomás alatt a folytonosan hangoztatott dicshimnuszok következtében – láthatólag nem illetődött meg két gólt szerezvén a debütálásán. Figyelemre méltó még Benkei Laci súlyos sérülése után való visszatérése is: a gólfelelős 2 találattal vétette észre magát.

Egy sok gólt szerző, támadó felfogású Krokodilokat, akik biztosan hozták a Miskolc meccset. Figyelemre méltó a Miskolc 6 találata, amelyek egyáltalán nem csak Szabó Ákosnak voltak köszönhetőek, jelezvén, hogy egyre erősödik a borsodi gárda. Az eredmény kialakulásában szerepet játszhatott az újonc kapus rutintalansága is, így egyelőre még egy kérdőjelet tehetünk a Krokodilok neve mellé. A következő fordulókban valószínűleg mind a két csapatról többet tudhatunk meg.

Egy szokásos módon szoros MEISE – IBK CH-t, ami cseppet sem szokásos módon vendég sikerrel zárult. Ez a mérkőzés az előzetesek alapján két legkevésbé könnyen besorolható csapat közt cseppet sem tisztította az erőviszonyokkal kapcsolatos képet. Az IBK CH két hét alatt legyőzte a Neumann FSE-t és az Egert, ez pedig tavaly egyetlen egyszer sem sikerült nekik. Előzetes várakozásainkhoz képest lassan egy plusz jelet tehetünk az IBK CH neve mellé, amit végképp megerősíthet a jövő heti Diamonds elleni derbi. Az Eger Debrecenbe látogat, az a mérkőzés szintén sokat elárulhat majd azzal kapcsolatban, hogy a hevesiek számára ez csak egyetlen kisiklás volt-e, vagy sokak véleményének megfelelően idén már nem lesznek az élboly tagjai.

Női OB1

ARES HC – Debreceni FSE 16 – 1
Szolnok Cannibals – SZPK 8 – 2
Szombathely – Phoenix 9 – 7
MEISE – IBK CH 5 – 1
White Sharks – Triton későbbre halasztva

Az eredményeket egy kézlegyintéssel elintézhetnénk: az történt, amit mindenki várt, legfeljebb kicsit más arányban. És az arányok valóban figyelemre méltóak!

A Phoenix például a felkészülési meccsek alapján minden kétséget kizáróan méretes verésbe is belefuthatott volna Vas megyében, azonban nagyszerűen helyt álltak (nem hiába értékelik igen pozitívan szereplésüket saját honlapjukon!). Érdekes a Szombathely csapatának alacsony létszáma (5+1), amelynek állandósulása esetén Kovácsék nehéz szezon elé nézhetnek.

Szintén meglepő az ARES roppant könnyű, nagy arányú győzelme a tavaly tavasszal már javuló Debrecen ellen. A „fővárosiak” szinte alig tudtak együtt készülni, mégis azonnal berámoltak 16 gólt Gegesy Cili vezetésével, jelezve hogy az átszerveződés ellenére is számolni kell velük mindenkinek.

Az Eger egy várakozásoknak megfelelő 5-1-es győzelemmel nyitott a formálódó, ám az edzőmeccsek alapján góllövőkben szűkölködő IBK CH ellen, a Szolnok pedig az EK-ról haza térve is megmutatta, hogy a mezőnynek továbbra is őket kell üldözni majd. A hírek szerint azonban cseppet sem kell lebecsülni Lukács Csaba tanítványait sem, akik nem vallottak szégyent a lényegesen erősebb ellenfél otthonában sem.

Férfi OB2

White Sharks – Triton 4 -2
Szolnok – Szeged 15 – 3
Szombathely – Phoenix 6 – 6
ARES B – Kecskemét 2 – 12
Veszprém – Dunaújváros 0 – 5  (elmulasztott bejelentés)

Az OB2-ben pontosan az történt,amit megjósolhattunk: nevezetesen nem jósolhatunk meg semmit!

Már csütörtökön meglepetéssel rajtolt a szezon: a bajnoki álmokat dédelgető és tavaly meggyőzően szereplő Triton kapott pofont az előzetesen a mezőny második felébe várt WS otthonában.

Ennél is volt azonban meglepőbb eredmény: a tavaly csak szenvedő Szombathely otthon tartott egy pontot a felkészülés során szárnyaló, dobogóra várt Phoenix-el szemben. A Phoenix mostani pontvesztése és az újonc Kecskemét elleni nyögve-nyelős győzelme már intő jelként is felfogható (a csapat honlapja is kissé elégedetlen a szerepléssel). A Kecskemétet azonban a világért sem becsülnénk le, hiszen 12 gólt „akasztottak” OB2-es debütálásukon az ARES B otthonában. Még nehéz lenne megtippelni, hogy ez egy kivételes esemény volt-e, a Kecskemét néz ragyogó év elé vagy esetleg az ARES B-re vár keserves szezon.

A Szolnok kis túlzással már a szövetségi iroda ajtaján kopogtat a kupáért. Sokan élre várják őket, és Gyenes György tanítványai nem is akartak erre rácáfolni szombaton. Az újonc Szeged elleni parádé minimum figyelmeztető jellegű lehet a mezőny számára. Szintén kiemelnénk Strauss Tamás „A” csapatba való visszatérését, amit 3+4-el nyomatékosított egyszersmind hivatalosan is benyújtva igényét a pontkirályi címre is.

4 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 dióhéjban 1.forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr48167817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vígh Laci 2007.09.17. 16:43:56

Majdnem bejött a tippem. :) (Eger-CH) én döntetlent tippeltem. Mikor is esett az utolsó CH gól? megtudja valaki mondani?

Girnyaú 2007.09.17. 19:20:46

5-1 volt két harmad után. 6-3 volt 48. percben. de honlapunkon vannak részletek! www.cartoonheroes.fw.hu

Kriszt32 2007.09.17. 21:14:43

Na ja és két szabályos gólt nem adtak meg a bírók az Eger javára!

Vígh Laci 2007.09.19. 18:44:14

Köszi! :)
süti beállítások módosítása