Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb

2007.10.02. 13:23 Floorballer

Kisebb szünet után ismét jelentkezünk a hétvége programjával és beharangozójával. Gondolkoztunk rajta, hogy a mértékadó focis oldalak (pl.: nst.blog.hu)-hoz hasonlóan számszerű tippelgetésbe is bocsátkozunk, de valószínűleg ez nem lenne olyan népszerű. Hogy csak egy példát hozzunk:

Kalrsruher SC – Borussia Dortmund 6-0

Már megbocsássa a világ, a mi bizalmunk is véges és ennek semmi köze ahhoz, hogy a BVB meccsek eredményét eddig egyetlen egy alkalommal sem sikerült eltalálnunk… A Dortmundból hiányzik egy Rakitic-Diego-Bastürk, ne adj’ isten Hajnal-szerű vezér, aki összefogná a csapatot, ha már az edzőnek ötlete sincs a hogyanról. Talán még Petric állt ehhez legközelebb, de ő két hétre kidőlt a sorból, Waldez kezd helyette, ha a kőalkesz megjelenésű (?) Doll ki nem talál megint valami furmányos ökörséget. Félreértés ne essék, semmi bajunk a sárgákkal (ööö, nem úgy értettük), csak nem szeretjük, ha egy bohóc szórakozik 80.000 hazai drukkerrel. A héten már Watzke ügyvezető, és Michael Klubhűség Zorc is kifakadt a szégyenletes teljesítmény miatt, mi sem akarunk lemaradni.”

Nos, Michael Zorc aligha fog beírni, de mi egy hasonló szösszenettel feltehetőleg jó pár rosszalló megjegyzést kiváltanánk, pedig a meccseken az egyik fél általában veszít…

Úgyhogy egyelőre kissé diszkrétebb beharangozókra szorítkoznánk, de mindenkit bátorítunk, hogy kommentként küldje be a számszerű tippjeit, ezzel utat törve a kezdeményezésnek! Bámuljunk tehát kristálygömbünkbe, és nézzük meg, hogy merre pattog a lyukacsos labda a hétvégén:

A 3 forduló vitathatatlanul az eddigi legparádésabb lesz. Lesznek igazi rangadók, derbik*, presztízsmeccsek, lesznek csapatok akik megmutathatják, hogy többre képesek mint amit előzetesen vártak tőlük, lesznek meccsek amik vízválasztóak is lehetnek a további menetrendet illetően. Gyakorlatilag minden mérkőzésnek lesz valami különlegessége, ami érdekessé teszi azt (hála a JT oldalnak, végre az időpont és helyszín is ismert).

(*Ezen a ponton tennénk egy kis kitérőt, a későbbiekben használt „DERBI” fogalom tisztázására!:) Vannak úgynevezett rangadók, amik a tabella alapján válnak azzá. Például az ARES – SZPK férfit említhetnénk ezen a ponton, vagy a tegnapi MTK - Kispestet. De ezeken a meccseken felül vannak azok a találkozók, amiken a két fél aktuális formájától teljesen függetlenül felbolydul a város és a készenléti rendőrség, amelyekre mind a két fél úgy készül, hogy „csak ezt az egyet nyerjük meg minden áron”. Ezek a párharcok általában évtizedekkel ezelőtt kialakultak, sok esetben földrajzi közelségre vezethetők vissza (Pl.: FTC-Újpest, Schalke 04 – Dortmund, Manchester United – Manchester City, Barcelona – Espanyol, Milan – Inter… ). Természetesen azért floorballban nem ilyen véresen komoly a helyzet egyelőre, de kétségtelenül vannak meccsek, amik lélektanilag fontosabbak.)

Jadberg Női OB1:

White Sharks HC – SZPK
október 6. 11:00, Építők, Budapest

Az igazi nagycsapat ismérve, hogy üzembiztosan meg tudja verni a nem igazán nagy csapatokat, azaz el bírja viselni az esélyesség terhét is. Az SZPK közel sem igazi nagycsapat még, de eddigi eredményeik alapján megelőlegezzük nekik a bizalmat, hogy Lukács Csaba vezérletével akár azzá is válhatnak. Eddig teljes nyugalommal játszhattak a Szolnok és a Szombathely ellen, most viszont meg kell mutatniuk, hogy meg tudnak nyerni egy meccset, amin esélyesek, bár a WS nem egyszer tört borsot az orruk alá, és kétségtelenül egyre nagyobb játékerőt képvisel.

Phoenix FSE – Triton FT
október 6. 11:30, Törökbálint

A Triton folytathatja a tanulást, ezúttal a Phoenix ellen. A rutintalan védelemnek egyelőre gondot okoz még előreláthatólag a Radácsi – Szarvas páros tűzereje, így itt egy fix 1-est behúznánk a képzeletbeli TOTO szelvényünkben.

MEISE – ARES
október 7. 11:00, Pásztorvölgy, Eger

A női forduló legnagyobb meccse. Az ARES eddigi szereplése szintén elismerésünket váltotta ki, és odáig merészkednénk, hogy látván a Szombathely problémáit, az ARES-SZPK kettős egyikét várjuk a szezon végén a tabella harmadik helyére. Meglátásunk szerint az Eger és a Szolnok kiemelkedik, de az ARES ezen a hétvégén lemérheti, hogy hol is tart és nem zárható ki a vendég siker sem.

Szombathely – IBK CH
október 8. 13:00, Szombathely

Vajon hány emberrel áll ki a Szombathely? Vajon elfáradnak-e a harmadik harmadra? A Gegesy Boglárka vezérelte, eddig biztos lábakon álló védelem megállítja-e a Kovács Vivien által fémjelezte támadó alakzatot? Meg találja-e az IBK CH csatársora a góllövő ütőt, és a kiszolgálók nélkül maradt Harmat Anna el tudja-e látni a vezér szerepét? Álmodhat-e az IBK CH akár éremről is? Vasárnap kiderül.

Szolnok – Debrecen – halasztva

Férfi OB2

White Sharks HC – Szegedi FE
október  6. 13:00, Építők, Budapest

Ha az előző fordulóban a Szeged nem verte volna meg azt a Szombathelyt, ami x-elt azzal a Phoenixel, ami megverte a WS-t, akkor fix 1-esre vennénk a meccset, még ha az ilyen eredmény láncoknak nincs is semmi értelme. A meccs azonban egyáltalán nem ezért érdekes, hanem Jan Kácl WS honlapon beharangozott bemutatkozása miatt. Most megtudhatjuk, hogy mire lehet képes a cseh légiós a magyar viszonyok közt.

Phoenix FSE – Triton FT
október 6. 13:30, Törökbálint

A hétvége első derbije. A két csapat egyszerre indult útnak, eltérő stílust, de hasonló erőt képviselnek. Mind a két csapat célja, hogy az OB1-be jusson és a Szolnok tündöklését elnézve egyenes úton ez csak egyiküknek sikerülhet. Ráadásul mind a ketten botlottak már az előzetes tervekhez képest, így egy vereség igen kellemetlen lehet mind a két félnek. Ez a meccs igazi ínyencfogás az OB2 étlapján!

Szombathely – Dunaújváros
október 7. 11:00, Szombathely

Alsóházi rangadó két kőkemény csapat közt. A Dunaújváros ezúttal egy verhető ellenféllel néz szembe a Szolnok elleni vereség után, meglátjuk mi sül ki belőle!

Veszprém – ARES B
október  7. 16:00, Veszprém

Az idén először láthatjuk a vezérét vesztett Veszprém csapatát. (bár ezt csak a meccs után mernénk határozottan állítani) Két elmaradt meccs után értékes pontokat vesztett a csapat, ezt a mérkőzést így feltétlenül hozniuk kellene, ami koránt sem ígérkezik egyszerűnek egy már edzésben lévő ARES B ellen.

Szolnok – Kecskemét – halasztva

Blast Férfi OB1

Torpedo – Miskolc
október 6. 15:30, Építők, Budapest

Erre a meccsre kissé óvatosan aggatjuk a derbi jelzőt, de az kétségtelen, hogy aki el akarja kerülni az osztályozót, annak ezt meg kell nyernie! A Torpedo sokkal erősebbnek tűnik mint tavaly, de ugyanez elmondható a Miskolcról is. Szabó Ákos és Srankó Árpád mellé felnőnek a gárdák, egyre több veszélyes játékosuk van. Izgalmas találkozóra van kilátás!

Neumann – IBK CH
október 6. 17:30, Építők, Budapest

Ez a meccs viszont derbi a javából ismételten. Ezt már említettük az MK meccs előtt is, és mi sem változott azóta. A CH egri győzelmét egy Diamonds elleni vereség követte, majd most ismét a középmezőnyből kapnak ellenfelet. A merészebb tervekhez a 3 meccsből 2-t hozniuk kell, míg a Neumann két papírforma eredmény után először találkozik közvetlen riválissal. Nagy csatát prognosztizálunk abszolút 3 esélyes mérkőzésen.

Diamonds – Debrecen
október 6. 19:00, Törökbálint

Minden éppeszű számítás szerint a Diamonds kellemetlen játékstílusa meg kellene, hogy akassza a Debrecen támadójátékát. A tavalyi év során azonban érthetetlen módon ez egyáltalán nem sikerült. Érzésünk szerint most is a Debrecen az esélyes, de a Diamonds igazán impozáns módon kezdte a szezont, a találkozó sokkal nagyobb küzdelmet hoz majd mint tavaly! A bajnoknak meg fog kelleni szenvednie!

MEISE – ARES HC/Top Floor
október 7. 15:00, Pásztorvölgy, Eger

Az Eger Debrecen elleni veresége benne volt a pakliban. Az IBK CH elleni kisiklás szintén beleférhet. Az ARES elleni találkozó feltehetőleg szintén nem biztos két pontként került be Szabóék előzetes kalkulációjába. Ez a meccs még kétségtelenül belefér az Egernek, utána viszont meg kell már indulniuk. A tavalyi eredmények és pillanatnyi formák alapján ARES sikerre tippelnénk.

Dunai Krokodilok – SZPK 0:5, bejelentés késése miatt

Hát ezt sajnáljuk nagyon… a hét meccse lett volna, a kiéhezett hüllők visszavághattak volna a tavalyi két súlyos vereségért a magabiztos narancsosoknak. Sajnos nem láthatjuk meg mi lenne belőle, így azt sem tudjuk meg, hogy mennyire erős az SZPK igazán kemény ellenféllel szemben, valamint azt sem, hogy a Krokodilok mennyire lábaltak ki a gödörből…

Javasolnánk egy barátságos meccset a szurkolók kedvéért a későn bejelentett időpontban:)

11 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr12183499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füfke 2007.10.02. 21:40:06

Felajánlottuk a barátságos meccset, elutasították...

acsbar 2007.10.02. 22:51:24

Jadberg női OB:

WS - SZPK 3:5
Phoenix - Triton 7:1
MEISE - ARES 6.4
Szombathely - IBK 5:2

Férfi OB II:

WS - Szeged 8:3
Phoenix - Triton 6:6
Szombathely - Rudas 7:6
Veszprém - ARES B 6:1

Blast Férfi OB I:

Torpedo - Miskolc 5:5
Neumann - IBK 6:5
Diamonds - Debrecen 4:4
MEISE - ARES/TF 1:11

Sharky 2007.10.02. 23:28:26

ez jó ötlet, én is tippelek:)

Jadberg női OB:

WS - SZPK 6:6
Phoenix - Triton 7:3
MEISE - ARES 12.4
Szombathely - IBK 8:3

Férfi OB II:

WS - Szeged 10:4
Phoenix - Triton 8:9
Szombathely - Rudas 8:5
Veszprém - ARES B 9:4

Blast Férfi OB I:

Torpedo - Miskolc 6:4
Neumann - IBK 7:5
Diamonds - Debrecen 2:4
MEISE - ARES/TF 2:9

nothanx 2007.10.03. 09:40:48

csakaszSZPK!!!CSAKANYUGAT! :)

szg01 2007.10.03. 15:52:29

Jadberg női OB:

WS - SZPK 4:6
Phoenix - Triton 11:1
MEISE - ARES 7:3
Szombathely - IBK 9:4

Férfi OB II:

WS - Szeged 9:2
Phoenix - Triton 6:9
Szombathely - Rudas 8:5
Veszprém - ARES B 5:4

Blast Férfi OB I:

Torpedo - Miskolc 4:4
Neumann - IBK 5:7
Diamonds - Debrecen 6:6
MEISE - ARES/TF 2:11

olccsi 2007.10.03. 19:44:00

Blast Férfi OB I:

Neumann - IBK 8-6
Diamonds - Debrecen 4-8
MEISE - ARES / Top Floor 5-9
és reményeim szerint: Torpedo - Miskolc 7-5 ;)

A többi csapat erőviszonyait nem nagyon ismerem...elnézést :)

nothanx 2007.10.06. 18:26:33

majdnem bejött 1-2 tipp de messze jártunk tőle :)
a ws-szpk meccsről :P :)

Sharky 2007.10.06. 22:21:45

Acsbar a Phoenix- Triton Jadberg nőit telibe...grat:)

Zoli · http://www.diamondssportklub.hu 2007.10.06. 23:56:10

Diamonds SK. - DFSE 9-6

Na erre senki nem tippelt!! Ez a meglepetés :)

Nem kell a Diamondsot lebecsülni :P

Lapointe 2007.10.07. 15:33:14

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sima lesz a ws-szpk.

acsbar 2007.10.07. 19:01:08

Zoli!

Nem becsüljük le, én x-re vettem, szerintem az is elég erős tipp volt:)

Köszönöm a phoenixes lányoknak:)
süti beállítások módosítása