Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse: Phoenix - Triton

2007.10.04. 12:03 Floorballer

Mint már említettük a beharangozóban, ezen a hétvégén számos érdekes találkozót rendeznek, gyakorlatilag mindegyik kiemelhető lenne valamilyen szempont szerint. A bajnokság végkimenetele szempontjából való fontosság miatt ezúttal az OB2 rangadóját, a Phoenix – Triton meccset választottuk a hét összecsapásának.

Phoenix FSE - Triton FT

Törökbálint
2007. október 6. 13:30

 
 
 VS.
 
 

 

A mérkőzésről Pafféri Andrást és Klinghammer Zoltánt kérdeztük:

FFR: - Csak mi ragadtattuk el magunkat, vagy nem tévedtünk, és a Phoenix – Triton valóban kiemelten fontos találkozó számotokra?

P. A.: - Én nem érzem kifejezetten kiemelt meccsnek. Inkább egyszerűen azt mondanám, ez a következő meccs a bajokságban. Ugyanúgy kell nyerni, mint bármelyik következőt!

K. Z.:  - Úgy gondolom egy Phoenix – Triton meccs mindig is fontos lesz számunkra. Ha épp nem is a 2 pont megszerzése miatt, akkor egy küzdelmes, jó iramú mérkőzés lejátszásának a hangulatáért biztosan. Az viszont tény, hogy ez a 2 pont sorsdöntő lehet.

FFR: - Mind a ketten botlottatok az első fordulóban saját elképzelésetekhez képest. Időben jött pofonok voltak ezek? Milyen következtetést vontatok le belőle? Miben kell előre lépnetek?

P. A..: - Igen. Túl nyugodtan mentünk Szombathelyre. Azt hiszem senki nem gondolta közülünk, hogy pontot is veszíthetünk. Meg kell tanulnunk kizárni a külső körülményeket és csak a saját játékunkra koncentrálni, minden esetben.

K. Z.: - A pofon jókor és jó helyen történt. Rá kellett jönnünk, hogy ez már nem a Cseh Open. Itt már nekünk is „szabad” támadni és nem szabad végig csak a védekezésre koncentrálni, mert elveszi az erőt a támadásoktól. Rá kellett jönnünk, hogy az itthoni bíráskodás még most sem közelíti meg a kinti stílust, így sok energia megy el azzal, hogy megpróbáljunk kikerülni a büntetésre kiéhezett bírók szigorú kezei alól, és végül de nem utolsó sorban rá kellett jönnünk, hogy a Triton férfi csapatában előkerült 1-2 olyan probléma, amivel nem tudtunk előre számolni.

FFR: - Mit tartatok az ellenfél fő erényeinek, amire feltétlen figyelnetek kell majd?

P. A..: - Ha az előző egymás elleni meccseinket nézem, akkor talán a gyors leindításokat emelném ki,azokra figyelnünk kell.

K. Z.: - Túl sokat fejlődtek a Phoenixesek nyár folyamán:) Bár én személy szerint még nem sokat láttam a játékukból, az mindenesetre biztos, hogy sikerült sok-sok játékosuknak elérni egy olyan szintet, ahol már 10 passzból és 10 lövésből már 9-9 pontos és ez nagy fegyvernek számít az ob2-ben. Mindenképp fegyelmezetten és stabilan kell védekezzünk, mert passzaikkal közel kerülhetnek a kapunkhoz és messziről sem lehetnek eredménytelenek.

FFR: - Kikre hárulhat kulcsszerep a meccsen, min dőlhet el a találkozó?

P. A..: - Nem emelnék ki egyéneket. Ha a csapatunk csak a játékra koncentrál, és a fejekben önbizalom és nyugalom van, akkor bármelyik OB2-es csapatot meg tudja verni.

K. Z.: - A Triton részéről most sok fog azon múlni, hogy ki milyen hangulatban van. Direkt nem azt írom, hogy ki milyen formában van, hiszen az utóbbi 1 hónap edzései kritikán aluliak voltak, a hozzáállásról már nem is beszélve.

Azonban, ha valamilyen véletlen folytán mindenkinek, vagy legalább 1-2 húzóembernek jó napja lesz, akkor a többi lelketlen is kedvet kaphat egy jó kis floorballhoz és ilyenkor általában megállíthatatlan a Triton.

A Phoenix csapatát tekintve szerintem nekik egyedül arra kell figyelniük, hogy stabilan játsszák a saját stílusukat és fejben az utolsó pillanatig oda tudjanak figyelni. (Az előző összecsapásunkon az utolsó 1-2percen múlott a győzelmük)

FFR: - Két forduló után hogy látjátok az OB2 erőviszonyait? Hol helyeznétek el magatokat a mezőnyben? Kit tartatok a legfőbb esélyesnek?

P. A.: -  Az erőviszonyokról nem nyilatkoznék. A mi célunk az élen végezni!

K. Z. : - Fő esélyesnek természetesen a Szolnokot tartjuk mi is, ugyanis túl magabiztos a játékuk. Bár azt hiszem olyan igazán erős ellenféllel még nem találkoztak, így szerintem egy jó taktikával például a Phoenix megszorongathatja őket. Ebből adódóan 2. helyre a Phoenixet várom. A többi hely sorsáról nem tudok nyilatkozni és sajnos jelenleg azt sem tudom mondani, hogy a Triton majd odaér a 3. helyre, mert már az ob2 sem arról szól, hogy ott 1 sorral csodát lehetne művelni. De azért küzdeni fogunk :)

Hol helyezzük el magunkat a mezőnyben? Legutóbbi írásomban azt mondtam, hogy az első hely a cél. Erre képesek is lettünk volna, minden adott volt hozzá (új terem, új szponzorok, új játékosok, sikeres felkészülés, palánk vásárlása, új mezek), de sajnos az elmúlt hetekben kiderült, hogy a csapat nagy része olyan életkorba ért, amikor nem feltétlenül a floorball az első az életben (pl érettségi). Így újra a dobogós hely a nagy cél, holott most azt kellene írnom ideális esetben, hogy na majd mi megesszük vacsorára azokat a szolnoki kannibálokat:)

FFR: - Mit vártok a találkozótól?

P. A.: -  Győzelmet!

K. Z.: - Eleinte óvatos játékot, majd 1-2 gólos Triton vezetést, szoros második harmadot, kiemelkedő kapus teljesítményeket, sok-sok fordulatot, kiállításokat, végül szoros befejezést, ahol nem győzhet más CSAK A TRITON! :)

5 komment

Címkék: floorball ob2 hét meccse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr21185601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2007.10.04. 13:47:43

Vettem főönök!
Rajta leszek az ügyön :D

Ádám 2007.10.06. 17:17:54

Látom ez sikerült is;)

szg01 2007.10.07. 12:04:31

Nem volt könnyű, de ha az edzőm így óhajtja,akkor annak úgy kell lenni :D

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.10.08. 10:35:03

Ob2 forduló:
VESC Lizards-Ares B 11-1
Phoenix-Triton 2-7
Szombathely-Rudas 8-5
Whitesharks-Szeged 10-1

6 pontos csapatok:
Szolnok Cannibals, Triton, Kecskemét, Whitesharks
(de a Szolnok-Kecskemét meccs csak később lesz lejátszva - legalábbis ez a két csapat nem játszott emccset a fordulóban)
4 pontos csapatok
Szombathely, Phoenix
3 pontos csapatok:
Veszprém, Rudas Dunaújváros, Szeged
0 pontos csapat:
Ares B

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.10.08. 10:43:48

Bocsánat, focis pontokkal számoltam:D
szal 3 p=2p
tehát
Szolnok 4p
Kecskemét 4p
Triton 4p
Ws 4p
Phoenix 3p
Szombathely 3p
Szeged 2p
Veszprém 2p
Rudas 2p
Ares b 0p
süti beállítások módosítása