Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Sportfotók - különkiadás:)

2007.11.13. 10:00 Floorballer

Egy igazi különkiadással jelentkezünk a Sportfotók rovatban,csak most, csak önöknek, csak itt! Egy olyan fantasztikus anyag jutott birtokunkba (köszönet érte Kovács Gergőnek), ami bár nem túl mozgalmas, a minőséggel kapcsolatban is hagy némi kivetnivalót maga után, de a tartalom mindenért kárpótol.

Sokszor éri szó az Építők pályáját annak csúszós mivolta miatt. Nem egyszer hangzik el a mondat: „Ezt utoljára az építésekor mosták fel”, a játékosok panaszkodnak a rastogó porra, a talpuk alól elillanó szilárd talajra.

Sporttársaink! Ne legyünk restek tenni ellene! A felhangzó kritikákban bizony ott bújik a válasz maga is… : mérkőzés előtt a rendelkezésre álló speciális műszerek és szakalkalmatosságok segítségével a pálya felületére ülepedett „apró, tetszőleges alakú és sűrűségű szilárd részecskékből álló diszpergált anyagot - mely elsősorban gázfázisú diszperziós közeggel egy kétfázisú diszperz rendszert alkot” (köznapi szóhasználattal: a port, a definíció a google.hu segítségével megtalálható) - egy egyszerű mozdulatsorozattal néhány perc alatt eltávolíthatjuk a folyékony halmazállapotú oldószerrel átitatott egyszerű szövetféleséggel (értsd: a bordásfalakon lógó szakadt, koszos ronggyal), egyszersmind biztosíthatjuk a cipő gumírozott talpa és a padló megfelelően finom felülete (amelyet a parketta felületét borító lakkozás képez) közti szükséges mértékű tapadás kialakulását. Ezáltal alig pár perc alatt elháríthatjuk a két felület egymással párhuzamos elmozdulásából adódó nem kívánt jelenséget, azaz a pofára esést megelőző megcsúszást.

Persze, persze… mi is halljuk a monitor előtt ülve is az elégedetlenkedő hangokat. Sokak önbecsülését talán sérti, hogy saját meccse előtt a pálya bérleti díjának kifizetése után egyszerűen fizikai munkát végezzen a kilátogató nézők szeme láttára. Jusson azonban eszünkbe, a felmosást a nézőkért is tesszük: ezáltal gyorsabb, élvezetesebb meccset lehet játszani, a kilátogató szurkolónak nem kell bosszankodnia, hogy a csatár úgy fordul mint egy toronydaru, vagy hogy egy csel közben hasra esik a játékos.

A mozgalom érdekében sportágunk egyik kiválósága mutat példát! Birtokunkba jutott felvételek szerint nem kisebb személyiség, mint maga Nádor Krisztián ragad felmosórongyot! Kövessük hát példáját az ország összes parkett borítású pályáján!


Hogy fáradozása és példamutatása még szemléletesebb legyen, ide kattintva mindez videón is megtekinthető!


4 komment

Címkék: floorball sportfoto

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr50226433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isti 2007.11.13. 11:51:06

Erről minap mi is beszéltünk...és nem hülyeség.

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.11.13. 14:13:16

Mi biztosak voltunk benne, hogy nem az építéskor mosták fel utoljára, mert a Triton csapat többször is felmosta az Építőket meccsek vagy edzőmeccsek előtt, és egyszer valamelyik női csapatot is láttam, hogy felmossák a pályát.
De köszönjük Nádor Krisztiánnak, hogy ő lett a "Tartsuk tisztán az építőket" mozgalom fővédnöke, így talán többen is rászánják magukat erre a csapatszinten maximum 10 perces műveletre, amivel a rengeteget lehet javítani a pálya minőségén.
Mert a talajt nem csak szidni lehet, hanem felmosni is!:D
Nádor Krisztián for President!:D

floorballek 2007.11.13. 16:30:45

Én is felmostam már legalább egyszer egy ARES meccs előtt!! Az ARES-os lányok meg ott mosolyogtak meg beszélgette a pálya szélén, mikor szerintem ez nem a mi dolgunk lett volna szerintem,de mi a saját testi épségünk érdekében felmostuk , ha jól emlékszem Tóth Dórival! Minden elismerésem a favourite-emnek, hogy ő is megtette ezt! Példamutató :)

floorballek 2007.11.13. 16:34:12

ja, a videot pedig nem tudom sajnos megnézni!
süti beállítások módosítása