Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét (de inkább az ősz) Meccse - ARES HC/Top Floor SZPK

2007.12.07. 10:21 Floorballer

Szombat este 18 órakor a budafoki BMTE sportpályán az utolsó előtti őszi fordulóban sor kerül a szezon eddigi legnagyobb meccsére. A tabella élén álló, 100%-os, a bajnoki cím legfőbb várományosaként emlegetett ARES HC/Top Floor csapata fogadja az első számú kihívóját, a szintén hibátlan SZPK gárdáját Komáromból. A győztes egyrészt egészen biztosan az élen vonulhat téli pihenőre, másrészt jelentős lépést tesz a végső győzelem irányába is, hiszen ez a két gárda gyakorlatilag verhetetlennek bizonyul idén a többi csapat számára.

ARES HC/Top  Floor
- SZPK

Budafok, Promontor utca, BMTE
2007. december 8. 18:00

 
 
 VS.
 
 

A hazaiak erősségei jól ismertek, övék a magyar bajnokság legkreatívabb sora, benne a legjobb befejező emberrel, Nádor Krisztiánnal, elmaradhatatlan gólpassz adójával, az utóbbi fordulóban 6+3-ig jutó Vadócz Bencével, és a fáradhatatlan centerrel: Mujahid Tamással. A félelmetes első sor mellett még két sor bevethető játékos áll Pavelka Zoltán rendelkezésére, akik közül eddig rendre sikerült megtalálni azt az 5 fiatalt, akik hozzá tudnak tenni a csapat aznapi teljesítményéhez, nem ritkán elévülhetetlen érdemeket szerezve a túlontúl az első sorra koncentráló ellenfél legyőzésében. A védelemben helyet kapó Kupó és Szabó további variációs lehetőségeket biztosít, hiszen a hátratett labdákat rendszeresen juttatják távolról az ellenfél hálójába, de nem ritkák a hirtelen szólókból születő gólok sem. A kapuban pedig Vígh Laci, akinek idén nem sokszor kellett középkezdéshez gurítania a labdát, kiváló formában van.

Az SZPK idén úgy néz ki át tud lépni saját korlátain, és gőzerővel haladnak a kitűzött cél felé, hogy előrukkoljanak egy régóta bennük levő eredménnyel. Ebben komoly érdemei vannak a gárdát trenírozó Illés Lászlónak, aki eddig sikeresen vészelte át csapatával az őket sújtó sérüléshullámokat is, illetve megfelelően tudta a játékrendszerbe illeszteni a feltörekvő fiatalokat. Az elmúlt évben az SZPK-nak is meg volt a maga „Vadócz-Nádor” párosa, de már ekkor is inkább két ilyen duót tudtak felmutatni, hisz László Péter és Benkei László gólgyártásához Haris Tibor és Füzi Gábor szórta az asszisztokat, megteremtve két ütőképes sor magját. Ehhez párosulnak még például Szabó Tibor góljai, illetve a védelemből Bognár és Váradi tűzereje. Kapus poszton pedig megbízható sőt, nem egyszer kiváló teljesítménnyel rukkol elő Horváth Péter. Az idei évben a csapat igazi erejét azonban nem a fent említettek egyéni produkciói adják hanem az, hogy mindig van valaki, aki tudja nyújtani a szükséges pluszt. A két héttel ezelőtti kupameccs hőse, László Péter 6 gólja után az előző fordulóban például pontig sem jutott, ekkor a rendszerint előkészítő szerepben tündöklő Haris vállalt egy mesterhármast. E mellett rendszeresen termelnek azok a játékosok – pl.: Darai, Sztojanov – akikre a vezérek mellett általában nem készülnek külön az ellenfelek, így a csapat eddig gond nélkül tudta átvészelni Benkei László sérülés miatti hiányát. Az SZPK tehát nem csak hihetetlenül egységes csapat, amely jelenleg abszolút felfokozott hangulatban van, hanem roppant kiegyensúlyozott is.

A két héttel ezelőtti kupa meccsen születő komáromi siker jelezte, hogy a párharc koránt sem lefutott, de ez a mostani meccs feltehetőleg merőben más lesz, már nem lesz benne a meglepetés ereje. Óriási csatára, nagyszerű színvonalra, és parázs küzdelemre számítunk. Aki kedveli a „leggyorsabb labdajátékot”, az feltétlenül látogasson ki Budafokra, aki pedig most ismerkedne meg vele, az ennél jobb alkalmat nem is találhatna!

Kérdéseinkre Füzi Gábor válaszol (ha megérkeznek az ARES nyilatkozatai, akkor azonnal frissül):

FFR: - Először is a kupameccsről. Bár jó formában vannak idén, de mégis meglepő volt az SZPK idegenbeli sikere. Miben látjátok ennek okát? Mi az, amivel meg lehetett lepni az ARES-t, vagy mi az, ami most nem működött úgy a hazaiaknál?

F.G.:Mint minden ellenfelünket: az  egységes, elszánt és koncentrált játékunkkal tudjuk meglepni! A kupameccsen aratott diadalunkat az ellenfél edzője a fáradság számlájára írta, hisz pénteken rangadót játszottak a Krokikkal. Nem is kívánom részletezni, hogy talán ezért vagy azért alakult így a meccs, ahogy alakult. Egy biztos, most ismét megütközünk, s meglátjuk, Pavelka edző valóban egy ütőképesebb csapatot tud-e harcba küldeni.

P.Z.: Semmivel sem lepett meg bennümket az SZPK! Kicsit beragadtunk a kezdésnél, de aztán felálltunk. 6-6-nál ha mi találunk be, akkor lehet, hogy mi nyrünk 3-4 góllal. A bírók annál jobban megleptek, Azt hittük floorball meccs lesz, helyette valamilyen kötetlen szabályú küzdősportot játszott ellenfelünk, amiben a bírók is partnerek voltak.

FFR: - Milyen következtetést lehet levonni abból a találkozóból a mostanira? A játék képét és a csapatok alaptaktikáját tekintve merőben másra számítatok most?

F.G.: A következtetésünk: bárkit meglehet verni, akár idegenben is, csak akarni kell! A kupában így egy nagy ellenfelet búcsúztattunk, kikövezvén ezzel az utat a májusi döntőig. Egyet azonban nem szabad elfelejteni, egy bajnoki mérkőzés egészen más felfogású, hangulatú, s arról nem is beszélve, hogy a tabellán hol áll a két csapat. Másra nagyon nem számítok, mint amit az ARES-től megszoktunk, majd eldől, hogy a szombati forma mely csapatnak kedvez.

P.Z.: Semmit!

FFR: - A bajnoki rendszernek megfelelően ez a találkozó szinte egy döntővel ér fel. Érezhető a csapatokon a felfokozott hangulat?

F.G.: A csapat 3 hete egyfolytában felfokozott hangulatban van, hisz mindhárom mérkőzés (CH, ARES, Debrecen) preztízsmeccs volt. Most jön az újabb megmérettetés, ami egy a sok közül, de kétség kívül az egyik legfontosabb. A bajnokságból rengeteg meccs van még hátra, nem hiszem, hogy ezen a mérkőzésen vagy egy esetleges gólarányon múlna majd a bajnoki cím sorsa. Sok jó csapat van, akik egyre jobban belerázódva a bajnokságba, meglepetéseket okozhatnak. Ettől függetlenül, mi győzni megyünk Budafokra, s ha azt veszem, hogy történetünk első bronzérmét abban a csarnokban szereztük, akkor különösképp bizakodva nézünk a mérkőzés elé.

P.Z.: Épp, hogy nem döntő! Hiába nyerünk szombaton, ha mondjuk a következő héten kikapunk. Épp olyan hangulatban készülünk a meccsre, mint az elmúlt héten  a Torpedo ellen. abban azért bízunk, hogy kevesebb sérültünk lesz,mint a kupameccsen.

FFR: - A Kupa meccs óta csak a Torpedoval játszott a csapat, és könnyed győzelmet aratott. Ezzel szemben az SZPK egy felfokozott hangulatú derbit nyert meg. Fel tud pörögni kellőképpen az ARES erre a meccsre?

P.Z.: Nem lesz baj a hozáállással, a kupameccsen sem volt!

FFR: - Miben látjátok az ellenfél legnagyobb erejét?

F.G.: Náluk játszik Magyarország leggólérzékenyebb támadója: Nádor Krisztián, legjobb előkészítő embere: Vadócz Bence, legjobb hátvédje: Szabó Péter, valamint Mujahid Tamást sem kell bemutatnom a tisztelt olvasóknak.

P.Z.: Abban, hogy nem floorballt játszanak, hanem valami szabályok nélküli küzdősportot és ebben a bírók sajnos sokszor partenerek nekik.

FFR: - Végül: mire számítatok szombat este?

F.G.: Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani az ARES-sel, aminek a végén reményeink szerint mi örülhetünk. Amennyiben a győzelem nem párosul jó játékkal, mi azzal is kiegyeznénk! Küzdeni mindig…

P.Z.: Végre egy tisztességes játékvezetésre. Eddig általában csak fizettünk a bíróknak a nulla teljesítményért. Reméljük, most megszolgálják egy jó bíráskodással a bérüket!

13 komment

Címkék: floorball ob1 szpk hét meccse ares

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr22255359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

floorballek · http://www.szpk.hu 2007.12.07. 12:26:59

..feladni soha! :)

Ize 2007.12.07. 13:05:30

Mi a csuda a floorball?????

videkig 2007.12.07. 13:22:46

sziasztok. melyik floorball csapat edz a Szent István-pályán (Építők-sporttelep ---> Vajda Péter utca)? a választ előre is köszi

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2007.12.07. 13:44:37

Elég sokan, köztük mi is. Honlapunk: www.whitesharks.hu, vagy írj a whitesharks kukac freemail pont hu címre.

Sorry az OFF-ért

Amúgy nagy rangadó lesz...győzzön a jobbik ;)

Ize 2007.12.07. 13:53:39

Hu, ez valami ánglius dolog lehet, aminek nincs magyar neve, vagy ha van, az nem jó :)
Azért van nektek is ilyen nevetek Teemu...

Floorballer 2007.12.07. 14:33:24

Itt van egy kis szemléltető anyag,illetve leírás a sportágról- floorball bevezető tag-re kattintva.

floorball.blog.hu/tags/floorball_bevezet%C5%91

Képeket találtok a sportfoto tag által kiadott cikkekben. Egyébként más nyelvekre sem sikerült megfelelően fordítani, nemzetközileg is így ismert.

Floorballer 2007.12.07. 14:34:40

Tudtunkkal az ARES HC/top Floor, a White Sharks és a Torpedo is ott edz.

videkig 2007.12.07. 22:26:39

az Ares ami nem ugrott be nekem. köszi. csocsi

Füfke 2007.12.08. 11:10:48

Nem is tudom mire vélni ezt a riportot! Lelkiterror a játékvezetőknek vagy lelkiterror nekünk! Mindenesetre ma kora este kiderül!

Azért legyen kedves és világosítson fel valaki, mert én azt hittem 6 éve floorballozom...

pavelfanok 2007.12.08. 12:37:23

Tök mindegy mi lesz az eredmény, már előre rákente a bírókra!
Igazi sportember!

Floorballer 2007.12.08. 12:44:22

Mielőtt még elharapózna a dolog, felmutatunk egy sárga lapot előre is... Ne kelljen a moderálás eszközéhez nyúlni ha egy mód van rá...

Füfke 2007.12.08. 22:56:50

Nem mindenki derült!
süti beállítások módosítása