Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban... - Budafoki kivégzés, Tisza parti Cápa bravúr

2007.12.10. 23:22 Floorballer

Ha valaki ránéz az e hétvégi eredménysorra, akkor aligha hisz majd a szemének! Persze először túl kell tennie magát a legfeltűnőbb információn, azaz hogy nem kevesebb mint 5 bajnoki mérkőzés maradt el. Szabadtéri sport esetén a tájékozatlan szemlélő valami emlékezetes hóviharra gondolhatna, így meg történelmi tüntetésre, zavargásokra, vagy pénzükért sztrájkoló profi játékosokra. Valójában azonban mindössze annyiról van szó, hogy halmozottan ütköztek ki a sportág problémái:

1. Teremkérdés, és annak lefoglalásának módjaiból adódó problémák. A budapesti meccsek egy részének elmaradása mellett a Szolnok is új helyszínre kényszerült, ahol a körülmények nem voltak ideálisak semelyik résztvevőcsapat szerint sem, de itt legalább sikerült megoldani a dolgot. Dunaújvárosban ezzel szemben teljesen megdöbbentő és érthetetlen módon egy a szabványméretnél jóval kisebb pályán próbálkoztak meg a meccs lejátszásával…

2. A Játékvezető megmaradás törvénye, azaz az I. Floorball egyenlőtlenség:
Az országos bírókeret legyen J tagú. Ha az országban egy időpontban (A és B találkozó egy időpontban van, ha A lefújását követően nincs mód arra, hogy az azon megjelentek ott legyenek B kezdésekor.) M darab mérkőzést rendeznek, és ezeken JM darab potenciális játékvezető játékosként érintett, továbbá JE darab játékvezető egyéb okok miatt (magán jellegű okok, sérülés, utazás nem megoldható, stb.) nem tudja egyiket sem levezetni, akkor

J-JM-JE < 2M

összefüggés fennállása esetén az M meccs a megadott időpontokban egyszerre nem lebonyolítható. A kimondottak belátását az olvasókra bízzuk:)

Nos, a hétvégén a játékvezető megmaradás törvénye miatt maradt el a Miskolc-Neumann találkozó, rámutatva a terem melletti egyéb korlátokra.

Térjünk azonban rá a kis intermezzo után a lejátszott mérkőzésekre, és a gömb heti teljesítményére. Abszolút mértékben helyt adunk magunk is Szabó Gergő kritikájának, miszerint a gömbnek tudnia kellett volna a meccsek elmaradásáról is… Nos a tudományos, vagy inkább tudományos-fantasztikus magyarázat minden sci-fi rajongó számára nyilvánvaló kell hogy legyen: adott pillanatban több párhuzamos jövőkép létezik, melyek közül egy lehetőség kiválasztódik az elágazási pontokban, a többi pedig megsemmisül. A gömb feltehetőleg eltévedt ebben az útvesztőben, és mindenhol a nagyobb valószínűségű irányt választva egy olyan jövőt látott meg, ahol minden mérkőzés lejátszásra került volna, ezt talán nem róhatjuk fel.

A jóslatokat aggódva és kétkedve fogadtuk, de most már be kell látnunk, a hétvégén igazán kitettek magukért a természetfeletti erők, és a hihetetlen jóslatok is karnyújtásnyira voltak a megvalósulástól. Ennek tudatában meg kell említenünk, hogy az ideális jövőképben, melyben minden meccs lejátszásra került volna, igen nagy eséllyel a prognosztizált eredmények születtek volna (ezt leginkább Szabó Gergő sajnálhatja, akit a rossz jövő választás megfosztott 3+1-től…) . Másrészt meg kell hunyászkodnunk a gömb előtt azon okból kifolyólag, hogy kételkedtünk több kibökött eredményben is…

A meccsek maguk óriási meglepetéseket, és emlékezetes eredményeket produkáltak: az ARES Budafokot az SZPK Irapuato-jává változtatta; a Diamonds alighanem megcsinálta a hibátlan őszt, ezzel begyűjtve az első félév bronz érmét és a KNHBC-t is; a Debrecen női csapata pontot szerzett, a Szolnok férfi gárdája pedig pontot vesztett.

Blast Férfi OB1

ARES HC/Top Floor – SZPK 15:2
Debrecen – IBK CH 9:6
Diamonds – Dunai Krokodilok 10:4
Torpedo – Eger elmaradt
Miskolc – Neumann elmaradt

Az ARES – SZPK az év meccseként lett beharangozva, minden volt ami egy ilyen rangadót megelőzhet: szópárbaj, szurkolók hergelése, mourinhoi magaslatokba hágó lélektani hadviselés, szombat esti időpont főműsoridőben, belépőjegy. AZ SZPK jó formában érkezett, hogy megismételje két héttel ezelőtti remeklését, azonban percek alatt eldőlt, hogy ezen az estén ilyesmiről szó sem lehet.

Vannak olyan meccsek, amikor egy csapat minden játékosa kiváló napot fog ki, és egyszerűen minden sikerül. Ilyenkor még egy középcsapat is legyőzhet bárkit. Vannak olyan napok is, amikor a csapat egyik vezére nyújt átlagon felülit, és magával ragadja gárdáját. Van olyan is, amikor a csapat semelyik tagjának sem megy, és egyszerűen minden balul sül el. Ilyenkor még sztárcsapatok is elbukhatnak. Nos, szombat este mindez összeállt, a hírek szerint egy minden poszton kiugró teljesítménnyel előrukkoló ARES egy teljesen formán kívüli, széteső SZPK-val találkozott, és mindehhez társult még Vadócz és Szabó P. extraklasszis játéka. Ennek következménye egy olyan hihetetlen és sokkoló kiütés lett, mint a tavalyi Kroki-SZPK 1:12. A meccs alighanem örökké a floorball történelem része lesz.

Ennél fontosabb azonban, hogy az ARES félkézzel megfogta már a bajnoki serleget, ugyanis óriási gólkülönbségbeli fölényük kétpontos előnnyel is párosul. Ennek megfelelően az SZPK innentől 100%-os teljesítménye mellett is minimum még 1 pontot el kell hullajtaniuk valahol. Ezt a „valaholt” pedig a szezon eddigi eseményei alapján egyszerűen sehogy sem találjuk…

A Debrecen egy roppant feszült, és egyes vélemények szerint botrányos meccsen tartotta otthon a három pontot, folytatva jó szereplését. A CH új szokásához híven ismét egy 0:3-as előnnyel „kedveskedett” aktuális ellenfelének, akik 3 góllal jobban bizonyultak ezen az estén. Az eredmények alapján azonban kiegyenesedni látszik a meseország parkjában álló hullámvasút, ugyanis egyre egyenletesebb a teljesítményük, amibe egy debreceni vereség alighanem az előzetes kalkulációk alapján is belefért.

A Diamonds meghálálta a gömb bizalmát, és megnyerték a meccset az épp feljövőben lévő Krokodilokra elemi csapást mérvén… Nem hogy 1, de egyenesen 6 volt közte, ami alighanem Siklósi edző előzetes várakozásait is jócskán felülmúlta. A Neumann bunkerja ellen szerzett mindössze 3 gól, és a néhány nehezen megszerzett két pont után a gyémántok ragyogva zárták a középcsapatok elleni éles meccsek szériáját, és legyőzték a Debrecen, CH, Neumann, Eger, Krokodil ötösfogat valamennyi tagját. Ezzel már egészen biztosan a harmadik helyen telelnek, és ha a Torpedo ellen hozzák a kötelezőt, akkor egyenesen 4 pont távlatából néznek vissza majd a többiek lelkes körbeverősdijére. Ez pedig alapos reményeket ad a végső bronzéremre is… A Krokodilok ellenben már 5 vereséggel állnak, ami aligha felel meg Szabóék előzetes célkitűzéseinek.

Jadberg Női OB1

ARES HC – SZPK 1:5
Debrecen – IBK CH 4:4
Triton – Szombathely elmaradt
Szolnok CFK – White Sharks 17:0
Phoenix – MEISE 8:10

Mindenképp élre kívánkozik a Debrecen történelmi pontszerzése! Ez úton is gratulálunk. Kissé értetlenül állunk az eset előtt, mert bár a CH nem jeleskedik a gólszerzésben egyelőre, azért a 4 lőtt a hajdúságiak ellen kicsit kevés, míg a betonvédelem által kapott 4 kicsit sok. Ez elég is volt a pontvesztéshez, ami elég nagy meglepetés, hiszen legkevésbé a női mezőnytől vártuk, hogy az alsó 3 csapat pontot tud rabolni a rutinosabbaktól. A CH az eddigiek alapján feltehetőleg idén az 6-7. hely egyikén fog végezni, bár tavasszal nagyot fordulhat még a világ.

A fenti helyezések másikát pedig alighanem az ARES gyűjti majd be, mivel nem tudták megnehezíteni az SZPK lányainak pontszerzését. A narancsmezesek ezzel továbbra is ácsingózhatnak a dobogóra, és tovább folytatják kiemelkedő idényüket.

A Phoenix a jóslatoknak megfelelően nem tudta véghezvinni a csodát, de sokkal közelebb állt ahhoz, mint azt előzetesen várhattuk. Radácsi 6 assistot osztott le, Szarvas pedig 5 góllal üdvözölte egykori övéit. Az egriek nehézkesen gyűjtötték be a pontokat, Suszták távollétében az előző fordulóban is 5 pontig jutó Ambrus vállalta magára a vezető szerepet 3+1-el. Ezzel az Eger tapad a Szolnokra, Varsányi Zsuzsa lányai pedig tovább úsznak a boldogságban, ezen a hétvégén Saranyik Petra szerezte meg első góljait (gratulálunk!) jelezvén az ifjú csapat töretlen fejlődését, és hogy tavaszra már nem lesz elég a Szarvas-Radácsi duót őrizni.

A Szolnok habkönnyű győzelmet aratott az egy harmadig (0:2) ellenálló cápák ellenében, és a szombathelyi pontvesztés miatt fontossá váló +17-et könyvelhették el a gólkülönbség rovátkában.

Férfi OB2

ARES B – Szeged 6:6
Triton – Szombathely elmaradt
Kecskemét – Dunaújváros elmaradt
Veszprém – Phoenix 3:12
Szolnok CFK – White Sharks 3:3

Az OB2-vel eljutottunk a hét két meglepő, ám a gömb által precízen előre jelzett eseményéhez: a WS szolnoki bravúrjához és az ARES B utolsó szalmaszálba való megkapaszkodásához!

Fordulatos meccsen hosszú-hosszú idő után újra pontot szerzett az újjáformálódó ARES B, amely így életben tartotta a reményt a bennmaradást illetően. A Szegednek bizony küzdenie kell majd a kiesés elkerüléséért, és az alsóház többi csapatának is figyelni kell, mivel már egyáltalán nem biztos, hogy az ARES B kibérelte a 10. helyet.

A Veszprém is egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródik. Ezúttal a Phoenix szárnyaló csapata terhelte meg hálójukat 12 találattal. Meg kell említenünk, hogy Sztrókay „Guba” Gábor 5+1-el tette le névjegyét a felnőtt csapatban. Pafféri tanítványai nagyszerű formában vannak már fordulók óta, a következő fordulóban pedig a listavezető Szolnok ellen mutathatják meg, mire is képesek. Kíváncsian várjuk a két kreatív csapat közönségszórakoztató találkozóját.

A White Sharks olyan mértékben hizlalta a gömb önbecsülését, hogy nehezen fogjuk tudni a jövő héten kordában tartani… A WS küzdeni akarása az idén szinte védjegyükké vált, az elmúlt hetekben többször bizonyították, hogy bárkinek megnehezíthetik a dolgát. Ezt most megtapasztalták a Kannibálok is, akik példátlan módon csak 3 találatig jutottak a fővárosi ragadozók ellenében. Ez még egy 3:0-s vereség esetén is nagy teljesítmény lenne az idei Szolnok ellenében, de a vendégek még megtoldották 3 találattal is a kimagasló védekezésbeli mutatókat, ezzel pedig meglepetésre pontot raboltak a Tisza partjáról, aminél komolyabb erődemonstrációra aligha van szükség! Már jeleztük, hogy a tabella élén állók aggódva tekintethetnek hátra a Huszti legénységre, de immár tény is, a Sharks bizony bárkire veszélyes lehet, és a tavalyi viszontagságos szezon után nyugodtan le merjük írni, hogy a Cápáknak ez lesz „AZ” a szezon… egyre sebesebben szelik a habokat.

Ahogy ez „AZ” a szezon a Kannibáloknak is. Nem gondoljuk egy percig sem, hogy a bajnoki címük veszélyben forogna (ahogy az őszi elsőség már meg is van) ezen pontvesztés miatt. A remény azonban kétségkívül felcsillant az OB2 mezőnye számára, meglátjuk már jövő héten, hogy meddig is bizakodhatnak. A mérkőzés krónikájához pedig hozzátartozik, hogy mind a két rutinos vezér gólt jegyzett: Huszti Péter az első harmadban egalizált, Strauss Tamás 1+2-vel minden gólban szerepet vállalt, és a végén amikor nagyon kellett, egyenlített.

28 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr62259856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

breqq · http://www.diamondssportklub.hu 2007.12.10. 23:34:16

Teccik minden!! Főleg a Diamonds rész:P

szg01 2007.12.11. 00:04:21

A cikk (szokás szerint) pazar lett, de az elején azt a 12 ismeretlenes egyenletet még számolgatom:)))

melgalen 2007.12.11. 09:04:28

ez biztos csalóka
guba névjegye eddig is ott volt a Mester asztalán
csak eddig nem szenzációs csatárt, hanem szenzációs védőt játszott

WS 49 2007.12.11. 09:32:07

A Szolnok-WS beszámolótok nem tükrözi teljesen a valóságot. Szinte végig a WS vezetett, a Szolnok örülhet az 1 pontnak. Ami pedig a meccs után történt gusztustalan! A Szolnok nem tud veszíteni... (még 1 pontot se). Igazi sportemberek... (ahogy azt büszkén hangoztatják)

v#7 2007.12.11. 10:05:25

az a 12 ismeretlenes egyenlet tipikus ... :D

Ági 2007.12.11. 10:38:24

Hű, nem tudtam, hogy Guba ekkorát játszott, ezúton is gratulálok neki.

ws49! · http://www.tenagysztar.hu 2007.12.11. 10:47:16

Szolnok, mint olvasható ahonlapjukon, örül az egy pontnak. Te is tedd ezt! mindenkinek joga van véleményt alkotni! Kultúráltan. Itt hisztizel, mint egy kisgyerek akinek elvették a játékát, de ha csak a fele igaz annak ami a fórumon olvasható, akkor jobb lenne, ha szépen csendben maradnál. Én láttam játszani Pesten sok csapatot, így a Szolnokot is és benenteket is. Örüljetek az egy pontnak. Mivel nem láttam a meccset, így arról véleményt nem formálhatok, de gondolom nem véletlen, hogy Szolnok már a második ilyen mérkőzését játsza, hogy lehet őket gyepálni, a bíró meg áll és nem meri felvállalni azt, hogy olyan döntés kell hoznia ami miatt le lesz ordítva a feje. Beszari bírók miatt fajul el a sport, ami most már nem technikás játék, hanem küzdősport. Bár létezik K1 egy válfaja a diákolimpián is. Szóval jó lesz ez. Lehet majd beöltözni mint az NFL-ben, fogvédő, kesztyű, később majd már lehet verekedni is mint a hokiban. És végül eltűnik az a sport amit floroballnak neveztek valaha. Marad helyette valami csökevény. Killball!!!

milka11 2007.12.11. 10:56:28

igazan izgalmas az ob2. tobb szempontbol kuzdelmesebb, mint az elso osztaly. minden csapatot maximalis koncentralasra, felkeszulesre kesztet.
Guba 1 a tobbiek kozott. szerencsenk van, hiszen sok fiatal - sot csak fiatal - van koztunk, akik egymas mellett jo teljesitmenyre kepesek. ha nincs vedelem, akkor hiaba a gollovo. ha nincs tars, akitol kapja a labdat, nem megy a jatek. es kar lenne egyesevel barkit is kiemelni, mert azert meg tudunk mondani jo par nevet, legyen az 93-as vagy idosebb:)

v#7 2007.12.11. 11:00:10

és olvashatunk egy újabb reakciót aki hisztizik az állítólagos hiszti miatt, és példaként felhozta a forumon olvasható további hisztiket amik amúgy is reakciók és konrák voltak az ottani állítólagos korábbi hisztikre, ezzel is tovább fokozva a hisztik hisztijánek a hisztijét.

Floorballer 2007.12.11. 11:25:53

Akkor szép sorjában:

1. Lemaradt, hogy a gömb 15 gólt várt a Debrecen-Diamondstól, és az 9:6 lett. Szemrehányó jeleket kaptunk ezen info elhalgatása miatt...

2. Nem lehetünk ott minden meccsen, azaz a szóbeszédre, honlapokra, fórumra kell hagyatkoznunk, ennek megfelelően senki nem várhat percre pontos meccs beszámolókat:( Megtesszük amit tudunk a rendelkezésre álló infok birtokában.

3. Ez úton is küszünet a gyorsan frissítő csapatoknak,és azoknak, akik hamar reagáltak a pár soros infrmáció hiányokat kipótolni hivatott e-mailekre! Ezek nélkül az adatok nélkül semmit nem tudnánk írni.

4. A sárga lap narancssárga lett, ez itt NEM A FÓRUM!!!!! Most már rezega léc a moderálást illetően...

5. Valóban, mondhatunk sok sok nevet minden csapatból, sehol nem egy ember nyer, de az ifjoncként elért 5+1-et azért említésre méltónak éreztük, ahogy mult héten Suszták Nóri teljesítményét, vagy előtte László Petiét, és így tovább...:))

ws 49 2007.12.11. 11:26:34

Köszönöm a névtelen építő jellegű reakciódat, biztos tudod miről van szó. Értelmes hozzászólásoddal emelted az oldal színvonalát. Remélem még sokszor fogsz ide irni.

strew · http://www.cannibals.hu 2007.12.11. 11:38:20

Azért még nem küzdősport. Hallani olyat, hogy a bírók a vezetőség utasítására fújnak úgy ahogy. Én továbbra sem ebben látom a nemzetközi szinthez való felzárkózást. Kint voltam az EC-n és volt "szerencsém" /csak az eredmények miatt írtam így/ végig nézni a DFSE mérkőzéseinek nagyrészét. Nem ütésekkel és lökéssel verték meg őket, hanem remekül begyakorolt egyéni technikai megoldásokkal, rengeteg futással, taktikai felkészültséggel. Szerintem ők sem azt szűrték le hogy verekedésben vagy akarásban maradtak alul.
Szerintem hibás a felsőutasítás a durvább játékra mert nemzetközi szinten az előzetes elvárásokkal szemben, ebből hatalmas hátrányunk lesz.
Szerintem

szg01 2007.12.11. 12:29:05

Bizonyos fokig egyet kell értenem veled Tomi, de erre remek ellenpélda akár a nyári Veszprém Open is, ahol a csehek szó szerint AGYON VERTEK MINKET, még engem is. Mára 2 abszolút ellentétes irányba indult el a sportág. Egyik irányba el kellene már végre indulnunk nekünk is. Vagy az "izomfloorballt" eröltetjük, vagy a szép és látványos "brazilfloorballt".
De tényleg központilag kéne eldönteni, és a döntéshez ALAKÍTANI a szabálykönyvet, illetve a bíróképzést.
...szerintem...

szerintem 2007.12.11. 12:59:49

"Lemaradt, hogy a gömb 15 gólt várt a Debrecen-Diamondstól, és az 9:6 lett. Szemrehányó jeleket kaptunk ezen info elhalgatása miatt..."

szerintem Debrecen-CH volt:)

Floorballer 2007.12.11. 13:15:37

Jogos! Debrecen-CH, persze!!

WyT!e45 2007.12.11. 15:18:31

Hát igen a csehek tényleg keményebben csinálmak mindent. volt szerencsém megtapasztalni a női mezőnyt a Cseh Open. Amit ott bátram megmertem csinálni NEm brutálisan és ők is úgy szintén, azért itt kiállítanának feltartásért v lökésért (értem itt a sarokról végzett beütésnél a kapuelé beálló játékossal való váll-váll elleni lökést) Gubának gratulálok! És még hozzá tenném a bírói tevékenységekhez h a Phoenix-Eger meccsen azért kaptunk egy gólt mert a két bíró kté irányba mutatott, és fogalmunk sem volt hogy kijön. Ezzel nem bántani akarom az illetőt, mert ezen kívül nem volt baj azzal, amit csinált,sőt!, csak azért egy ilyen dologra nem figyelni?

strew · http://www.cannibals.hu 2007.12.11. 15:33:08

A csehopen nem hivatalos nemzetközi verseny. Egészen mások a tapasztalataim a csoportmeccsekről. A döntő mérkőzéseken viszont már megválogatják a bírókat.

Én még mindig csak azt tudom szajkózni, hogy a ma aktuális szabálykönyv szerint ez labdasport nem küzdősport.

Ádám 2007.12.11. 19:31:05

Nem bizony!!! Meg kéne talállni az arany középutat...

Dawe 2007.12.11. 20:27:01

???????
értelmetlenül állok a kijelentéseid előtt kedves szintén névtelenül író cápa 49....!!!
Szerintem elsőként írtam kommentet h Gratulálok nektek a ponthoz..... szemét veszíteni nem tudó szolnokiként..
Mellesleg a neked reagálóval is egyet tudok érteni néhány dologban..
sajnálom h egy mérkőzés után ilyeneket kell olvasni.. ITT nem csak a játékstílussal van baj.. !!!!!
és nem kívánok reagálni többre.. .

melgalen 2007.12.11. 21:05:28

"...ha csak a fele igaz annak ami a fórumon olvasható..."
sztem annak nagy nehezen összeollózva is maximum a fele igaz:)
bár a szabálykönyv múltkor sokat dobott rajta:P

melgalen 2007.12.11. 21:26:08

persze hogy egy a sok közül... mint a másik, akit jövő héten fényezek majd:)
de ott a plusz, ami nekem számít
és elfogulttá tesz:)

Atish 2007.12.11. 22:42:15

Túl sok itt a fórumharcos : )

Istenem, csak egyszer tudna valaki objektív maradni. És a pályán megmutatni, hogy ő a jobb, nem itt a fórumon hangoztatni mindenféle hülyeséget. Komolyan viccesnek tartom, hogy fórumon akarjátok lejátszani a meccseket. Egyébként nem tartjátok szégyennek, hogy reklamálásért kaptok 2 perceket? (Egyébként meg alapból gusztustalannak tartom) Ez pont olyan amatőr, dolog, mint amikor valaki elcseréli magát. Alapvetően azzal van a baj, hogy nincs meg hozzá a profi mentalitás, hogy ha a bíró döntött (akárhogy), az úgy van. Ahhoz 1 ember szólhat hozzá, moderált hangon, a csapatkapitány.
Csak egyszer kéne elhívni egy svéd bírót ide, szerintem vagy kiröhögne minket, vagy a K1esek mind lent ülnének 5percesekkel a kispadon, vagy eltiltással.
Vagy mindenki beszerezheti a fémbetétes bakancsot, kovácsoltvas ütőt, meg protektort.

Szeretném már látni, hogy évek alatt a sípcsontomon kezdenének kisimulni a puklik, a vádlimból meg a görcsök jönnének ki (az egyébként teljesen szabályosnak tartott) a "hátulról még odaba..ok, attól legalább lelassul" játékfelfogástól.

Atish
CFK 11#

Dave97 2007.12.11. 22:59:18

Ez legalább maximálisan objektív volt:D

Lapointe 2007.12.12. 01:38:13

Dawe, Atish, Strew és minden kedves szolnoki játékos, szimpatizáns!

A vasárnapi mérkőzésünk kapcsán az utolsó hozzászólásomat teszem. Dawe: senki nem mondta közülünk rátok, hogy "szemét" szolnoki. Azt valóban mondtam/írtam, hogy az az érzésem nem kezelitek rendesen az elveszített egy pontot. Meglehet tévedtem,de most is így érzem. Gratulációdat -mint válaszoltam is rá- nagy örömmel fogadtam, mert úgy gondolom a meccsnek már több mint 48 órája vége van, élünk tovább, tanulunk, dolgozunk. Atish: Mindenbizonnyal van abban valami amit írsz, de azért nem tudom teljes mértékben elfogadni és egyetérteni veled 100%-ban, mert tőled is azt olvasom, mintha a WS csapata szándékosan, direkt módon, durva stílusban, csak az emberre utazva, lábakat ütve vágva és habzó szájjal k1-es stílusban lépett ellenetek pályára..több gondolat van bennem, nem is tudom hogyan fogalmazzak. Ha valóban ezt gondolod/gondoljátok rólunk a Cápákról, akkor úgysem tudok mit tenni ellene és nem is akarok. A jelek szerint ti nem ismertek minket és ezért feltételeztek rólunk szándékosságot. Nem kívánom ragozni..de aki ismer minket, mert veszi a fáradtságot, hogy szóba álljon velünk, megigyon velünk egy sört az másképp élte volna meg ezt az egész mérkőzést. Egy percig nem feltételeztem rólad Atish, hogy szándékosan szálltál bele a térdembe amikor azt hittem, beszarok úgy fájt abban a pillanatban. Nem is szóltam csúnyán, nem kértem számon tőled, hogy mi volt ez, annyit kértem egy bulinál, hogy ha lehet vigyázzunk egymásra. Úgy emlékszem mosolyogtunk is. Strew: Nekünk érdekes a kapcsolatunk, mert nem tegnap kezdtünk floorballozni. Én tisztellek téged amiért jobb játékos vagy, amit teszel a floorballért, ennek többször is hangot adtam nyílvános fórumokon is, ezzel szemben te engem nem, pedig hidd el teszek én is annyit a floorballért amennyi csak tőlem telik. Nem baj. A te privilégiumod eldönteni kit tisztelsz és kit nem. Azt azonban álmaimban sem gondoltam volna, hogy az elmúlt időszak békés kommunikációi után egy meccs után azzal szembesüljek, hogy Gyenes Gyurival egyetemben a szombathelyiekhez hasonlítotok bennünket és SZÁNDÉKOS, brutális csapatnak tituláltok és K1-et emlegettek. Voltak ütközések egy percig nem tagadta senki. Amikor azt mondtam oda-vissza alapon történtek, valótlant állítottam? Te magad is elmondtad amikor végül úgy döntöttél a szünetben, hogy szóba állsz velem, hogy ti sem játszotok mindíg szabályosan, csak nem ti kezdtétek. Az ütközéseket amik voltak nem vitatom és egyetértek, mert voltak, meg ütőre csapkodások is MINDKÉT fél részéről. A szándékosságot pedig visszautasítom. Nem kell, hogy tiszteljétek a WS-t és más csapatot sem, mint ahogyan úgy látom TI senkit nem tiszteltek csak magatokat. De legalább két nappal a meccs után lépjetek már rajta túl és fejezzétek be. Ha tehetném visszaadnám azt a rohadt pontot és sosem utaztam volna el Szolnokra. Azon törtem magam a meccs előtt, a meccsen, hogy normálisan menjen le. Egyikőtöknek sem szóltam csúnyán /pedig tudok ha akarok/ senkit nem bántottam, pedig csapatomban én vagyok a legszabálytalanabb játékos ha elborul az agyam. Én bajom.
A WS49 pedig mezszámát írta oda, vegyétek elő a jkv-et és nézzétek meg, hogy Szekeres Mátyás szerepel-e rajta. Játékosom nevét azért adtam meg, mert nincs bújkálni valónk és egyetértek vele. Mi magunkba néztünk és nem értünk egyet veletek. Nézzetek ti is magatokba mit rontottatok el a meccsen és ne értsetek egyet velünk. Sosem fogunk egyetérteni. Ettől még lehet normálisan beszélni, mitöbb később személyesen is dumálni, sörözni (már aki szereti). Az meg, hogy ki-kit tisztel mindenki érzi maga. Én az események, reakciók ellenére továbbra is tisztelem a szolnokiakat. De a téma részemről lezárva és azon leszek továbbra is, hogy a pályán történjék bármi, amikor a meccsnek vége van inkább beszéljük meg normálisan, ne pedig köpködve. Mi eddig is nyitottak voltunk, ezután is azok leszünk.
Köszönöm a figyelmet!

Huszti Péter #19 WS.

Lapointe 2007.12.12. 01:47:17

Javítanom kell: elismerem a meccs vége felé a cserepadomon mondtam csúnyát Szolnokról.

strew · http://www.cannibals.hu 2007.12.12. 07:50:02

Minden ellenfelemet tiszteltem, tisztelem és tisztelni is fogom!
Így egyértelmű, hogy Te is mint ellenfelem tagja vagy annak a szűk körnek akiket tisztelek.
Az hogy szünetben nem akartam leállni beszélni felróhatod nekem, de ennek oka tök egyértelmű. A csapatom az öltözőbe vonult, hogy megbeszélhessük az utolsó harmad taktikáját, teendőit. Ez alól Én sem mentesülök. Csekély szabadidőmben bármikor leülök bárkivel sörözni aki normális hangnemben tud kommunikálni. Ez alól szintén nem vagy Te sem kivétel nem is voltál. Bennem már nincs harag igazából ott is csak az eset utántól a 40. percig volt bennem. Ezen idő alatt nem léptem pályára, részben ezért. Hiszem hogy a düh vezérelte embernek semmi keresnivalója a pályán. Megfigyelhetted, hogy a mérkőzés végén nektek is megköszöntem a mérkőzést pedig az nem kötelező, mert összeségében egy jó mérkőzés volt csak Én másként ismerem a szabályozott helyzeteket és a szankcióikat.
Továbbra is tisztelettel: Strauss Tamás

WyT!e45 2007.12.12. 14:44:37

Bocs ha félre érthető voltam, de én se a brutális meccsekre gondoltam hanem ahogy Ádám mondta "meg kéne találni az arany középutat" ami ha jól gondolom nem azt jelenti hogy lehet "küzdősportot" játszani csak kicsit, hanem h - sajnos még mindig az Eger Phoenixet tudom felhozni - ha szabályosan veszem el vkitől a labdát csak nagyobb lendülettel és koccan az ütőnk attól még nem ütöttem rá szándékosan. És egy ellen példa: attól h az a bizonyos váll-váll elleni lökés/tolás megengedett
bizonyos mértékig, attól még a kezével elvileg nem segíthetne rá. Jó, játék közben én is csinálok néha szabálytalanságot. Nem is vitatkozom a bíróval hogy ha lefújja. De ha már az említett példákért máshogy járnak el a szabályos szerelést lefújják És a szabálytalan lökért nem csinálnak semmit. És a Cseh Opent azért hoztam fel, mert ott ilyet nem tapasztaltam. Ami megengedett volt azzal éltek és nem is szólt érte senki. Legyen ez akár csoport meccs is v döntő. És egyébként egyet értek veled hogy ez nem küzdő sport néven van bent mondjuk egy sport ismertetőben.

melgalen 2007.12.12. 20:05:23

tévhitek és reklamálás?
letelt a minden hét:)
nehogy vége legyen...
süti beállítások módosítása