Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban...- Phoenix csoda a Szolnok ellen!

2007.12.19. 18:12 Floorballer

A beharangozó első bekezdését sikerült az alábbi mondatokkal zárnunk:

„Lényegében már minden fontos kérdésre választ kaptunk, az őszi bajnokok kiléte ismert, vagy minimum igen erőteljesen feltételezhető. Ez a kör arról dönt, hogy ki milyen starthelyről vághat neki a tavaszi futamnak, és mennyire kell átfogalmazniuk saját céljaikat.

Ennek megfelelően ki is derült, hogy a „fontos kérdések” terén is volt még min meglepődni… Érdekes és fordulatos őszt zártunk, ahol az utolsó fordulóra is jutottak figyelemre méltó eredmények, melyek sokat engednek sejtetni a jövőre nézve. A legmeglepőbb esemény egyértelműen a Szolnok női csapatának pontvesztése a Phoenix ifjú titánjainak pontszerzése volt, amellyel az Egernek „ajándékozták” az őszi aranyérmet a lehetőséget az őszi arany megszerzésére (ARES meccs újra játszása). Az OB2-ben a Szolnok diadalmaskodott a Fireball-Cannibals párharcban, ezzel gyakorlatilag behozhatatlannak tűnő előnyre tettek szert Gyenes edző fiai. De lássuk mi történt még ezen kívül, tovább után részletek!

Blast Férfi OB1

Debrecen – Miskolc 17:9
SZPK – MEISE 5:4
IBK CH – ARES/Top Floor 7:10
Torpedo – Diamonds 1:4
Dunai Krokodilok – Neumann 6:4

A Debrecen közönségszórakoztató évzáróval köszönte meg szépszámú szurkolójának az egész évi kitartást, egyszersmind jelezte, hogy szebb tavasz elé néznek, mint amilyen az ősz volt. A 17 gólból 7 pontot Vállalt Kovács Gergely, a 9-ből pedig szokás szerint 5 ponttal gazdagodott Szabó Ákos. A Debrecen ezzel megkapaszkodott a 4. helyen, és minden erőt megmozgatva eredhet a Diamonds nyomába a bronzérem reményében . A Miskolc góltermésével már nincs semmi probléma, a védekezés stabilizálásával, illetve javuló kapusteljesítménnyel növekvő sanszuk van az osztályozós hely esetleges elkerülésére.

A MEISE is beragadt a rajtnál szeptemberben, de azóta egyre meggyőzőbb teljesítménnyel rukkol elő. Az 5:4-es eredmény Komáromban igen tiszteletreméltó! Az SZPK begyűjtötte az újabb két pontot, és stabil másodikként telelhet. A sorok rendezésével és néhány ARES pontvesztésért elmormolt imával készülhetnek a tavaszi menetelésére, amelynek vége egy Komáromban megvívott SZPK – ARES „döntő” lehet. Az ezüst érem bebiztosítására már az első fordulóban sor kerülhet majd, amikor is a fővárosba látogatnak Illésék, és összecsapnak a Diamondsal. A MEISE láthatólag összeszedte magát, és hála a többiek elképesztő körbeveréseinek,még bármi kisülhet a szezonjukból.

Az ARES ismét nyert, és ismét lőtt 10 gólt, viszont kivételesen kapott 7-et. A CH-n pedig egyszerűen nem tudunk napirendre térni. Ki nem találná a kedves olvasó, mivel indult a meccs… bizony: 0:3. Ez után jött egy CH gól, majd újabb 5 ARES találat. Innen pedig szinte megmagyarázhatatlan módon 6 CH találat, és zárásképpen a mérkőzés hajrájában biztosította be sikerét az ARES. Valami oknál fogva a CH-nak mindig sikerül megráncigálnia az ARES bajszát, de a végén mégis Mujahidék örülhetnek. A fordulók közti formaingadozást már levetkőzte a CH, hétről-hétre egyre egyenletesebb teljesítménnyel rukkolnak elő, de az ingadozást lecserélték egy meccsen belüli hullámvasutazásra. Nem néztünk részletesen utána, de visszagondolva biztosak vagyunk benne, hogy ha egy csapat minden 60 perces meccsből kiválaszthatna egy összefüggő 30 perces etapot (pl.: 18. perctől a 48.-ig), akkor a CH magáénak tudhatná azt a bravúrt, hogy összeállíthatna egy 0 pontos, 9 zakóból álló sorozatot, de e mellett egy 100%-os szériát is… Ha valahogy ezt ki tudnák átlagolni, akkor szinte bármit elérhetnének tavasszal.

A Diamonds tényleg úgy érezte, hogy ezen az ősszel már túl van mindenen, így kissé nehezen lendült mozgásba a gépezet a Torpedo ellenében. A Diamonds azonban idén már roszabb formában is megtanult nyerni, így ezen a meccsen is túl vannak, ha a gólkülönbséget nem is javították meg nagyon, de két ponttal így is gazdagabbak lettek, aminek köszönhetően összesen 14(!!!)-el zárták a félévet. Gratulálunk a kiemelkedő teljesítményhez!

A Neumann megfogadta a gömb intelmeit, és ha nem is rendeztek gólfesztivált, kis híján így is annyi gólt lőttek mint az ezt megelőző 3 körben összesen… 4-et. Most azonban kaptak is 6-ot „il capitano” vezérletével és 5 góljával, ami a Krokodilok győzelmét jelentette. Ezzel igen sűrű a középmezőny, a 4. helyért öldöklő harc lesz, és ha valaki ki tudja vágni magát a körbeverésekből, akkor még a Diamonds sem utolérhetetlen.

Jadberg Női OB1

ARES – White Sharks 11:3
Debrecen – Triton  9:3
SZPK – MEISE 0:6
Phoenix – Szolnok 7:7
IBK CH – ARES  3:4
White Sharks – Szombathely 5:13

Egyszerűen az élre kívánkozik, így nem is halogatjuk: a beharangozóban már említettük, hogy Varsányi Zsuzsa lányai már felszabadultan és nyomás nélkül játszhatnak:

„Ahogy nem lesz oka csüggedni az ősz feltehetőleg „legboldogabb” női csapatának sem! Szarvas Veráék minden előzetes elvárást magasan felülmúlva szerepeltek ezidáig. A Szolnokot legyőzni óriási csoda lenne, azonban egy tisztes helytállásra, és küzdelmes vereségre bőven van esély. Ezen a meccsen a hazaiaknak nincs mit veszteni, felfogható egy kötetlen, felszabadult jutalomjátéknak is, ami után elégedetten vonulhatnak téli pihenőre!”

Ezt olyannyira megfogadták, hogy egyenesen pontot szereztek, az ősz legnagyobb bravúrját véghez vive a női mezőnyben. Csak felső fokon beszélhetünk ezekről a lányokról és edzőjük munkájáról, hiszen fél év alatt kvázi a semmiből felnőttek két vezérük mellé, és játékukkal előbb megszorongatták az Egert, majd pontot szereztek a Szolnoktól. Le a kalappal! Tényleg elégedetten vonulhatnak a téli pihenőre!:) A Szolnok pedig nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a rendszeres 15-20 gólos sikereket követően nehéz felpörögni az éles meccsekre. Ettől függetlenül továbbra is a bajnoki cím első számú várományosai, de az Eger részéről egy egyre erősödő nyomást kezdhetnek el érzékelni.

Az Eger nyert Komáromban, ami önmagában nem meglepő, de az hogy 0 gólt kaptak, az már annál inkább. Az meg még ennél is meglepőbb, hogy az SZPK csapata nem tudott gólt lőni. Papp Péter év elején aligha fogadott volna rá, hogy az 1. helyen telelhetnek, de mégis sikerülhet kiharcolni a lépéselőnyt az ARES elen újrajátszandó meccs megnyerésével. Ez pedig azt jelenti, hogy hazai pályán kvázi bajnoki döntőt játszhatnak majd a Szolnokkal, amennyiben kellően komolyan veszik a középmezőny elleni derbiket is! Gratulálunk az elsőséghez!

A WS kétszer is pályára lépett a héten, de ez együttesen egy 8:24-es gólkülönbséget eredményezett. Az ARES könnyedén győzött, és a lendület ki is tartott vasárnapig, taktikus játékkal legyőzték a CH csapatát, ami bizonyára jó néhány ARES lánynak többet jelentett egy sima 2 pontnál. A CH gyengéje ismét kiütközött, a 3 gól lőtt ugyanis nem túl sok, de Kovács edző ezt az évet a csapatépítésnek szánja, és honlapuk szerint bízik az eredményesebb tavaszban. A Szombathely 5 fővel vállalta a pesti kirándulást, és be is gyűjtötték a két pontot. A Szolnok legyőzésével ők is ott lihegnek még az élboly nyakán, egy eredményes tavasz akár komoly reményeket is táplálhatna.

Végül pedig a kis létszámban leutazó Triton ellen megszerezte első győzelmét a Debrecen női csapata, ez úton is gratulálunk! Így tovább!

Férfi OB2

Szeged – Veszprém 1:8
Phoenix – Szolnok 3:7
Dunaújváros – ARES B 7:5
Kecskemét – Triton 7:11
White Sharks – Szombathely elmaradt

A Veszprém szegedi kiruccanásával jelezte, hogy bár az első 5-össel nem tudtak mit kezdeni, az utolsó 3 helyezett sem okozhat elvileg problémát a rutinosabb gyíkoknak. Ezzel nyugtázhatták, hogy az osztályozó réme nem fenyegeti őket, de aligha ilyen őszről álmodoztak… A Szeged viszont elkezdhet kapaszkodni, ugyanis az ARES B is ezt teszi. Hiányos kerettel is megszorongatták az Újvárost, így egyáltalán nem lefutott az alsóház küzdelem sorozata!

A WS ezen a héten nem lépett pályára, a Szombathely nem utazott fel. Ez feltehetőleg 5:0-t és 2 pontot jelent majd Husztiéknak.

A Kecskemét-Triton abszolút megfelelt az előzetes várakozásoknak. Sok gól, fordulatos meccs, ahol a Kecskemét megmutatta újfent, hogy remek támadójátékkal rendelkezik, de viszonylag sok gólt kap az élcsapatoktól. 0:3 után még felálltak, és 6:5-re is vezettek, ám Klinghammer Zoli 6 találatától vezérelve fordítani tudott a Triton. Ezzel továbbra is tartja egymással a lépést a Phoenix, a Triton és a WS, az ősszel a trióból 1 pontos előnyre tettek szert Klinghammerék.

A harc azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy csak a második helyért folyik, ugyanis a Szolnok a vártnál könnyedebb győzelmet aratott a Phoenix otthonában. Ezzel 4 pontos előnyre tettek szert (ami a Triton-Szombathely bepótolása után könnyen 3-á olvadhat), és az ősz alapján ez aligha olvad majd el, annál is inkább, mert a Phoenixet és a Tritont is otthon fogadhatják Straussék. A Szolnok férfi csapata ezzel az egyetlen olyan gárda az országban, amely egyetlen őszi tétmeccsén sem szenvedett vereséget. Gratulálunk!

18 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr90269287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Striper · http://www.diamondssportklub.hu 2007.12.19. 22:20:17

Sztem tehetnétek tabellákat is a bajnokságok végére!
Egyébként mint mindig nagyon jók a beszámolók!
Gratula!

floorballek 2007.12.19. 23:13:57

aham, ez nem rossz ötlet! :)

Vígh Laci 2007.12.19. 23:55:08

szerintem még egy pontlistának is örülnének az emberek :) (OB1,OB2,női OB)

Floorballer 2007.12.20. 00:05:24

Khm...

Nos, a tabellát még el tudjuk fogadni, de a pontlisát nehezen lehetne kivitelezni... lévén nincs adat ugye. Kovács Gergő a fórumon már jelezte, hogy ha meglesz elküldi, akkor ki is tesszük majd valahogy. De azt azért be lehet látni, hogy vannak bizonyos korlátok, konkrétan: ami számotokra nem hozzáférhető adat, az számunkra sem...

Malo#19 2007.12.20. 01:05:26

Látjátok, látjátok! Kellett nektek ilyen magasszínvonalú blogot csinálni. Teljesen elkapattatok minket és most meg csak jönnek a követelések.. :)

Girnyaú 2007.12.20. 09:17:42

ha minden igaz, akkor az OBI ma teljes egészében elkészül! Tabella már kész.

Női OB tabellája, és pontszerzői Gegesy Boginál, de néhány jkv neki még hiányzik. Ugyanez igaz OBII-re és Dani Zsoltra is.

Semothino Kälottönnen 2007.12.20. 23:30:38

ha már itt tartunk, akkor lehetne minden játékosról statisztika:P (pályán töltött idő, kiállítás, lövések száma, kapusoknál védések száma, védés%...)

melgalen 2007.12.20. 23:38:41

na persze, álmodozz csak
sztem a ch elleni női meccsünkön kívül nem akadt oylan jegyzőkönyvvezető állat, aki számolta a kapuralövéseket...
ha mégis, úgy én kérek elnézést

Journeymen 2007.12.21. 08:38:07

Én számoltam az U15-ös meccseinken 2x is :)

Girnyaú 2007.12.21. 09:46:45

nálunk a hazai fiú meccseken a hölgyek számolják számolják. fordítva sajna nem. De pl Komáromban is mindig szerepel a jkv-ön, h mennyi a kapuralövési arány

melgalen 2007.12.21. 10:26:49

akkor tényleg bocsánat
ha már most ennyien számoljuk, akkor tisztázzuk, hogy mi a kapuralövés és mi nem, és tavasszal számolja mindenki

Girnyaú · http://www.cartoonheroes.fw.hu 2007.12.21. 11:26:20

Ami eltalálja a kaput. Azaz gól, vagy a kapus védi. Kapufa pl elvileg már nem. Blokkolt lövést van aki számolja van aki nem, de elvileg nem kell.

melgalen 2007.12.21. 12:25:13

hát nem gól és a kapus sem védi...

Pavel · http://www.areskepek.gportal.hu 2007.12.21. 14:58:45

Szerintem ez a statisztika hülyeség. Látja az edző,vagy bárki, hogy sokat lőtt kapura a csapat, vagy keveset,meg hogy pontosak voltak-e a lövések vagy nem.Meg a taktikátólis függ, lehet, hogy a taktika nem támadó szellemű volt, lehet, hogy pont az volt,, hogy nyomás alatt tartsuk az ellenfelet stb...

Lapointe 2007.12.21. 16:56:09

Ezek a statisztikák csak plusz "élvezeti" adalékok. Jókat lehet hümmögni azon, hogy az egyik csapat 60-at lőtt kapura mégis simán kikapott 1-6-ra a másik csapattól, akik viszont csak 23-szor próbálkoztak. Lehet "elképedni", hogy a győztes csapat kapusa 60 lövésből 59-et fogott és ez mekkora teljesítmény..ebből adódóan lehet "ejjejjezni", hogy hol volt a védelem, hogy 60 lövést engedélyeztek, vagy éppen fordítva kritika, hogy 60 kapura ment lövésből csak egy ment be. A statisztika mindössze extra infó. Abból azért sok mindent levonni lehet, de nem mindíg érdemes.

melgalen 2007.12.21. 20:07:26

az tudja, mi volt egy meccsen, aki látta, ez világos
de például, ha egy 9-3-as eredmény mellett ott van egy 21-34-es , illetve egy 28-11-es kapuralövési arány, akkor látatlanban is máshogy néz ki a meccs...
ha pedig kapusszemszögből nézem, a góllövőlista bezzeg nem hülyeség?:)

Csaba#14 2007.12.30. 01:37:44

hét meccse utózöngék ??????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Floorballer 2007.12.31. 12:12:07

Jogos a kérdés, még ha sok is az írásjel:D

Mail kiment, válasz nem jött, valószínűleg az ünnepek és szabadságok miatt.
süti beállítások módosítása