Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Az Ősz "Izéi" - Női OB1 mezőnyjátékos

2008.01.02. 13:38 Floorballer

Hosszú szünet után ismét húzzuk fel a sportszárat, csapjunk a húrok közé, hiszen 2008-ban is pattog a labda és szól a rock’n’roll!

Ennek jegyében folytatjuk is az ősz legjeiről szóló sorozatunkat. Ezúttal a női mezőny kerül terítékre! Nem vagyunk olyan határtalan önbizalommal felvértezve, hogy úgy gondolnánk maximálisan kompetens módon tudjuk megítélni a női mezőnyt, így szakértők véleményét is kikértük. A szavazással kapcsolatos tudnivalók megegyeznek a korábban elmondottakkal, ezen a ponton pedig megemlítenénk, hogy az olvasók is Görög Tamást választották az ősz OB1-es férfi játékosának, gratulálunk!

Jöjjenek tehát a mi jelöltjeink:

Balázs Szilvia – Szolnok

A Szolnok csapata elsősorban az összehangolt csapatjátékáról híres, ezért nehéz egy-egy embert kiemelni. Az egész csapatot azonban mégsem jelölhetjük, így kikértük több ember véleményét is, amelyek egybehangzóan Balázs Szilvit jelölték meg első helyen a keretből. Védőként szerzett 27 pontja is beszédes adat, de elsősorban irányító szerepe emelhető ki. Évek óta a női mezőny meghatározó tagja.


Antal Anita – Szolnok

Fiatal kora ellenére nyugodtan mondhatjuk, hogy már ő is évek óta a „sztárjátékosok” sorát gyarapítja, egy profi világban komoly összegeket ajánlanának érte a rivális csapatok. A világbajnokságon mutatott játéka élményszámba ment, a bajnokságban pedig egy svájci óra megbízhatóságával szállítja a pontokat: eddig 33-ig jutott a szélvészgyors szélső. És ne feledjük, még mindig rengeteg ideje van pályafutásából.

Ladányi Bernadett – Szolnok

A teljes női mezőny által rettegett szolnoki ifjoncok alkotta támadó alakzat másik jeles képviselője. Ő is megjárta a világbajnokságot, és jelenleg is a válogatott keret tagja. Mindig hozza a tőle már megszokott igen magas szintű teljesítményt.




Suszták Nóra – MEISE

Kevesen fogadtak volna rá, hogy az ősz végén nem a Szolnok áll majd az élen, de jelenleg még erre is van esély. Ennek oka pedig az egri lányok idei remek produkciója. A számos rutinos játékos ikont – Maróti, Báder, Antal, Ambrus, … - soraiban tudó csapat vezéregyénisége és egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa a mindössze 15. életévét betöltő Suszták Nóri volt. Szinte minden ellenfél meccskrónikája is megemlíti, ennél nagyobb dicséret pedig aligha kell! Férfi játékosokat megszégyenítő meglátások, kimagasló játékintelligencia jellemzi, a jövő egyik legjobb női játékosa lehet.

Ambrus Katalin – MEISE

Szót kell ejteni az Eger rutinos játékosai közül is egyről. Ahogy a férfi mezőnynél már említettük, a legendák csillaga örökké változatlan fényben ragyog, erre jó példa Ambrus Kata játéka, aki a mai napig képes egymaga vállára venni a csapatot és átsegíteni a holt ponton a kritikus szituációkban. Általában akkor alakít nagyot, ha társai gyengébb napot fognak ki. Megbízható védő, magas játékintelligenciájú játékos, nem véletlen, hogy a válogatottban a sok tizenéves közt is számítanak szereplésére.


Kovács Vivien – Szombathely

Egyetlen ilyen felsorolásból sem maradhat ki a villámgyors és fáradhatatlan csapatkapitány. Csapata létszámgondjai következtében szinte csere nélkül játszotta végig az őszt, és nagy szerepe van benne, hogy a nehézségek ellenére a Szombathely még mindig az élbolyban kapaszkodik.

Váradi Vivien – SZPK

A testvérpár másik tagja is helyet kap az ősz legjobbjai közt. Az SZPK csapatában is külön elismerték teljesítményét idén. Védőként vezeti a házi pontlistát. Tavaly még többeket meglepett világbajnokságon nyújtott teljesítménye, de ma már senki számára nem lehet új információ megbízható szereplése. A nagy lendületet vevő SZPK egyik vezéregyénisége.


Radácsi Brigi – Phoenix

A női mezőny talán legfélelmetesebb támadója. Az MK-ban és a bajnoki küzdelmeken összesen 57 (!!) pontot szorgoskodott össze. A körülötte kicserélődő csapathoz hű maradt, és a kezdő és lelkes fiataloknak abszolút vezérévé vált. Természetesen elsősorban az ő szereplésének köszönhető a Phoenix fantasztikus őszi szereplése. Minden dicséretet megérdemel.

Szarvas Vera – Phoenix

Ugyanúgy, ahogy Szarvas Vera is. Új játékosként érkezett a Phoenix csapatába az alig 15 éves leányzó, és Brigi méltó partnere lett. Ketten vették vállukra a csapatot, és hatásukra a többiek is egyre jobb és jobb produkcióval rukkolnak elő. Szép jövő vár még az egyik legtehetségesebb fiatal játékosra, csakúgy mint csapatára is.

Nagyon nehéz választanunk a felsoroltak közül. Suszták Nóri, Radácsi Brigi és Szarvas Vera közt ingadoztunk, a dobogót nálunk ők foglalják el. Nóri elsősorban azért, mert az egyik legerősebb csapatban rutinos játékosok közt alkotott maradandót. Brigi és Vera pedig azért, mert egy fiatalokból álló csapat vezéreiként fél év alatt ütőképessé tették Varsányi Zsuzsa irányítása alatt a kicserélődő Phoenixet. Brigi a már megszokott igen magas szintet hozta idén is, Vera viszont idén robbant be a köztudatba. Teljesítményének értékét növeli, hogy költözés után, új társak közt kellett rutinos csapattársak közti ifjú tehetségből érett vezéregyéniséggé válnia, felnőnie az egyik legjobb támadó mellé, és ennek a kihívásnak meg is tudott felelni. Ezen okoknál fogva nálunk az Ősz Legkiemelkedőbb Női Játékosa címet Szarvas Vera kapja igen szoros versenyben… kíváncsian várjuk az olvasók választását:

5 komment

Címkék: floorball noi ősz izéi

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr41281980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MEISE#2 2008.01.02. 15:50:26

Szerintem Suszti a legjobb, és Veránál kicsit túlzás, hogy a Phoenixben nyújtott csak maradandót, mert egri nevelés ő is! Üdv : Laci

acsbar 2008.01.02. 17:16:39

Hát Vera és Nóri között dönteni majdnem lehetetlen:) Mint két tojás.

És akkor még nem beszéltünk Viviről, aki szintén nagyon jó. (Egyébként az SZPK-ban általában nem védőt játszik, csak a válogatottban)

MEISE no.11 2008.01.03. 15:59:24

szinvonalas "versenges" egy szinvonalas oldalon - gratulalok a szerkesztoknek ! felelmetes a nevsor, remelem,h valoban befut6nak a mi "lanyaink", Nori, Vera vagy Kata :) Hajra hat ..

floorballek 2008.01.04. 12:36:21

köszönöm Barni, én is ezt akartam mondani éppen, hogy Váradi Vivi az SZPKban center poszton szorgoskodik :) Hajrá Vivi,Hajrá Vera!!! :P

Tökiii ^.^ 2008.01.04. 22:18:05

Sztem az idejerült lányok mind kiváló játékosok, de nem kérdés h a MEISE-s lányok a legjobbak:D
süti beállítások módosítása