Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Az Ősz "Izéi" - Férfi OB2 kapus

2008.01.14. 14:51 Floorballer

Következik az OB2-es kapusok lajstroma! Ahogy a mondás tartja: a meccset a támadók, de a bajnokságot a védelem nyeri meg. Ez talán ebben a formában Magyarországon még nem igaz, de kétségkívül vannak erre utaló jelek, az idei rangadókon pedig különösen fontos volt a védekezés. Az OB2-ben különösen kiütközik az a tény, amit már az OB1-nélis említettünk, vagyis hogy az eltérő stílusú csapatok kapusainak terhelése igencsak különböző. Figyelembe véve a statisztikai mutatókat, az ellenfelek dicsérő szavait, a szakértői véleményeket és a látottakat az alábbi névsorra és következtetésre jutottunk:

Szabó Gergő – Triton

A Triton nagydumás hálóőre valószínűleg nem szorul bemutatásra:) A mezőnyben a második legkevesebb kapott góllal büszkélkedhet (pontosabban második legjobb átlaggal: 8 meccsen 30 gól, a Szolnok 9 meccsen 30 gól ). A Triton csapata javult a legnagyobb mértékben a tavalyi évhez képest, és ebben nagy szerepet játszik az egyszeres grúz válogatott hálóőr. A kisebb csapatok elleni fölényesebb győzelmek alkalmával sem lazított, a Szeged ellen lehúzta a rolót, legemlékezetesebb produkcióját pedig a Phoenix elleni győzelem alkalmával mutatta be, két gólra kárhoztatva a fehérmezeseket.

Vincze Tamás – White Sharks

Vincze Tamás a White Sharks csapatának emblematikus figurája, a csapat meghatározó alakja, és évek óta az OB2-es mezőny egyik legkiválóbb kapusa, aki már hosszú ideje igazolta, hogy az OB1-ben is megállná helyét. A White Sharks sokszor letámadós stílusa miatt gyakran kiszolgáltatott helyzetbe került, illetve a kisebb csapatok elleni meccsek alkalmával néha lazább védelem mögött találta magát, de a valamivel több kapott gól semmit nem von le érdemeiből. A WS honlapján többször jelölték meg a mezőny legjobbjaként, igazán emlékezetes meccse a Szolnok elleni volt egybehangzó vélemények szerint.

Jani Sándor – Phoenix

A Phoenix játéka elsősorban nem a kőkemény védekezésről ismeretes. Támadójátékuk szemet gyönyörködtető, kapusuk azonban ennek ellenére gyakran találja magát szemben az ellenfél támadóival. Mindössze 16 éves, így még szép jövő előtt áll! Sokszor mutat be bravúrokat, és idővel valószínűleg statisztikái is még tovább fognak javulni.




Demecs Ádám – Szolnok

Méltatlan lenne lehagyni a listáról a legkevesebb gólt kapó csapat hálóőrét. Helyzete speciális, hiszen a Szolnok a meccsek hosszának jelentős hányadában maga birtokolja a labdát, ha az ellenfél mégis támadást tud vezetni, akkor sokszor csak valami hiba eredményeként, azaz a kapus kiszolgáltatott helyzetben marad. Ez azonban nem változtat azon, hogy 9 meccsen 30 gólt kapott, ami igen impozáns mutató!

Kiss Balázs – Dunaújváros

Az újvárosi kapus ugyan nem büszkélkedhet olyan kapott gól átlagokkal mint fenti kollégái, ennek ellenére azonban feltétlenül helye van itt. Teljesítménye még nem volt egyenletes se a szezon egészét tekintve, sem az egyes meccsek 60 perceire vonatkoztatva, de nyugodt szívvel vesszük fel a listára. Nem egyszer volt alkalmunk hallani, hogy parádés védések sorozatát mutatta be egyes meccseken, és a csapata helyzetéből adódóan van is alkalma erre bőven. A fenti sorból szinte biztosra vehető, hogy ő kapta a legtöbb lövést. Nagy tehetség, aki ha állandósítani tudja jobb formáját, szép pályafutás elé nézhet!

Ami a választásunkat illeti, hamar 2 névre szűkült a listánk: Szabó Gergő és Vincze Tamás a két favorit, és egyértelmű, hogy ők foglalják el az első két helyet nálunk. Szinte lehetetlen dönteni, az eddigiekhez képest itt érezzük legszorosabbnak a versenyt. Szabó a Phoenix ellen parádézott egybehangzó vélemények szerint, Vincze a Kannibálokat korlátozta mindössze 3 találatra. Szabó a kis csapatok ellen kevesebb gólt kapott, egymás elleni meccsükön viszont Vincze örülhetett (4-2)… Ha mindent össze akarnánk vetni, és egy számítógépes játékhoz lepontoznánk az egyes képességeket, akkor alighanem arra jutnánk, hogy Vincze magasabb összpontszámot érne el, rutinjából adódóan jelenleg valamivel talán jobb kapus. De ha ragaszkodunk a saját szabályainkhoz – és miért ne tennénk – azon a téren, hogy az idei ősszel legkiemelkedőbb játékost keressük, akkor Szabó Gergő kerülne ki győztesen, hiszen Vincze már évek óta kiválóan teljesít (nem véletlen kapott helyett tavalyi álomcsapatunkban), míg Szabó Gergő teljesítménye sokat javult az idei őszre, és ennek köszönheti, hogy eredményességben Vincze elé is kerülhetett.

Összefoglalva tehát: az idei őszre szorítkozva, figyelembe véve az egyéni fejlődést és a statisztikai mutatókat, valamint az ellenfél kritikáit, az idei ősz legkiemelkedőbb OB2-es kapusa nálunk Szabó Gergő!

 

/A szavazást kultúrális és morális okok miatt felfüggesztettük/

23 komment

Címkék: floorball ob2 ősz izéi

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr68296991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.01.14. 15:33:41

Balázs!
Mondtam én,hogy jó vagy, és még jobb leszel :)
Remélem,mostmár el is hiszed:))))))

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.01.14. 15:34:54

Mos az egyszer kihagyva a Gergővel szokásos minden piszkálódást:
Gergő az OB-2 legjobb kapusa. Számomra ez tény.
Ha választhatnék erről a listáról, hogy ki védjen mögöttem a kapuban, tuti őt választanám.
A többiek is mind tehetséges, vagy épp rutinos jó kapusok, de Geri olyan hozzáállású sportoló(az esetek nagyrésézben), hogy valószínűleg pár éven belül az OB-1 hasonló listáján is veszélyezteti majd az első helyeket. (és reméljük ehhez majd ugyanazok az emberek, ugyanaz a csapat segítheti hozzá)
Gratulálok a szép eredményhez. Sajnos így már nem lehet a kapus, aki soha nem nyer semmit:D
De tavasszal ő fogja kapni a legkevesebb gólt is, nehogy már ez hiányozzon.
Szép volt Geri! Köszönjük!
CSAK A TRITON!

boci 2008.01.14. 17:24:01

Rabby-t nagyon hiányolom a mezőnyből a Veszprém nem túl acélos szereplése ellenére is.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.01.14. 17:35:46

Bocs Boci, de szerintem nincs igazad. Csak azért tudom hogy ki az, mert olvasgattam régebben a honlapotokat. Nem lehet az OB-2 összes kapusát beletenni a válogatásba.

Isti 2008.01.14. 18:13:31

Igaz, hogy nem lehet mindenkit betenni, de játszottam a megjelölt kapusok ellen nagyrészt és nem mondom, hogy nem jók, de az én érzésem szerint is simán befért volna Rabby (lőttem olyan gólt pl, amit ő nagy valószínűséggel megfogott volna...)

acsbar 2008.01.14. 18:15:25

Bár az idei ősszel nem volt alkalmam látni Rabbyt, de én is hiányolom a listáról. Az előző évi sikeres Veszprém Tóth Zoli mellett nagyban neki köszönheti a jó teljesítményét. Nem hiszem, hogy elfelejtett védeni:)

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.01.14. 19:22:50

Lehet akkor csak ellenünk nem alkotott soha, avgy nemtudom. Nyáron ő volt a Veszprém kapujában, amikor 10-et lőttünk vagy mennyit? Mert bennem ez az egyetlen emlék ami megmaradt a veszprém kapusáról, lehet én ezért vagyok elég negatív.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.01.14. 20:55:17

Egyébként valószínűleg ezzel a "húzással" a szavazásokat száműzitek a blogról, mert értelmét veszti. Debrecennek több szurkolója van mint nektek, érdekes módon mégsem 600 szavazattal Pazsák Csaba nyert az ob-1-es játékosoknál...

Croissant · http://rudasfloorball.extra.hu/news.php 2008.01.14. 21:12:44

Kedves Szavazók!

Megkérnénk titeket, hogy ne veszekedjetek ezen a szavazáson. Nem vérre megy.
Örülünk a szavazatoknak és köszönjük, ha úgy gondoljátok, hogy valamelyikünk érdemli meg, de ez itt ne legyen vita tárgya.
Nagyon büszkék vagyunk, hogy szerepelünk a listán, nekünk ez bőven elég. Ne rontsátok el az örömünket azzal, hogy összevesztek.
Köszönjük!

Kiss Balázs
RFT#88

szg01 2008.01.14. 21:13:29

Kedves Szavazók!

Megkérnénk titeket, hogy ne veszekedjetek ezen a szavazáson. Nem vérre megy.
Örülünk a szavazatoknak és köszönjük, ha úgy gondoljátok, hogy valamelyikünk érdemli meg, de ez itt ne legyen vita tárgya.
Nagyon büszkék vagyunk, hogy szerepelünk a listán, nekünk ez bőven elég. Ne rontsátok el az örömünket azzal, hogy összevesztek.
Köszönjük!

Szabó Gergő
Triton

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.01.14. 23:53:02

mi van itt emberek! térjünk már észhez!
1. nem ez a szavazás dönt az év végi díjakról!!! (mert talán nincs külön év legjobb kapusa ha jól tudom, de nem így van akkor javítsatok és bocs de akkor se ez dönt!!!)
2. ez is csak egy "játék"... és nem ez alapján lesz most valaki akármelyik bajnokság legjobbja! mindenki olyan jó amilyenné teszi magát! ez alatt értendő: edzés,alázatosság,odaadás,meccs teljesítmény és ami most itt hiányzik egy pár helyen az ÉSZ!
minek összekapni és csillagocskázni???
az hogy mi lesz a szavazással a szerkesztő dolga mivel úgyis le tudják nyomozni a dolgokat ha akarják. :) szóval mindenki nyugodjon meg és hagyja abba ezt az értelmetlen civakodást! ne rontsuk le ezt a csodás oldat az ilyen személyes piszkálódásokkal! kérlek titeket! gondolkozzunk és utána nyomjuk meg a komment küldése gombot! :)
Tisztelettel Vígh Laci

Dave97 2008.01.15. 00:00:40

Csak annyit akartam felírni az olvasás közben, hogy Vinyót láttam Szolnokon, és az valóban óriási volt! :)

Végig olvasva viszont látom, hogy nincs értelme felírni, mert sikerült elég mélyre jutni:( Lacival teljesen egyet értek! Kapjatok már a fejetekhez! Szánalmas!!!

Strauss Tamás · http://www.cannibals.hu 2008.01.15. 10:17:22

Megtehetném hogy a cégemnél minden gépről küldök szavazatot. Ez nagyságrendileg 60 szavazat lenne. Mégsem teszem. Ezek a szavazatok 50%-ban biztos, hogy a látogatók hovatartozását mutatja azaz csak a maradék szavazatok mutatják a valós objektív jelöléseket...
Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.
Ugyanakkor megtisztelő felkerülni egy ilyen jelölési listára.

Sharky 2008.01.15. 10:42:09

Itt alapvetően azzal van probléma, hogy ez a szavazás nem azért jött létre, hogy minél több ismerős szavazzon a jelöltekre, hanem a blog olvasói adják le voksaikat azok mellett, akiket a legjobbnak tartanak. nem barátra, csapattagra, stb...Klinghammer Zolinak volt kint még az msn nevében valami ilyesmi: "floorball.blog.hu, szavazzatok!!! Nem feltétlen Tritonosra!!!"

itt pontosan ennek kéne működnie és szerintem eddig működött is.

Journeymen 2008.01.15. 11:03:24

Sharky: Én bementem a BME számítógép központba és az ott lévő 22 terem 20 számítógépéről magamra szavaztam. Így lett közel 1200 szavazatom, mert egy eltés ismerős is besegített, a rokonokról nem is beszélve.

Ezúton is köszönöm a szurkolóknak, rajongóimnak:), szüleimnek, csapattársaimnak, családomnak, családom ismerőseinek, azok egyetemi szobatársainak volt szomszédainak adótanácsadóinak és mindenkinek, aki segített abban, hogy én lehessek az az ember, akire majd ráaggatják azt a címet, hogy: Az ember, akire a legtöbben kattintottak és úgy mellesleg valami ob2ben játszik...

Floorballer 2008.01.15. 12:47:01

Ajjaj!:(:(

Tegnap a cikk felrakása óta nem volt alkalmunk felnézni az oldalra egyéb elfoglaltságok miatt, így csak most tudtunk elszomorodni:( Öröm moderálással kezdeni a napot! Vígh Laci hozzászólásától kezdve már azt hiszem sikerült rávilágítani a lényegre, így megspórolnánk magunknak a gépelést...

Egyszerűen mélységesen csalódottak vagyunk... nem is elsősorban a szavazás mikéntje miatt, mert az benne volt a pakliban, igazából örömmel tölt el minket, hogy az eddigiek rendben lementek, és valósnak mondható eredmények adódtak a Tamás által már említett faktor ellenére. Örültünk, hogy lehet számítani a közösség józan eszére! Jó ötletnek tűnt! Mindazonáltal komolyan elfogunk gondolkozni rajta, hogy lesz e még egyáltalán ilyen szezon végi összefoglaló...

Az igazán elszomorító a stílus, amivel szembesültünk... Killer RFT #91 olyan hangot ütött meg, amilyenre nem is számítottunk az oldal indulásakor... Mivel látogatottsági rekordot értünk el tegnap, "szerencsére" már mindenki olvashatott mindent:(

Tudjuk, hogy egy nagyon kis kisebbség az, akik nem nagyon tudják betartani a viselkedési normákat, de elhiheti mindenki, hogy hihetetlen mértékben elkedvetlenítő az, hogy ilyen hozzászólásokat kell törölgetnünk:(

FŁ€$$ 2008.01.15. 14:53:00

Én annyit teszek hozzá ehhez az egészhez hogy nem az a lényeg ki mennyit szavaz és hogy hány ismerősét kéri meg mert az az ismerős ha ismeri a "kapust" eldönti rá szavaz e vagy sem...elolvassa a fenti dolgokat és megállapitja és én is ezt tettem. Szerintem Killer RFT#91 nem követett el bűnt hgy kiirta mert ha akar valaki rá szavazni szavaz rá és biztosan nemirta oda hogy kötelező az illetőre szavazni.Nemérte mviszont az olyan embreket akik ide irnak és leirják hogy hány meccsen hány gólt kapott és labdát védett mert itt legtöbben ismerik azt a kapust akire letétték a szavazatot akár egyet akár többet.Balázsra szerintem azért szavaztak ennyien mert tudják hogy nagyon sokat fejlődött és énis láttam már milyen bravúrokat tesz a játékba és milyen élvezettel űzi ezt a sportot és szerintem ezért lett ennyi szavazat és nemazért mert szoltak ismerősöknek barátoknak csapattársaknak meg ilyenek.Szerintem az mind az összes kapus nagyon nagy tehetség ha itt szerepelhetnek és sok sikert kívánok neki ka közeljövőben és az ob2 es szerepléshez.Nem szeretnék kötözködni vitázni meg ilyenek de én Triton_42 véleményével nemértek egyet.Az hogy ki az ob2 egjobb kapusa majd eldől és ő döntse el úgyis elválik és nem ebből a szavazásból fog kiderülni ki a legjobb kapus.Csak ennyit szerettem volna elmondani lehetséges sokan nemértetek egyet de ez van magán vélevények amiket megosztunk és nem vita tárgya ez a szavazás.Sziasztok és mégegyszer sok sikert kapusok.:)

KillerRFT #91 2008.01.15. 16:03:56

Elöször is Lehet hogy kicsit durva voltam de nemértem hoyg mért keztek megint belénk kötni...
Ha nem kötnek belénk énsem szólok semmit amúgy meg mért tehetek hogy sokan szavazat a Balázsra? Szeretik sokan ismerik mint mindenkit hát ennyi. Sajnálom ha tettem vmit nem akartam csak nembírom az ilyet és amúgy is volt pár gondom mostanában ennyi:)
Helló

Lapointe 2008.01.15. 16:59:11

Meglepő, hogy a másodosztály kapusainak szavazása kapcsán alakult ki ez a helyzet. Előtte lement az OBI férfi, OBII férfi és női OB. gond nélkül...

Heatley 2008.01.15. 17:38:03

Tisztelt Szerkesztőség, Floorballosok, a Blog olvasói!

MIndenekelőtt leszögezném, hogy ami történt, az sajnálatos módon megtörtént, változtatni nem tudunk rajta. Mikor megtudtam, hogy kapusunk, KIss Balázs, felkerült a listára, nagyon örültem, hiszen számára/számunkra ez nagy elismerés volt a nem túl acélos őszi szezonunk után.
Azonban az utána kialakuló vitán nagyon meglepődtem, de amin végképp elszomorodtam, az egyik csapattársunk hozzászólása(i) volt(ak). Nem tudom pontosan min "akadt ki" ennyire, de nyílvánvaló, hogy nem volt joga ilyen moderálatlan stílusban, és ilyen hangnemben felírni az oldalra. Ezzel nemcsak magát, de az egész csapatot is "lejáratta", és mélységesen csalódott edzőnk is.

Tudom, hogy ennyivel nincs elintézve, de ezúton szeretnék az egész csapat, a dunaújvárosi Rudas Floorball Team nevében elnézést kérni mindazoktól akik olvasták a hozzászólásokat, mindazoktól akik részt vettek a szavazáson, mindazon kapusoktól, akik kapusunkon kívül a szavazáson részt vettek (hiszen ezzel az ő "játékuk" is tönkre lett téve), de elsősorban a Blog szerkesztőitől, akik idejüket nem sajnálva, vették a fáradtságot és elkészítették ezt a szavazást - az Ő munkájuk lett tönkre téve.

Ha kérhetném a hozzászólokat, itt szeretném lezárni ezt a szomorú dolgot, a következő edzésen mindenképpen szóba fog kerülni, és mégegyszer elnézést Mindenkitől!

Mitli Attila #15 "C"
Rudas Floorball Team, Dunaújváros

Peny 2008.01.15. 18:19:20

Affene... pedig kapusokra nagyon szeretek szavazni :P

Floorballer 2008.01.15. 18:31:38

Ez egy nagyon korrekt hozzászólás volt, köszönjük!

Részünkről lezárva a dolog, és egy szerencsétlen eseményt semmiképpen sem általánosítunk a csapatra!

Sok sikert tavaszra, és mégegyszer gratulálunk Balázsnak!

Lapointe 2008.01.16. 14:39:06

Bravo Attila!
süti beállítások módosítása