Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Blog fejlesztés: FFR 2.0 - Ötletek, lehetőségek...

2008.01.14. 16:13 Floorballer

Az elmúlt héten több olyan komment, észrevétel és kritika is érkezett, ami szöget ütött a fejünkbe. Szép lassan elkezdte befészkelni magát gondolataink közé egy érzés, amit végül Füfke az alábbi bekezdéssel végképp bebetonozott oda:

„Szerencsére olyan rohamléptékkel fejlődik a blog, hogy rövid időn belül elengethetetlen lesz a teljes rálátásotok minden apró kis mozzanatra, ezért az igazán nagy feladat csak most kezdődik! Az igényesség a miniatűr részletekben rejlik, amit idővel be kell tudnotok gyűjteni, akár egy 300km-re lévő csapatt/ról is. Már nem lehet majd a visszhangokra hagyatkozni. Ez igaz sok munkát igényel, de asszem az elmúlt időszak kellő lökést adott egy időre, hogy ti ezt maximálisan véghez is vigyétek. Szerintem sikerülni fog, s azután viszont már kézenfekvő dolog lesz a 'társ-blogírók' vagy 'bloginformátorok' "szerződtetése". További jó munkát kíván a szokatlanul sokat dicsérő, kötözködő. :)”

Elsősorban a szavazásokra érkező reakciókból vált számunkra végképp egyértelművé, hogy oldalunkat egyre többen látják amolyan FNN-nek, azaz Floorball News Networknek, vagy legalábbis szeretnék annak látni.

Elkezdetetk valami jót. Viszont ezzel igenis jár egy olyan "felelősség", hogy az álláspont amit képviseltek, ha nem is hivatalos, de értékében közelít hozzá. Az egyetlen független floorballos információforrásként és médiaelemként amit ti írtok, az "A vélemény". A játékos, az edző, a csapat, a szurkoló tőletek kap független visszajelzést, értékelést az egész éves munkájáról, az év végi meccsen nyújtott teljesítményéről, stb... Épp ezért már túlléptetek a hobbi keretein. Ti vagytok a magyar floorballos média…”

A látogatottsági adatok, és a „célközönség” visszajelzései alapján talán tényleg túlléptünk a „hobbi” kereteken, viszont időnk sajnálatos módon nem lett több mint amennyi egy kedvtelésből űzött hobbira szánható. Sokan már elvárják a minél szélesebb körű tájékoztatást, és a szinte totális rálátást mindenre. Ennek érdekében teszünk néhány lépést, illetve felkínálunk pár lehetőséget. Már korábban is gondoltunk erre, de végül Füfke hozzászólása adta meg a végső lökést. Jöjjenek tehát a megvalósításra és önkéntes jelentkezőkre váró ötletek, amelyek a Floorball, Foci, Rock ’n’ Rollt… a 2.0-s verziójába emelheti:

  1. Utánpótlás Bajnokságok

Már a nagyfórumon is felvetette Pavel réges-régen, hogy bevehetnénk az utánpótlás bajnokságokat is a repertoárba. Ezt azóta többen is jelezték a kommentek közt. Valószínűleg nem kell magyarázni, hogy már az OB1 és OB2-es bajnokságok pontos követése, a keretek, játékosok ismerete, az információk begyűjtése, az egyéni teljesítmények figyelése milyen roppant nehéz, és nem is mindig sikeres vállalkozás. Ebbe pedig még bele sem vettük a Gömb faggatását, és a hétvégi krónikák összedobását. Ennek megfelelően gyakorlatilag lehetetlen, hogy önerőnkből pontos képet tudjunk adni az U osztályok helyzetéről hétről-hétre. A Gömb pedig olyannyira leterhelt, hogy végképp nem tudjuk még több faggatásnak kitenni, így is téved éppen eleget:) Ráadásul nincs olyan rálátásunk sem, mint a felnőtt küzdelmek esetében.

Azt azonban nem vonhatjuk kétségbe, hogy milyen fontos az utánpótlás kérdése, és hogy éppen a fiataloknak milyen élmény megjelenni egy független netes oldalon. Ennek következtében „kidolgoztunk” egy roppant kézenfekvő megoldást!

Ezennel pályázatot hirdetünk! A JT kérésére létrehozott rovatunk után újabb lehetőséget kínálunk, egy az utánpótlásnak szentelt rovat formájában. Ha van valaki, aki érintett, van elég rálátása bármely osztály küzdelmeire, ismeri a csapatokat, a játékosokat, és érez magában elég ambíciót, az bátran ragadjon klaviatúrát! Természetesen nem várunk el hetenkénti összefoglalókat, beharangozókat, sem a miénkhez hasonló cikkeket. Egyszerűen bármilyen összefoglaló jellegű postot szívesen veszünk, akár eredményekről, akár a bajnokságok menetéről, egyes játékosokról. A lényeg az objektív megközelítés és a tájékoztatás! Akár egyszeri szerepvállalásról is lehet szó.

  1. Egyéb rendezvények: diákolimpia, barátságos kupák, külföldi tornák

Sportágunkban a bajnokságok mellett számos további rendezvény is szerepet kap. Aktualitásként elég csak a Diákolimpia döntőjére gondolnunk. Ezek figyelemmel követése gyakorlatilag lehetetlen számunkra, már csak a működés eddigi kereteinek megőrzése miatt is. Éppen e miatt várnánk beszámolókat olyan illetőktől, akik érintettek ezen rendezvények lebonyolításában, és vállalnák a népszerűsítés érdekében, hogy némi plusz munka árán a blog hasábjain is megörökítődjenek az események! Itt is lehet szó rendszeres kapcsolatról (diákolimpia például), de akár egyszeri beszámolóról is.

  1. További rovatok

Nyitottak vagyunk továbbá egyéni ötletekre is. Például: külföldi bajnokságok nyomon követése, és ezekről szóló beszámolók; edzésmódszerek bemutatása; állandó rovat a válogatottakról a szövetségi kapitányok számára (edzések, keretek, értékelések, tájékoztatás) – ez külön örömteli és megtisztelő lenne; elnökség fontos közlendői; stb.

Itt a határ szinte a csillagos ég. Ha valaki elő tud állni egy jól hangzó és figyelemre méltó ötlettel, akkor örömmel biztosítunk neki helyet a hasábjainkon - Füfke, itt a te kreativitásodra számítunk például:).

  1. Mérkőzés utáni nyilatkozatok

A visszajelzések alapján a gömb sikerét semmi sem homályosíthatja el, csak egy-egy jobban sikerült összefoglaló veheti fel a versenyt vele. A Dióhéjban… rovat színesebbé tételére is van egy javaslatunk. A tavasz folyamán is megmaradnak a Hét Meccse előtti és utáni riportok, de ezen kívül e-mailes úton örömmel várunk majd bármely csapatvezetőtől, edzőtől, játékostól rövid terjedelmű nyilatkozatokat meccsek után. Ezt a továbbiakban kérdés nélkül küldhet majd bárki, és ha a morális és erkölcsi normáknak eleget tesznek az ott olvasottak, akkor beépítjük őket az összefoglalókba! Ez sokkal pontosabb és élvezetesebb képet adhat majd az egyes meccsekről, reméljük elterjed majd!

A fentiek mellett természetesen megmaradnak a már jól megszokott rovatok, már fényesítjük a gömböt a szezonkezdésre! A kommentek közt várunk további ötleteket, a szokott mailes címen (floorballer freemail) pedig cikkeket, jelentkezőket, beszámolókat, különös tekintettel az utánpótlás bajnokságokra!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr67297117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melgalen 2008.01.14. 22:54:32

remélem, hogy nem mindekit köt le a vélt vagy valós bundabotrány, és titokban már készülnek is a cikkek, mert ez bizony zsííír:)
sajnos az én nem phoenixes rálátásom nagyjából innen van, úgyhogy rám nem lehet számítani...
de szívesen jelzem, ha vmi hiányzik a blogról:)
például egy kis szabályismertetés...:)

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.01.14. 23:01:47

Sziasztok!

Remélem majd minél többen fognak jelentkezni, mert szerkesztgetőként én is tudom 8legalábbis elképzelem), hogy nagyon sok szabadidőtök elmegy az írással.

1 ajánlás:
A hétvégi beszámolókhoz még egy aktuális tabellát is készítenétek, akkor a laikus olvasó is könnyebben eligazodna. (szerintem)
De lehet tévedek!:)

Ennyit szerettem volna:

Lánczi Andris

melgalen 2008.01.14. 23:10:42

hát lehet, hogy tévedsz, de sztem igazad van, úgyhogy nem leszel egyedül:)

Girnyaú · http://www.cartoonheroes.fw.hu 2008.01.14. 23:15:25

A tabellához annyival hozzá tudok járulni, h a VB tagjainak szólok, h a fordulók után a blognak is küldjék az aktuális tabellát.

szg01 2008.01.15. 12:45:22

Szerintem feldobná az odalt (a fent említett ragyogó ötleteken kívül),ha sok képpel lehetne illusztálni az írásokat. Fontos a változatosság,hogy ne mindíg ugyanazok a képek legyenek fent.
Önkéntes alapon a csapatok küldhetnének időnként friss képeket (NEM csak csapatképeket)

Floorballer 2008.01.15. 12:51:13

A tabella felvetése tényleg jogos. És az nem sok plusz feladat, ez vállalható. Bár a cikk éppen a terheltségünk csökkentését célozta meg:D

A képek küldése nagyon jó ötlet! Az automatikusan küldött nyilatkozatokkal együt ez már nagyon profi lenne!:)

A képek és videok kérdéséről nem sokára írunk majd egy külön postot, mert ezzel kapcsolatban is lenne egy tervünk:)

Bunkó Britt 2008.01.15. 18:10:55

Üdv!

Én, mint lelkes kívülálló, annyival tudok hozzájárulni a fejlesztésekhez - amit egyszer már jeleztem is itt -, hogy amikor csak tehetem készítek képeket a DFSE mérkőzésein, melyek szabadon elérhetők a következő linken: indafoto.hu/bunkobritt/collections
Innen roppant egyszerűen lehet beágyazni a képeket bármilyen blogba, vagy honlapra.
Amit még én hiányolok, hogy egyszerűen sehol nem találom a szerkesztő elérhetőségét - de lehet ez csak az én bénázásom...

További jó munkát!

BB

Floorballer 2008.01.15. 18:22:54

Hello!

Elérhetőség a jobb felsőben, hiány pótolva! Alakulnak a dolgok:) A képekből meg a jobbank ítélt 1-2 darabot bármikor elküldheted a meccs után, köszi a felajánlást!

(Croissantnak köszi a felírást, a mail cím rendes formában való kiírása azért nem szerencsés, mert a spam-elő motorok így szedik össze a címeket, ezért vágtuk ki:) )
süti beállítások módosítása