Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - újratöltve

2008.01.22. 13:30 Floorballer

Lassacskán leolvad a vékony jégréteg a csarnokok üzemen kívüli fűtőtesteiről, a deres ablakokon is be-be ragyog a napsugár, felkapcsolnak a villódzó neoncsövek és a kezdőkörhöz gurulnak a kis műanyag golyók… bár még csak január vége felé járunk, számunkra már véget ért a nem túl hosszú és még kevésbé kemény tél, itt a tavasz – és kinézve azt kell hogy mondjuk, a természet is ezt jelzi. Noha mindenki még nem bújik elő barlangjából, az MK jóvoltából már csak hármat kell aludni ahhoz, hogy újra felnőtt meccseket láthassunk!

Leemeljük hát a polcról az ünnepi alkalomból ablaktisztítóval gondosan megsuvickolt vidáman csillogó gömböt, hogy téli karbantartó edzéseink után (a lottó ötös minden faggatózásunk ellenére nem nálunk kötött ki, és bizony a TippMixes kasszákat sem sikerült kifosztanunk… követeljük a floorball sportfogadások közé való felvételét!:) )ismét megcsillogtassa képességeit valódi szakterületén!

Torpedo – MEISE 3:4

Mielőtt neki látnánk, meg kell emlékeznünk a hétvége egyetlen felnőtt bajnokijáról, amit Papp Peti e-mailben teljes joggal követelt a múlt hét meccsének!:) Későn eszméltünk. A Torpedo fogadta hazai pályán az ősz végére magára találni látszó Eger gárdáját. A vendégek megszerezték a 2 pontot, de a vártnál lényegesen nehezebben, mindössze néhány perccel a lefújás előtt. A 4-3-as egri siker következtében a hevesiek tapadnak a középmezőnyre, és továbbra is harcban állnak úgy nagyjából a 4. helyért. A Torpedo ilyen közel talán még nem is állt ahhoz, hogy hosszú idő után ismét pontot szerezzen, de egy hajszálismét hiányzott, így tekintve sorsolásukat (nevezetesen hogy az általuk megszorongatott Miskolc és Eger ellen is idegenben kell majd tavasszal pályára lépniük) igen nehéz helyzetbe kerültek.   

MK női

ARES – IBK CH
Január 25. 19:00, Építők

Mindjárt egy komoly mérkőzéssel kezdődik a program. Az ARES rövid időn belül harmadszor találja szembe magát a CH-val (bajnoki, szilveszter kupa), és eddigi két győzelme mellé most begyűjtheti az eddigi talán legfontosabbat. A CH még kovácsolódó gárdájának jót tehetett a szünet, hiszen ezzel is további egy hónapot gyakorolhattak együtt, de a korábbi találkozók tükrében egyelőre az  ARES a párharc favoritja, noha a CH hátsó alakzatában bármikor benne van az ellenfél maximum 2 gólra való korlátozása.

Triton – Szolnok     
Január 26. 14:00, Szent László Gimnázium

Újfent kigyúlhatnak a fények a Szent László Gimnáziumban jó pár év után! A Triton hazai mérkőzéseit tavasszal ezen létesítmény falai közt bonyolítja le. A hazaiak női csapatára is áll a megállapítás, ami a CH-s lányokra, azaz számukra igen sokat jelenthet egy hónap. Az első bajnoki félév tapasztalatainak leülepedése után most újult erővel léphetnek pályára. Pechjükre éppen a Szolnok ellen, így tapasztalat ide vagy oda, valószínűleg nem lenne olyan bukméker aki fizetne a Szolnok győzelméért. A bajnokaspiráns is új lendülettel vetette magát télen az edzésekbe, hogy kiköszörüljék az őszi menetelésen esett csorbákat, és leküzdjék a nem túl nagy hátrányukat. Ezt segíthette a vizsgaidőszakban haza látogató fiataljaik esetleges edzésbe állása is. A Szolnok célja mindig a bajnoki cím és a kupagyőzelem, így bizonyosan nem veszik félvállról a pesti kirándulást.

Szombathely - MEISE
Január 26. 17:00, Szombathely

A hétvége egyik legnagyobb meccse! A Szombathely – Eger a női mezőnyben mindig több mint egy meccs! Számos elődöntő, számos kupameccs, sorsdöntő ütközet sorakozik a múltban. Az őszi bajnokin az Eger hátrányból tudott fordítani, de a Szombathely idegenben és a Szombathely otthon bizony két erősen különböző csapat. Senki nem mehet biztosra Vas megyében. A bajnoki remények talán túlzónak tűnhetnek Kovácsék számára, így feltehetőleg még inkább felértékelődik a Kupa szerepe, hiszen továbbra is képesek bárkit legyőzni. Az ellenfélnél ugyanakkor megcsillant a bajnoki arany lehetősége, így nekik épp ellenkező a fontossági sorrend. Érdekes meccsre van kilátás, a gömb szoros és szikrázó csatában kiizzadt 1-2 gólos hazai sikert szimatol, de nem lepődnénk meg ennek ellenkezőjén sem!

Phoenix – White Sharks
Január 27. 9:30, Törökbálint

Varsányi Zsuzsa üstökösként szárnyaló ifjoncai, akikre lassan ráaggaszthatjuk a stuttgarti focicsapat becenevét, a young&wild-ot, ezúttal az átalakuló Cápákat fogadják. Még szinte meg sem száradt a tinta virtuális papírunkon Pintér Ancsi visszavonulásával kapcsolatban, amikor is ismét meccsen köszönthetjük, ezúttal azonban a kispadon láthatjuk viszont! Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e áttörést elérnie. Az első meccsen botorság lenne ezt várni, mindenesetre a párosítás számára ideális, hiszen veszteni valójuk nincs, egy különösen ragyogó napon pedig akár szoros is lehet az eredmény. Mi hiszünk a csodákban, de ez nem az a pillanat, a gömb szerint tovább tart a hazaiak menetelése, és magabiztos továbbjutás várható.

MK Férfi

Dunaújváros – IBK CH
Január 26. 12:00, Dunaújváros

Ünnepnap virrad Dunaújvárosra, hiszen tétmeccsen az eddigi legmagasabban jegyzett ellenfelüket fogadhatják. A Kupából való kiesés legszebb módja, ha egy magasabb osztályban játszó ellenfelet hozhat el valaki hazai közönsége elé. Ez megadatott a vörösöknek, de ennél több aligha. A CH kíméletlenül kihasználja általában azt, ha ellenfelük hagyja őket saját játékukat játszani. Bizonyos különbség esetén pedig nem az ellenfélen múlik, hogy hagyja-e (lásd előző forduló). A nagyobb tudást a hazaiak lelkes játékkal ellensúlyozhatják, de ez feltehetőleg csak egy darabig fog kitartani, így a gömb egy nagyobb különbségű Mesehős sikert vél kibontakozni.

Diamonds - Debrecen
Január 27. 15 00, Kartal

Ismét stadiont avatunk, ezúttal Kartalon! A nyitómeccs pedig igazán parádésnak ígérkezik. Az idén eddig megállíthatatlan gyémántok a szezon második felére ismét régi fényükben tündöklő bajnokot fogadják, Ősszel óriási meglepetésre a Diamonds legyőzte ellenfelét, és ezzel megkezdődött a mai napig tartó szárnyalásuk. A Debrecen most bebizonyíthatja, hogy visszatalált a siker útjára, de ez nem lesz könnyű. Valószínűleg plusz motivációt jelenthet, hogy a ködös távolba vesző címvédés helyett a Kupával vigasztalódjanak, így a gyémántoknak a megszokottnál is nagyobb összpontosításra lesz szükségük. A gömb hosszabbítást vár, amikor is valaki a sors pillanatnyi szeszélyének következtében előrejelezhetetlen módon megszerzi a győztes találatot. Érdemes lesz kilátogatni!

Szolnok - MEISE
Január 27. 15 00, Szolnok

Az előző összecsapás vitathatatlanul a hét meccse, de alighanem ezt a párosítást követi a legnagyobb kíváncsiság. A Szolnok a Szilveszter Kupán már letette névjegyét az OB1 csapataival szemben is, de most tétmeccsen, 60 percen keresztül bizonyíthat. Egyszersmind Gyenes edző felmérheti, hogy a már kezükben lévő feljutás birtokában min kell csiszolni a szeptemberi OB1-es csatározások kezdetéig. Az Eger hétvégi produkciója valószínűleg kevés lenne ezen a meccsen, de az ő szilárd védekezésük lehet pont az, ami leginkább megnehezítheti a Szolnok virtuóz támadásainak kibontakozását. Izgalmas összecsapásra számítunk, és a jelenlegi formákat figyelembe véve hazai továbbjutásra.

Phoenix - SZPK
Január 27. 11:30, Törökbálint

A Phoenix fiúkra talán még inkább illik a young&wild jelző. A Miskolcot már búcsúztatták, most pedig még magasabban van a léc! Óriási közhely, hogy a Kupa az más, így el is tekintenénk ennek használatától… Lehet más, de ennyire azért aligha lesz. Az SZPK tétmeccsen csak az ARES-tól szenvedett idén vereséget, és a bajnoki cím valamint a kupagyőzelem közül minimum az egyikre igényt tart. Kétségkívül a kupára van nagyobb esélyük, emiatt aligha lazítanak majd Illés László legényei. Már csak azért sem, mert jövő héten a harmadik helyen tüsténkedő Diamonds-hoz látogatnak, így kiváló felkészülés is ez a meccs. A Phoenixnek nincs vesztenivalója. Nagyszerűalkalom, hogy erős ellenfél ellen léphetnek pályára éles meccsen, és a tapasztalatok jól jönnek majd a feljutásért folyó gyilkos Phoenix-Triton-WS versenyfutásban.

Férfi OB1

Miskolc - Neumann
Január 26. 19:00, Miskolc

Az őszről elmaradt meccs pótlása is erre a hétvégére esik. A Miskolcnak valószínűleg kedvezőbb lett volna az eredeti időpont, hiszen a Neumann éppen alapos hullámvölgyben tanyázott, amiből a Szilveszter Kupa meglepetésszerű elhódítása feltehetőleg kirángatta őket. A hazaiak furcsamód leginkább az ellenfél támadóalakzatában bízhatnak, hiszen ha nem találják meg góllövő ütőjüket a bajnokságban a vendégek, akkor ismét komoly problémákkal szembesülhetnek. Szabó Ákos vezérletével a Miskolcot képesnek érezzük legalább 3 gólra az egyik legjobb védelem ellen is, ami a vendégek számára nem egyszer bizonyult már túlontúl soknak. A gömb viszont úgy látja, hogy a kékekben ősszel statisztikailag „bennragadt” pontok elkezdenek kiáramlani, és a Neumann ezúttal akár 8 gólra is képes lesz, ami egy körülbelül 5 gólos sikert eredményezhet. Mi azonban természetfeletti segítőnk háta mögött halkan megjegyezzük, még mindig határozottan kitartunk amellett, hogy a Miskolc otthon meg fog lepni valakit idén…

9 komment

Címkék: floorball ob1 noi magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr19307166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.01.22. 13:43:34

"Lassacskán leolvad a vékony jégréteg a csarnokok üzemen kívüli fűtőtesteiről, a deres ablakokon is be-be ragyog a napsugár, felkapcsolnak a villódzó neoncsövek és a kezdőkörhöz gurulnak a kis műanyag golyók…"

Könnyes szemekkel olvasom eme mesterművet,mely legmeghatóbb részét be is másolom ide. Kiemelendő a költői vénával megáldott szerző szárnybontogatása, mely előre vetíti, nagy dolgok lesznek a blogon születőben :)
BRAVÓ SRÁC(OK)!!!!!!!!!!!
Ezt tanítani fogom :))))))))

szg01 2008.01.22. 13:47:38

MK női

ARES – IBK CH 5-4
Szombathely - MEISE 5-6
Phoenix – White Sharks 7-2

MK férfi

Dunaújváros – IBK CH 3-8
Diamonds - Debrecen 4-7
Miskolc - Neumann 3-6

Phoenix - SZPK 3-11

Szolnok - MEISE 8-5

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.01.22. 15:27:44

MK női

ARES – IBK CH 4-2
Szombathely - MEISE 4-6
Phoenix – White Sharks 8-4
Triton-Szolnokra én sem tippelek:D

MK férfi

Dunaújváros – IBK CH 3-10
Diamonds - Debrecen 4-5(aranygóllal)
Miskolc - Neumann 4-6

Phoenix - SZPK 5-9

Szolnok - MEISE 7-6

R#8 · http://whitesharks.hu/ 2008.01.22. 17:28:57

MK női

ARES – IBK CH 6-4
Szombathely - MEISE 5-7
Phoenix – White Sharks 8-4
Triton-Szolnok 3-11

MK férfi

Dunaújváros – IBK CH 2-13
Diamonds - Debrecen 8-5
Phoenix - SZPK 5-14
Szolnok - MEISE 8-6

Férfi OB1

Miskolc - Neumann 4-9

floorballek 2008.01.22. 21:33:00

ARES – IBK CH 4-5
Szombathely - MEISE 7-9
Phoenix – White Sharks 5-3

MK férfi

Dunaújváros – IBK CH 3-8
Diamonds - Debrecen 6-7
Miskolc - Neumann 3-9

Phoenix - SZPK 4-12

Szolnok - MEISE 6-8

Grigga 2008.01.22. 23:06:43

Sziasztok!

MK női
ARES – IBK CH 5-3
Szombathely - MEISE 4-5
Phoenix – White Sharks 7-2
Triton-Szolnok 2-9

MK férfi
Dunaújváros – IBK CH 3-11
Diamonds - Debrecen 7-6
Phoenix - SZPK 6-9
Szolnok - MEISE 3-4

Férfi OB1
Miskolc - Neumann 2-6

acsbar 2008.01.23. 11:52:03

MK női

ARES – IBK CH 2-3
Szombathely - MEISE 4-8
Phoenix – White Sharks 8-2

MK férfi

Dunaújváros – IBK CH 2-9
Diamonds - Debrecen 5-4
Miskolc - Neumann 3-4
Phoenix - SZPK 4-10
Szolnok - MEISE 5-7

acsbar 2008.01.23. 11:53:28

Női MK: Triton - Szolnok 1-12
süti beállítások módosítása