Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban... - Ultrák & Kannibálok: kalap és zászló lengetés

2008.03.04. 11:40 Floorballer

Hosszas és hangzatos fórumharcok, fogadkozások és szurkolói pengeváltások után lezajlottak a Magyar Kupa elődöntők. Részünkről gondolatban már lapoztunk is, és az eredmények ismeretében alig várjuk a döntőket! Nem intézhetjük azonban el ennyivel a meccseket, hiszen a férfiak küzdelmében két igen emlékezetes összecsapásra került sor. Az SZPK papíron – de csak is azon – akár páholyban is érezhetné magát, míg a nőknél egy igazi derbi jött össze a fináléban (fotó: Lánczi Levi ismét).

Női MK

IBK CH – Szombathely 2 - 8
Phoenix FSE – Szolnok CFK 5 – 7

A Szombathely csapata a fővárosba látogatott. A Vas megyei alakulat elbúcsúztatta már az Eger gárdáját, most egy ennél könnyebb feladatot kellett végrehajtaniuk. 17 percig tartott a CH ellenállása, eddig még a vezetést is megszerezték. Ezt követően azonban a Szombathely érvényesítette legfőbb erősségét, és fizikailag abszolút ellenfele fölé nőtt. Kovács Vivien 4 találatot jegyzett, a TF-en rendelkezésre álló szűkösebb terület ellenére is kamatoztatni tudta gyorsaságát.

A Szolnok ezúttal jó hangulatban, jó játékkal győzte le ellenfelét. A Phoenix egyáltalán nem vallott szégyent, ismét meg tudták nehezíteni az esélyesebb Kannibálok dolgát. Kétgólos vezetésre is szert tettek, de végül érvényesült a papírforma. Elsősorban Balázs Szilvi remekelt (2+3), de nagy kedvvel játszott a két gólig jutó Farkas is. A Kannibálok honlapjáról  emeljük át Strauss Tamás nyilatkozatát utólagos engedelemmel:

"Maximális elégedettség mellett távozhattunk Törökbálintról hiszen kiharcoltuk azt hogy kupadöntőt játszhassunk. A csapat sokat formálódott az utóbbi időben. A problémák eltörpültek mindenki jobban odafigyel a játékostársaira és nyugodt légkör kezdett el úrrá lenni a csapaton. Farkas Ágnes rég nem látott motiváltsága Antal Anita lelkes támadó munkája, Balázs Szilvi ismét megszokott hatékonyságú tevékenysége mellett kiemelkedő mezőnymunkát végzett Zsitnyánszki és Vágó is. Ők és Anita szinte végig folyamatosan segítették a védekezést is ami így már sokkal jobban működött mint az ezt megelőző találkozókon. Bajzáth Noémi továbbra is mérkőzésről mérkőzésre fejlődést mutat, egyre biztosabban kezeli és birtokolja a labdát sajnos most a gólhelyzetét nem sikerült értékesíteni, de öröm hogy ismét volt ilyen szituáció. Adamkó Szilvi egyre nyugodtabb és érettebb játékkal erősíteni a védelmet. Egyedül Ladányi Bettin látszódott a hét gyötrelme amit valami rejtélyes kórokozó tett, de ehhez képest rövidebb játéklehetőségeiben telejs odaadással küzdött míg bírt. Farkas Vivi a harmadik harmad legfontosabb pillanataiban nyújtott bravúrjaival feledteti két harmad "részleges kimaradását". Régen írhattam ilyet, de akarásban és csapatmunkában ismét kiemelkedőt nyújtottunk. Valódi Kannibálokat láthattunk újra! Gratulálok a lányoknak a példás magatartáshoz és a nyújtott teljesítményhez! "

A döntőben tehát Szolnok – Szombathely örökrangadó: már alig várjuk!

Férfi MK
Szolnok CFK – IBK CH 6 - 5
SZPK – Debreceni FSE 8 - 5

Jár a hátbaveregetés simogatás a Gömbnek, hiszen szinte telibe találta mind a két meccset (hibahatáron belül). A CH idén is karnyújtásnyira volt a döntőtől, de idén is elbukott a másodosztály aktuális éllovasa ellenében. A szokásokkal ellentétben a vendégek már 3 – 1 arányban is vezettek, azonban szünetben a Kannibálok változtatni tudtak: Bagdi sajnálatos sérülése ellenére (kifordult bokával is 2 gólpasszig jutott a játékos) feltették az i-re a pontot, ami idei teljesítményüket illeti. Kollár és Tóth testvériesen megosztozott a gólokon, 3-3 találatot jegyeztek. Végül nem került sor az általunk beígért hosszabbításra, de az izgalmakban így sem volt hiány, a CH tengernyi helyzetet puskázott el. A végjátékot Dávid András V3-as kiállítása paprikázta fel… (Eléggé ellentmondóak a hírek az esettel kapcsolatban, de ha tekintetünket a precedens érékű múltbeli esetek felé fordítjuk, akkor a kiváló játékos a legsúlyosabb esetben akár hosszú pihenő elé is nézhet.)

A Kannibálok tehát újabb skalpot tűztek cölöpre, már lassan nem látni a sátort a karó erdőtől:) A döntőben az esélytelenség nyugalma ismét sokat jelenthet számukra, de innentől kezdve Gyeneséknek mindez már jutalomjáték! Jár a kalaplengetés az ifjaknak!

Az ellenfél az idén már mindenképpen címet akaró Komárom csapata lesz. A Debrecen elleni derbit komoly szurkolói szópárbaj előzte meg, de a mérkőzés lényegesebb atrocitásoktól mentesen, amolyan foci rangadó hangulatban zajlott le 250 néző és két csoport ultra előtt. Füziék korán tudatosították ellenfelükben, hogy itt ma csak ők győzhetnek: Darai Máté az 5. percben már másodszor állította talpra a hazai publikumot. Az ifjú játékos hetek óta megbízható módon teljesít, a csapat húzóemberei közé tartozik. A Debrecen nem adta fel, és a második harmadra 4-4-re zárkózott a kicsit visszább vevő hazaiak ellen, de a harmadik szakaszban már nem volt kegyelem: Váradi és László is beköszönt, valamint az addig csak helyzetei elpuskázásában jeleskedő Szabó Tibi is duplázott. A végén még szépített a Debrecen, de a kérdés már korábban eldőlt: az SZPK ismét kupadöntős. Több parázs jelenet színezte a találkozót, de komolyabb galiba híreink szerint nem volt. Érdekesség, hogy ezúttal a vesztes csapat volt maximálisan elégedett a játékvezetéssel, míg a győztesekről ez korántsem mondható el.

A döntőben az SZPK toronymagas esélyes, miként a Phoenix ellen is az volt, és ahogy az Eger és a CH is a Szolnok ellen. Ennek megfelelően óriási meccsre számítunk! A narancsosokon több vesztett finálé után most óriási a nyomás, míg a Szolnok csapata teljesen felszabadultan játszhat, ráadásul a szezon hátralevő részében nyugodtan összpontosíthatnak erre a meccsre.

29 komment

Címkék: floorball magyar kupa dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr97364870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füfke 2008.03.04. 12:03:57

Tévedsz! Öszességében elégedettek vagyok/unk a játékvezetéssel! Az idegesítő és egyben érthetetlen az, hogy a Játékvezető minden kétes döntését megkonzultálta a mérkőzés nézőterén helyetfoglaló ellenőrrel! Ez egyik sportban sem megengedett!!! Max a szünetben elmondja, hogy mik a hibák és mikre figyeljenek oda. Az ellenőrnek, pedig jelentést kell írnia a ténykedésről, de ez a teaházi trécselés ítéletenként nem csak szétzilálta a folyamatos játékot, de volt, hogy 5 percet is állt a játé miatta, ami pedig sem a meccsnek, sem a hangulatnak nem tett jót! Jah...és egy téves ítéletből csinált egy 2+10 perces büntetést....ezen kívül oké, jogos kiállítások, kézben tartott mérkőzés! Legalább a Debreceniek nem nyafizhatnak, hogy volt SZPK-s elfújta a meccset a Komárom javára. Tiszta győzelem volt, amelyik csapat ennyi előnyt elpuskáz idegenben, nemhogy továbbjutást, de a bajnokságban érmet sem érdemel!

FociLaci82 2008.03.04. 12:31:43

Kedves Füfke!

Az e heti "Minden hétre egy szabály" rovatban fogok reagálni, mert felvetettél hasznos és fontos dolgokat, amikről egy kommentnél hosszabban akarok írni.
Addig csak annyit, hogy köszi a tárgyilagos hozzászólást és a problémafelvetést.

Üdv,

V.L.

CH10 2008.03.04. 12:56:47

Khmm... Hogy mertek ítélkezni András fölött, ha fogalmatok nincs a dolgokról? Az miért nem került bele a cikkbe, hogy az egész szituáció egy játékvezetői helyezkedési hiba miatt megítélt teljességgel jogtalan 2 perces büntetés miatt alakult ki?
Térjetek észhez!

petár 2008.03.04. 13:06:56

Én azt nem értem, hogy a CHsoknak miért csak a saját meccseiken nagy az igazság érzetük. Ha ők fújnak meccset, ami gyakran előfordul, akkor ők tökéletesek.

CH10 2008.03.04. 13:11:36

de buta vagy... mondtam én ilyet? :D

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.03.04. 13:58:39

A múlt mérkőzésen nem a bíró személye, hanem jóval inkább az volt a szomorú, hogy a sokadik bedobálást követően sem merték megszakítani a mérkőzést. És ennek szeritnem semmi köze ahhoz, hogy ki hol játszik/játszott.

Csodamokus 2008.03.04. 15:23:39

Hol lesz a kupadöntő??

Floorballer 2008.03.04. 16:07:32

Füfke!

Köszi a pontosítást, a honlapotok beszámolójára alapoztuk az elégedetlenséget:)

Gyuri!

Mivel nem láttuk este a Tele Sportban az esetet, így nem láthattuk azt sem, hogy mi előzte meg a szituációt. (megjegyzendő, hogy ha 10 kameraállás állna rendelkezésünkre, akkor sem ítélkeznénk a játékvezető fölött, mert még soha nem tettük...) Igazad van, ennek megfelelően a szituációt sem láthattuk. Az viszont elvitathatatlan, hogy esett egy V3-s kiállítás, aminek nyilvánvaló okok miatt lesz egy fegyelmi következménye. Igyekeztünk több forrásban is utánanézni/olvasni/kérdezni az esetnek.

Az "Eléggé ellentmondóak a hírek az esettel kapcsolatban" szófordulat éppen az ítélkezés elmaradását hivatott kifejezni a fenti okok miatt. Azt azonban te is pontosan tudod, hogy akármi is történt pontosan, a legsúlyosabb esetben eltiltás a következménye a dolognak...

Abban igazad van, hogy lehetett volna kicsit pontosabban fogalmazni, ezt javítottuk.

Viszont nem hinnénk, hogy annyi tévedést és megalapozatlan infot dobálnánk fel hétről hétre, hogy kiérdemeltük volna az ilyen stílusú "észhez térítést"... eddig sem írtunk vakon, ezután sem fogunk!

heeeeee 2008.03.04. 20:23:46

Füfke egyszer nagyon kihúzod a gyufát valakinél, és a másik füledet is átalakítják!

Füfke 2008.03.04. 20:51:28

Köszi, mindkettő volt. puszi

Türijó 2008.03.04. 21:32:07

Kiváncsian várom Laci írását, mert nekem is teljesen más elképzelésem van a játékv. ellenőrről.
Kívülállónak videóbírónak tünt inkább. A szurkolók többsége még nem látott ilyet és nagyon idegesítő volt. Mintha iskolában a szaktanári ellenőr óraközben odasétálgatna a tanárhoz és megbeszélnék, h mit csinálna másképp.

floorballek 2008.03.05. 11:28:02

a meccsképek hol érhetők el?(SZPK-DFSEre gondolok)

Floorballos 2008.03.05. 13:34:47

Sajnálom, hogy megint azt kell hallani, hogy Komáromban leköpdösték a debrecenieket. Sokadjára bizonyosodik be, hogy Komáromban nem tudják biztosítani a mérkőzés résztvevőinek éppségét. Azon kívül, hogy csupa vax a pálya, veszélyesen közel van a fal és nincs hely a cserepadnak a szabályoknak megefelő helyen. Igazából jelen állapotba nem is lehetne ott mérkőzést rendezni, vagy komoly burkolómunkát kellene végezni a teljes túloldalon a bordásfal közelsége miatt. Ugyancsak elgondolkodtató hogy nincsenek játékos és szurkolói szektorok azaz a mérkőzés előtt, után, KÖZBEN vegyülnek a resztvevők és a szurkolók. Az amúgy 150 néző befogadására is alig alkalmas helyszín és a szurkolói magatartás miatt remélhetőleg elgondolkoznak a szervezők hogy mi minden teendő akad ha legközelebb bajnoki mérkőzésre alaklmasra kívánják fejleszteni a hazai pályájukat. A mostani Debrecen elleni találkozó után viszont ki lehet jelenteni. Komoly rendezvény szerevezésére alkalmatlan ez a csarnok. Tiszteletem és megbecsülésem -ami a játékban nyújott teljesítményre vonatkozik kivéve az ütővel döfés és rúgás- mellett gondolom, hogy jelen írásom majd komoly gesztusokat vált ki a komáromi szimpatizánsokból, de most is voltak problémák és lesznek is, így remélem irományom nem csak a féktelen düh és mentegetőzés, hanem magvas gondolatok csírázását is eredményezi majd.

Másik Floorballos 2008.03.05. 14:13:14

Szerintem mindez a Mechwart-csarnokról is elmondható...

floorballek 2008.03.05. 14:20:37

köszönöm a linket! :)
Szerintem akkor a TFről is beszélgethetnénk, ugy gondolom ha minden egyesületnek vagy minden városnak lenne annyi pénze hogy burkolómunkákat végezzenek,meg szektorokat csináljanak meg stb. akkor minden tökéletes lenne és mindenhol lehetne külön floorball csarnokot építeni.. de sajnos ugyanugy ahol máshol, Komáromban sincs rá sem keret sem lehetősgé sajnos. A vax is olyan dolog, hogy máshol is van, nem csak vax.. és mégis ez van, ezt kell szeretni!
(irományom nem visszavágásnak szántam és semmi rosszindulat nincs bennem, csak gondoltam reagálok)
üdv
egy harmadik floorballos :)

Füfke 2008.03.05. 17:58:25

Hallani, azt hallasz amit akarsz...tapasztalj öreg, tapasztalj!

Köpdösés nem volt, de ezt már nem mossuk le magunkról. Irigység viszont van/volt/lesz! Nem is kicsi! Olvasd el az ellenőri jelentést, a csírákat meg burjáztasd a saját házad táján.

Komoly események:
Komárom Városi Sportnap
NB.I.B-s férfi és női kézirangadók
Hungária Kupa (válogatott mérkőzések)
Nemzetközi U19-es floorball mérkőzés
NOKIA kupa
OB.I-es férfi, női mérkőzések
Kelet-Nyugat-Bp Gála

Tény, hogy nem a leideálisabb, de semmivel sem rosszabb, mint az ország hasonló floorballélettel töltött csarnokai!

acsbar 2008.03.05. 18:14:35

"Az amúgy 150 néző befogadására is alig alkalmas helyszín és a szurkolói magatartás miatt remélhetőleg elgondolkoznak a szervezők hogy mi minden teendő akad ha legközelebb bajnoki mérkőzésre alaklmasra kívánják fejleszteni a hazai pályájukat."

Ezt azért úgy bővebben kifejthetnéd! Mit is kéne tennünk ahhoz, hogy mérkőzésre alkalmassá tegyük? Gondolod, a sportcsarnok vezetése örömmel nézné, ha nekiállnánk "burkolni"? :)

A szurkolókról: az NB1 B-s kézimeccseken sokkal nagyobb létszámú, és sokkal hangosabb vendég szurkolótábor szokott lenni. Ott állnak közvetlen a pálya szélénél, onnan kiabálnak mindenfélét. Mégsem akarta még senki más pályára vitetni a meccset.

Elhiheted, ha lenne másik, normális sportcsarnok, akkor ott próbálnánk megszervezni a meccseket.

teoflor 2008.03.05. 18:16:30

Nagyon jó képek...gratula a készítőnek!

A csarnokunkról meg csak annyit, hogy örülönk, hogy egyáltalán van, a rossz dolgok mellett (amik tényleg léteznek) sok jó is szól...a borítás taraflex, kiváló palánk és nem utolsó sorban a floorball szeretete a városban...

Tóth Dóra

Floorballos 2008.03.05. 19:16:28

Nem voltam rest megkeresni a szabályzat ide vonatkozó részét:

"104 A csereterületek
1) A 10 m hosszú csereterületeket a játéktér hosszú oldala mentén kell kijelölni 5 m-re a
középvonaltól, ahol a cserepadok is elhelyezkednek.
A csereterületeket a palánk mindkét oldalán meg kell jelölni. A területek szélessége nem
haladhatja meg a palánktól számított 3 m-t. A cserepadok a palánktól megfelelı távolságra
legyenek, és azokon 19 személy számára legyen elég hely.
105 A versenybíróság és a büntetıpadok
1) A versenybíróság és a büntetıpadok a csereterületekkel szemközti oldalon
helyezkedjenek el a középvonal mellett.
A versenybíróság és a büntetőpadok a palánktól megfelelı távolságra legyenek. Mindkét
csapatnak külön büntetőpadja legyen a versenybírói asztal két oldalán elhelyezve. Mindkét
büntetőpadon legalább két személy részére legyen elegendı hely. A versenybíróság és a
büntetőpadok ilyen elhelyezésének megváltoztatását a hivatalos szerv engedélyezheti.
106 A játéktér ellenırzése
1) A játékvezetık jóval a mérkőzés elıtt ellenırizzék a játékteret és gondoskodjanak az
esetleges hibák kijavíttatásáról.
Minden hibát jegyzıkönyvbe kell venni. A rendező csapat felelős a hibák kijavításáért és a
palánk megfelelő állapotáért a mérkőzés folyamán. Minden veszélyes tárgyat el kell távolítani a
játéktér közeléből, vagy puha borítással be kell fedni."

Ez szabály, így be kell tartani és tartatni ha öröm a csarnok üzemeltetőjének, ha nem. Biztos vagyok benne, hogy sok szép esemény lesz még Komáromban, de ezen feltételeknek továbbra is úgy gondolom, hogy lehetetlen abban a csarnokban megfelelni, azaz alkalmatlan. Mert azt ugye jól gondolom hogy nem fogjátok beáldozni a lelátó alsó részét hogy szabályszerű legyen a csarnok, hiszen akkor már csak max. 80 ember férne be ami láthattuk, hogy kevés.
Gondolom a Füfke néven író személy minimum Komárom polgármestere, hogy ilyen szép beszédet írt, de Én nem akartam megsérteni Ő viszont szándékosan írt vissza alpári módon. Minősítse Őt a viselkedése.

diki73 2008.03.05. 20:20:35

Kedves Floorballos!
Voltunk Debrecenben ott sem volt alkalmas a pálya ezeknek az előírásoknak amit te itt felsoroltál.
Ha meg lehet említeni akkor Debrecenben még időmérő óra sem volt, úgy mérték az ídőt ahogy akarták stopperral.
Véleményem szerint az -az ember tegyek szóvá, hogy köpködtek akivel ez történt, bár nem hinném csak jó ezen "lovagolni"!
De ha már itt tartunk mi sem csámcsogtunk azon, mikor tavaly Debrecenben 3harmadon keresztül az ultrák mást nem tudtak kiabálni csak "SZABÓ TE ÁLLAT B...MEG AZ ANYÁDAT!!!"

Térjünk vissza mostanra: nem a mi szurkolóink tekertek nadrág szíjat a kezükre, hogy gyertek ki és játszuk le. Közel apjával egykorú embernek.
Nem mi cigány parasztoztunk, nem mi rohantunk be a játék kezdete elött a csarnokba sörös üveggel és sörös dobozzal a kezünkben...................
A vagdalózásról csak annyit, a mérkőzés úgy kezdődött a Debrecen játékos belekönyökölt az SZPK-s játékos szemébe.
A fer játékvezetésről meg csak annyit: miért kért elnézést a bíró a játékostól a meccs vége után!?

Ui: mindenki a saját háza táján söprögessen és jó lenne ha békén hagynák az SZPK-t!!!!

Köszönettel: Köszönettel az SZPK parányi szurkolótábora akik felválalják a szurkolói pólójukon a nevüket!

Türijó 2008.03.05. 20:28:30

A csarnok nyitásától kb 2 évig alul nem volt nézőtér, csak fal. Szép látvány volt. Ahogy irtad kb 100 néző fért el görnyedve. Aztán kiütötték a falat. Visszafelé nem megyünk, csak előre.......

acsbar 2008.03.05. 21:24:18

Arra azért kíváncsi lennék, hány floorballmérkőzést rendeznének Magyarországon, ha többek között ezeket a szabályokat betartatnák.

Ha ez a cél, akkor gratulálok.

Füfke 2008.03.05. 23:37:55

Biztos ez volt alpári, mert más nem lehetett, ezért újra leírom, figyelj!

"Tény, hogy nem a leideálisabb, de semmivel sem rosszabb, mint az ország hasonló floorballélettel töltött csarnokai!"

Bunkó Britt 2008.03.06. 00:39:48

Néhány észrevétel az SZPK-DFSE meccsről.

Nem volt köpdösődés, vagy bármi súlyosan elítélendő szurkolói cselekedet, ellenben hangos szurkolás hallatszott mindkét oldalról. Igaz, hogy néha nem irodalmi stílusban, de összességében jó volt a hangulat. Aki ott volt, még sokáig emlékezni fog a mérkőzésre.

A csarnok szerintem egészen kulturált, 500 nézőnek (ennél nagyobb nézőszám pedig manapság nem fenyeget...) különösebb kényelmetlenség nélkül illik ott elférnie egy floorball vagy kézimeccsen. Vaxról nyilatkozni nem tudok, de ahol rendszeresen kézilabdáznak, ott azért előfordulhat... A bordásfal tényleg elég közel van, de így van ez Debrecenben is, sőt emlékeim szerint Törökbálinton sem volt túl sok hely (lehet rosszul emlékszem), és említettétek a TF-et is. Ebben Füfke és Acsbar megmondta a frankót, maximálisan osztom ezt a véleményüket.

acsbar 2008.03.06. 01:02:16

Levi! Köszi, ez korrekt volt!

floorballek · http://www.szpk.hu 2008.03.06. 07:51:52

Levi,korrekt! :)
ennyi, no comment!

P.Edina #18

Floorballos 2008.03.06. 08:20:13

Köpdösés volt.
A csírás szöveged volt alápári.
Cél, hogy minden helyszínen a lehető legtöbb veszélyes körülményt megszüntessék a rendezők. Lehet kifogásokkal élni, de ettől a szabály az szabály marad. Nem véletlenül lett kitalálva és elfogadva, hanem azért mert komoly balesetek kerülhetők el azok betartásával.
Én nem tudom hogyan minősítette az ellenőr a helyszínt, de ha ezeket nem íratták bele a jegyzőkönyvbe a játékvezetők akkor ők is és az ellenőr is hibázott. Bátran le merem írni hogy vannak alkalmas csarnokok,de valóban drágák, viszont ha pár helyszínen teljesítik a feltételeket (pedig sehol nem adják ingyen) úgy a többitől is elvárható hogy törekedjenek rá és nem azért mert piszkálni akarlak benneteket hanem mert a sportolók védelmében írtam amit írtam. Sajnálom hogy rögtön a habzószájú reakcióból is jutott vissza az értelmes kommunikáció helyett.

Füfke 2008.03.06. 10:17:53

Még mindig nem figyelsz, mert hallomásokra hagyatkozol! Köpés nem volt! Ellenben sörrel való "locsolás" igen, pl. debreceni részről, de lényegtlen, mert ha az apró dolgokon akarunk lovagolni, akkor hibát mindig találunk. Fő, hogy a csarnokban tartózkodók jól érezték magukat és élményekkel gazdagodtak.

Leírom mégegyszer, utoljára!
"hasonló floorballélettel töltött csarnokai!"

Ne hozzál fel ide olyan példát, ami egy évben kb. 2-szer megengedett a csapatoknak, azaz a luxuskörülmények közötti játék. Ha te nem is, de szerencsére közel 2000 floorballos szívesen jön Komáromba játszani a fennálló "sérülésveszélyhelyzet" ellenére is!

Végezetül várunk nagy szeretettel akár a Magyar Kupa döntőn vagy a Kelet-Nyugat-Budapest Gálán, hogy saját szemmel győződj meg arról, hogy igenis lehet sikeres rendezvényt lebonyolítani a mi ki oroszlánbarlangunkban! :)

Üdv. Füfke, Komárom alpárimestere
süti beállítások módosítása