Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban... - x-1 tuti meccs

2008.04.16. 15:21 Floorballer

Már majdnem sikerült, de végül ismét igazolódott a tétel: ha egy fordulóban x tuti meccs van, akkor x>10 esetén csak az tuti, hogy lesz meglepetés. A meglepetést pedig az IBK CH női csapata szolgáltatta, hiszen 2 ponttal tértek haza Komáromból, ami idén igencsak nagy feladat. Az első osztályban valamelyest szétzilálódott a középmezőny, de ez csak átmenetinek tekinthető, az OB2-ben pedig továbbra sem hajlandóak botlani a riválisok.

Férfi OB1

Neumann – Eger 5 - 3
Dunai Krokodilok – ARES HC/Top Floor 4 – 10
Diamonds – Miskolc 11 – 6
Torpedo – Debrecen 2 – 10
SZPK – IBK CH 7 – 5

A Krokodil – ARES volt az utolsó esély arra, hogy valamiféle izgalom még visszacsempésződjön az OB1-es bajnoki címért folyó harcba. Az első harmad a semleges nézők számára így éppen megfelelően rajtolt két Krokodil találattal, a második harmad elején azonban az addigra már egyenlítő ARES 1 perc 49 másodperc alatt 4 gólt lőtt, ezzel eldöntve minden nyitott kérdést. Az ARES-től már senki és semmi nem veheti el a jól megérdemelt aranyat, a Krokodilok pedig a ki-ki meccseken dönthetnek a bronz sorsát illetően.

A Neumann is tovább ácsingózik az éremre, ennek érdekében az utóbbi időben hősiesen küzdő MEISE ellen sikerült otthon tartaniuk a két pontot a hírek szerint egy nem éppen falrengető mérkőzésen. Természetesen az Eger ismét vezetett, de a szokásokkal szemben az előny már a második harmadban elolvadt.

A Diamonds is hozta a kötelezőt, így továbbra is őrzik kedvező pozíciójukat, és őszi előnyük megmaradt foszlányait. A harmadik hely legfőbb várományosai továbbra is Görögék, de a hétvégén éppen a Neumann ellen kell tartani a távolságot. A Miskolc csapatába visszatért a Láda-Láda-Egri trió, és ez meg is látszik az eredményben, ugyanis az elmúlt hetekben megszokottnál sokkal jobban tartotta magát a borsodi alakulat. Az osztályozón bárki is legyen az ellenfél, nehéz dolga lesz a Betyárok ellen.

A Debrecen két harmad után még igencsak szorosan állt a Torpedo ellen, később azonban Dúró és Pazsák vezérletével eldöntötték a két pont sorsát, és csak az eredményt látva végül könnyed győzelmet arattak, tapadván a Diamondsra. Az érem felé vezető úton az e hétvégi SZPK elleni meccs lesz a legnehezebb állomás Varga Tibi fiainak.

A CH ismét bizonyította, hogy bárki ellen van esélye, és bárkinek van esélye ellenük. Szinte leírni is felesleges, hogy 3:0 után 3:3 jött… Félelmetes szezont futottak volna Kovácsék, ha minden meccset az első percben kezdtek volna, bár lehet akkor egyszerüen nem érezték volna a pörgéshez szükséges nyomást…

Női OB1

SZPK – IBK CH 2 – 3
Phoenix – Debrecen 9 – 3
Szolnok – Triton 16 – 0
Szombathely – MEISE 4 – 8
White Sharks – ARES 0 – 10

Az egri lányok kiheverték a Szolnok elleni vereséget, és idén elsőként győzni tudtak Szombathelyen, elsősorban a harmadik harmadban mutatott lehengerlő támadójátéknak köszönhetően. Az ifjoncok, Suszták és Simon egyaránt 2+2-vel vették ki részüket a sikerből. A Szombathelynek így maximum a bronzra maradt esélye, de esetleges szolnoki győzelmükkel még az Eger fejére tehetnék a koronát.

A Szolnok ismét nem ismert kegyelmet, és bár Mohai parádézott a Triton kapujában, 16 gólra így is jók voltak a Kannibálok. Antal – sérülések ide, sérülések oda – ismét 4+3-ig jutott, de Vágó még ezt is felül tudta múlni a maga 6+2-jével.

A Debrecen újra tanúbizonyságot tett a csapatban rejlő lehetőségekről, ugyanis a WS elleni siker után most egy tisztes helytállással örvendeztették meg szurkolóikat. A Phoenix így is 6 gólos sikert aratott, de Varsányi Zsuzsa lányai már más dimenziót képviselnek mint fél évvel ezelőtt. Lassan akár éremről is álmodozhat a csapat.

Az ARES talált végre egy kapust, és ez roppant mód ki is fizetődött. Kárpáti Enikő kapott gól nélkül hozta első meccsét, ami ellenféltől és bajnokságtól függetlenül óriási teljesítmény, ez úton is gratulálunk. A WS nem tudott komoly ellenállást kifejteni, az ARES könnyedén szerzett 10 gólt a találkozón.

A hét meglepetését a CH okozta. Győztek Komáromban, ezzel idén kétszer is jobbnak bizonyultak a szezon végére elfáradni látszó narancsosoknál. A CH továbbra sem ontja a gólokat, de a védekezésük révén a 3 találat is elegendőnek bizonyult.

Férfi OB2

Phoenix – Kecskemét 7 – 6
ARES B – White Sharks 4 – 8
Szolnok – Triton 17 – 5

A csonka OB2-es fordulóban a Kecskemét ismételten kivívta szimpátiánkat! Megint nem nyertek, de megint csak egy hajszál kellett volna. Még a második harmad végén is vezettek, de a nagyobb létszámú Phoenix rákapcsolt, és életben tartotta ezüstös álmait. A Kecskemét megszorongatta a WS-t és a Phoenix-et is, büszke lehet magára az újonc gárda, akiknek már csak egy kicsi plusz kell – talán kicsi rutin – hogy igazán meghatározó csapattá nőjék ki magukat!

A WS ha kicsit döcögve is, de hozta a kötelezőt a remekül játszó maroknyi ARES B ellen, akik a harmadik harmadot x-re hozták. Husztiék ezzel még egy fordulót kipipálhatnak, a java azonban még hátra van: Veszprém és Szombathely idegenben, Szolnok otthon. A Phoenix pedig továbbra is 1 pontra ácsingózik tőlük sokkalta jobb gólkülönbség birtokában.

A Triton megjárta a mennyet és a poklot idén, de ebben a körben valami olyan mélységeket kellett megtapasztalniuk Klinghammeréknak, amire aligha számítottak szezon előtt. A Szolnok az őszi rangadó után most egyszerű kivégzéssé változtatta a meccset, amin a vendégek mindössze 7 fővel és Szabó Gergőt nélkülözve képviseltették magukat. A Kannibálok közül mindenki kivette részét a sikerből, gólokban Kollár (5+2), passzokban Tóth (1+6) vitte a prímet. A vendégek közül ismét Klinghammer Zolit kell dicsérni, aki 4 gólban is benne volt. A Tritonnak nagyon nehéz lesz a szezon vége…

9 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr37428388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.04.16. 17:22:27

Najó, akkor legközelebb pályára sem megyek, úgy érzem felesleges. Majd Zoli úgyis megoldja.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.04.16. 17:33:29

Úgy érzem a blog szerkesztői abban a hitben nőttek fel, hogy a floorballt lehet egyedül is játszani...
Vagy csak azt hiszik, a Triton egy emberből áll.....

Croissant 88 2008.04.16. 19:21:58

Vagy csak azt, hogy nem lehet minden meccsen minden játékos összes sikeres passzát/megmozdulását megemlíteni, mert akkor egy-egy post nagyjából 100 oldal lenne....
Gondolkozz már...

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.04.16. 19:38:18

Csak ha már Tritonból mindenáron ki kell elemlni valakit a gólokért(arra az 5-re nem lehetünk túl büszkék), akkor már inkább Vizesi Attilát kéne szerintem....
A gond az, hogy nálunk mindig Szabó Geri és Klinghammer Zoli van kiemelve. Vagy ne emeljünk ki senkit egy meccsleírásban, vagy járjunk utána hogy mi a helyzet.

szg01 2008.04.16. 19:48:31

Csak nem megint megsértődött valaki? :)
Mivel én szerlesztem a blogot,így természetes,hogy magamat mindíg kiemelem. Zoli alkalmanként fizet, őt ezért emelem ki. Ha fizetsz,benne lehetsz:
ÁRAK:
Ulicza zseniális megmozdulásai... 2500 ft.
Ulicza Tamás a védekezés ásza... 3000 ft.
Ulicza Tamás hősies harcai... 4000ft.
Ulicza, a válogatott erőssége... megfizethetetlen :)

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.04.16. 20:35:13

Igen megsértődtem:D

És szerintem túl alacsony árakat szabtál:D:D

szg01 2008.04.16. 20:43:44

Az árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák!

Croissant 88 2008.04.16. 23:18:30

Tomi! Most számolj utána, h nekem eddig mennyi pénzem ment rá, és akkor megérted, h miért védem a blogot :D

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.04.16. 23:30:00

Paypal-al és sms-el is lehet fizetni, vagy csak átutalássla és csekkel?:D:D:D

Legendák cikksorozat régről miért maradt abba? Meg a régi elkezdett sorozatok?
süti beállítások módosítása