Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Klagenfurt előtt: női válogatott - Varsányi Zsuzsa

2008.04.22. 12:36 Floorballer

Válogatottjaink a hétvégén Klagenfurtba látogatnak egy nívós nemzetközi tornára. Erről kérdeztük meg elsőként Varsányi Zsuzsát, a női csapat szövetségi kapitányát. Ez úton is köszönjük a rekord sebességgel visszaérkező választ:)

FFR: - Kinevezésed után készítettünk már egy riportot: abban felvázoltad az elképzeléseket, terveket. Most az első igazán komoly megmérettetésre kerül sor Klagenfurtban. Hogy látod az eddig eltelt időt, mennyire sikerült megvalósítani az erre a szakaszra előzetesen eltervezetteket?

V.Zs.: - Első szakaszban még keressük a lányokat, akikkel lehet foglalkozni. Meghívások mentek, volt aki élt vele, volt aki nem. Még nincs vége a válogatásnak, de az látszik, hogy ki az, akire bizton lehet számítani. Mert nem mindenki érzi úgy, hogy egy válogatott edzésre eljönni megtiszteltetés. És persze vannak a lányokon kívülálló okok is, amiket el kell fogadni. De még az ismerkedés, felmérés folyik (szerencsére sok időnk van, nem kell kapkodni)

FFR: - Mennyire vagy elégedett az edzéseken valórészvétellel és a munkához való hozzáállással?

V.Zs.: - Maximálisan elégedett vagyok. Aki eljön, az teljes erőbedobással dolgozik az edzéseken, megpróbálja magából kihozni a lehető legtöbbet. Minden összetartás végén elmondom ezt, de öröm a lányokkal együtt dolgozni. Papp Petivel pedig igen jól megértjük egymást, hasonlóak az elképzeléseink (remélem Ő is egyetért ezzel:)). Kovács Petra segítsége pedig megkönnyíti a szervezést, lebonyolítást.

FFR: - Az eddigiek alapján mi lehet a formálódó csapat erőssége, és mik a pótlandó hiányosságok?

V.Zs.: - Fizikailag úgy érzem, sokat kell javulnunk, ezt az egyesületeknél kell megoldani. A technikai tudást mindig csiszolni, javítani kell, ez természetesen még a legjobbakra is igaz. Ezeket egy szintre hozva ütőképesebb lehet, lesz a csapat. Ami erősségünk lehet, az a fiatal, sikeréhes, és hosszú távon elkötelezett társaság, aki láthatják a célt, képesek egymásért is küzdeni, segíteni egymást.

FFR: - Mindenki rendelkezésre áll a bő keretben, akire előzetesen számítottál, vagy vannak változások, esetleg hiányérzeted?

V.Zs.: - Páran, főleg az „idősebbek” közül lemondták a válogatottságot, de szerencsére sok a fiatal, aki úgy érzem, várják, hogy meghívást kapjanak. Remélem ezek a meghívások megtiszteltetést is jelentenek nagyon hamar, igyekszem sok fiatalnak lehetőséget adni a bizonyításra. Van, aki úgy érezheti, jogosan lenne ott a helye, tudom és követem a bajnokság eseményeit, és tudom, ki az, akire még szeretnék számítani. A mostani tornára sajnos nem a legjobb előjelekkel vágunk neki. Az elmúlt héten sorra érkeztek a lemondások anyagi okok miatt (Bartakovics Boglárka Finnországból, Fekete Györgyi Svájcból – ezek sajnos teljesen érthetőek és nagy öröm lenne, ha majd egyszer eljutnánk oda, hogy ezeket a problémákat orvosolni tudjuk), iskolai és egyéb elfoglaltság miatt és sajnos megsérült Kovács Vivien a múlt pénteken. Aki valami miatt kihagyta az elmúlt edzéseket, most nem kap lehetőséget, megpróbáljuk értékelni az elvégzett közös munkát.

FFR: - Kik lesznek az ellenfelek Klagenfurtban? Mit tudhatunk róluk előzetesen?

V.Zs.: -Először a német U19 válogatottal mérkőzünk meg. A német floorball egyre erősebb, s ez a csapat gondolataim szerint szisztematikusan készül a májusi junior vb-re. Tehát nekik ez a felkészülés egyik igen fontos állomása, bizonyítani akarnak, sikerre éhesek. Tehát nagyon nehéz meccs lesz. A következő ellenfelünk a lengyel válogatott. A B csoport tavalyi győztese készül a magasabb szintű megmérettetésre, egy fiatal játékosokból álló társaság. A vb-n a legjobb 10 pontszerző között 3 lengyel lány volt..  Finoman szólva ez sem lesz sétagalopp. Utoljára a vendéglátókkal találkozunk. Az osztrák bajnokság színvonala alacsonyabb talán mint a mienk, az utolsó emlékeim róluk egy magasabb átlagéletkorú gárdáról vannak. Itt már sokat fog számítani, hogy mennyire bírunk fizikailag és fejben ott lenni a 2 nehéz mérkőzés után.

FFR: - Mit vársz ezen a tornán a kiutazóktól?

V.Zs.: - Nem akartunk ennyire gyors fiatalítást, de a kényszer ezt hozta. Átlagéletkorunk 20,5 év. Azonban a lányok remélhetőleg nem ijednek meg a feladattól, és készek bebizonyítani, hogy hosszú távon is lehet rájuk számítani. Nem csodát szeretnénk látni, hanem tudatosságot, a kért dolgok megvalósítását, nagyon fontos, hogy ez a kis csapat (15+3 fő) megalapozza egy jó válogatott alapjait összetartásban is. Jó lenne azt mondani, hogy megnyerjük a tornát, de irreálisan nagy terhet nem akarunk a lányok vállára rakni és nem is ez az elsődleges cél.

FFR: - Tudtunkkal ezek lesznek az első mérkőzései a válogatottnak irányításod alatt. Mire fekteted a hangsúlyt ezen a tornán? Mivel lennél elégedett a 3 nap után?

V.Zs.: - Élesben megpróbáljuk felmérni a lányokat. Ha nem gond, ezt utána írnám le :) [meg is fogjuk kérdezni – a szerk.]

FFR: - A szezon a végéhez közeledik. Mi a véleményed a látottakról, ami a női mezőnyt illeti? Előrelépés volt ez az év a magyar női floorballnak?

V.Zs.: - 10 csapat indult a bajnokságban, nincs visszalépés, ez már előrelépés. Kicsit kiegyenlítettebb a mezőny, több a fontos mérkőzés, nagyobb a harc a helyezésekért. Az utolsó 3 csapat közül igazán csak a WS-nél érzek visszalépést, a Triton az első évhez képest ha lassan is, de fejlődik. A Debrecennek nagyon jót tett Ladányi Betti munkája, jó lenne, ha tudná folytatni. Ehhez kellenek partnerek, akikből így távolról úgy tűnik, van elég. Az Ares egy kicsit visszalépett, ott is lehetne fejlődés, ha többet tudnának együtt edzeni. Jó hír, hogy sikerült egy kapust találniuk, aki ügyes is, de még sok meccsre van szüksége. Az SZPK nagyon nagy lendülettel kezdett, most kicsit megtorpant, de biztos, hogy jó úton járnak. Az IBK érdekes helyzet, hiszen egy csomó régi „motoros” edz együtt, de valami hiányzik. Sokkal többre lehetnének képesek. Szombathelynek van egy Zsuzsija és Vivienje, akik nagy húzóerői ennek a gárdának. Az Eger az idén beépítette a fiatalokat, és sikerült egy egészséges egységet találni, aminek az eredménye meglátszik. A Szolnok pedig, ha olvasható gondjaik is vannak, rutinból megoldják a feladatokat. Nagy kérdés lesz, hogy a jövőre kötelező utánpótlás csapat indítása hány egyesületet hoz nehéz helyzetbe, illetve a megkezdett munkák hogyan kamatoznak, folytatódnak. Szerintem azért mindenképp jobb éve volt a női mezőnynek az idei, mint az előző évek.

FFR: - A torna után a nyár folyamán milyen program vár a keretre?

V.Zs.: - Szeretnék még egy hétvégi edzőtábort, illetve a nyáron 2 4 napos összetartást legalább 30 fővel. Nem feltétlenül Pesten, de elérhető és olcsó helyen. Ez fontos, hiszen mint minden válogatott, mi is önköltségesek vagyunk. Aztán nyár végén ismét nemzetközi meccsek és így tovább. A munka pedig meghozza az eredményt :). Ebben optimista vagyok.

FFR: - Köszönjük a válaszokat, sok sikert Ausztriában!

3 komment

Címkék: szöv.kap. klagenfurt női válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr11436857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.04.22. 23:45:56

Sok sikert a válogatottnak:D

U.I.: A lányok felé tolmácsoltam amit a Tritonról mondtál Zsuzsa, hangsúlyozva nekik, hogy fejlődnek. De a mai edzésen is érezhették, hogy én a lassan szót el szeretném onnan tüntetni majd:D

Hajrá Magyarország!
Jó reggelt Klagenfurt!:D

cziczo 2008.04.25. 22:39:20

Szívesen olvastam volna az utazó keret névsorát, csak azért, hogy tudjam kiknek kell szurkolnom.

Üdv:

Lapointe 2008.04.26. 11:50:26

Cziczo..MINDENKINEK kell szurkolni :)
süti beállítások módosítása