Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Kupa csoda Komáromban!

2008.06.13. 15:02 Bernard

Komárom városa adott otthont a Magyar Kupa 2008-as női és férfi Kupa döntőjének. A szebbik "nemnél" a Szombathely DSE és a Szolnok Cannibals FK csapatai, míg a férfi "igennél" a szintén Tisza parti egyesület fiai, valamint a hazai SZPK játékosai feszültek egymásnak. Mindkét találkozó minőségi küzdelmet hozott.

Szolnok – SZPK 5 – 9
Szombathely – Szolnok 4 - 10

"Még több füstöt? Fényeket?" - hangzott el annak idején egy hazai rave-techno-house irányvonalat képviselő - neve elhallgatását kérő- pop együttes dalában. A válasz igen.

Ugyanis a szervezők megadták a módját, hogy a piciny kis városi sportcsarnokot felöltöztessék. Tele aggatták a plafont színes lencséjű reflektorokkal, besötétítették az ablakokat, nehogy a kinti nappali természetes fény bezavarjon. A dicső serleg stílusosan középen, a város címerével ellátott lobogó alatt, külön megvilágításban tündökölt. Alig fél méterre tőle két füst gép okádta a "Süsü hapcit", melyet nemzeti színű fényekkel, lámpatestek színesítettek meg. Szóval fényeket és füstöt? Igen.

Aki járt már a komáromi csarnokban tudja, hogy ülőhellyel bizony adósak maradtak a tervezők. Ellenben a már említett szervezők mobil ülő lelátót prezentáltak, kínosan ügyelve az elkülönítésre - ala vendégszektor, VIP páholy - tehát nem lehetett panasz. Volt hely bőven. Még több füstöt? Nem köszönjük, azért elég volt, hiszen a pályán sportolók szaladnak majd és ugye senki nem várhatja el tőlük, hogy ha képletesen is, de egy jó nagy kubai szivarral a szájukban fussanak! A terem felöltöztetve, a nézőtéri kapacitás megnövelve. Hab a tortaként mosolygós, zakóba bujtatott erőemelők sétáltak a nézők között és vigyázták a rendet. Hiába. Nem akármilyen rendezvény ez. Ez a Magyar Kupa döntője, s akár hálát is adhatunk a szervezésnek, hogy mindezért a látványért - még el sem kezdődött az első mérkőzés - nem kellett belépőjegyet fizetnünk.

A női csapatok már a bemelegítés köreit rótták és szembetűnő volt a létszámbeli különbség. A "piros" szombathelyi sarokban 7 mezőnyjátékos futott, kocogott, bicegett. "Négyen sérülten játszunk" - mondta Kovács Vivien még a játékos kijáróban. A "kék-sárga" sarokban a Kannibálok elszánt, koncentrált arccal hangoltak, a zene bömbölt, a lelátókon ömlött a műanyag bögréből a sör, a hangulatra nem lehetett panasz. A java még hátravolt. A névszerinti bevonulás, a stroboszkóp, ismét a füst és a tempódiktáló zene, működésbe hozta a küzdésért felelős agytekervényi szektort. Majd a Himnusz következett és kezdődött is a női viadal.

Komótosan indult a játék, azonban meglepetésre - vagy mégsem? - a szombathelyi csapat ragadta magához az előnyt. A szolnokiak nem hagytak kétséget senkiben, hogy a kupát csak és kizárólag ők nyerhetik meg. Folyamatosan őrölték fel ellenfelüket, akik bár mindent megtettek, hogy megnehezítsék Strauss Tamás legénységének dolgát, de a fáradtság nagyobb úrrá vált. A közönség ugyan hajtotta, űzte a csapatokat, hogy egy igazán kiélezett döntőt láthasson, azonban a túlerő és nagyobb rutin, valamint a tetszetős sok-passzos játék végül győzedelmeskedett. Teljes mértékben megérdemelten, felőrölve az ellenfelet magabiztosan nyertek a Kanibálok, így a Magyar Kupa női serlege 2008-ban Szolnokra került.   

A férfi gladiátorok találkozója sem hozott más képet. Bár létszámban nem volt hátrányban a frissen, OB1-be kandidálódott szolnoki egylet, viszont tapasztalat terén a fehér mezben pompázó komáromiak mellett szólt Nostradamus. A felvezetés hasonlóképpen impresszív volt mint a női találkozón, így aki esetleg arról lemaradt, a férfiak meccsén pótolhatta az élményt.

Az első perctől kezdve világos volt, hogy mindkét gárda tudása legjavát adja és mindent belead amit csak tud. Szoros, fej-fej  melletti haladást követően 4-3-as komáromi vezetésnél még reménykedtek a szolnoki, illetve a semleges nézők, hogy továbbra is kiélezett, izgalmas marad az állás, azonban a hazai alakulat erőteljes rohamokkal eldöntötte a kupa sorsát, ezzel 10 éves fennállásuk első komoly címét elhódítva. Megérdemelték, ahhoz kétség sem fér, mint ahogy ahhoz sem, hogy a másodosztály bajnok büszkén, emelt fővel hagyhatta el az ünnepi díszben pompázó csarnokot. Mindkét félnek jár a gratuláció!

/Részletes meccskrónikák olvashatóak a Cannibals honlapon./

2 komment

Címkék: floorball magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr82518368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thematch 2008.06.26. 18:26:39

gRAT nARIK SZÉP VOLT.
jÓ RENDEZÉS SZÉP JÁTÉK
Megérdemeltétek
süti beállítások módosítása