Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Ez volt 2007/2008: Férfi OB2 - Kannibál arany-lakoma, ezüstösen "égő-labdások" és a bronz Cápák!

2008.06.30. 12:05 Bernard

A 2007/2008-as OBII-es férfi bajnokság mindent magába foglalt, amit egy élvezhető, izgalmas bajnokságtól elvárhatunk. Magas technikai és fizikai színvonal, gólokban gazdag mérkőzések, piros lapok, elmaradt mérkőzések és egy 6 percig tartó ütközet. Minőséget kaptunk! 

Amikor szerkesztőségünk összeült és azt taglalta, hogy milyen ütős bevezetővel kellene behúzni olvasóinkat a férfi másodosztály 2007/2008-as szezonjának visszatekintőjébe, magasztos szavakat és szójátékokat keresgéltünk. Aztán úgy gondoltuk, hogy statisztikai adatokkal, a számok mátrixi varázsával villogunk, végül rájöttünk, hogy teljesen felesleges. A csapatok teljesítményükkel a magyar floorball élet eddig talán legszínvonalasabb másodosztályú bajnokságát produkálták. Összefoglalónkban a számok helyett - tabellán elemezhetik a számok szerelmesei - körképet próbálunk adni a csapatokról. 


1. Szolnok CFK. 

Key Man: Strauss Tamás

(a válogatottságtól már visszavonult, tapasztalt, technikás játékos remekül összefogta a fiatalokat, pont érzékenysége kiemelkedett a mezőnyből)

Akire érdemes még figyelni: Kovács Áron

(Rendkívül tehetséges játékos. Magabiztos, jó technikai és fizikai képességekkel bír. Komoly jövő előtt áll.)

A szolnoki csapat a nyári szünetben tudatosan építkezett. A kispadra egykori éljátékosukat, Gyenes Györgyöt állították, míg a harmadosztályú Tüskés Vérmókusok csapatából reaktiválták Strauss Tamást. A keret fiatal gerince megmaradt, korban és fizikumban is erősödtek a játékosok.  A szezon elején a célkitűzés nem is lehetett más, mint a bajnoki cím és az első osztályba való feljutás. Ennek szellemében meneteltek is, mindössze a White Sharks és a Phoenix FSE tudott pontokat szerezni tőlük. Támadóik halálosan pontosak, gyorsak. Negatívumokat ha akarnánk - de nem tesszük - sem tudnánk találni. Védekezésük szintén zenész, hiszen a legkevesebb (66) gólt kapták a mezőnyben, ez részben Demecs, részben a védők dicsérete. Remélhetőleg a magasabb osztályban is szilárdan tudják tartani játékukat!

Teljesítményüket azzal koronázták meg, hogy többek között a Cartoon Heroes és a Mecman Eger első osztályú csapatokat bekebelezve jutottak a Magyar Kupa döntőjébe, ahol dicséretes játékkal maradtak alul az SZPK csapatával szemben. Parádés szezon volt! Gratulálunk!


2. Phoenix Fireball 

Key Man: Németh Zoltán

(A kapitány többször igazolta fontos pontjaival, hogy vezére csapatának. Tehetsége vitathatatlan.)

Akire érdemes még figyelni: Rácz Domokos

(Nem egyszerű feladat egy csapatként jól működő keretből, több ügyes játékos közül kiemelni egyet, mi mégis mellette voksoltunk, korához képest kiemelkedően teljesít)

A Phoenix "franchise" megnyerte magának és csapatának az egykoron szolnoki illetőségű, manapság már a budapesti Krokodilokat szolgáló Pafféri Andrást. Irányításával és a jól szervezett háttérrel, kényelmesen készülhettek fel - minden bizonnyal éremszerzésre - a másodosztályú küzdelmekre. A jól felépített rendszerbe olykor hiba csúszott - döntetlen Szombathelyen, vereség a Szolnoktól, Tritontól és a White Sharks-tól - azonban akkor "égtek" a legjobban, amikor kellett. Az utolsó fordulóban, a bajnok Szolnok ellen, idegenben és egyedüli csapatként tudták legyőzni az addig veretlen Tisza partiakat. Támadó floorballt játszottak végig, azonban a kapott gólok (79) tekintetében azt állapíthattuk meg, hogy a védekezésen van még mit csiszolni. Mondjuk ezt annak ismeretében, hogy a szép jövő előtt álló stabil védőjük, Csordás Tamás egy szezonhosszú sérülést szenvedett és visszatérése megoldást jelenthet. Összességében megérdemelten szerezték meg az ezüstérmet és jutottak fel fennállásuk során első alkalommal az első osztályba.


3. White Sharks HC.  

Key Man: Vincze Tamás

(A kapus egész évben olyan színvonalon védett, ami nálunk első osztályú szintet ér)

Akire érdemes még figyelni: Jan Kácl

(A cseh légiós olyan floorball kultúrából érkezett, ahol ínyenc a játék színvonala. Színrelépésével felkavarta a WS állóvizét.)

A Cápák a nyáron igazolták Kurkó Gyulát és Jan Káclt. Az egykori ARES B frontember sérülése miatt kidőlt a hajrára, Jan Kácl pedig lassan, de biztosan egyre jobb formába lendült és ez érződött a többi játékos teljesítményén is. A keretben idén először nem volt nagy jövés-menés, a szemléletváltás is éreztette hatását. Tavaly mérsékelten szerepeltek, idén a középmezőny volt a cél, ehhez képest sikerült érmet szerezniük. A Cápák játéka azok számára volt igazán élvezetes, akik a küzdelmes, a mérkőzés végéig hajtós, szívből küzdő stílust kedvelik. Szoros mérkőzések, nagy fordítások, nagy hajrák. A csapategységet jellemzi, hogy nincs igazán kiemelkedő évi 60-80 pontot szerző "sztár" játékosa, egységesen elosztva voltak eredményesek. Szolid, megbízható védelem, kiemelkedő kapus teljesítménnyel.

A harmadik helyezésük rájátszást ért, amit két győzelemmel (7-4, 3-1) abszolváltak és a Phoneixhez hasonlóan, történetük során először játszhatnak majd első osztályú pontokért. 


4. Triton  

Key Man: Klinghammer Zoltán

(A "former" ARES játékos fiatalon alapította csapatát és vezére nem csak a pályán elért pontjai, de a háttérben végzett munkája alapján is.)

Akire érdemes még figyelni: Szabó Gergő

(Tehetséges maszkos, aki még sérülten is kiváló teljesítményre képes)

A Triton csapatában is hemzsegnek a fiatal, ügyes játékosok. Komoly, meghatározó érkező nem volt, míg Pap Zoltán Kálmán távozott a Neumannba. A tavalyi sikeres szereplés után az "ász" Klinghammer Zoltán vezetésével megcélozták a dobogót, mi több a feljutás is ott lebegett a szemük előtt. Az őszi körben esélyeshez méltóan szerepeltek, aztán tavaszra minden megváltozott és elkezdődött a Triton klub kálváriája. Dani Zsolt sérülésekkel bajlódott, Dudás Ádám elhagyta a csapatot, többen érettségire készültek, így a keret megfogyatkozott és ez törvényszerű pont elhullajtásokkal járt. Kikaptak a Phoenixtől, a Veszprémtől és a Dunaújvárostól, így le is szakadtak az élbolytól és az érem elúszott. Rájátszást ért azonban a 4. helyezés, ahol körülményeikhez képest kitettek magukért, de a rutinosabb Torpedo ellen nem tudtak nyerni. Támadásban túlságosan lekorlátozódtak Klinghammer Zoltánra és Dani Zsoltra, míg a védelmet a lelkes Ulicza Tamás próbálta tartani. Kapus poszton, pedig az olykor hektikus, de kiváló képességekkel rendelkező Szabó Gergő végzett jelesre. Kissé meglepő, hogy bár jövőre a bajnoki cím fő esélyesei lehetnének, mégis immár CH-Triton színekben láthatjuk viszont őket… 


5. Kecskemét

Key Man: Tóth Gergő

(A tehetséges játékos, fiatal kora ellenére igazi kapitány volt)

Akire érdemes még figyelni: Geredy Kornél

(A szőke játékos kreativitása kiemelkedő, van benne fantázia) 

Tóth Imre vezetésével belevágott a kecskeméti armada a másodosztályú küzdelmekbe. Optimisták lehettek, hiszen az OBIII-at már a tavalyi évben a híres 66-os út hosszával nőtték ki. A fiatal új hullám lendülete kitartott, hiszen az OBII-t meglepő eredményekkel kezdték. Az 5. körben például idegenben verték a WS-t. Már-már éremről is álmodozhattak, amikor számunkra érthetetlen okokból - talán a fiatalság, bolondság számlájára írható - megtorpantak, vereségek csúsztak be sorrendben a WS, Phoenix, Triton, Dunaújváros ellen. Termékeny, támadó floorballt játszottak, meglátásunk szerint közepes védekezéssel és kapus teljesítménnyel.  A csapat játékosai fejlődés szempontjából a legjobb korban vannak, azonban a továbbtanulás, a város váltás, a hazai pálya és az anyagi lehetőségek miatt sajnos jövőre mégsem láthatjuk az OB2 mezőnyében az egyel lejjebb soroló tehetséges és szimpatikus gárdát. Igazán nagy kár érte!


6.  Rudas-Dunaújváros 

Key Man: Kovács Balázs

(robbanékonysága, dinamikája és játékintelligenciája kiemelte őt) 

Akire érdemes még figyelni: Kiss Balázs

(óriási tehetség, ha alázata megmarad a sport iránt, akkor az egyik legjobb lehet)

A Rudas-Dunaújváros csapata Horváth István edző vezetésével, a Kecskemét oldalán jutott fel a harmadik vonalból. A második liga újonca nehezen kezdett, eleinte nem találták a saját tempójukat, illetve gondjaik akadtak az osztályváltással járó változásokkal is. Nagyon sok kiállítást szedtek össze az első fordulókban, majd amikor ezt sikerült kiküszöbölniük, akkor szépen lassan jöttek az eredmények. Tavaszra értek be igazán, akkor egymást követő fordulóban legyőzték a Tritont és a korábbi nagy rivális Kecskemétet. Fiatal generációjuk miatt náluk is neuralgikus pont lehet a továbbtanulás, így kérdéses, hogy Horváth István milyen kerettel vághat majd neki az új szezonnak, ahol már a tabella felső régiója lehet a cél.

A támadás vezetés nem okozott gondot a csapatnak, azonban az akciók befejezése rutintalanságuk miatt még sok esetben nem volt sikeres. Védekezésükön is van mit javítani, hiszen hiába térdel kapujukba -ezen a poszton - az egyik felfedezett Kiss Balázs, a kapott 118 gól miatt a 4. legrosszabb mutatót jelenti. Összességében ígéretes a következő szezon. 


7. Veszrpém Lizards

Key Man: Török András  

(eddig háttérbe szorult kicsit Tóth Zoltán mögött, azonban az idei szezonban rutinjával magára vállalta a vezér szerepet) 

Akire érdemes még figyelni: Kolossváry Dávid

(nagyon fontos pillanatokban szerzett gólokat, és néha nem is keveset, ezzel komoly szerepet vállalt a támadópotenciál erősítésében, jövőre a rutinnal még jobb lehet) 

Tóth Zoltán. Neumann. Ennyivel el is árultuk, hogy a Veszprém tavalyi ezüstérmes szereplése eddigi gólzsákjuk, a budapesti Neumannba történő transzfere miatt idén már nem volt benne a pakliban. A Gyíkok mellett kezdett ténykedni Kovács Tamás, aki létszámban felduzzasztotta a keretet, és a csapatot elsősorban fizikálisan erősítette meg. Erős, letámadásos stílust vezetett be, azonban az akciók befejezésére nem tudta még megtalálni Tóth Zoltán utódját. Az idei 7. hely szerintünk csalódás, sokkal többet vártunk a csapattól, azonban a lehetőség bennük van, és ismervén a Lizards mentalitását, jövőre sokkal többel rukkolnak majd elő.


8. Szombathely  

Key Man: Kovács Gábor

(a kapus és csapatkapitány sokat tett a csapatért) 

Akire érdemes még figyelni: Németh Norbert

(a kezdetektől a csapat tagja, védekező munkája jó)

A szombathelyi csapat egy meglepetéssel robbantott, ugyanis senki nem várta volna tőlük, hogy az első fordulóban ikszelnek a Phoenix ellen, majd a második körben kikaptak az újonc Szeged otthonában. A rájuk jellemző módon igyekeztek megnehezíteni az ellenfelek dolgát, azonban a csapat kerete szezon közben elfogyott és egész éves teljesítményükre rányomta bélyegét a sorozatos "ki nem állás". Tavaly igazoltak egy svéd játékost Mikael Isakssont, akkor úgy tűnt jó kezekbe kerülnek, ám információink szerint magánéleti okok miatt a skandináv idén már nem tudott szerepet vállalni a vasi floorballban. Kovács és Németh mellé a csapathoz került Varga Ádám, aki - úgy tudjuk - fiatalokkal töltötte fel a keretet és voltak fellángolások, "visszaverték" a Szegedet és gólzáporos mérkőzésen (11-8) legyőzték az ARES B-t is. Azonban az utolsó fordulóban a 6 perc alatt véget ért White Sharks elleni hazai mérkőzésük jellemzi a legjobban a szombathelyi férfi floorballt: …elfogytak!


9. Szegedi FSE 

Key Man: Bödő Gergő

(aki kicsit is ért hozzá, olyan kapust szeretne csapatában tudni mint ő) 

Akire érdemes még figyelni: Papp testvérek

(tekintettel arra, hogy ikrek, játékukban sincs különbség, így mindkettőjüket jó nézni) 

Végy egy jó kapust...a közhelyes jégkorongos fáma. A szegedieknek nem kellett forint ezreket költeni, hiszen náluk adott volt Bödő Gergő személyében egy kiváló maszkos. Ez a pont tehát kipipálva.  Az újonc csapatnak elsősorban egy gólérzékeny támadóra lett volna szüksége, hiszen helyzeteik bőven akadtak, a befejezéssel azonban adósak maradtak.

2-1-2. Azaz a második fordulóban megszerezték fennállásuk első, másodosztályú bajnoki győzelmüket a Szombathely ellenében. Aztán a papírformák érvényesültek, nem tudtak meglepetést okozni Sánta Vincéék. Egy pontot tudtak hazavinni a budapesti ARES B.-től, majd ennek visszavágójaként a 17. fordulóban 12-4-re verték az addigra létszámban és harci kedvben már teljesen megfogyatkozott budapesti csapatot. Szegeden a tisztes helytállás és bent maradás volt a cél, ezt a megszerezett 5 ponttal teljesítette is a csapat. Mint említettük, egy gólerős támadó mindenképpen elkélne a sorok közt, a védekezés és a kapus teljesítmény rendben van, és jövőre a másodosztály középmezőnye, kb. 17 megszerzett ponttal elérhető is lesz!


10. ARES B. 

Key Man: Izsák Tibor

(a fiatal kapus tehetséges és egy erősebb csapatban is bőven megállná a helyét) 

Akire érdemes még figyelni: Ágoston Dávid

(remek csukló, váratlan megoldások, néhány jó meccs. Ha komolyan venné a sportágat, szép jövő elé nézhetne) 

A szerkesztőségben kávé szünetet rendeltünk el, s közben elemezni próbáltuk az ARES/Top Floor felnőtt férfi bajnok csapatának a fakóját. Ízlelgettük a neveket. Drezsy Miklós a kapitány. A tehetséges Izsák Tibor a kapuban. Egyetlen árva pont, a bölcskei "kommandóval" megerősített mérkőzésen a Szeged ellen. A csapat viszontagságai - létszám hiány, komoly tréner hiánya - ellenére mindent kihozott magából és becsülettel végig dolgozta a szezont. Az mindenképpen dicséretet érdemel, hogy három góllal többet lőttek (68) a szezonban, mint a 4 ponttal többet szerzett és előttük végzett Szeged (65).

 

 

 

10 komment

Címkék: floorball ob2 ez volt 2007/2008

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr27545793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.06.30. 12:52:16

hektikus:Ideges, zaklatott, nyugtalan.
Ez nem szinonímája az idegbetegnek,de legyen nektek igazatok :)
Amúgy köszönöm az elismerő szavakat,még így "fél idénnyel" is a hátam mögött :)

Balázska!!!
Csak így tovább és akár második is lehetszt :)))))

yosef · http://odormotor.hu 2008.06.30. 14:39:57

"Amikor szerkesztőségünk összeült és azt taglalta, hogy milyen ütős bevezetővel kellene behúzni olvasóinkat a férfi másodosztály 2008/2009-es szezonjának visszatekintőjébe..."

Nem a 2007/2008-asra tekintettetek vissza? :)

Isti · http://www.veszpremlizards.hu 2008.06.30. 18:52:11

Gratula, nagyon ötletes, élvezhető és informatív évösszefoglaló!

A lizards-os részhez annyit mondnék még, hogy Kurd tényleg a legjobb volt, kell az öreg a házhoz:P:D, illetve Dávid is adta, de ő is a rutinosabb játékosok közé tartozik már ;)

Illetve nem felejteném ki az "egyetlen" Rabbyt se, akinek ugyan voltak gyengébb meccsei (azokon is jobb volt, mint az átlag az OBII-ben), de akkor is csapatunk egyik legjobbja ;) (Volt olyan meccs, amin csak néztünk, hogy de állat...7-8 jófajta lövést úgy hártott, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lett volna:))

maksziriszpekt, jövőre találkozunk:-)

Isti · http://www.veszpremlizards.hu 2008.06.30. 18:53:32

Ja, és ezüstösek lettek tavaly a fiúk:-)

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.07.01. 03:29:29

Isti:
Nem akarom Rabby-t megsérteni, de az "átlag az Ob-2-ben" felett áll kifejezés előtt azért nézz körül. Ma már az átlagba olyan kapusokat kell számolni, még az Ares B-nél is, akik elég jók. Szerintem ebben az évben a kapusok terén az "átlagos ob-2 kapus" kifejezés is dícséret lehet. Mondhatjuk talán, hogy ez idén a kapusok éve volt:) Ki mennyit tud megfogni a Szolnok ellen:)

Kedves Blog!
Azért indulunk CH-Triton csapatként, mert ránk is igaz az, amit szombathelyi sajátságként írtatok fel. Ez már tavasszal is látszott rajtunk.
Köszönjük az esélyességjelölést, de eddig mindkét Ob-2-es évünkben mi voltunk az egyik legfőbb esélyesek, ha az első év elején nem is, de aztán igen, mégsem tudtunk élni vele.
De hát, ahogy Geri használt egy frappáns idézetet:
The show must go on.

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.07.01. 03:30:19

Jah, és Kurd for President!:D

Bernard 2008.07.01. 15:44:25

Isti!

Köszönjük, a tavalyi érem színe javítva! :)

francia2003 2008.07.05. 17:25:24

Sziasztok...
Szeretnék a továbbiakban minden csapatnak nagyon jó szezont és fejlődést ebben a szép sportágban!
Szombathely ezzel befejezte floorballos tevékenységét, így senkinek sem kell utálattal hozzánk jönni! :o)
Legyetek jók!
Csibe #9#

drwatson 2008.07.08. 09:41:51

Sziasztok!
Köszi szépen a blogot, nagyon örülök neki, hogy van egy hely, ahol összegyűlnek az infók! Gratula, és csak így tovább... Találkozzunk jövőre is! :)
---
Amúgy a szegedi Papp tesók nem ikrek, habár nagyon hasonlítanak... :)
süti beállítások módosítása