Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás 2008 /Férfi OB1 - 4 nap/: Debrecen

2008.08.19. 08:00 Floorballer

A Debrecen tündérmesébe illő története és emelkedése az elmúlt évben apró megtorpanáson ment keresztül. Érettségik, továbbtanulás, a bajnoki cím utáni akár tudatalatti elégedettség, a fáradtság mind-mind közrejátszhatott abban, hogy a tavalyi szezont a 4. helyen zárta a gárda. A csapat teljesítménye semmiképpen nem nevezhető rossznak, hiszen legyőzték az SZPK-t, megszorongatták az ARES-t, több nagyszerű győzelmet arattak. Az idei évben alighanem ismét érmes reményekkel szállnak harcba, és az ellenfelek is szinte kivétel nélkül a dobogóra várják őket.

A keretben is történt változás, hiszen a nyár legnagyobb második legnagyobb átigazolási szenzációjaként Szabó Ákos a bajnokcsapat tagjává vált. (Ezen felül rebesgetik Vígh Gyula érkezését, de ez továbbra sem megerősített.) Ezzel tovább nőtt a gólerős játékosok száma, kérdés, hogy a Miskolc Ákosra kihegyezett játéka után miként illeszkedik majd be a válogatott támadó a Debrecen taktikai rendszerébe. Mindenesetre ha sikerül neki, akkor az sok-sok plusz gólt jelenthet, és a lehetséges taktikai repertoárt is szélesítheti. Kérdés azonban, hogy hogy birkózik meg Varga Tibor az egyre több Debrecenen kívüli játékossal, hiszen Ákos távolléte mellett egyre több hazai játékos kezdi meg egyetemi/főiskolás tanulmányait.

A csapat támadójátékával eddig sem akadt probléma, viszont a közvetlen riválisokhoz képest relatíve sokszor kellett a hálóba nyúlnia Bulátkónak. A támadás centrikus játék viszonylag sok teret hagyott az ellenfeleknek, egyszersmind közönségszórakoztató gólfesztiválokat eredményezett. Egy biztos, a Debrecennel idén is számolni kell, és idén sem csalódnak majd meccseiken a semleges nézők! Kérdéseinkre Varga Tibor válaszol:

FFR: -  A bajnoki cím elnyerése után egy visszafogottabb, de így is impozáns szezont futott a csapat, amelynek életét – tavalyi nyilatkozatodnak megfelelően -  alaposan befolyásolták a tanulmányi előmenetelek. Hogyan értékelnéd röviden a tavalyi szezonotokat? 

V.T.: -A továbbtanulás mellett a rapszodikus játék és fehér asztal mellet elvett 4pont határozta meg előző évünket. 

FFR: - Elégedett vagy a mutatott játékkal illetve az eredményekkel? 

V.T.: -A játékunkkal(ha nem bonyolítjuk) igen, a helyzetkihasználásainkkal nem! 

FFR: - Miben kell előre lépni a még eredményesebb szerepléshez? 

V.T.: -Egyszerűbben, gyorsabban és pontosabban kell játszanunk. Nem szabad elszórakozzuk a mérkőzéseinket. 

FFR: - Mik az idei célkitűzések? Mi az, amivel már elégedett lennél, és mi az, aminek már felhőtlenül tudnál örülni? 

V.T.: - Aminek őrülnék: sportszerűen , intrikáktól, rosszindulattól mentesen végigjátszani a bajnoki szezont! Szeretném, ha az adott szó, megbeszélt dolgok érnének annyit, mint a papír. 

Célom(lunk): Minél sikeresebb szereplés a bajnokságban és a kupában. 

FFR: - A pletykák szerint komolyabb igazolások is történtek. Milyen változások érték a keretet? 

V.T.: -Ez nem pletyka .Két jó játékost igazoltunk Egerből  Víg Gyulát(Debrecenben tanul), és akit már három éve szeretnék a DFSE színeiben játszani látni: a miskolci Szabó Ákost. 

FFR: - Mennyire befolyásolhatja a csapat játékát az, hogy a felsőoktatási intézmények vagy egyéb okok miatt néhány játékos hétköznapjai már nem Debrecenben telnek? Egyáltalán mennyi embert érint a kérdés? 

V.T.: -Még nem tudom, de négy kulcsjátékosomat érinti. 

FFR: - Kikre hárulhat kulcsszerep a csapatból? 

V.T.: -Háromsoros játékra törekszünk, így 15játékosra és a 2kapusra.

FFR: - Mik lehetnek erősségeitek? 

V.T.: -Három közel azonos képességű sor. 

FFR: - Hogy értékelnéd a felkészüléseteket? 

V.T.: -Amit elterveztünk munkát ,azt megcsináltuk, a többit majd meglátjuk. 

FFR: - Mi a véleményed a sorsolásotokról? Számít a sorrend? 

V.T.: -A sorsolásunk jó, egyébként nincs jelentősége, mivel minden mérkőzésre hasonló komolysággal készülünk. 

FFR: - Kik lehetnek a közvetlen riválisaitok? 

V.T.: -Akik elindultak az OB-I-es bajnokságban. 

FFR: - Véleményed szerint mely csapatok szolgálnak majd pozitív meglepetéssel, kik lépnek előre? 

V.T.: -Minden csapat akik, készültek, rákészültek a bajnoki évre. 

FFR: - Mi lehet a szezon negatív meglepetése? Kik eshetnek vissza? 

V.T.: -Ha valamelyik csapat pénz hiányában nem tudja folytatni a bajnoki szereplést. 

FFR: - Mi a tipped az év végi helyezéseket illetően? 

V.T.: -Jóslásokba ,tippelésekbe nem bocsátkoznék.11 csapat indul azonos céllal és becsvággyal. A végén majd meglátjuk. 

Most sokkal jobban izgat az U19-es válogatott selejtezőn történő szereplése és a válogatott körül kialakult negatív légkör, mint a saját csapatom helyezése a bajnokságban.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball visszaszámlálás ob1 dfse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr60622184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása