Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás 2008 /Női OB1 - 3 nap/: MEISE

2008.08.20. 12:00 Angleton

Évek óta a magyar női bajnokság meghatározó csapata a MEISE, mely Papp Péter vezetésével az elmúlt időszakban egyre magabiztosabbá vált. Ebben nagy szerepe van a Leitner Tamás által a Hunyadi Iskolában képzett fiatalok beépítésének is. Számos tehetséget ismerhettünk meg, akik valósággal berobbantak a köztudatba. Az idén ezüst jutott a hevesi alakulatnak, mely könnyen lehetett volna akár arany is. A Szolnok visszalépésével a bajnoki cím legfőbb várományosa a csapat. Edzőjüket kérdeztük a célokról és a nyárról:

FFR: - Hogyan telt csapatod számára a bajnokságot követő időszak?

P.P:  Remélem jól! Aki közelebbről ismeri csapatunkat tudja, hogy nálunk igen heterogén a csapat korosztályos összetétele. Jelentős része dolgozik, Pesten él, dolgozik és/vagy családanya. Nálunk egy edzést nem egyszerű összehozni, nem hogy egy egész felkészülést. De ezért becsülöm  a lányokat, mert ezen nehézségek ellenére is tudják hozni az egyre jobb eredményeket!

FFR: - Részt vettél-e a hunyadis lányok világraszóló sikerében? 

P.P.: Természetesen!! Azt mondták hallották Prágában, ahogy szurkolok nekik  Egerből.

Évek óta figyelemmel kisérem az egri Hunyadi Ált. Iskolában zajló kivételes munkát, amit Leitner Tamás vezet. Suszták Nóra, Szarvas Vera és Simon Szandi. Elég ha ezzel a három névvel jellemzem Tomi munkáját. Ennek a munkának eredménye a tavalyi női U19-es Hunyadi – MEISE aranyérem is, illetve ahol diákolimpián elindultak kis és nagypályán ott egy kivétellel mindenhol nyertek. Több olyan tehetséges lány is van Tomi keze alatt, akiket pár év múlva fog megismerni a nagyközönség, de már most látom, hogy érdemes lesz miattuk kijárni női floorball meccsekre is. És remélem később még nagyobb eredményeket lehet majd elérni a Games nagyobb korosztályaiban is.     

FFR: - Hogyan kapcsolódnak be a Prague Games-győztes lányok a felnőtt csapat munkájába? 

P.P.:  Harmadik éve tart az a folyamat, hogy a legtehetségesebb játékosokat akik már elérték a korhatárt, felhozzuk az OB I-es csapatba. Ebben az évben is így lesz.

FFR: - Hányan fognak közülük lehetőséget kapni tétmérkőzésen ősszel? 

P.P.: Karácsony Lizára / a Games gólkirálynője / és Balla Zsófira hárul majd a feladat, hogy bizonyítsák a „nagyok” között is megállják a helyüket.  Őket már tavaly is pótneveztük a bajnokságra, de még nem villantották meg oroszlánkörmüket. Ebben az évben megkapják az egész szezonban lehetőséget, hogy bizonyítsanak. Valamint valószínűnek tartom, hogy tavasszal újabb játékosokat pótnevezünk. 

FFR: - Hogyan változott a nyár folyamán a játékoskeret? 

P.P.: Szebbek és érettebbek lettünk.  / Az érettekben még csak bízom! / Illetve ebben az évben is folytatódott az a sajnálatos hagyomány, hogy egy fiatal tehetséges Pestre költözik és elhagy minket. De Báró Szandi is örökre a miénk marad, mint ahogy Szarvas Vera is örökre a miénk! 

FFR: - Mikor kezdtétek a felkészülést az idei szezonra? 

P.P.:  Remélem jövő héten elkezdjük.

FFR: - A felkészülés részének tekintettétek a Cseh Open-t, vagy még csak ráhangolódás volt? 

P.P.: Egyik sem. Inkább nyaralás!

FFR: - Ennek tükrében mennyire vagy elégedett az elért eredményekkel és a mutatott játékkal? 

P.P.: Elégedett voltam, bár sajnálom, hogy a finn csapat elleni 2-0-ás vezetésről hagytuk őket kiegyenlíteni. De eléggé vegyes csapattal voltunk kint, ezért is ért kellemes meglepetésként engem a több pont megszerzése is. Ha egyszer kimegyünk egy komplett csapattal, bízom benne megismételhetjük majd az SZPK-s lányok idei fantasztikus menetelését. Innen is gratulálok Nekik!   

FFR: - Mit lehet tudni a felkészülésetekről?

P.P.: Csarnokfelújítás történik mindkét edzéshelyszínünkön. Így azt tudom mondani, remélem jó lesz a felkészülésünk.

FFR: - Mi a véleményed a bajnoki rendszerről és a sorsolásról?

P.P.: Én úgy gondolom nekem, mint edzőnek a saját csapatomat kell felkészítenem a szövetség által kiírt bajnokságra. Ez az én dolgom. Hogy a rendszer jó – vagy rossz-e az elválik. Az biztos, hogy színvonalasabb lenne a bajnokság a Szolnokkal és a Szombathellyel. Hiányérzetem lesz ezen meccsek nélkül. A sorsolás szeszélye miatt két hétig pihenünk a bajnokságba. Remélem lesz időnk pótolni. 

FFR: - Mi lesz a célotok az idei szezonban?  

P.P.: Ez még egy csapatmegbeszélés tárgyát képezi.

FFR: - A bajnokságban, vagy a kupában lesz nehezebb diadalmaskodni? 

P.P.: Erre már fentebb megfeleltem.

FFR: - Kik ellen számítasz a legkiélezettebb meccsekre? 

P.P.: Szolnok, Szombathely, Phoenix, SZPK, IBK CH - Triton. 

FFR: - Melyik csapattól számítasz jelentős előrelépésre és melyiktől hanyatlásra? 

P.P.: Ebben a tippelgetésben nem vagyok jó! Lottón is csak max 1 találatom szokott lenni. Én tisztelem minden ellenfelem és úgy gondolom, ha egy csapat kiadja megából a 120 %-ot akkor előre lépet. Ha nem akkor vissza. Év végén tudok erről nyilatkozni. 

FFR: - Mennyire jelent Számotokra plusz terhet, hogy idén a bajnokság favoritjai vagytok, hiszen a tavalyi 4 vereségetekből 3-at olyan csapat ellen szenvedtetek el, akik idén már nem szerepelnek? 

P.P.: Viszont tavasszal kikaptunk itthon a Phoenixtől és ha ebből indulok ki, és nézem a Phoenix töretlen fejlődését és a SZPK  nyári szenzációs szereplését, akkor nem plusz teher ez, mert vannak jó csapatok a kimaradtakon túl is.

FFR: - Mekkora előnnyel lennél elégedett a téli szünetben? 

P.P.: Ha lenne előnyünk télen, elégedett lennék! 

FFR: - Szerinted mi lesz a bajnokság végső sorrendje? 

P.P.:  Szeretném, ha olyan meccseket tudnánk játszani bajnokságban és kupában ami előre viszi az egész magyar női floorballt és megalapozhatná a jövő évi jó szereplésünket a VB-n. Ha pedig kupába vagy a bajnokságba tudna nyerni a MEISE,  akkor boldog lennék. 

FFR: - Sok sikert kívánunk a jövő évhez! Köszönjük, hogy rendelkezésre álltál.
 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball női visszaszámlálás ob1 meise

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr97623669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása