Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - idény eleji forma

2008.08.21. 21:41 Floorballer

Kibekkeltük. Elmúlt. Már nehéz volt, de vége a nyári szünetnek. Annyira meglepően hamar kezdődik a szezon, hogy még az Olimpia menetrendjét sem tudták megfelelően módosítani, így a hétvégén a találkozók kajak-kenu döntőkön túl, vízilabdán innen, kosárlabda mérkőzések között kerülnek megrendezésre. Péntek este mindenki megsuvickolt cipővel, felújított ütővel és határozott menetrenddel térhet nyugovóra, hogy készen álljon a hétvégi nagy menetre: mikor kell felkelni olimpiát nézni, mikor fúj meccset, mikor kell indulnia a csarnokba játszani, melyik másik meccs megnézése fér még bele, ja és enni is kellene valamit.

Idény eleje lévén lélekben még mindenki fodros kisszoknyában ugrándozva ábrándozik a verőfényes virágos réten az álmok szappanbuborékainak kavalkádját eregetvén, melyek a szivárvány minden színében pompáznak a meg-meg törő napsugarak fényárjában. Ahogy telnek a fordulók, úgy sodródnak az álombuborékok a valóság jeges fuvallatainak hátán a tüskés sövények rengetegén át. Hogy hány érkezik meg majd a júniusi nyár idején a boldogság tisztására az kérdés, most azonban még a legmerészebb álmok is valósággá válhatnak. Vérmérséklettől függően van ki merészebb terveket sző, van aki a realitás talaján mozog, van aki a magyar hagyományokat követve pesszimistán alulbecsüli saját képességeit és így saját magának szerez kellemes meglepetést a szezon végére. Hát hiába, a nagyravágyás a siker ellensége!

Az álmodozás egyik legnagyobb első akadálya - hogy ismét magyar közhelyeket puffogtassunk – az idény eleji forma. Ez a fogalom egy nehezen körülírható, ám annál jobban használható retorikai elem, mely a saját magunk megnyugtatásán túl a sikeréhes közönség csitítására is remekül alkalmas. Alighanem szerepelne a Top5 sport-közhely közt. Ennek megfelelően mi sem leszünk restek, és az oly várva-várt Gömb jóslatok kapcsán is rögvest idény eleji formára hivatkozunk. Annál is inkább, mert sok csapatnál szinte teljesen kusza a kép, nem beszélve például az OB2-ről, ahol aztán ember legyen a talpán, aki tisztán tud látni.

Férfi OB1 

Neumann FSE – IBK CH

Augusztus 24. 17:00, Kartal 

Elsőként a hétvége egyértelműen legkiemelkedőbb meccsével nyaggatnánk az aktív munkától teljesen elszokott Gömböt. Kartalon derbi lesz a javából, és a merészebb álmok érdekében mind a két csapat nyilvánvalóan győzelmi kényszer alatt játszik. Egy szappanbuborék bizonyára kipukkad vasárnap délután, és ez bizony alapvetően meghatározhatja a csapatok kedélyállapotát az eljövő fordulókban. Óriási csatát, és a párharc előzményei miatt a derült égből lecsapó villámokat vélünk felfedezni az idilli virágosréteken. A meccsnek további különleges felhangot ad az ex-tritonosok OB1-ben és Kelemen edzőnek a kispadon való debütálása. A Gömb 7-5-öt adott elénk… 

ARES HC/Top Floor – Szolnok CFK

Augusztus 24. 14:30, Építők, Budapest 

Az újonc véleményünk szerint jobb kezdést nem is kívánhatott volna. Egy olyan meccs, amin nincs mit veszteniük: a 100%-os bajnokot látogatják meg. Senki nem várja, hogy éppen itt győzzenek, így mindez remek felkészülésnek tekinthető a későbbi háromesélyes meccsekre, ráadásul meglepetés csak pozitív irányban érheti őket. Tippünk hazai: egy harmad nagy küzdés után eldőlő találkozó, a végén közte 5, két megmaradó buborék.

White Sharks – Debreceni FSE

Augusztus 24. 19:00, Építők, Budapest 

Itt is megmaradnak a buborékok, legfeljebb kicsit összébb húzzák magukat. A WS számára nem ez a meccs a kötelező siker, senki nem fog ütőjébe dőlni, ha nem szerez pontot a gárda az egyik bajnokaspiráns ellen. A Debrecen viszont tesztelheti új játékosait az igazán éles bevetések előtt, így ők is maximálisan jól jártak a párosítással. A vége 10 feletti vendég gól, és 2 pont keleten.

MEISE – Dunai Krokodilok

Augusztus 24. 15:00, Eger 

Itt azért lavíroznia kell a buborékoknak, bár hazai oldalról nehéz meghatározni a buborék görbületén tükröződő álomkép pontos témáját. Az elmúlt években nem egyszer nehezítette meg a hazai csapat a Krokodilok dolgát, kérdés most mi történik, és hányan képviselik majd a Bikákat. A hüllők amíg reális esélyt látnak a bajnoki címre, addig egészen biztosan maximális erőbedobással és elszántsággal vetik magukat a gyanútlan áldozatok után. Kérdés, hogy mikor törik meg a lendület, és hogy akkor kezdetét veszi-e a tavalyi teljesen kiszámíthatatlan hullámvasutazás. Tippünk: vendég. 

Női OB1

White Sharks – Debreceni FSE

Augusztus 24. 17:00, Építők, Budapest 

A Női OB1 követése idén nem lesz egy kis feladat, hiszen lesz aki már jó pár meccsen túl lesz, mire más egyáltalán nekilát a küzdelmeknek. Érdemesebb lesz a vesztett pontokat számítani a szerzettek helyett, ha valamilyen képet akarunk kapni. A WS – Debrecen kvázi megjósolhatatlan, ugyanis mind a két csapat létszámgondokkal küzd, a vendégek elvesztették két kulcsjátékosukat, a hazaiak meg képtelenek átlépni egy bizonyos határon. Ha van nyerhető meccs az évben ennek a két csapatnak, akkor ez az! Ennek megfelelően küzdelmes meccsen 1 gólos hazai sikert érzünk. 

Férfi OB2 

Na itt aztán a Gömb csak egy nagy sötét füstfelleget hajlandó megmutatni nekünk. Halvány elképzelésünk sincs az erőviszonyokról, sőt bizonyos esetekben a keretekről sem: elvesztett kulcsjátékosok, újoncok, felhozott ifi játékosok, teljes a zűrzavar. Azért megpróbálkozunk valamivel, de előre bocsátjuk: idény eleji a forma!

Miskolc – Paks

Augusztus 23. 15:00, Miskolc 

Ex-OB1-es az ex-OB3-as ellen. Tükörsima hazai is lehetne, ha a hazaiak nem nélkülöznék eddigi vezérüket és ha a vendégek nem lennének korábbi OB2-es bajnokok, és nem gázoltak volna át az OB3-on. Ennek megfelelően amolyan tájékozódó meccs lesz, ami alapján sokmindent megtudhatunk az idei erőviszonyokról. Egy hatalmas kérdőjelet tippelünk… Na jó, legyen hazai, de csak azért, mert így nagyobb eséllyel nem nyúlunk mellé!:) 

Dunaújváros – Veszprém

Augusztus 24. 13:00, Dunaújváros 

Nagy rangadó a másodosztályban. Vigyázat, buborékkipukkadásveszély! Mind a két csapat a dobogóról álmodik, ahhoz pedig ezt nem szabad elveszíteni előreláthatólag. No persze még igen hosszú a szezon, de a virágos vagy épp ellenkezőleg: vihar tépázta rét közt viszonylag vékony a határmzsgye: egy apró zivatarfelhő. Nagyon nagy meccs lesz, a végén közte 1 mindössze, hogy kinek, azt az összefoglalóban eláruljuk! 

ARES HC U21 – Diamonds

Augusztus 25. 20:30, Építők, Budapest

Ez a meccs akár OB1-es derbi is lehetne, de nem az. Nem tudjuk pontosan egyelőre, hogy kik lesznek az ARES U21 tagjai, de kétségkívül erős csapatot alkotnak majd. A Diaomnds kerete is jelentősen átalakult, Görög Tamás nélkül, de számos ifi játékossal megtűzdelve érkeznek a gyémántok. A vendégek mellett szól a nagyobb létszám, és hogy az ARES ifjak már játszanak egy OB1-es meccset a hétvégén. A hazaiak mellett szól a keret várható erőssége és homogenitása. Mivel még nem láttuk sem az új Diamondsot, sem az ARES U-t, így egyelőre sötétben tapogatózunk. Talán vendég, de sok pénzt nem mernénk kockáztatni…

Jó játékot mindenkinek!

 

8 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr50626757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sharky 2008.08.21. 23:05:38

OB1
Neumann - CH 9-6
ARES - SZolnok 10-4
WS - Debrecen 5-9
Eger-Krokodilok 2-6

Női:
WS-Debrecen 6-4

OB2
Miskolc - Paks 5-5
Dunaújváros - Veszprém 3-5
ARES U21 - Diamonds 4-5

szg01 2008.08.22. 00:13:07

OB1
Neumann - CH 6-6
ARES - SZolnok 11-5
WS - Debrecen 5-11
Eger-Krokodilok 5-6

Női:
WS-Debrecen 3-0

OB2
Miskolc - Paks 5-3
Dunaújváros - Veszprém 6-5
ARES U21 - Diamonds 2-15

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2008.08.22. 01:33:18

OB1
Neumann - CH 8-7
ARES - SZolnok 9-3
WS - Debrecen 6-5
Eger-Krokodilok 3-9

Női:
WS-Debrecen 4-3

OB2
Miskolc - Paks 7-4
Dunaújváros - Veszprém 5-3
ARES U21 - Diamonds 3-6

Eszmeralda 2008.08.22. 10:43:26

OB1
Neumann - CH 4-6
ARES - SZolnok 7-6
WS - Debrecen 2-12
Eger-Krokodilok 1-9

Női:
WS-Debrecen 6-2

OB2
Miskolc - Paks 3-5
Dunaújváros - Veszprém 7-6
ARES U21 - Diamonds 2-8

R#8 2008.08.22. 11:05:27

OB1:

Neumann - CH 8-6
ARES - SZolnok 14-5
WS - Debrecen 7-7 A régi meccsek emlékére:D
Eger-Krokodilok 3-8

Női:

WS-Debrecen 7-2

OB2:

Miskolc - Paks 6-4
Dunaújváros - Veszprém 7-5
ARES U21 - Diamonds 4-8

Steini · http://whitesharks.hu 2008.08.22. 12:14:26

OB1:

Neumann - CH 6-8
ARES - SZolnok 12-5
WS - Debrecen 7-6
Eger-Krokodilok 4-9

Női:

WS-Debrecen 6-3

OB2:

Miskolc - Paks 8-3
Dunaújváros - Veszprém 10-7
ARES U21 - Diamonds 5-7

durcii:D 2008.08.23. 15:18:24

OB1:

Neumann - CH 3-7
ARES - SZolnok 10-5
WS - Debrecen 4-15
Eger-Krokodilok 6-8

Női:

WS-Debrecen 3-2

OB2:

Miskolc - Paks 4-7
Dunaújváros - Veszprém 8-8
ARES U21 - Diamonds 10-6

Lapointe 2008.08.23. 20:06:51

Pontosan a kezdesi idopontok:

WS-Debrecen

Férfi: 17.00 óra
Nöi: 19.00 óra
süti beállítások módosítása