Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Szerdától EK selejtező Pozsonyban!

2008.08.25. 15:40 Floorballer

Szerdán kezdődik Pozsonyban az EK selejtező. Ezen alkalomból röviden áttekintjük az EK lebonyolítási rendszerét, és a magyar bajnokok csoportjait. Aki ebben segítő klaviatúrát nyújtott, az nem más, mint Kovács Gergely (köszönjük!). Ezzel át is adnánk a szót:

„Kezdődik a 2008/2009-es szezon nemzetközi színtéren. Nézni-, szurkolnivaló lesz bőven ősszel. Annyira, hogyha a Szolnok női, vagy az ARES HC / Top Floor férfi vonalon kvalifikálja magát az Európa Kupa döntőjére, akkor havonta izgulhatunk majd magyar sikerekért. Szeptemberben hazai pályán harcolhatja ki a VB részvételt az U19-es válogatott, októberben az említett EK döntő, november egyetemi és főiskolás VB, decemberben pedig férfi világbajnokság lesz. Mindezt megelőzi augusztus végén az EK magyarokat is érintő selejtezője.

Mi is az az EK, kik indulhatnak, kik juthatnak be a döntőbe? Ezen kérdésekre próbálunk meg jelen cikkünkkel választ adni. Az Európa Kupát az idei kiírásig nevezhettük európai bajnokok ligájának, mostantól viszont ez már nem igaz, hiszen nem csak bajnokok indulhatnak. A döntőt nemenként 8 csapat részvételével rendezik egy helyen – idén a svájci Winterthurban-. Lássuk, hogy hogy lehet ide bekerülni!

Van nemenként 5-5 csapat akinek nem kell selejteznie, ők a svéd, a finn, a svájci illetve a cseh bajnokságok nyertesei, valamint a címvédő. Ha a címvédő mondjuk cseh, és megnyeri hazája bajnokságát, akkor a norvég bajnok kap szabadkártyát. Ezen szabály alapján idén már kvalifikálta magát a hölgyeknél az UHC Dietlikon (svájci bajnok és EK címvédő), a HFK Dekanka (cseh bajnok), a Holmlia SK (norvég bajnok), az IKSU (svéd bajnok) és az SC Classic (finn bajnok). A férfiaknál bejutott már a döntőbe az AIK Stockholm (EK címvédő, svéd második), a Warberg (svéd bajnok), az SV Wiler-Ersigen (svájci bajnok), az SSV Helsinki (finn bajnok) és a Tatran Stresovice (cseh bajnok).

A nemzetközi szövetség döntésének értelmében akkor sem kell okvetlen lemondani az EK szereplésről, ha a négy „nagy” bajnokság valamelyikében csak a második helyen végzett egy egyesület. Ennek oka, hogy a még három kiadó hely egyikéért ők négyen, azaz a svéd, finn, cseh, svájci másodikok küzdhetnek meg egy tornán. Idén Finnországban rendezik a nők és a férfiak ezen selejtezőjét, melynek érdekessége, hogy a férfiaknál csak három csapat (Tapanilan Era – finn, SSK Vitkovice –cseh, Floorball Köniz – svájci) verseng, hiszen a címvédő AIK az előző svéd bajnokságban csak második lett, így Svédországból már van két csapat a döntőben több pedig nem lehet. A nőknél teljes a mezőny, azaz szerencsét próbál a PSS Porvoo – finn, az FBS Bohemians – cseh, a Piranha Chur – svájci és a  Balrog IK – svéd.

Két hely még mindig kiadó, ezekért harcolhatnak a „kicsik”. Az IFF célja nyilván, hogy a döntő minél látványosabb legyen, minél eladhatóbbá váljon. Ennek érdekében feláldozzák a gyengébb bajnokságok résztvevőit. Ez mindig így volt, kérdés, hogy jó-e így, vagy valahogy meg kéne oldania a nemzetközi szövetségnek ezt a problémát. Eleinte ezért a két helyért a nevezők számától függetlenül egy helyen rendezték ezt a selejtezőt. Ma már a nevezések előtt elvileg területi alapon szétszedi a nemzetközi szövetség versenybizottsága az európai tagországait két csoportra, melyek győztesei pályára léphetnek az EK döntőjén. Ezután ezen már nem változtatnak, csak várják a nevezéseket. A magyar bajnokok idén a keleti csoportba lettek besorolva. A nevezések előtti felosztásnak köszönhető, hogy míg a nőknél a Szolnok hetedmagával küzd, addig a nyugati csoportban mindössze 3 csapat nevezett a hölgyek versenyébe. Ez újabb kérdéseket vet fel a rendszer használhatóságával kapcsolatban.

Miután bejöttek a nevezések látható, hogy hol hány csapat lesz. Ezután a versenybizottság eldönti az adott selejtező rendszerét, illetve kijelöli a helyszínt. A magyar bajnokok idén Pozsonyban bizonyíthatnak. Mindkét nemnél 8 csapatból egy juthat majd be az EK döntőbe, a selejtező menete pedig megegyezik a döntő menetével . A nevezett csapatokat az előző évi eredményesség alapján két csoportba osztották. Így a Szolnok Cannibals a tavalyi selejtező győztes lett Rubene-vel, az észt Saku Fortunával és a grúz Colegi Batumival, míg a férfiak közt az ARES a szintén észt Team Excellel, a lett LAtvijas Avize-vel és a lengyel Szarotkva Nowy Targgal került egy csoportba. A két négy csapatos csoport teljes kört játszik egymással. A győzelem 2, a döntetlen 1 míg a vereség 0 pontot ér. Ez alapján megvan a csoport sorrendje, jöhetnek az elődöntők, ahol az egyik első a másik másodikjával csap össze, míg a másik elsője az egyik másodikjával. A döntőt a két győztes vívja, és aki nyer az utazhat az EK döntőre.

 

1 komment

Címkék: floorball ek

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr59632249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.08.25. 16:18:43

Szupi cikk!!!
süti beállítások módosítása