Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Idény eleji szólamok

2008.08.27. 14:24 Floorballer

Lezajlott az első forduló, ami nem kicsit csalhat derűt a semleges szurkolók izgalmas bajnokságokért fohászkodó arcára. Egyszerűen tátva maradt a szánk, és leesett állunkat keresgettük néhány eredmény láttán. Az OB1 már most kuszábbnak látszik mint tavaly bármikor, az OB2 pedig gyakorlatilag tökéletesen kiegyenlítettnek. Idény eleji formára hivatkoztunk a jóslatoknál, de van egy olyan érzésünk, hogy a csapatok egy része is valami hasonlót nyilatkozna le a profi sajtóban, de emellett további gyönyörű bajnokság eleji augusztusi közhelyeket is elsüthetnének (meg is tesszük helyettük)!  Tovább után részletek! 

Férfi OB1 

ARES HC/Top Floor – Szolnok CFK 4 - 5

Neumann FSE – IBK CH 2 - 4

White Sharks – Debreceni FSE 1 - 8

MEISE – Dunai Krokodilok 5 – 11 

Az ARES-nél amellett, hogy már az edzőmeccsek is azt sugallták, hogy idény eleji formában vannak, ráadásként alighanem még fejben sem voltak ott, hiszen már a ma kezdődő EK selejtezőn járhattak gondolatban a fiúk. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a sérülteket sem sikerült megfelelően pótolni (Mujahid T.), illetve hogy Görög Tamás, a sztárigazolás hiányzó papírok miatt nem léphetett még pályára, akkor már Tornyi Barnabás is elismerően csettintene. Ettől függetlenül az ARES Vadócz vezérletével 4-1-es vezetést szerzett, és nem sok jel utalt arra jó 40 percig, hogy itt bármi is veszélyeztetné a bajnok sikerét. Illetve 41 percig, mivel még a harmadik harmad is egy klasszikus kapumegkerülős Nádor találattal indult. Ennek ellenére azonban a Kannibálok elkezdtek felzárkózni, és a 3 gólos Bagdival az élen az újonc lelkesedésével megfordították a meccset az 59. percben. Néhány másodperccel a vége előtt az ARES ugyan megszerezte az egyenlítő találatot, azonban a játékvezetők sípja már korábban szólt, így 5-5 helyett egy kiállítás következhetett. A Szolnok fiataljainak tényleg nem volt mit veszítenie ezen a meccsen, ám annál többet nyertek! Egy hihetetlen bravúros sikert értek el a 2007. május 6. óta bajnoki meccsen először kapituláló ARES ellenében. A bajnoknak persze aligha kell kétségbe esnie, 19 győzelemmel még biztos a bajnoki cím, viszont szertefoszlott a verhetetlenség mítosza, ami vérszemet adhat az ellenfeleknek.

Köztük elsősorban a Krokodiloknak, akik mindjárt a következő fordulóban megmérkőzhetnek Nádorékkal a számukra bevallottan legfontosabb meccsen. Az első találkozón a MEISE otthonából hozták el a két pontot a fogadkozások szerint az elmúlt két év csorbáit kiküszöbölni szándékozó fővárosiak. Az Eger a szokásos koreográfia szerint vesztette el a meccset, azaz 2 harmadon át kiválóan tartották magukat, 5-5 állt a kijelzőn, de egy bajnoki még mindig 60 perces, és néhány pillanat rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy egy Krokodilok szintű támadógépezet el is döntse a végkimenetelt. Itt nem nyúlt mellé igazán a gömb… 

…ellenben ötletünk sincs, hogy mire alapozott 12 találatot a Neumann – CH meccsen. A mérkőzés a védekezés jegyében zajlott, ám igen fordulatos volt. A Neumann 2-0-s vezetés birtokában játszott még a 39. percben, és ha van csapat, akik ellen nehéz a harmadik harmadban innen visszajönni, az Ágostonéké. A kartaliak azonban ezúttal még fásultam mozogtak, a vendégeknek pedig volt egy új erőssége: Kelemen Gábor a kispadon. Új seprű jól seper, ráadásul számos új igazolás is pályára lépett, akiket fűtött a bizonyítási vágy, és az újonc lelkesedése. A nagy akarásnak és a fegyelmezettségnek meg lett az eredménye: az utolsó 3 perc 3 vendég gólt és egy debütáló győzelmet hozott a CH/Tritonnak, ezzel alighanem olyan lendületet kölcsönözvén a gárdának, ami egy fényes szezont is hozhat.

Végére maradt a WS – Debrecen összecsapás, ahol egész közel jártunk a tippünkkel. A 8 vendég találat tulajdonképpen nem rossz érték az újonc szemszögéből, hiszen ennyi belefér a két csapat viszonyait ismerve. A probléma a Cápáknál a lőtt 1 gól lehet. A támadás tavaly sem volt a legnagyobb erőssége a csapatnak, de az OB1-ben még nehezebb lesz 4-3-ra vagy 3-2-re meccseket nyerni. Mindenesetre mind a két fél relatíve elégedett volt ezzel a találkozóval, ami jó felkészülés volt a közvetlen riválisok ellen.
 

Női OB1 

White Sharks – Debreceni FSE 9 – 3 

A hazait eltaláltuk, de a küzdelmes meccs és a közte 1 elég nagy kapufának kapuvasnak bizonyult. A WS kellemesen meglepte szurkolóit, és visszavágott a tavaszi vereségért. Régen örülhettek ekkora sikernek a Cápa lányok, ami a női bajnokság meccseinek a naptár minden zegzugába szétszórt meccsei miatt egyből a tabella élére röpítette őket. A Debrecent láthatólag megviselte a távozók hiánya, akiknek pótlása még nem megoldott.

Férfi OB2 

Miskolc – Paks 6 - 5

Dunaújváros – Veszprém 5 – 8

ARES HC U21 – Diamonds ? 

A biztonsági „hazai” tippünk bejött a Miskolc – Paks összecsapásra, de korántsem volt atombiztos. A vendégek az első harmadban 3-1-re is vezettek már, ám a második harmadra rendezték soraikat a hazaiak, és 5-1-es etappal fordítottak, ezzel elsősorban Gál 3 pontjának köszönhetően otthon tartották a 2 egységet. Korántsem volt egyszerű megtartani az előnyt, ugyanis a harmadik harmad ismét a vendégeké volt, de az egyenlítés már nem jött össze. Ez az eredmény azonban egyértelműen jelzi a Paks játékerejét, és hogy az OB2 izgalmakban idén is el fog kényeztetni minket. Próbáltunk valami frappánsat elsütni itt is dőlt betűkkel, de az újonc lelkesedése, amiért az első harmad eredménye oly hangosan kiált, már megvolt feljebb. Szerencsénkre azonban Gál Tamás küldött egy nyilatkozatot, és ez hihetetlenül jól illeszkedik tematikánkba: 

„Minden csapatnál fontos a jó rajt, s örülünk, hogy sikerült győzelemmel kezdeni a sorozatot. Az első harmadot elajándékoztuk, de a másodikban jól kaptuk el a fonalat, a harmadikban pedig taktikusan játszottunk. Büszke vagyok arra is, hogy volt tartása a csapatnak és egy pillanatig sem kételkedtünk abban, hogy a kezdeti megtorpanás ellenére tudunk majd fordítani.” 

A Veszprém dunaújvárosi vendégjátéka már tavaly is élményszámba ment, és úgy látszik, tradíció születik, bár ennek a hazaiak aligha örülnek. A 39. percben az RFT már 4 góllal vezetett (5-1), ám mégsem sikerült otthon tartaniuk a pontokat (Kovács Balázs duplázott, a cselgépen rajta tartjuk a szemünket, mert idén érdemes lesz, időben szólunk!). Veszprémben jól sikerült a felkészülés, nem csak fizikálisan, de mentálisan is rendben volt a csapat. A fiúk a tavalyi meccs okán hittek a fordításban, és 17 perc alatt 7 gólt jegyezvén hazavitték a két pontot. Kovács Tamás külön örülhet annak, hogy a 8 gólt 7 játékos szerezte, és összesen 9-en szereztek pontot, jelezvén a csapat homogenitását és erejét (a prímet azért Török vitte szokás szerint, 2+1-el).

Az ARES U21 - Diamonds elenyészett a ködben, alapos a ganúnk, hogy meccs sem volt, de sem erről, sem későbbi időpontról nincs infonk.

/Meg kell, hogy jegyezzük: nagy reményeket fűztünk/ünk a hunfloorballra feltöltött jegyzőkönyvekhez, statisztikákhoz. Ezidáig azonban legnagyobb sajnálatunkra csak a Kovács-László páros meccsei kerültek fel, reméljük a jövőben beindul a rendszer…/

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr79636059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása