Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Hagyománytisztelet

2008.09.18. 23:25 Floorballer

A tabellára kár nézni két forduló után, ezt minden magára hangyányit is adó sportrajongó tudja. De mégis, óhatatlanul oda-oda siklik az ember szeme, és nem győz csodálkozni. Persze 2 forduló után még nem az aktuális állás határozza meg, hogy melyik meccs is tartozik a rangadó kategóriába, hanem az évek során felhalmozódott tapasztalat, így ebben a körben is találunk ínyencséget. A magára valamit is adó sportrajongó azonban azt is tudja, hogy a párharcok hagyományai is legalább annyit nyomnak a latban, mint az aktuális forma, valamint hogy bizonyos játékstílusok egyszerűen nem fekszenek bizonyos csapatoknak. 

Mérkőzések ide vagy oda, meg kell, hogy jegyezzük, szűkebb berkeinkben azonban azért marad igazán emlékezetes ez a forduló, mert végre indul az X3M Floorball TOTO (regelni soha nem késő!), így a Gömb konkurenciára akadhat tehetséges és művelt olvasóink személyében!

Salming Férfi OB1 

Ha a szezont egy meccsnek tekintenénk, akkor az ARES alighanem most folyamodott volna időkéréshez, amit a versenynaptár  készségesen rendelkezésükre is bocsát, így Nádorékat ezen a héten nem láthatjuk, de a következő körben Komáromban léphetnek pályára a bajnokok. 

MEISE – SZPK-NOKIA

Szeptember 20. 16:00, Eger 

A Komárom a nagy derbire (mert az SZPK – ARES helyezésektől függetlenül az, legyen akár bajnoki, MK, vagy csak egy ökörítófülpösi falunapok jegyében rendezendő gála meccs disznópörzsölés és több fordulós egyenes kieséses akut pályinka fogyasztás közepette) egy egri kirándulással hangol. Az utóbbi időben a MEISE-nek nagyon nem fekszik a Komárom játékstílusa, és ennek tükrében bár a Krokodilok ellen sokáig meggyőzően – és eredményesen – játszottak Pappék, a komáromi narancsmezesek ellen nehezebb dolguk lehet. Ennek eredménye egy nagyjából 4 gólos vendégsiker lehet, mely természetesen a harmadik harmadban realizálódik igazán. 

Phoenix Fireball SE – Dunai Krokodilok SE

Szeptember 20. 13:00, Törökbálint 

A Komárom bizonyára a tabella élére igyekszik, de ott jelenleg az oda már régóta visszakívánkozó Krokodilok állomásoznak. Egy ARES elleni győzelem el is altathat egy gárdát – gondolván hogy annál csak könnyebb meccsek jöhetnek -, de nem hinnénk, hogy a vér az arany szagát megérző krokodil tohonya farönkként sodródna vesztébe. A Phoenix a Torpedo elleni sokkoló kezdésen túltette magát a Szolnok elleni ragyogó sikerrel, de nem hinnénk, hogy – és véleményünket ismételten a játékstílusokra alapozzuk - Tozsóék megiramodott gépezetét fel tudják tartóztatni: nagy tempó, szép játék, ragyogó gólok, ismét 10 felett lesznek a Krokodilok, és a tabella élén maradnak. 

Debreceni FSE – Neumann-Kartal FSE

Szeptember 20. 18:00, Debrecen 

Azon tabella élén melynek második helyén a Debrecen áll jelenleg. A hajdúsági csapat ragyogóan kezdte a szezont: 2 meccs, 4 pont, 20 gól, 3 sor. Az újak is jól muzsikálnak, Varga Tibor és néhány játékosa ráadásul még az U19 körüli eufória nem csituló, morális többletenergiától fodrozódó hullámain szörföl, azaz minden igen csak szívet melengető egyelőre a keleti végeken. Ezzel szemben a Neumann a tavalyi tavaszi menetelés után most a tabella 10. helyén tanyázik, 2 meccsen mindössze 4 gólt jegyzett a csapat és ráadásul nyeretlenek, így némi győzelmi kényszer is ott lebeg a játékosok feje felett. Lényegében tehát az égvilágon semmi nem szól a kékek mellett, kivéve azt a nem elhanyagolható tényt, hogy ők az egyetlen csapat, amely még soha nem kapott ki OB1-ben a Debrecentől. A Gömb sportrajongói hagyománytisztelete és a sámánizmus nagy könyvének „mumus”-ra vonatkozó szócikkének alapos ismerete így némi meglepetésünkre egy parádés meccsen megszülető 1 gólos vendégsikert dobott elénk: 6-7. 

IBK CH/Triton – Torpedo Justitia SC

Szeptember 21. 10:30, Budapest, TF 

A tabellára nézésnél is kevesebb értelme van az alábbi gondolatmenetnek: a Torpedo megverte azt a Phoenixet, amely megverte azt a Szolnokot, amely megverte azt az ARES-t, amely a bajnok és nem mellesleg megverte edzőmeccsen a szezon előtt a CH-t. A Torpedo tehát bivalyerős… is lehet. Mindenesetre most majd kiderül. A CH – Torpedo meccsek históriáját is belengi egyfajta erőviszonyoktól független eredményalakulási tendencia. Régebben rendszeresen fordultak elő Torpedo sikerek is, ám az utóbbi időkben is gyakran előfordult, hogy akár az 50. percig is pariban voltak Bokorék. A CH/Triton ex-Tritonos fele sem őrizhet kellemes emlékeket az osztályozóról, így mindent összevetve tippünk egy izzadtságszagú, küzdelmes, szoros, a végén eldőlő trikós siker. 

White Sharks HC – Szolnok Cannibals FK

Szeptember 21. 15:00, Budapest, Építők 

A tavalyi OB2 egyik legnagyobb és legvisszhangosabb derbije. Ismét találkoznak a Kannibálok és a Cápák, és mivel ezzel a meccsel egy időben már nincsenek nagyon találkozók, így megtekintése ajánlott is. A Kannibálok játéktudása – technikai, taktikai – kétségkívül nagyobb mint ellenfelüké, de ennek ellenére a Cápák harcossága és stílusa igen csak nem feküdt eddig Strausséknak. A Szolnok túl van egy „érthetetlen győzelmen és egy érthetetlen vereségen” (a Cannibals oldal eme mondatánál jobbat nem nagyon írhattunk volna), míg a Sharks sorsolása folytán eddig ismerkedett az OB1 légkörével a két listavezető ellenében. A paprikás hangulatra és küzdelemre garanciát jelentenek a hagyományok, így tippünk is hagyományos lesz: 3-3 környékén lévő x, +/- 1 gól valamelyik félnek. 

Zone Női OB1 

Debreceni FSE – Neumann Snipers

Szeptember 20. 15:30, Debrecen 

A meccs két okból érdekes, ami a következő 3: a két csapat valószínűleg év végén a tabella azonos felében fog elhelyezkedni, így kulcskérdés az egymás elleni két pont sorsa; Dubicz és Gyollai „haza” tér; a Neumann már megmutatta, hogy képes szoros eredményt kibekkelni esélyesebbek ellen, de most egyértelműen a két pontért kell menniük, ami egészen más. Ladányi a hazaiak fő fegyvere, de a Neumann már a Phoenix ellen is bizonyította, hogy 1 embert ki tud venni a játékból, éppen e miatt, illetve a két hazatérő vendég bizonyítási vágya vendégre adjuk. 

MEISE – SZPK-NOKIA

Szeptember 20. 18:00, Eger 

A női OB1 első igazi rangadója, ahol két éremesélyes csap össze. Papp Peti lányai először lépnek parkettra idén – szeptember végén ideje volt -, és egyből az egyik rivális ellenében. Az SZPK tavalyi szezonja igazán emlékezetes volt, de valamiért a töretlen fejlődés ellenére az Egerrel vívott csatákban nem találták meg az ellenállás megfelelő módját, éppen-e miatt most is 3 gólos hazai siker jósolunk: 6-3. 

MK Női

Phoenix Fireball SE – IBK CH/Triton

Szeptember 20. 15:00, Törökbálint 

Egy előrehozott MK meccs is színesíti a tabellát. A Phoenix CH elleni meccsei mindig pikáns derbinek minősülnek. A CH a múlt héten 10-et lőtt. Egyelőre nem tudjuk, hogy ez a féléves adag nem túl ésszerű elherdálása és a gól bónusz kártya túlkorai kihasználása volt-e, vagy idén egy más stílusú CH-t üdvözölhetünk. A Phoenix mindenesetre erősebbnek tűnik elsősorban a támadópotenciál miatt, így érzésünk szerint Radácsiék otthon tartják a 2 pontot viszonylag könnyen.

Férfi OB2

ARES HC U21 – Miskolci FE

Szeptember 20. 19:00, Építők 

A Miskolc először mozdul ki az „1 gólos hazai” csarnokból, és rögvest a legnehezebb túrára indul. Nádor Krisztin csapata erődemonstráló győzelmet aratott Veszprémben, és ráadásul most a csapatnak nem is kell OB1-es meccset játszania a találkozó előtt. Ennek tükrében feltétlen esélyesek Dósáék, és a Betyárok elszenvedik első vereségüket. Ez a vereség azonban tipikusan az lesz, ami belefér, mivel minden rivális – illetve a nagy többség - szert fog rá tenni.

Veszprém Lizards – Diamonds SK

Szeptember 21. 14:00, Veszprém 

A Veszprém megízlelte az egyik fél-OB1-es csapatot, most rögvest kapják a másikat. A rutin a Diamonds mellett szól, és a hazaiak ARES elleni veresége azt mutatja, hogy a gyémántok még nagy falat lehetnek a Gyíkoknak. Érzésünk szerint x közelében lesz, de a végén vendég.

Rudas Floorball Team – Paksi FK

Szeptember 21. 14:00, Dunaújváros 

Szomszédvári derbi két hasonlóan álló csapat közt. Jó meccs lesz, sok egyéni megmozdulással és villanással. A hazaiak OB2-es rutinja és talán homogénebb kerete mondatja velünk, hogy a Dunaújváros nagy küzdelemben otthon tartja a két pontot.

 

7 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr7670692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gété · http://www.floorballer.hu 2008.09.19. 23:01:26

nem négykor lesz az egri férfi meccs?

Floorballer 2008.09.19. 23:07:36

Hunfloorballon 6 van, onnan vettük, elvileg az a hivatalos...

eksunhirro 2008.09.19. 23:43:38

de 4kor lesz valóban!! a női meccsel meg lett cserélve!! ez a hivatalos!!

angleton · http://floorball.blog.hu 2008.09.20. 08:06:59

Köszönjük! Javítottuk itt és a tippjátékban is.

Csodamokus 2008.09.20. 16:50:44

Phoenix 3:7 Kroki

floorballek · http://www.szpk.hu 2008.09.21. 15:22:36

Eger - SZPK női 4-6 ;)

süti beállítások módosítása