Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Prága & Ostrava 2008: Lengyelország - Magyarország

2008.12.08. 13:34 Floorballer

Túl vagyunk az első mérkőzésen, melyen a torna egyik favoritjával, Lengyelországgal mérkőzött meg hazánk válogatottja. Előzetesen is sejthető volt, hogy a lengyel csapat más kategóriát képvisel: az erős hazai bajnokságban edződő játékosok jónéhány svédországi légióssal egészültek ki ütőképes csapatot alkotván. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy csak Németország lehet a gárda ellenfele, így a két kvalifikációt jelentő pozíció, a döntő két helyének sorsa eldőlni látszik már két nap után.

A mérkőzés gyakorlatilag pontosan lemásolta az előző napi Lengyelország – Hollandia forgatókönyvét. (Itt jegyezzük meg, hogy a torna minden találkozója élőben látható a neten keresztül!) A lengyel csapat magabiztos játékkal 10 perc alatt 3 gólt termelt úgy, hogy Horváth Peti több bravúrt is bemutatott, valamint büntetőt is hárított. A második harmadban 5 gólos előny birtokában kicsit visszább vett a koncentrációból ellenfelünk, így ebben a harmadban sikerült 7-4-re is zárkózni (gólszerzők: Dávid(Willi), Liebe(Füzi), Nádor(D.Schmidt), D.Schmidt) a bátrabb támadásoknak is köszönhetően. Ekkor azonban Lengyelország kihasznált egy emberelőnyt (a harmadikat a mérkőzés során), majd 10 másodperccel később ismét betaláltak. Az utolsó harmad még 5 gólt hozott, így a végeredmény éppen annyi lett, mint a Lengyelország – Hollandia összecsapásé: 14-4. Meg kell azonban jegyezzük, hogy a magyar válogatott cseppet sem játszott annyira alárendelt szerepet mint Hollandia, ami a továbbiakra nézve feltétlen bizakodást adhat okot. Kiemelendő, hogy 5 emberelőnyből 4-et is gólra váltott Lengyelország, ezen a mutatón feltétlen javítani kell.

Garas Péter jóvoltából eddig példanélküli módon helyszíni mérkőzés utáni riportokat közölhetünk! Köszönet érte! Ezzel és a netes közvetítéssel együtt soha nem látott közelségben érezhetjük a világbajnokságot!

Ágoston Zsolt szövetségi kapitány:

„A mérkőzéstől, a lengyelek játékától is az kaptam, amit vártam. A lengyelektől nagyon hajtós, kemény ütközős és precíz, pontos játékot. Az előzetes feltérképezés alapján nem ért túlzott meglepetésként semmi, tehát ugyanabból a pozícióból lőttek, amit vártunk, a sorok ugyanazt  játszották, amit  az előző meccsükön láttam. A mérkőzés képe alapján soknak tartom a 14-4-et. Nagyon sok lehetőségünk volt arra, hogy gólt szerezzünk: 4-5 kapuvas 5-6 ziccer, amiket kihagytunk, illetve a kapusuk védte. Higgadtabb játékkal lehetett volna szorosabb is az eredmény. Gyors kapott 3 gól után már nem láttam a lengyelek játékában, hogy mindenáron a gólszerzésre törekednének, viszont ezáltal nekünk sokkal több lehetőségünk volt, amiket kihagytunk. Soknak tartom a kiállítások számát, amikből gólt is kaptunk. A 14 gólból 5 emberhátrányos volt.

A továbbiakban a többi meccs mindenképpen könnyebb lesz. Látszik, hogy a lengyelek kiemelkednek a mezőnyből, ők ennek a sorozatnak kiemelkedő esélyesei. Az USA elleni mérkőzés mindenképpen ki-ki meccs lesz, ennek megfelelően mással készülünk. Én azt láttam a mérkőzés végén, hogy az új felállással (két védőpár és három csatársor) sok lehetőségünk adódott, melyekből remélem az USA elleni meccsen is sok lesz. És ha ezt ki tudjuk használni, akkor mindenképpen győzhetünk.”

Dennis Scmidt:

„Azt gondolom, hogy a lengyelek jobbak voltak nálunk. Nagy előnyük az volt, hogy több játékosuk nagyon jól fedezte a labdát és pontos passzokkal ügyesen kihasználták az emberelőnyös helyzeteket. Nekik már tegnap volt egy meccsük, megszokták a körülményeket, a padlót. Jól hajtottak a srácok, a bemelegítésünk nagyon jót ígért.

A vereség a csapatot egy kicsit megviselte, bár a hangulat tegnap este nagyon jó volt, illetve a meccs előtt is. Azt gondolom, hogy természetes és egészséges is, ha egy kicsit megviseli a csapatot egy ilyen vereség. Szégyellni nem kell, de azért a 14-4 az elég nagy különbség.

Véleményem szerint a lengyelek megnyerik a csoportot. Valószínűleg két ilyen nagy győzelem után elkezdenek az elődöntőre koncentrálni.

Nekünk az az érdekes, hogy sikerül a többi három csapat ellen most szerepelni, és azt hiszem, azt sokan belátják, hogy nem kell letörni egy ilyen vereség után, nekünk nem őket kell megverni, hanem az USA elleni meccsre kell koncentrálni holnap, aztán még két fontos meccsre a hollandok és a japánok ellen.

Kovács Gergely:

„Sérülés miatt a mérkőzést sajnos kívülről kellett végignéznem. Egy egyértelműen jobb lengyel csapat vert meg minket, még ilyen különbséggel is megérdemelten. Úgy gondolom, hogy sokkal tudatosabb floorballt játszottak nálunk. Főleg az első soruk volt az, aki fölénk nőtt mind technikailag, taktikailag és fizikálisan is. Ami jó volt, hogy adódtak nagy helyzetek, viszont a helyzetkihasználáson javítani kell.

A magyar csapatból szerintem a harmadik sor (Bognár-Monszpart, Liebe-Pajor-Füzi) játszott ma a legjobban. A sérülésem folyamatosan javul, remélem, hogy talán holnap - bár erre kicsi az esély - , de holnap után játékommal már tudom segíteni a csapatot.”

Ma délután 16:10-tól az USA elleni kulcsfontosságú mérkőzés következik. Az ellenfél láthatólag erősebb a két évvel ezelőttiekhez képest, ami elsősorban Ryan Winkler gólérzékenységének köszönhető. Mellett még ki kell emelni a két éve is 13 pontig jutó Karl Förare-t. Győzelem esetén egyértelműen a második hely várományosaivá lépünk elő, míg egy vereség elérhetetlenné tenné a továbbjutást, tekintetbe véve az USA – Japán 5-4 eredményt… 2 éve 11-7-esgyőzelmet hozott számunkra ez a párosítás.

HAJRÁ MAGYAROK!

 

 

 

23 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr90810995

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack S. 2008.12.09. 09:18:29

"Az előzetes feltérképezés alapján nem ért túlzott meglepetésként semmi, tehát ugyanabból a pozícióból lőttek, amit vártunk"
És az Amcsikkal mi van?
Őket nem sikerült ilyen jól feltérképezni?
A 10 gólos vereségre lehet azt írni hogy semmi meglepetés nem történt, nem is tudom talán a Japánoknak erősebb a szakmai stáb.
Most már tudom miért kellett a VB előtt mosakodni. Jó ha 7. vagy 9. helyért játszhatunk majd.
Köszönjük az áldozatos munkát és azt hogy jó játékosok nem mehettek ki mert lehet hogy nem pókerban mutatnák tudásukat odakinn!
Valósághű tükröt tart a válogatott a mai magyar floorballos társadalomnak.
A sok egymás baszogatása, a feltörekvő klubok hozzánemértése, hatalomittas kókányok, és egyre több leszarom ezt az egészet hitet vallók eredményeként soha nem látott mélységig sülyedtünk.
Gratulálok a szövetségi kapitányi pályázatokat elbírálóknak nem kell jósnőnek lenni ahhoz hogy megjósoljuk a női vb-n is hasonló várható, bár őket nem láttam csak a hazai torna elbukása sejteti ezt.
Tényleg jó ez így? Hát ezt kell csinálni?

Jöhet a szarkupac cukorral hintése..

Floorballer 2008.12.09. 15:08:15

Az előző hozzászólásodra is akartam reagálni, de most már mindenképpen muszáj lesz. Igazán csak egy, a blogot érintő pontjára reagálnék:

"Nagyon fura az, hogy már most mosakszik a nagyérdemű előtt az érintettek tábora."

"Most már tudom miért kellett a VB előtt mosakodni."

Az a cikk, amire korábban reagáltál teljes mértékben egy magánvélemény volt, semmilyen módon nem szerepelt benne a stáb véleménye, és nem is került velük egyeztetésre. Ennek megfelelően ez nem egy előzetes mosakodás részükről, pusztán egy objektívnek szánt helyzetértékelés a részemről, ami tőlük független. Az ellenfelekről keringő információkat, a korábban látottakat, a netről leszedhető infókat összegeztem, és igyekeztem valamelyest elkerülni azt, hogy feleslegesen nagy nyomást helyezzünk a srácokra.

Jack S. 2008.12.09. 15:53:39

Muszáj?
Neked is van egy véleményed Nekem is.
Sajnálom hogy szét lett rombolva az ami sokáig szépen fejlődött, mert jöttek okosabbak és ügyesebbek és elkergették azokat akik előttük hosszú évek tapasztalataival tartottak ott ahol. Neked csapattársad védjed, de másoknak ettől nem kell szubjektív véleményt alkotni.
Megmérettünk és kevésnek bizonyultunk. Bárhogy számolom már minimum 3 de inkább 5 hellyel hátrébb végzünk mint 2 éve. Ez tény.
Egy edzőt és egy csapatot (jelen esetben egy ország floorball tudását) fognak rangsorolni és bár jó a promóciónk az IFF felé a sok beleölt pénz és nemzetközi rendezvény nekünk magyaroknak nem sok hasznot hozott. Tartozások és vita követte az utánpótlás csapat pedig azóta nem dolgozik rendesen. Szerinted nem erről kéne beszélni?
Rávilágítani arra hogy nem jó ami felé haladunk?
Vagy inkább homokba kellene dugni a fejünket és várni a csodát azt a árnyképet kergetve hogy jók vagyunk okosak vagyunk ügyesek vagyunk?

Jó lenne elhesegetni a rózsaszín ködöt, mert ha nem akkor sorra jönnek majd a pofonok!

Nézd meg hányan dolgoznak aktívan azok közül akik elkezdték tizenéve a floorballt! El lettek innen üldözve! Ezért tartunk itt ahol. Bocs de én ennek nem vagyok híve, mert a hatalomvágytól lihegő feltörekvők nem értenek hozzá viszont türelmetlenek tanulni. Ne haragudjun meg senki de jelen pillanatban egy tornatanár a szövetségi kapitányunk aki soha semmit nem ért el ebben a sportban. Tudatlanságuk eredményét most nyögjük és foguk is a régiek pedig már nem fognak visszajönni. Lehet nulláról kezdeni.

Floorballer 2008.12.09. 16:06:28

Félreértesz. A mondandódnak egy pontjára reagáltam: én csak annyit mondtam, hogy a cikk nem a stáb mosakodása volt, mert nekik semmi közük nem volt hozzá. A többi a magánvéleményed, amihez szíved joga, csak ezt a pontatlanságot, vagy félreértét akartam kiigazítani.

Amúgy amit írtam, azt azért írtam, mert láttam a csapatokat 2006-ban, és mert utána néztem a neten az ellenfeleknek amennyire csak lehetett. Ennek tükrében a második vagy az első hely elérése irreális elvárás lett volna. Németország és Lengyelország legutóbb nem volt ott. Semmi kapcsolatban nem áll ez azzal, hogy kivel milyen a viszonyom, ahogy az eddigiek sem korreláltak ezzel, erre mindig igyekeztem figyelni.

Több csapat azért jócskán meglepte az ellenfeleket: például ott van Szlovénia vagy Hollandia. Legutóbb bronzmeccset játszottak egymás ellen... De említhetném pozitív változásként az USA-t és Szingapúrt, bár az USA szereplése nem az amerikai floorball fejlődését tükrözi, ahogy az észt válogatott szereplésének sincs semmi köze az észt bajnoksághoz és a hazai utánpótlásukhoz.

Jack T. 2008.12.10. 13:27:58

A névtelenség, a névtelenül mocskolódás a legjobb megoldás ahelyett, hogy érdemben, megmérettetve cselekednél!

Loresz 2008.12.10. 19:32:36

Egyetértek Jack S.! Végre valaki mond már olyan véleményt is ami nem arról szól, hogy milyen fantasztikusak vagyunk, milyen szuper munkát végeztünk, ésa vereséget is sikernek könyveli el! Már az egyetemi válogatott teljesítménye is mutatta hogy rossz irányba haladunk, de azzal kapcsolatosan sem hallottam kritikát, csak dícséreteket(természetesen hol másutt mint az indexen).Tényleg jó az nekünk ha megelégszünk ezzel a semmivel? Miért vertek meg azok akiket eddig mi vertünk meg, vagy szoros meccset játszottunk velük? Azért mert ott fejlődik a sport! Látják milyen irányba kell fejlődni, van szakértelem, a bírák a floorball szabályai szerint fújják a meccset... A magyar floorball ennél azért jobb!!! Szakembert a válogatott élére és olyan játékosokat akik meg tudják valósítani az elképzeléseit! Ez a mostani zsákutca:(.Tessék bocsánatot kérni azoktól akiket elüldöztek hátha még visszajönnek, és kirángatják a kátyúból az elakadt szekerünket!

Omar Little 2008.12.10. 22:26:41

Én nem kötekedő jelleggel, hanem abszolút kíváncsian és konstruktívan kérdeznék valamit az előző hozzászólóktól: afloorball sportban egészen konkrétan kit/kiket értetek a "szakemberek" kifejezés alatt?

Értelmezésem szerint a szakember egy adott terület, foglalkozás, hivatás elismert, SZAKKÉPESÍTÉSSEL rendelkező, megkérdőjelezhetetlen eredményeket felmutatni képes, jelentős szakmai múlttal rendelkező művelője.

acsbar 2008.12.11. 00:51:45

Ó, igen, hiszen annyian tolongtatok, amikor tisztségviselő választásról volt szó...
A szövetségi kapitányi pályázatok elbírálásakor is alig tudtuk eldönteni, hogy a rengeteg "szakember" jelöltből kit is válasszunk!

Ilyenkor mindenki menniyre okos! Meglesz a lehetőségetek, hogy dolgozhassatok a szövetségben, hamarosan tisztújítás. Lehet jelölni, lehet jelöltnek állni, lehet előre vinni a szekeret!

És azon is lehet vitatkozni, hogy 35-40 éves játékosokkal menjünk-e a vb-re, vagy fiatalabbakkal. És ami szintén fontos, magyarokkal, vagy magyarosított svédekkel, észtesített svédekkel, olaszosított svédekkel stb.

Továbbá szerintem bőven örüljünk annak, hogy ha a vb-n 5. helyen végzünk, a legutóbbi ezüstérem szerintem erőn felüli volt. Ebben a hihetetlenül nagyszerű magyar floorballközegben (és sportközegben) ez teljesen helyénvaló eredmény. Ez az én véleményem.

Jack S. 2008.12.11. 07:48:07

Köszönd magadnak is hogy itt tartunk. Mikor még lehetettt volna valóban választani mert voltak önként jelentkezők akkor azokat elhajtottátok. Így Te is részese voltál ezeknek a folyamatoknak hiszen döntéshozó voltál. Az a baj hogy nincs átgondolva sokszor egyes döntésetek. Több olyan is van aki régebben karját adta volna sportért de nem kellett.
Remélem azt a gusztustalanságot azért nem fogod/játok megtenni hogy feláltok a telibeszart trónból és átengeditek a helyet "újaknak".

homár 2008.12.11. 12:28:59

Sziasztok!

Nekem is egyezik a véleményem azzal, hogy nem jó úton járunk.
hosszútávú tervekre van szükség és megfelelően ösztönzött vezetőkre, nem ingyen munkásokra akiknek semmi kötelezettsége nincs ! Pénzt kell nekik adni persze csak %-os formában és megbecsülni őket.

Loresz78 2008.12.11. 15:55:41

Nem játékosokat értettem az "öreg" szó alatt a válogatottba, hanem szakvezetőt! És mit értek szakember alatt? Nehéz lenne definiálni a szó kőznapi értelmében. Talán helyesebben fogalmazok ha hozzá magas szinten értő embert mondok. Ki az? Aki játékosmúltjával, nemzetközi tapasztalattal , honi edzői eredményekkel büszkélkedhet, esetleges szövetségi múlttal és nem utolsó sorban KONCEPCIÓval elő tud állni. Az nem lehet cél(önmagában)hogy fiatalítani kell( ez közhely, ezt mindenki tudja). Konkrét elképzelés kell és a szakvezető a pályázatában(ha lesz ilyen), pontosan határozza meg mit vállal, hogy az számonkérhető legyen(ne mosakodhasson azzal, hogy másként alakult stb). Minden sportban így van! És, hogy kik döntsék el melyik pályázat érdemli meg hogy bizalmat kapjon, meyik pályázó a legrátermettebb??? Ne azok akik a mostani hozzánemértésért felelősek! Itt el is akadtam, mert bárki is legyen bármilyen jó jelölt, egy hangosabb és nagyobb táborral rendelkező csoport ismét a gyengébb színvonal mellett voksolhat(haveri, vagy földrajzi szempontok alapján). Szal ha tud vki erre megoldást...

pavel 2008.12.11. 21:26:10

Szándékosan nem szóltam eddig, mert tőlem nézett volna ki a leghülyébben. De ezt előre lehetett látni!

Az egyetemi VB-n a hatalmas leégés után még léphetett volna az elnökség. Még akkor is lehetett volna kapitányt váltani!

Szétverték a bajnokságot, ami 7 év alatt lett felépítve. ( csapatos OB I, erős OB II, hobbi szintű OB III, ahonnan ki lehet emelkedni.

Most van egy OB I, ahol a meccsek 80 százaléka tét nélküli, nincs OB II, az OB III-ból pedig nem akar fellépni senki.

A Versenybizottság, akik a döntéseket hozzák egy gumiasztalos, egy 20 éves lány, akiről azt olvasom, hogy nem volt jelen, egy esetben, mikor jelen volt és én is befeküdt egy fotelba, lába az asztalon és azt sem tudta, miről szavaz. az egyik emberke azt se tudni ki. Ők döntenek.

Nincs ott a VB-n az előző VB gólkirálya Nánási (ment volna), nincs ott Veszprémi, aki még vagy 10 évig a válogatott legjobbja lehetne, aki eddigi legjobb idényét produkálta. Nincs ott Czakó, aki nem tűnik sztárnak, de sokkal többet tud a floorballról, mint sokan itthonról.

Nincs ott Mujahid Tamás. Júliusban sérült meg, a kapitány egyszer sem érdeklődött az állapota felől. A kerethírdetésnél Nádor megkérdezte a kapitányt, hogy Baba nincs benne? Ez után lett tartalék. Csodálkozunk, hogy nem ment?
Szabó Péter, Vadócz, Görög???

Egy éve szerettük volna leigazolni Varga Miklóst a kapuba. Hozzánk járt edzésre, majd a Neumannhoz igazolt. Mint kiderült az átigazolásért cserébe már akkor tudta, hogy utazik!!!

pavel 2008.12.11. 21:29:20

Az USA és japán ellen 99százalék, hogy a felsorolt játékosokkal nyertünk volna!!!

Az előző években megvertük Németországot, Ausztriát, akkor miért ne lehetett volna most is egy kis esély.

A mostani válogatottban nem volt nyerő ember!!!

Az meg vicc, hogy Ambrus Kati a segítője az edzőnek! Mit tud vajon mondani ÍNádornak, vagy Dennisnek? Talán annyit, hogy hajrá!!??

Ez azok felelőssége, akik megválasztották a kapitányt!

pavel 2008.12.11. 21:40:15

Mit kell tenni?

1. Létrhozni egy OB I-es ligát,m úgy, mint van a többi sportban. pl fociban a profiliga. Ez működtetné az OB I-es bajnokságot. Nem OB III-as játékosok!

2. 6 csapatos elitliga. ősszel oda-vissz, tavasszal oda-vissza ez 20 meccs. (esetleg rájátszás.)

alatta 8 csapatos OB I. igy 14 csapat mondhatja magát első osztályúnak, ez az esetleges támogatóknál nem mindegy.

Alatta OB II 2X 6 vagy 2X8 csapattal, alatta a megmaradó 8-10 csapatnak OB III.

A válogatott edzőjét az OB I-es liga javaslata alapján az elnökség felkérné, nem pályáztatná. Külföldi edző kelene, egy magyar szöv.kap. mellé.

A válogatottnak mindig a legjobbakból kell állni, nem fiatalokból, nem öregekből, hanem a legjobbakból. ne szégyeljük már, hogy svédországi magyarok játszanak, a német sem szégyenkezik, hogy kinaiakból áll a pingpong csapata!

Kell egy önnállóan működö női szakág. Vezetővel, női ligával. A női dolgokról ők döntenének. Az elnökséghez csak a vitás esetek kerülnének.

Játékvezető képzést végre. Egy csomóan végigülték Egerben, majd Szlovéniában az IFF szemináriumot, majd mindenki megtartotta magának az ott hallottakat. Senki nem adta tovább, pedig a cél ez lenne.

A jól indult HUNGÁRIA Kupát újra fel kell élesztebni!

Meg kell rendezni a Hungarian OPent. Ez pénzt hozna a szövetsének néhány év után.

acsbar 2008.12.11. 21:59:07

Köszönöm magamnak ezt az eredményt:)
DE sokkal inkább köszönöm azoknak, akik a felkészülés 80 %-án megjelenve, pénzt, időt, energiát nem kímélve kivívták a jogot, hogy pályára léphettek.
Kik voltak az önként jelentkezők? Én kettőről tudok (legalábbis én annyiból választottam). Szakmailag egyik sem volt sokkal előrébb a másiknál, én a meggyőzőbbet választottam.
Ki az a személy, aki a karját adta volna, és nem kellett? Csak jelzem, bár biztos ott voltál, és tudod, hogy amikor tisztújítás volt, rengeteg ember pályázott elnöknek és elnökségi tagnak. Egyesével kellett győzködni mindenkit, hogy ugyan, vállald már el ezt a szart. Vállald el társadalmi munkában, hadd baszogassanak.
Hát pedig Isten bizony kedvem lenne a szarból kipucolt "trónt" átadni neked, és minden vállakozónak. Bár a magam munkájával azért nagyjából békében el tudok számolni, de azért hajrá, gyertek, csináljátok jobban!!! Vagy a munka büdös, csak a szájkarate megy név nélkül?

acsbar 2008.12.11. 22:10:49

Pavel!

Mondhatom, hogy én is láttam előre, de közbelépni még nagyobb ostobaság lett volna. Szerintem. A VB után lehet az eredményt számonkérni, kapitányt váltani stb.
A mit kell tenni dolgokban sok szép van, sőt helyénvaló is, de neked is megvolt a lehetőséged, hogy ezeket megvalósítsd.

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.12.11. 22:51:35

Kapitányt tényleg nem a vb előtt kell váltani. Az meg hogy Ambrus Katára nem hallgatnak, az nem feltétlen az ő hibája.

Ugyanakkor rengeteg igazság van a fentiekben. Szükség van több éles mérkőzésre, hiszen ezek vonzzák a nézőket, a támogatókat, a sajtót, és az ilyen mérkőzéseknek van igazi irama, tétje. Ha jól emlékszek a kiírásra, akkor elvileg jövőre ismét lesz rájátszás, ami ezen a jelenlegi helyzeten biztosan pozitívan fog változtani.

Vannak itt még furcsaságok, számomra hiányzó emberek (pl. Rab Konstantin), illetve Pazsák Csabi esete, aki a japánok ellen a csapat legjobbja lett. Ő a szereplését csak annak a szerencsétlen esetnek köszönheti, hogy legjobb barátjának, Varga Gergőnek eltört a lába.

A Hungária Kupa felélesztése szerintem jó ötlet lenne, hiszen így lehet a hazai közönséggel még jobban megismertetni a floorballt. Ráadásul 1 komáromi és debreceni mérkőzésnek szerintem a hangulata is kiváló lenne, ezért szerintem mindenképpen érdemes lenne elgondolkodni 1 ilyen szervezésen, s akár új városokba is el lehetne vinni a floorball hírét (olyan nagyvárosok, ahol nincsenek még egyesületek, pl Győr, Székesfehérvár, Pécs, Nyíregyháza--> ezeknek a városoknak a lakossága a 100.000-et meghaladja és én max. iskolai csapatról hallottam).

A versenybizottság műkődését (?) viszont nem szeretném minősíteni. Sok esetben a saját kiírásukat nem tartják be, ami azért több, mint elgondolkodtató...

Dave97 2008.12.11. 23:49:27

Egy dologra szeretnék reagálni: nem igaz, hogy Varga Miki ezért utazott volna. Az utolsó volt, akiről kiderült, hogy utazik-e vagy sem. Ezt már csak azért is tudom, mert ott voltam, amikor megtudta... szerintem Mikit igazán nem illetheti kritika, számtalan VB-ről maradt le sérülések és egyéb okok miatt. Az ő pályafutásának igenis kijárt ez a pár perc a magyar válogatott hálóőreként!

Jack S. 2008.12.12. 09:40:37

Látod még mindig hiszed hogy jól csináltad, csinálod pedig az eredménye 17-18 hely. Számodra ez jó és érthető számomra viszont elég kevéske.
Tavaly nem lett utánpótlás bajnokság kihírdetve, pontszerzők stb.
Ugyanez elmondható OB2-ről is.
Elávársaitok vannak hogy mindenki betartsa a szabályokat de ha valaki hibázik akkor 5-0.
Nem gondolod gondoljátok hogy ez nem jó?
Elvárás - Kötelezettség!
Mire szeditek a nevezési díjat mikor nincs JT, játékvezetők, statisztikák, tabellák, évvégi eredményhírdetések.
MIRE???

Dave#97 2008.12.12. 18:21:17

Érdekes kérdés az edző játékosmúltjának feszegetése. Szerintem semmiféle - vagy valymi kevés - korreláció nem mutatható ki egy ember edzői képességei és játéktudása közt.

Más sportágakból könnyű példát találni. Számtalan világklasszis edző van, aki nem futott be komoly játékos pályafutást, vagy eredményei legalábbis elmaradnak edzői eredményeitől: Hitzfeld, Mourinho. Ellenpéldakén több klasszis játékos lett neve miatt edző is, de ezidáig nem bizonyította rátermettségét az oldalvonalak másik oldalán: Donadoni, Mattheus, Gretzky, Détári a teljesség igénye nélkül.

Maradhatunk viszont csak a floorballnál is: Varga Tibi nem futott be komoly játékos pályafutást, de azért csak magyar bajnoknak mondhatja magát a kispad mellett.

acsbar 2008.12.15. 01:29:25

Ide figyelj, Te Főokos!

Leírtam már egyszer. Gyere, dolgozz! Szívesen veszi mindnenki. Ne itt szájkaratézzál, mutasd meg, hogyan kellene! Előtted is adott a lehetőség!

És igen, még mindig hiszem, hogy hellyel-közzel jól csináltuk, amit eddig csináltunk.

bodyguard91 2008.12.15. 17:46:30

ahhoz fel kellene fednie magát, és akkor kiderülne, hogy még soha semmit nem tett le az asztalra:)).
acsbar, ne húzd fel magad, annyit nem ér. mindenki tudja, hogy van jó, abban amit csináltatok, van amit lehetne jobban, de az az elnökség 7 főből áll, a többiek lemaradása jóval nagyobb..
nem csak a válogatott edzőjét kellene megnézni, hanem az egyesületeket, az egyesületeknél "dolgozókat", hogy hol mennyi lehetőség van (azt hogy használják ki), miből van a választék. itt kezdődik a bibi... és ez csak a jéghegy csúcsa..

Sharky#54 2008.12.16. 13:14:16

amíg ez egy hobbisport és mindenki INGYEN, mit ingyen...még fizet azért hogy csinálhasson valamit addig nem értem miért van felháborodás.

A válogatottak sem kötelezhetőek havi rendszerességű összetartásra, se pénzük, se idejük nem lehet rá...
süti beállítások módosítása