Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

"A végtelenbe és tovább" - 1. rész

2009.02.05. 11:16 Floorballer

Az utóbbi idők legkonstruktívabb közgyűlése roppant inspirálóan hatott ránk, és a buzgó tettvágy a vizsgaidőszak utáni néhány napos üresjáratban egy első látásra roppant, másodikra megnézve csak eléggé terjedelmes dokumentum formájában csapódott le. Tovább után kivételesen teljesen komoly gondolatok következnek, ahogy azt a 2009-es évet köszöntő cikkünkben már beígértük. 

Az elmúlt időszakban sportágunk jövője gyakori téma volt fórumokon való hozzászólások, pálya menti beszélgetések, közgyűlésen való felszólalások, baráti eszmefuttatások alkalmával. A felmerült gondolatok nagy része az internetes csatornák jellegéből adódóan reagálás nélkül maradt, a feledés homályába merült, vagy megrekedt egy tovább nem gondolt, részleteiben át nem beszélt ötlet szintjén, esetleg el sem jutott minden érintetthez, érdeklődőhöz. 

Az ilyen szórványos ötletbörzék nagy hátránya, hogy egyrészt a fenti módon az információ elveszik, vagy ki sem jut egy lokális körből, másrészt hogy vannak emberek, akikre kevésbé figyelünk oda. A magunk részéről azon elv hívei vagyunk, hogy bárkitől elhangozhat hasznos, továbbgondolandó, ragyogó ötlet még akkor is, ha előtte 100 alkalommal csak ennek ellenkezőjével volt szerencsénk találkozni. A közgyűlésen felvetődő kérdések kapcsán – melyek az előirányzott csapatvezetői értekezlet témái is lesznek – fontosnak érezzük, hogy minél több ilyen gondolatfoszlányt össze tudjunk szedni a teljes kép kirakásához, hiszen miként a szövetség értünk van, úgy a csapatok is a szövetségért. 

A vállalkozás célja egy olyan dokumentum összeállítása volt, mely néhány hangsúlyozott témakört jár körül több szempontból, és megpróbálja összegezni az adott témával kapcsolatos felvetődött racionális ötleteket. A főbb pontok:

  • Bajnoki rendszer: az idei bajnokság során nem sikerült feltölteni a kiírások által előirányzott keretszámokat, ami egyértelműen jelzi a helyzet átgondolásának szükségességét. Nem csupán a bajnoki küzdelmek lebonyolításának módjáról, hanem a versenyek felügyeletéről, szervezéséről is érdemes néhány szót ejteni.
  • Edzőképzés: a bajnokságba nevezett játékosok száma, a csapatok száma, az évi mérkőzésszámok, az utánpótlásbázis nagysága elért egy olyan szintet, amikor már lelassul a fejlődés öngerjesztő folyamata, és a színvonal beáll egy közel állandó értékre. Az innen való továbblendüléshez elengedhetetlenül szükséges a szakmai előrelépés, mely már nem érhető el „érzésből”, külső források bevonása nélkül.
  • Játékvezetők: a legtöbbet emlegetett, és talán legnehezebben kezelhető kérdéskör. A játékvezetők szakmai képzésének mikéntjét ezeken az oldalakon nem áll módunkban taglalni, sokkal inkább alapelvekről, és a játékvezetők mérkőzésekre való biztosításának módjáról, motivációjáról, az ő finanszírozásuknak kérdéséről vázolnánk fel néhány gondolatot. 

Természetesen nem vetődik fel a gondolat, hogy a leírtak a színtiszta és megkérdőjelezhetetlen igazságot, és az egyetlen járható utat jelentik. Nem is ez volt a cél. Az írás maga – jellegéből adódóan – nem konkrét megoldásokat ad, csupán potenciális lehetőségeket, megoldandó problémákat taglal, melyek további ötletek – egyszersmind az optimális eredmény – megszületéséhez vezethetnek, egyfajta hosszabb távú, stratégia gondolkodásra ösztönözhetnek, gondolatébresztőnek szánjuk az értekezlet előttre. 

Sokan láthatják majd viszont az oldalakon saját elképzeléseiket is, hiszen a legtöbb ötlet hangsúlyozottan a korábban olvasottak, hallottak összegyűjtése, nem pedig saját szellemi érték. Éppen ezért a szerzők közt gyakorlatilag kivétel nélkül minden, a témákban valaha felszólaló floorballost felsorolhatnánk, nekik ez úton mondunk köszönetet.

A továbbiakban az egyes fejezetekből tömörített postokat is tervezünk felrakni a blog hasábjaira, de megelőlegezve a teljes írás letölthető ide kattintva. Maga az oldalszám elsőre elrettentő lehet, de semmiképpen ne akadjunk el már ennél az értéknél, mert egyrészt majd a fele függelék (korábbi összegzések) vagy tartalomjegyzék, másrészt a fejléc-margo-sorköz értékek következtében is jelentősen nőtt a számérték (kicsit konkrétabban egy diplomamunka forráskódja került felhasználásra, így a formátum is azzal egyezik).

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr43924084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Isti_ 2009.02.05. 14:57:32

Még csak beleolvasgattam, de riszpekt :)

Gété 2009.02.05. 21:31:21

Dave!
Eismerésem.
2.4.4. 8 csapatos elitliga folytonos átmenettel.
többet majd később.
Hétvégén gyertek le Miskolcra megnézni a válogatottat. üdv GT
süti beállítások módosítása