Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Ez történt eddig az OB3-ban

2009.03.03. 08:00 Be_my_guest

Újabb olvasói igénynek próbálunk eleget tenni, így Liska Bálint tollából következzék az eddigi események összefoglalója. Köszönet érte!

Az idei bajnokságra rekordszámú - 20 – nevezés érkezett be a MFSZ irodájába. A tavaly csapatok közül az OBIII bajnoka a Paks az OBII-ben folytatta a pontvadászatot, a Bölcske csapata beleolvadt a paksi gárdába, a SOTE és az Ivanics-Sárkánysziget csapatai pedig nem tudták vállalni a bajnokságban való részvételt. Meg kell említenünk a MEISE „B” gárdáját, akik bár beneveztek, „emberhiány” miatt mégsem tudtak elindulni a legalacsonyabb osztályban.

A maradék 19 csapatot – főként területi – alapon 3 db 5 csapatos és 1 db négycsapatos csoportba sorsolták, ahol oda-vissza vágó alapon, tornarendszerben döntötték el az alapszakasz sorrendjét. 

Észak-keleti-csoport:

Hevesi FSE,Miskolc „B”,Mihes SC,Barcikai Stinky Sox 

Az utóbbi évben komoly játékerőt,és rutint képviselő MEISE „B” gárdájának kiesésével a Heves csapata lett a csoport favoritja. A Szilágyi-Szabó-Radványi trió által fémjelzett hevesiek a legkorábban biztosították a csoportelsőségüket,és mindösszesen egy pont veszteséggel végeztek a csoport élén (még az 1.fordulóban a Miskolc rabolt tőlük egy pontot:2-2). Ezt követően a legszorosabb meccsükön is 6 gól különbséggel győztek. 70-19-es gólarányuk igencsak meggyőző. 

A csoport második helyére,az utolsó fordulóban a Miskolc „B” ellen aratott 6-5-ös győzelemmel a Barcikai SS csapata ért oda. A főként középiskolásokból álló brigád újonc létére egyből a rájátszás felső házba került. Ott viszont nem lesz könnyű dolguk, a tavaly előtti győztes Kecskemét, és az „örökös” döntős Fekete Ló csapata ellen.

Bár jól kezdett a Miskolc (döntetlen a Heves ellen),utána nem tudta tartani lendületét,és meg kellett elégedniük a csoport 3.helyével.A Miskolc „kiscsapatának” ez lesz az első „felsőházas rájátszása”. 

A Siketek SC „testvéregyesülete” a Mihes SC szempontjából ez a szezon egy jó felkészülés volt a jövő évi bajnokságra, és a Rudas, Mihes SC, Neumann Snipers, Neumann TO, Corvinus, White Sharks gárdáival a 13-19.helyekért küzdenek meg. 

A csoport kanadai táblázatának élcsoportja: 

1

Szilágyi Péter

Hevesi FSE

19

16

35

2

Szabó Gábor

Hevesi FSE

12

7

19

3

Radványi Zoltán

Hevesi FSE

11

7

18

4

Aug Péter

Barcikai Stinky Sox

13

4

17

5

Bulla Péter

Barcikai Stinky Sox

8

7

15

 

Budapesti-csoport

ARES HC”B”,Siketek SC,Szada SC,Neumann RO és az RM,Theresa Town Glabers 

Régi és új csapatok a csoportban. Az ARES „B” gárdája, mint a tavalyi kieső az OBII-ből. Sztárpiék alakulata a Neumann RO és a Rettegés Mazsolái, egy új csapat a Szada SC, a rutinos Siketek SC és a csoport esélyese a TTG.

Póth Csabáék a csoport esélyeseiként vágtak neki az alapszakasznak, hiszen az utóbbi két évben mindig a rájátszás felső házába kerültek .Ennek ellenére egy váratlan vereséggel kezdtek az első fordulóban a Neumann RO csapatától. Ezt követően ritmust váltottak és megnyerték összes meccsüket, történetük során először végeztek a csoportjuk első helyén. 

Nem megbántva a Siketek SC csapatát,de az alapszakasz legnagyobb meglepetését okozták,hogy a csoport második helyén végeztek, és így –történetük során először- a rájátszás felső házába kerültek. Az ARES „B” csapatával együtt 9-9 pontot szerztek, de az egymás elleni eredmények összesítése a Siketek SC-nek kedvezett ( 11-6,1-5 – 1 gól döntött).

Érdemes megnézni az utolsó forduló alakulását. Az ARES 7 ponttal, a Siketek SC 5 vágott neki a január végi tornának. A Siketek SC hozta kötelező győzelmet a Szada ellen (7-5). Az ARES „B” megverte egy gólszegény meccsen a Neumannt 3-1-re (utolsó gól 59:56 !!!). Az ARES simán kikapott a TTG-től. Jött a Siketek SC – Neumann. Ha nyer a Neumann, 9 pontjuk van, és az ARES a 2., Neumann a 3., Siketek SC a 4. Ha döntetlen a helyzet változatlan. Ha nyer a Siketek SC,akkor 2.Siketek SC 9 pont,3.ARES 9 pont, 4. Neumann 7 pont. Közel 30 percnyi gólcsend. ÖNGÓL.1-0 a Siketek SC-nek. 42.perc: Sztárpi egyenlít-egyetlen gólja a szezonban. (1-1). 43.perc 2-1 a Siketek SC-nek. 58:29 egyenlít a Neumann. A Siketek SC az alsóházban folytatja. 59:34 Ormódi Róbert  felsőházba lövi a Siketek SC csapatát. 

A nevető harmadik a az ARES HC”B” lett, akik egyenletes teljesítményüknek köszönhetik a 3.helyet. 

A Neumann RO és az RM csapatáról már beszéltük, hogy hogyan csúsztak le a felsőháztól. Érdekes ,hogy ők ütötték a legkevesebb gólt a csoportban (22), de csak a TTG védekezett náluk jobban (23). 

A Szada csapata végzett z 5.helyen, de nem pont nélkül,hiszen az 1.fordulóban 5-5-öt játszottak az ARES „B” csapatával. Érdekesség: itt játszik (bár pályára nem lépett) a legidősebb aktív magyar floorball játékos: Bankó Sándor 1946.12.19-én született. 

A csoport  kanadai táblázat élcsoportja: 

1

Gárdonyi András

Theresa Town Glabers

28

7

35

2

Papp Róbert

Theresa Town Glabers

17

10

27

3

Molnár László

Siketek SC

11

8

19

4

Kovács Lajos

Siketek SC

12

4

16

5

Szedner István

Szada SC Floorball

12

3

15

 

Déli-csoport

Szegedi FE,Kecskeméti Református Kollégium, Rudas FT-Dunaújváros. Neumann Snipers, Bajai Darazsak 

Első ránézésre a „halálcsoport”. Szeged, Kecskemét tavaly még OBII-es volt, Baja tavaly OBIII 4.hely, a „Rudas” műhelyből mindig jó csapat lerekedik, a sötét ló Neumann Snipers.

Szoros meccsek, pontlevonások, végleges kiállítás… minden volt ebben a csoportban. 

A csoportgyőztes a tavaly előtti OBIII-as bajnok a Kecskeméti RK. Csapata lett. Tóth Imre gárdája, egyetlen 100%-osként végzett a csoport élén. A legfrissebb hírek szerint a csapat gólvágója Geredy Kornél ismét csatára kész, így akár a végső győzelemre is esélyesek. 

A szegedi csapatból az OBI-be igazolt Sánta Vince, de a „napfényvárosiak” így is hozták a kötelező győzelmeket,és csak a Kecskemét előtt kellett fejet hajtaniuk két alkalommal. 

Markó Elődék -4 ponttal kezdték a szezont, de végül bejutottak a rájátszás felső házába, hiszen az utolsó fordulóban hozták a győzelmet a Neumann ellen. A rájátszás első körében megismétlődik a tavalyi bronzmeccs: Fekete Ló „B” – Bajai Darazsak. 

A Rudas „B” gárdája még nem tudott beleszólni a „nagyok” dolgába, de minden meccsen megnehezítették az ellenfél dolgát, sőt a Neumann elleni két döntetlennel a csoport 4.helyét is megszerezték.

A főként főiskolásokból álló Neumann Snipers csapata végül a csoport 5.helyén végzett,de figyelemre méltó, hogy mindössze 39 gólt kaptak. Ez a csoportutolsók között messze a legjobb,de a Barcika, Baja, Siketek SC, ARES „B” (felsőház) és a Rudas is több gólt kapott mint Sharky-ék. Az is igaz, hogy 18 gólnál csak a Mihes SC lőtt kevesebbet (16). 

A csoport  kanadai táblázat élcsoportja: 

1

Molnár Péter

Kecskeméti Református Koll.

17

14

31

2

Tóth Gergő

Kecskeméti Református Koll.

17

9

26

3

Markó Előd

Bajai Darazsak

8

11

19

4

Papp Zoltán

Szegedi FE

14

4

18

5.

Szabadi Gábor

Rudas Floorball Team

7

3

10

 

Észak-nyugati-csoport

SZPK NOKIA „B”,White Sharks „B”, Corvinus FT,Fekete Ló „A”,Lizards-Bródy 

Első ránézésre nem tűnik „halálcsoportnak”,de végül az lett belőle. Kellett hozzá két csapat látványos javulása (SZPK „B”,White Sharks „B”), egy csapat várható feljődése (Lizards-Bródy=Fekete Ló „B”), és egy csapat várható visszaesse (Fekete Ló „A”). 

A csoport élén a az ajkai Bródy Imre Gimnázium tanulóira építő Lizards-Bródy végzett (a Veszprém Lizards csapatával történt U19-es fúzió miatt változott a nevük). Juhász Ervin tanítványai csak az utolsó mérkőzésen vesztettek pontot az „öregek” ellen. A korábbi években még elbukott szoros meccseket az idén hozták (White Sharks 5-4 ill. 4-3, Fekete Ló 4-3, SZPK „B” 5-4). A csapat átvészelte, hogy a nyári edzőtáborozás során kapusuknak – Kanczler Ádámnak –elszakadt a keresztszalagja, és csak idén februárban térhetett vissza. Erősítés képem érkezett Juhász Ervin a Fekete Ló „A” ból. A csapat legjobbja -védő létére -az OBIII alapszakaszának  pontkirály címét (41 pont) elhódító Balogh Bence volt. Több szakvezető véleménye szerint is helye lenne az U19-es válogatottban! A csapat a végső győzelemre is esélyes. 

Az ezüstérmet Galambos Tomiék, az SZPK –NOKIA „B” csapat szerezte meg, így hosszú idő után a rájátszás felső házába kerültek. Legnagyobb győzelmük a Lovak otthonában volt, amikor 1-6-os első negyed után 7-6-ra hozták a mérkőzést. Ha mindenki hadra fogható a csapatból,akkor bármelyik csapat ellen esélyesek a rájátszásban. A Heves és az ARES „B” gárdájának nem lesz könnyű dolga a komáromi oroszlánbarlangban.

Nagy csatában az utolsó felsőházat érő harmadik helyre futott (ügetett) be a Fekete Ló. A korábbi évekkel ellentétben nem nyerték meg a csoportjukat, sőt alig 50% felett teljesítettek. A nyáron egy meghatározó játékosuk –teljesen váratlanul –abbahagyta a floorballt, Juhász Ervin – a védelem oszlopos tagja- átigazolt (főként szervezési okok miatt) a „B” csapatba, és Földi András- gólfelelős – külföldre ment. Helyettük egy játékost sikerült beszervezni, aki viszont igazolta a hozzá fűzött reményeket (Magyar Attila).A utolsó fordulóban egy ki-ki meccsen harcolták ki a 3.helyet a Cápák ellen. 

Atyafi Dani (White Sharks „B”)legényei igen jó formában játszottak az egész szezon során, és majdnem sikerült a felsőházba jutás. Három alkalommal is egy góllal kaptak ki, és ezen ment el a rájátszás. 

Az újon Corvinus FT csapata folyamatosan feljődve tapasztalatokat gyűjtött a következő bajnokságra. A csapat egyik legjobbja: Tóth Gabriella volt. 

A csoport  kanadai táblázat élcsoportja: 

1

Balogh Bence

Lizards-Bródy

31

9

40

2

Tölgyesi Attila

Lizards-Bródy

15

13

28

3

Liska Bálint

Fekete Ló F.E.Ajka

18

8

26

4

Móricz Vilmos

Fekete Ló F.E.Ajka

6

12

18

5

Pénzes Attila

White Sharks

10

6

16

Mivel egy jegyzőkönyv még hiányzik, lehet,hogy Pastorek Róbert (SZPK) is felkerült a legjobb 5 közé. 

Március 7-8-án 5 helyszínen elkezdődnek a rájátszások.

A felsőház csoportjai: 

 

ÉNY
ÉK Budapest Dél
Lizards-Bródy Heves Theresa TG Kecskemét
Siketek SC SZPK-NOKIA B Szegedi FE Barcikai SS
Bajai Darazsak ARES B Miskolc B Fekete Ló

 

 

A csoportokon belül körmeccsekre kerül sor, majd az első két helyezett csapat a legjobb 8 közé jut. Ott keresztbejátszás (ÉNY 1- BP2,ÉNY2 – BP1 ill. ÉK 1-Dél2, ÉK2-Dél 1) következik. A főcsoport győztesek játsszák a DÖNTŐT, a 2.helyezettek a 3-4.helyért és így tovább.9-12.helyért is van meccs. 

Az alsóházban a 4-5.helyezettek játszanak hasonló módon. 

Végül néhány érdekesség:

Legtöbb pont egy meccsen:

Balogh Bence ( Lizards-Bródy) – Corvinus ellen                      9+3=12

Tölgyesi Attila (Lizards-Bródy) – Corvinus ellen                       6+5=11 

Legtöbb pont egyharmadban:

Aug Péter (Barcikai SS)          - Mihes ellen                            4+2=6 

Leggyorsabb gól:

Pénzes Attila (White Sharks) – Corvinus ellen              0:03 

Legkésőbb esett gól:

Molnár Péter (Kecskemét) – Neumann Sn.ellen                      59:57 

Legtöbb gól egy meccsen:

Mihes SC – Miskolc 1-20                               21 gól 

Legkevesebb gól egy meccsen:

1.         ARES "B"        Neumann TO.              3          1          4         

2.         Hevesi FE        Miskolc "B"                 2          2          4         

3.         Neumann Snipers         Rudas FT "B"   2          2          4         

4.         ARES "B"        Neumann TO.              3          1          4

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr98975986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanya91 2009.03.07. 15:55:11

Neumann Snipers - RFT: 3-6
MIhes SC - RFT: 0-32

Dark_Lord #1 2009.03.07. 21:49:06

Hát igen, a halálcsoport...

Sharky#54 2009.03.10. 14:05:34

Volt még egy Neumann Snipers - Mihes SC 24-0 is:)
süti beállítások módosítása