Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

"A földön járunk…de nincs lehetetlen!" - Illés László szövetségi kapitány

2010.01.31. 16:57 Bernard

Közeleg férfi válogatottunk lengyel túrája, - Prága érintésével jó 850 km-es út - ahol selejtezőkön szükséges kivívni az idei finn világbajnoki részvételt. Csapatunk a B. csoportban küzd majd a "Sógorokkal", a vasakaratú szerbekkel, valamint a gallokkal, akik minden bizonnyal a Thierry Henry féle "kezezős" trükköktől sem riadnak majd vissza, csakhogy nemzetük ott lehessen a VB-n. Nos, első ránézésre akár pattogatott kukorica majszolás közben is teljesíthető a küldetés, ám ha kicsit kutakodunk ellenfeleink "szennyesében", akkor bizony fel kell kötni azt a bizonyost. Nem lesz napszemüveges turistáskodás Illés Lászlónak és hazánk játékosainak, arra mérget is vehetünk. Méghozzá hektoliterben. Illés László megítélésünk szerint megtette, amit egy éppen regnáló szövetségi kapitánynak meg kellett tennie. Járta a pályákat, nyomon követte a noteszében szereplő, hazai bajnokságban pallérozódó ifjak fejlődését. Nem volt rest meríteni a - szerencsére - óceáni mélységű magyar utánpótlásból. Felnőtt világversenyekhez mérve rutintalan "kölyköknek" is szavazott bizalmat. Varsányi Zsuzsa ifjaira ragyogott a szerencse csillaga, s nagyon reméljük, hogy Fortuna kisasszonynak a magyar titánok tetszenek majd a legjobban. Amikor majd szükségeltetik némi szerencse a zord arcú sógorok, a svédül beszélő szerbek, vagy a Helvetia földjén élő franciák ellen, akkor az a bizonyos "mosoly" a szerencse asszonyától, a mi fiainkra szélesedjen majd!  

 

Illés László szövetségi kapitány optimistán készül az útra:  

FFR: - Hogy vagy, hogyan telnek jelenleg napjaid? Érzed-e már a bizsergést, hiszen február 3-a már a nyakunkon van!? 

I.L.: - Köszönöm meg vagyok . Igen, érzem a bizsergést, mivel még most is rohangálok támogatók után, hogy a srácoknak csak a játékkal keljen foglalkozniuk.

FFR: - Az 1-es európai selejtező szekcióban a B. csoportban Ausztria, Franciaország és Szerbia lesz az ellenfél. Ha elővesszük az A. csoportba sorolt válogatottakat (Anglia, Dánia, Belgium és a házigazda Lengyelország), akkor elégedett lehetsz? 

I.L.: - Elégedett majd csak a selejtező után leszek, ha megfelelően szerepelünk. A mi csoportunkat sokan könnyűnek hiszik, de ha megnézik az összeállításokat, a szerbek tele vannak svéd játékosokkal, míg a franciák svájciakkal, tehát egyáltalán nem könnyű a csoportunk.

FFR: - Ausztria csapatát már láthattuk testközelből legutóbb Komáromban a felkészülési tornán. Milyen információid vannak, mennyiben kell számítani másik összetételű osztrák csapatra? 

 I.L.: - Szinte ugyanaz a csapatuk lesz, talán egy vagy két új játékosuk lehet. 

FFR: - Franciaország és Szerbia válogatottjai talán sötét lónak számíthatnak. Mennyi információt sikerült róluk beszerezni és mit érdemes róluk tudni? 

I.L.: - Mint már írtam, sok a külföldön szereplő játékosuk ezért nem számítok könnyű meccsekre a csoportban.

FFR: - Csapatunk teljes felkészülése jól sikerült? 

I.L.: - Remélem jól! Rövid, mindössze 8 hónapot készültünk együtt, de ez az idő elég sűrűre sikerült. Sok mérkőzést játszottunk, melyekből remélem sokat tanultunk!

FFR: - Mi az aktuális helyzet csapatunk öltözőjében? Az elmúlt felkészülési tornához képest változott-e a keret?  

I.L.: - A csapatunk hangulata nagyon jó, bár beárnyékolja jó kedvünket két kapusunk kisebb sérülése. Szerencsére már mind a ketten jól vannak ezért változás nincsen a keretben.

FFR: - Van a noteszedben olyan játékos, aki élvezi a bizalmad, de a selejtezők alkalmával bizonyítania kell, hogy jól választottál? 

I.L.: - Természetesen van. Főleg a fiatalok. Farsang Bence és Kapetz Philip. Remélem nem lesznek megilletődve! 

FFR: - Korábbi nyilatkozataidban szóba került, hogy a csapategység a legfontosabb. Mégis nyilvánvaló, hogy válogatottunk játékát alapvetően a kulcsemberek teljesítménye határozza meg. Gondolunk itt a Schmidt testvérek és Mujahid Tamás játékára. Mi a véleményed?  

I.L.: - Természetesen ez igaz, de hiába játszanak jól, ha nincsen hasonló képességű csapat mellettük. Nekik is pihenniük kell, és akkor remélem a többiek is megmutatják, hogy rájuk is lehet számítani!

FFR: - A selejtező mérkőzések során szerephez jutó fiatal tehetségeink közül ki alkothat maradandót?  

I.L.: - Hát ezt nehéz megmondani, de mint írtam Bence és Philip, valamint Darai Máté és Bagi Martin remélem bizonyítani fogják, hogy nem véletlen kerültek be az U19-es keretből a felnőttekhez. Szeretném, ha Németh Zoltán személyében megtalálnák a jövő centerét is ezen a selejtezőn.

FFR: - A magyar női válogatott parádés játékkal, felejthetetlen élményt szerzett hazánknak a legutóbbi VB-n. Motiválja ez a fiúkat?  

I.L.: - Csak gratulálni lehet a lányoknak nagyon ügyesek voltak és remélem, hogy a srácok is elhiszik, hogy nincs lehetetlen és mindenki ellen nyerni mennek majd ki a pályára! 

FFR: - Látod-e reális esélyét annak, hogy a csapat kivívja a VB részvételt vagy úgy véled, hogy csak hatalmas bravúr szükséges a továbbjutáshoz? 

I.L.: - A földön járunk tudjuk, hogy egy dán és egy lengyel csapat előttünk jár, de mint írtam nincs lehetetlen és remélem azt a bravúrt megcsinálják a fiúk! Az elképzelésünk szerint két év múlva leszünk készek arra, hogy esélyesként emlegessenek. Ez a nyolc hónap kevés volt, de szerintem benne van a csapatban a bravúr! 

FFR: - Ami biztos, itthonról rajtunk nem múlik a támogatás! A Blog teljes stábja, a magyar floorball társadalom nevében kíván sok sikert és kitartást a csapatnak!

Hajrá fiúk, hajrá Magyarország! 

I.L.: - Köszönjük szépen.  

Felmerült tehát, hogy ellenfeleink első blikkre nem ígérkeznek könnyű feladatnak. Al Pacino bárpultnál elhangzott klasszikusát idézve a Beavatás című filmből: "Semmi sem az, aminek látszik." 

Nézzük ellenfeleinket:

Szerbia: 

2007-ben csatlakozott az IFF-hez, majd a 2008-as C. csoportos VB-n 5 mérkőzésből 2 győzelem (Grúzia, Korea) mellett három vereséget (Szlovákia, Spanyolország és Franciaország) regisztráltak. Az IFF honlap adatai szerint a 20-as keretből mindössze 8 játékos játszik a mindössze 4(!) csapatos szerb bajnokságban, míg tizenketten Svédországban élnek és játszanak a keretből. Bármilyen szinten lévő klubcsapatokról is legyen szó, a svéd ligák garanciát jelentenek a minőségi floorballra.  

A szerb szövetség hivatalos honlapján a szavazók  - 54 voks - 35.2%-a bízik a válogatott kvalifikációjának sikeres teljesítésében.   

Érdemes figyelni: Toni Valle a KFUM Malmő veteránja, a két évvel ezelőtti VB-n 5 mérkőzésen 5 gólja mellett 5 gólpasszt szorgoskodott össze. Azóta két évvel "korosodott" a most 33. évében járó támadó, de rutinja kulcs lehet a szerb csapat sikeréhez!   

Franciaország: 

A francia szövetség 2002-ben alakult, az IFF szervezetéhez 2003-ban csatlakozott. 12 regisztrált klubja és 212 igazolt játékosa van a galloknak. Mondhatni nem túl veretes merítési lehetőség, így egyáltalán nem meglepő, hogy Michel Muller szövetségi kapitány szétnézett a határokon túl is. Talált nem kevesebb, mint 16 Svájcban élő és "profiskodó" kerettagot, illetve Simon Riihelä személyében egy finn honosított támadót. A maradék három helyet a hazai bajnokságban szereplő játékosokkal töltötte fel. Papíron félelmetesnek tűnhetnek. Kérdés a pályán hogyan teljesít majd a "svájci idegen légió"?  

Érdekesség, hogy Laurent Herzog, a Zürich Crusaders játékosa. Felkerestük a korábbi válogatott játékosunkat Por Andrást, aki korábban a Crusaders-ért játszott, de a cikk véglegesítéséig sajnos nem érkezett tőle válasz, pedig első kézből kaphattunk volna információkat a franciák 26 éves játékosáról.  

Ausztria:  

A papírra fektetett információk alapján csoportbeli legnagyobb vetélytársunk. Ausztria szövetsége 1996-ban alakult, egy évvel később már az IFF hivatalos tagja. 35 hazai klubban 685 regisztrált játékos floorballozik. Ausztria megjárta már az A divíziót - 2004-ben Svájcban - így a csoportunk favoritjának számít. A szerbekkel és a franciákkal ellentétben javarészt hazai földön küzdő játékosok alkotják a válogatottat. A 20-as listán 15 hazai, 4 Svájcban és 1 Svédországban élő és játszó - Peter Hofer - szerepel.   

A rutint Michael Schachner képviseli, míg érdemes figyelni a komáromi tornán az All Star csapatba választott kapitányra, Benjamin Gruberre.   

A csoportból az első két helyezett jut tovább, hogy az elődöntőben már a kvalifikációért mérkőzzön a Dánia, Lengyelország, Belgium, Nagy-Britannia csoport továbbjutóival. Nyugodtan jelenthetjük ki, hogy ez a két gárda a kimagasló Lengyelország és Dánia duója lesz. Ők a selejtezők favoritjai, Finnországba egyikükön át vezet az út!   

 

1 komment

Címkék: világbajnokság floorball selejtező szöv.kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr581715125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füfke 2010.02.01. 10:51:59

Talán annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy Illés mester januárban a külföldi pályákat is meglátogatta...Svédországban!
süti beállítások módosítása