Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Gondolatok a kispad mellől - Nádor Krisztián a VB selejtezőkről

2010.02.15. 10:13 Floorballer

A lezajlott VB selejtezőknek ezeken a hasábokon is volt visszhangja, és a fórumon is megélt némi folytatást a dolog. Nádor Krisztián szövetségi edző keresett meg minket gondolataival, és mi nem habozunk ezt is közzé tenni a témában. A szó tehát Nádor Krisztiáné innentől: 

Sok mindent írnak és mondanak a Vb-ről és a válogatottról. Gondoltam leírom én is a véleményem. Mindenekelőtt látnunk kell, hogy ez egy nagyon fiatal csapat, talán a legfiatalabb a mezőnyben. Egyelőre rutintalan, és kondicionálisan gyenge a többi válogatotthoz képest. Szerencsére ezt ellensúlyozandó ambiciózusak a srácok, és meglátásom szerint fogékonyak a mi elképzeléseinkre és gondolatainkra.

A franciákról elég annyit, hogy 90 százalékuk külföldi bajnokságban játszik, és össze lettek válogatva. Semmivel sem tartanak előrébb mint mi. A szerbekkel ugyanez a helyzet. Őket 10-ből 9-szer vernénk, a franciákat 10-ből 6-szor. Most éppen így jött ki a lépés. Az osztrákoktól az utóbbi 4-5 évben kikaptunk, úgyhogy hozzájuk képest kijelenthetjük: fejlődtünk. Az angol, belga csapat az eredményeik alapján nekem sokkal gyengébbnek tűnt mint mi. A lengyelek mindig előrébb jártak. Soha nem vertük meg még őket. Csak azért nem lettek eddig A csoportosak, mert a C csoportból kellett újra indulniuk és ráadásul így összekerültek a szlovákokkal is. A dán meccs sikerülhetett volna jobban is, de ez az eredmény is elfogadható. A dánoknak nem volt különösebb taktikájuk és összjátékuk sem. Alap taktikai elemekkel gyorsabbak, erősebbek és pontosabbak voltak. Tőlük 10-ből 9-szer kikapnánk.

Az otthon játszók közül mindenki megpróbált figyelni az edzőkre, de sajnos keveset tudtak kivitelezni a megbeszéltekből. Pozitívum, hogy megpróbálták és szerintem kis idővel ezeket meg is tudják majd csinálni. Az egyik negatívum az, hogy a külföldön játszó játékosok többsége nem figyelt ránk, és nem is igazán akart figyelni az edzői utasításokra. Sajnos nekik még furcsább volt, hogy van aki irányítani akarja őket. Pedig csak így lehet komolyan előrébb lépni. Ez a csapat jó menedzseléssel, és jó szakmai munkával elég gyorsan nagyot fejlődhet.

Ehhez egy jóval erősebb bajnokságra, és a csapatokban sokkal komolyabb szakmai munkára van szükség. Nem velünk, öreg játékosokkal kell példálózni jó vagy rossz irányba, mert Vadócz és Nádor nem csak itthon, de minden VB-n fel tudta venni a versenyt az ellenfelekkel, ami az eredményességben is mindig megmutatkozott. Tehát inkább ki kellene termelni olyan játékosokat akik megállják a helyüket nemzetközi szinten is.

Szükség lenne egy jobb bírói munkára is. Sajnos az itthoni bírók nem úgy fújnak, mint a külföldiek. Nem engedik a sportszerű, testtel való játékot, és nem büntetik kellőképpen a botra irányuló szabálytalan megmozdulásokat. Ezzel hátráltatják a játékosok fejlődését. 2002 óta szajkóztam az elit liga létrehozását. Max. 6 csapattal és rájátszással,több meccses döntővel. Akkor sokszor elutasítottak az Elnökségi üléseken és sajnos belefáradtam. Ha 5-6 éve így menne a bajnokság, akkor már akár az első 10-ben is lehetnénk a világon. Természetesen tudom, hogy ez egy összetett dolog és a gyerekektől kezdve kell komolyabb szakmai munkát végezni. Felépíteni egy olyan rendszert, ami a jégkorongban van. A hokisoknak bejött és a semmiből jöttek az eredmények. Nem lenne elképzelhetetlen egy szlovákokkal közös bajnokság sem. Ez is sokat segítene a fejlődésben. Az elit liga alatti bajnokságok legjobb csapatai pedig feljutási meccsekkel juthatnának előrébb. Az alsóbb osztályban kimagaslóan teljesítő játékosokat pedig leigazolja általában egy elit ligás csapat. Ez mindenhol így van.

A sok zsörtölődés helyett inkább a floorball fejlődése kellene hogy az elsődleges célunk legyen. Én azért vállaltam a válogatottnál a munkát,hogy együtt építsük fel azt, ami egyáltalán nem lehetetlen és tudom,hogy nemsokára ott lesz a Magyar Csapat a Vb-én.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr361754584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása