Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

OB1/B 2 in 1: 8. forduló összefoglaló és 9. forduló beharangozó

2010.02.19. 10:56 Recipe ferrum

A versenynaptár leple alatt szinte észrevétlenül suhantunk át néhány mérkőzésen, melyekre most utólag irányítjuk rá a jelzőfényeket, hogy olvasóink kiszúrhassák őket a mérkőzések sűrű erdejében. Fokozódik a helyzet a tabella közepén, míg az elején a gyíkok előnye teszi mindezt. Lássuk mi volt és mi lesz a másodosztályban:  

VESC Lizards-Neumann Wombats 11-3

Nem volt nehéz eltalálnunk a 8. forduló tuti 1-es meccsét. A vendégeknek ugyan két sorral sikerült megjelenniük és az első harmad után még jó kilátásaik voltak egy szoros eredményre (ekkor még csak 2-0 arányban vezettek a gyíkok), de a második harmadban látványosan összeomlottak. Az utolsó játékrészben sikerült még egy szoros (3-2 arányban elveszített) harmadot produkálni a kartaliaknak, de ez vélhetően nagyban köszönhető annak is, hogy a gyíkok tele hassal már nem mozogtak olyan fürgén.

A pontlistát vezető Tölgyesi (1+2) ezúttal gyengébb napot fogott ki, így a „mesterötösig” jutó Balogh (5+0) és a négy pontig jutó Török (2+2) csökkentett hátrányából. A vendégek becsületét a Petényi (3+0) -  Sáfrány (0+3) duó mentette meg.   A továbbra is pontveszteség nélkül álló Veszprém ezzel a győzelmével matematikailag is megnyerte az alapszakaszt.    

Ares HC B – Paksi FK 

A mérkőzés a havazás miatt elmaradt, pótlására a hírek szerint február 27.-én kerül sor. 

Neways Bajai Darazsak – Rudas FT 2-6

A mérkőzés olyannyira háromesélyes volt, hogy – kissé gyáván - döntetlent tippeltünk… Az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is sokkal jobban kezdte a mérkőzést a Rudas. A vendégek a második harmadban már 0-5 arányban vezettek, de ekkor 2 hazai gól még némi reményt ébreszthetett a darazsak híveiben. A záró harmadban azonban az acélvárosiak nemcsak megőrizték, de növelték is előnyüket, így magabiztos győzelemmel gyűjtötték be a két pontot a darázsfészekben.  Mivel nem volt egy gólgazdag mérkőzés, nem sokan szereztek pontot, de azért Kiss Péter (Rudas) 1+2-es, illetve Ádám Zs.(Baja) 1+1-es statisztikáját megemlítenénk a dunaújvárosi védelem és kapus(ok) teljesítményének elismerése mellett, ugyanis a darazsak eddig az idényben egyszer sem lőttek ilyen kevés gólt. Úgy tűnik idény eleji jóslatunk kezd valóra válni, ugyanis az általunk második helyre várt Rudas némi botladozás után kezdi megtalálni magát…  

Neways Bajai DarazsakAres HC B (9. forduló) 6-8

Az őszi idény végén második helyen tanyázó déliek immár zsinórban a negyedik vereségüket könyvelhetik el. A bajaiak megint jelentős előnyt adtak ellenfelüknek így az első menetben (1-5 az Ares javára) mondhatni „számolni kellett” a darazsakra.  A szünetben viszont összeszedték magukat, és a mérkőzés hátralévő részében ellenfelük fölé nőve folyamatosan dolgozták le a hátrányt, de már nem tudtak fordítani. Az utolsó harmad felénél még egyenlítettek ugyan, de az Ares újra megszerezte az előnyt, és végül a hat mezőnyjátékossal rohamozó hazaiak ellen egy üres kapus góllal végleg eldöntötte a mérkőzést. A hazaiaknál Csordás (3+1) statisztikáját emelhetjük ki, míg a vendégeknél Reznik (2+2), Duska (3+0), Molnár (2+1), Tóth (0+3) járultak hozzá legtöbb ponttal a győzelemhez.  Az Ares B győzelmével hosszú idő után ismét a harmadik helyen áll, míg a Baja újabb vereségével matematikailag is elbúcsúzhat a második hely lehetőségétől, hiszen a két 8-pontos csapatnak(Paks, Ares) elmaradt az egymás elleni mérkőzése.    

9. forduló előzetes: 

Paksi FK - VESC Lizards  

Dátum: 2010-02-20 11:00  Helyszín: Dunaújváros, Apácai Csere J. u. 13. 

A Paksi FK hazai pályája idén megegyezik a Rudas Dunaújváros pályájával. Mint korábban sokszor említettük, a paksiak teljesítménye idén szabályos hullámzást mutat: egy fordulónyi győzelmet a következő fordulóban vereség követ. A „legújabb kutatások szerint” úgy tűnik ez elsősorban azzal van összefüggésben, hogy a csapat otthon vagy idegenben játszik-e, ugyanis eddig minden hazai, Dunaújvárosban játszott mérkőzésüket megnyerték, az idegenbelieket viszont mind elveszítették… Ez alapján egyértelmű hazaira tehetnénk, ha nem tudnánk, hogy aktuális ellenfelüknek ezidáig teljesen mindegy volt, hogy hol játszotta meccseit, mindenhol győztesen hagyta el a játékteret…  

Rudas Dunaújváros – Neumann B

Dátum: 2010-02-20 13:30  Helyszín: Dunaújváros, Apácai Csere J. u. 13.  

A hétvége rangadója után ugyanazon a helyszínen rögtön egy másik mérkőzés következik. A Rudas csapata az utolsó helyen álló Neumann B-t fogadja, akiket ősszel Kartalon magabiztosan győztek le 9-2 arányban. Minden jel arra mutat, hogy az előző fordulóban (Baján) magabiztosan győzedelmeskedő Rudas most is begyűjti a 2-pontot, bár a vendégek nem fogják könnyen adni a bőrüket, mivel minden mérkőzésen jobban teljesítenek. Csodát azért még nem várhatunk, hiszen eddigi meglepetés győzelmeiket (pld Paks legyőzése) hazai pályán érték el.   

Ha a vendégek meg tudják akadályozni, hogy a Rudas hamar komoly előnyhöz jusson, akkor egy szoros, 2-3 gólos vereségre is van esélyük…

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr341772713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása