Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Iwo Jima fövenye: mészárlás, harakiri, 108 töltény, avagy Salming Férfi OB1 15. forduló

2010.03.10. 18:57 Floorballer

A túlzott kockázatvállalás bizony magában hordozza a kudarc lehetőségét. Az elmúlt fordulóban rittyentett hetyke kis beharangozónk keretében a Dombauer gól által a gömb egekbe emelt nimbusza bíborvörös üvegszilánk forgatag formájában hullott alá. Konkrétan ott aláztuk meg saját magunkat, ahol csak módunkban állt tippjeink keretében. A hétvége sport szempontból legfontosabb eseménye, hogy a La Ligában élre állt a Real Madrid a mezőnyben végleg meghúzhatunk pár vonalat. Persze ezt már idén megtettük vagy háromszor, de most már egyre kevesebb idő van vissza, így egyre kisebb a melléfogás lehetősége. Tovább után harakiriről, mészárlásról, 108 (!!) gólról és nyílt sisakos küzdelmekről szól a fáma!  

Phoenix Fireball SE – Szolnok Cannibals FK 23 – 4

Kezdjük is a mészárlással. Ünnepélyesen megfogadjuk, hogy az idén már nem tippelünk meglepetés Phoenix vereségre, mert egyszerűen nem tehetjük ki ennek a megmaradt emberi méltóságunkat az ellenfeleket: valahányszor megtesszük, annyira felbőszítjük Némethéket, hogy ipari mértékben semmisítik meg az aktuális áldozatot. Nos, most nem is ipari, hanem egyenesen… ebből a mondatból már nem jövünk ki, nem elég bő a magyar nyelv a döbbenetre. A gólok egyenletesen oszlottak meg, egy gépsor pontosságával termelődtek a találatok: 8-8-7. Németh Z. sztahanovista élmunkás egyenesen 3+5-ig folytatta a túlórát, de Sztrókay kolléga is 4+2-t akasztott. Ezzel gólok tekintetében utóbbi feljött csapatában a második helyre, jelezvén, hogy már nem kétemberes a gárda. Persze nem kell túlragozni a meccset! A Phoenixnek minden bejött, a Szolnoknak semmi, és még az is csak fordítva. Kivételes együttállás volt ez, kivételes nap. A Szolnok továbbra is rendelkezik némi sansszal a bennmaradást illetően, de azért most már húzunk nevük fölé egy szaggatott vonalat. A Phoenix fölé és alá is, mert az érem már kicsit messzinek tűnik, de a 4-ben bent lesznek.  

SZPK-NOKIA – IBK CH 3 – 3

Mégpedig azért, mert az SZPK nem lesz jelen állás szerint. A CH felé is van egy tartozásunk: nem zengtünk ódát róluk az őszi SZPK verés után, de most meg kell említsük, hogy idén veretlenek maradtak a narancsmezesek ellen, ami nem kicsi teljesítmény. Rendszeresen szeretjük felemlegetni a CH-s sztereotípiákat, de be kell lássuk, változik a világ: Kelemen edző tanítványai tényleg nem „sípolnak” már – legalábbis nem a saját meccsükön -, és bizony egyre egyenletesebb a teljesítményük, főleg ami a védekezést illeti (7  meccs, 6 győzelem, 1 döntetlen, 61-23). Nem hallgatjuk el saját a gömb balgaságait: az SZPK nem nyert 3-al, és Benkei nem lőtt 3-at, de 1-et igen. Már 3-1 is volt az úthengernek, de a hősök innen is felálltak, ráadásul idegenben. Ha megint elő akarnánk jönni a tradíciókkal, akkor megemlítenénk, hogy most már érik egy bukó, de egyre kevésbé vagyunk erről meggyőződve: egy egy vonal jár az SZPK fölé és a CH alá, a Diamondsal kiegészülve-e 3 csapat lesz az 5-6-7. Lehet, hogy eljön „A” pillanat Kelemen jóvoltából? Ja, és akkor ha nem is óda:  

Férfiúról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott
s hosszan hányódott, földúlván szentfalu Tróját,
sok nép városait s eszejárását kitanulta,
s tengeren is sok erős gyötrelmet tűrt a szivében,
menteni vágyva saját lelkét, társak hazatértét.
Csakhogy nem tarthatta meg őket, akárhogy akarta:
mert önnön buta vétkeikért odavesztek a társak,
balgák: fölfalták Hüperíón Éeliosznak
barmait, és hazatértük napját ő elorozta.

Meg nem magyarázzuk, mindenki értsen bele, amit akar:) 

Dunai Krokodilok SE – White Sharks HC 13 – 2

Kitérünk egy kis pozitív jóslatra is: noha 12 gólos sikert jósoltunk, ezen a héten a 11-et abszolút megadjuk telitalálatnak. Duró ugyan nem lőtt mesterhármast, bár az első nem kicsi gólt ő szerezte, de később csak momentumai voltak. Jövő héten nem stresszeljük, ígérjük.:) Dombauer sem passzolt, mert bármilyen zseniális is, otthonról betegen még ő sem tud assistot adni. Rajta kívül hiányzott Fuchs, Bedő, Pajor is, de nem volt akadály. Galsai remekül osztogatott (1+3), és parádés gólt lőtt, és még maga Veisz is betalált: a kivételes pillanatot heveny módon ünnepelte a pad. A közvéleménykutatás alapján 64% várja a Krokik MK sikerét és 60% a bajnoki címüket, jó úton is haladnak.  

Igazán viszont a WS-el foglalkoznánk, ugyanis meglepően összeszedett volt a csapat. Ki is emelnénk két embert: Schvarcz a mezőny legjobbja volt, ugyanis többet hárított mint egy átlagos kapus, remekül hozta ki a labdákat, irányította a csapatot, labdabiztos volt, és még csak 2 percet sem kapott. Rajta kívül dicséretet érdemel még a kapuban röpködő, nagy jövő előtt álló 15 éves (!!!) Blága Ervin, aki mentett néhány igazán elképesztőt: Szabó még mindig fogja a fejét alighanem.:) 

Torpedo Justitia-Fort Kft. – ARES HC/Top Floor 6 – 18 

Az ARES meccs kapcsán nem tévedtünk, csak alábecsültük a Nádor-Görög duót. Együtt 12 pontot irányoztunk elő, de Nádor 4+6-ig, Görög pedig 4+4-ig jutott. Mind a két csapat tudta mi lesz, így lényegében majdnem meg sem jelentek… 7-en pörögtek 9 ellen, jövőre lehet üres lenne a csarnok egy újabb párharc esetén. Megemlítjük még, hogy valahol lehet live-bet-en fogadni magyar floorballra, mert az biztos, hogy a komplett csapat tippmixelt, más magyarázatot nem találunk arra, hogy Mangold lőtte a klub 3000. gólját egy jó 1:2000-es oddsért. Természetesen gratulálunk, és ettől igazán különleges a történelmi pillanat, kijárt a kiváló védőnek!  

Debreceni FSE – Neumann-Kartal FSE 13 – 9 

Épp leszedtük a keresztvizet a Neumannról, erre feltámadtak a wombatok, alaposan megizzasztva a Debrecent. Két harmad után 5-5 volt az állás, a meccs a klasszikus Neumann – Debreceneket idézte: fegyelmezett vendégvédekezés, meddő mezőnyfölény hazai oldalon és rengeteg kontra, amik azonban többnyire kimaradtak. Ám a második szünet előtt begyűjtött mérhetetlenül felesleges 5 és 2 perces kiállítások formájában a vendégek gyakorlatilag harakirit követtek el. A Debrecen kétgólos előnnyé manifesztálta az ajándékot, és innentől a fegyelmezett játék hírmondónak sem maradt meg: irtózatos rohanás és adok-kapok indult meg (csak gólok terén, a meccs végig jó hangulatban és sportszerűen telt), melyből a ziccereket sokkal jobban értékesítő Debrecen került ki győztesen. Tóth és Pazsák is kiosztott két szemet gyönyörködtető vadóczi passzot kritikus pillanatokban, Varga pedig emberhátrányban kis híján meglőtte az év gólját: felfűzte a komplett csapatot, mielőtt a kapussal szemben lazán fölé helyezett volna. Schauer 1+4-el, Kovács a hazaiaktól 4+1-el zárt. Ágoston kétszer is betalált nullszögből Kelemen szögből, ezzel pedig le is tudjuk adósságunkat a tavaly éppen a Neumann kapujába a húzáspontról csavaró „öreggel” szembeni adósságunkat:) 

Diamonds SK – Miskolci Szabadidőközpont FSE 11 – 3

A Diamonds olyan magabiztosan nyert, ahogy azt jósoltuk. Egy harmad után 5-0, vége 11-3, egyenletes, meggyőző játékkal, és a védjegyüknek számító két kapusgólpasszal. Ennél bővebb info nem áll rendelkezésünkre.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr131829383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agic14 2010.03.10. 19:42:44

"Duró ugyan nem lőtt mesterhármast, bár az első nem kicsi gólt ő szerezte, de később csak momentumai voltak. Jövő héten nem stresszeljük, ígérjük.:) "

:D :D

Floorballer 2010.03.12. 10:42:55

3 napig volt a fejemben, naná hogy a cikkíráskor felejtem el:

A nap száma a Phoenix fiataljainak szól, spéci módon saját koncertfelvétellel megtámogatva szombatról: too much, too young, too fast!!!

www.youtube.com/watch?v=COtL_3Xnzy4
süti beállítások módosítása