Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban: Domba, Slash, szerepjáték, 7+7 és alámerülő Torpedo...

2010.04.02. 14:30 Floorballer

A semleges szurkoló szemszögéből egészen ragyogóan alakulnak a dolgok egy hatalmas év végi mérkőzés irányába terelgetve a bajnoki végkifejletet. Kis hiányérzetünk lehet ugyan, hiszen nagyjából eldőltek a kérdések a tabella alján, továbbá az osztályozó elkerülésének kérdése is látszólag napirend előtt zárul, de hát olyanok vagyunk, mint Gollam: csak a drágaszág, az arany bűvöletében élünk (most, hogy jó eséllyel végtelen boldogan megkapaszkodtunk már a 8. helyen). Tovább után ismét fejet hajtunk Dombauer nagysága előtt – és ismét áhítozunk a pillanatra, amikor már hétfőnként youtube-on meg lehet nézni a gólokat… -, kicsit eltemetjük az ARES idei szezonját, hiányoljuk a hagyományokat a CH-Diamondsról, megsiratjuk a Torpedot, és elképedünk a Neumann hihetetlen stratégiai érzékén! 

A nap zenéjét kutatva rájöttünk, hogy mivel roppant járatosak vagyunk a klasszikus rock műfajában, így általunk unalomig ismert óriási műveket eddig nem is nagyon szerepeltettünk, mert csak az érdekességekre próbáltuk felhívni az olvasók figyelmét. Megfeledkeztünk a zenei ízlés terén kihívásokkal küzdő sporttársainkról, azaz nem válogattunk be örökzöld mesterműveket. Éppen emiatt ma – szerényen nem tudunk más jelzőt ide helyezni – minden idők legzseniálisabb együttesétől, a Guns’n’Roses-tól szól a rádiókból és zene adókból kevésbé ismert Enstranged, ami talán az egyik legkomplettebb művük, és már csak a vízből kiemelkedő Slash - aki a gitározás terén az Út, az Igazság és a Portás - szólója miatt is kötelező darab. 

SZPK-NOKIA – Dunai Krokodilok SE 6 – 9 

Kötelező, miként egy ideális világban a Krokodilok komáromi vendégjátéka is fix program lenne a TV, de minimum a netes patakok előtt. Így viszont marad Tozsó kiváló krónikája – mindenkinek csak ajánlani tudjuk, csupán ez alapján fel tudunk ajánlani egy állást a stábban -, meg néhány szemtanú jelentése. Egybehangzóan egy dologgal kezdte mindenki, ami rögvest kettő: Dombauer két találattal ismét beírta magát a magyar floorball nagykönyvébe (egy touchdown a kapu mögül a rövidre visszaforgatva és egy újabb döbbenetes nullszög-fonák, ami lassan már az ujjgyakorlat kategóriába degradálódik nála). Ezek mellett persze szerzett még másik kettőt is, így szokásától eltérően 4+0-val zárt, bár sokak szerint ez az oldalán szolgálatot teljesítő gólvágók érdeme is, mert benne maradt vagy 4 elképesztő és további 4 hagyományos assist a csuklójában. 


A mérkőzés maga igen szoros, kiélezett és remek iramú volt. Az SZPK egyre acélosabb arcát mutatja: a 42. percben még 5-5 állt a kijelzőn, amikor is ismét Tozsó villant, miként az előző fordulóban is. Hiába a megannyi meccs, és a már zsebben lévő 2 bajnoki cím: nála jobban kevesen akarják ezt az idei trófeát, és ha nem is szór már annyi gólt mint évekkel ezelőtt, ha emlegették is már többször visszavonulását sérülések miatt, ha nagyon kell, mindig ott van, oroszlánrészt vállalva az idei bajnoki címből szereplésből. A Krokodilok végül 3 gólos győzelmet harcoltak ki, és ehhez Domba meleltt Duró tette hozzá a legtöbbet (2+2) pontok terén. Az SZPK jó úton halad a korábbi önmaga felé, de van, amire lehetetlen felkészülni, ezek közt a tényezők közt pedig élen jár egy ihletett formában lévő cselgép. 

ARES HC/Top Floor – Debreceni FSE 4 - 10

A Krokodilok utolsó állva maradt üldözője a Debrecen, ez a hétvégén végérvényesen eldőlt, ugyanis az ARES sem tudott ellenállni a félelmetes harmadik hajdúsági harmadnak. A találkozó egy kicsit elhúzódó, 40 feletti gólt hozó U meccs miatt fél órát csúszott a kilátogató nézők némi bosszúságára, de így legalább Görög is kiért kezdésre. Az ARES mindössze 10 mezőnyjátékossal várta a kezdősípszót, hiányzott többek közt Hangai és Szabó is. Később sérülések miatt ez a szám tovább csökkent, pontosabban fluktuált, ami eleve magában hordozta az összeomlás lehetőségét. A maratoni derbi (a kezdéstől is több mint 2,5 óra volt, amihez hozzájárul a csupa 2 percből kijövő 30+10+10 minutumnyi kiállítás elkönyvelése) elején ennek ellenére az ARES nagyon is komolyan lépett fel. Pazsák gólja után 4 perc alatt már 3-1 állt a kijelzőn, és elsősorban Nádor jeleskedett. Újabb 6 perc elteltével azonban a Debrecen már fordított is 3-4-re. Előbb Vígh Laci juttatott egy kvázi csak a portáson meg nem pattanó labdát maga mögé, majd Gődér és Mangold osztozott egy éves pech adagon egy szilveszteri burleszk jelenet keretében, melyet Vígh Gyula köszönt szépen. 

Kovács és Vörös megelőzendő az indulatok elburjánzását, hamar a 2+10-hez nyúlt, melynek keretében Varga és Nádor huppant a padra. Egy időszakban a büntető padok a Varga, Pazsák, Vadócz, Nádor összeállításban tündököltek, a nézők egy része pedig visszakövetelte a pénzt mondván mit nézzenek akkor a pályán?:) 

Vígh az említett jeleneten túl remekelt a kapuban – amíg bírta -, Bulátkó pedig egyenesen emberfelettit produkált, a nagyarányú siker ne tévesszen meg senkit, ezt a meccset ő nyerte meg! Szinte hihetetlen, hogy a harmadik harmad előtt 3-4 volt az eredmény a helyzetek alapján egyáltalán nem sci-fi-be illő 15-10 helyett. Az ARES kitüzelte magát, a szussz pedig elfogyott az utolsó 20 percre, Bulátkónak hála pedig nem sikerült előnyt építeni, és miként a régi dicső időkben, a Varga-Pazsák-Kovács trió vezérletével felőrölte ellenfelét a vendégcsapat (1-6…). Varga egészen döbbenetes flikk-flakk gólt szerzett a szélen elfutva, de volt 0-ra kijátszott csodaakció, távoli bomba, és labdamegszárító gömbfényezés is. Repesve várjuk a Krokodil-Debrecen gólfiesztát! Senki ne rontsa már el ezt az élményt a jövő fordulóban,!:)

A hétvégén újra találkoznak a felek, és mi bizony hasonló forgatókönyvet várunk. Az ARES ugyan tanulhat a mostani meccs hibáiból, spórolhat a kiállításokon, de vannak kétségeink, hogy bírják-e megfogyatkozott számukban a tempot 3 harmadon át. Szabó és Hangai esetleges érkezése sokat segíthetne. 

ARES HC/Top Floor – Debreceni FSE

Április 3. 11:00, Szent László Gimnázium, Budapest

Neumann Kartal FSE – Szolnok Cannibals FK 14 – 4 

A Szolnok az utolsó szalmaszálba kapaszkodva érkezett Kartalra. A Torpedot ugyanis kizárták az első osztályból (ezzel a Torpi úgy búcsúzik az első ligától, hogy tényleg nem esett ki soha…), ami Bokorék szolnoki sikere okán annyit jelentett, hogy Ágostonék előnye virtuálisan 2 ponttal szűkebbre olvadt. Ennek megfelelően pokoli nagy derbit vártunk, de a Neumann egy rutinos, minden hájjal megkent szerepjátékos magabiztosságával és türelmével szórta az asztalra a 9 meccses zakó széria során összespórolt „ha eltalálod nem gól”, „1:1000 bonus”, „kívánhatsz hármat”, „szerencse, de még mekkora”, „úgy lövöd ki a rövid pipát mint még soha”, „ma nem hibázol” kártyákat. Ágoston már az első akcióból betalált, és noha Strauss még irtózatos nagy góllal egyenlített, innen nem volt megállás: 6-1 1 harmad után fegyelmezett, koncentrált és hatékony játékkal. A kartaliak több klubrekordot is felállítottak a roppant peches napot kifogó Szolnok ellen: soha nem lőttek még 14 gólt az első osztályban, soha nem nyertek még 10 góllal, sőt, Schauer kivételével minden mezőnyjátékos betalált (Tóth járt az élen 4 góllal). Nevezett egyén ezt olyannyira zokon vette, hogy 7 assisttal kompenzált – meg vagy még 5-el, ha a társak jobban koncentrálnak -, ami szintén klubrekord, de egyszersmind idei ligacsúcs is, sőt: Faragó Ricsi lehet már rántaná is elő a lapot, hogy ilyen nem volt 1996 óta, de még az is lehet, hogy történelmi magasság is ez a számérték. Összességében a Neumannak minden összejött, a kritikus helyzetben feltámadtak Ágostonék, és ezzel már leírható, hogy biztosították az osztályozós helyet. Nézzünk egy tabellát: 

 

Levonva a Torpedos pontokat ez Neumann 9, Szolnok 6, Miskolc 5-re módosul, ami azt jelenti, hogy ha a Neumann már csak a WS elleni kötelezőt hozza, a többieknek akkor is 100%-ra lenne szüksége. Ezt az eddigiek alapján lényegében kizárhatjuk a programot elnézve. 

IBK CH – Diamonds SK 5 – 4 

A Torpi kizárása a CH – Diamonds 6. Helyért menő csatában az előbbieknek kedvez, két pontot hozva konyhájukra. Ez azonban nem is annyira fontos már, mert némi meglepetésünkre a CH egy álmos meccsen, hátrányba egyszer sem kerülve legyőzte a Diamondsot. A hagyományokkal finoman fogalmazva szembe megy a tény, miszerint nem volt kiállítás. Egy döntetlen talán igazságosabb lett volna, de ezzel végképp meg vagyunk győzve: a CH ráállt egy útra, ami mentén nem is igen oszcillál majd. A verseny jövőre lesz igazán éles a két gárda közt, mert egyikük alighanem nem éri meg a tavaszi 6-os kört… 

White Sharks HC – Phoenix Fireball SE 3 – 15 

A Phoenix ismét gólparádét rendezett egy 2-3-as szoros harmad után. Sztrókay 5 assistját csak Schauer vonatkozó teljesítménye árnyékolja be a fordulóban, Németh 5 pontot termelt – ami a végén még fontos is lehet, mert egész reális esélye nyílt rá, hogy övé legyen az első új név a gólkirályi trófeán, amit az NHL-ben már Nádor-Trophy néven emlegetnének -, Rácz pedig a viszonylagos csendből egy 7+1-el robbant vissza. Ez a csapat még harcban van a bronzért, várjuk az ARES elleni meccset!

 

 

2 komment

Címkék: floorball ob1 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr341889608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel61 2010.04.03. 23:45:36

A Magyar Floorball Szakszövetség elnöke egy mocskos csaló!

Floorballer 2010.04.04. 02:12:59

Nem fogom kimoderálni, mert semmi értelme nem lenne, de légyszi Zoli ezt ne itt. Ennek az oldalnak nincs köze a szövetséghez, és egy rossz szót sem szólt a meccsről...
süti beállítások módosítása